Dodaj do ulubionych

Zmiany tras - propozycje

IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.09.02, 23:48
Tak sobie ostatnio myslalem - czy poza godzinami pracy ktokolwiek jezdzi na
Teofilow Przemyslowy [Kaczencowa,sw.Teresy]?
Wydaje mi sie, ze nie i dlatego pomyslalem, ze moznaby zaoszczedzic i zmienic
trasy nastepujaco:

wszystko obowiazuje w godzinach 'pozaroboczych' [czyli jakies tam robocze
wieczory, sobota po 18ej, niedziela do 10ej i po 18ej]

76: dojezdza do Elty i tam nawrot
81,87: Aleksandrowska prosto do Elty i tam nawrot. Dodatkowo 87 nie robi
kolanka Wlokniarzy-sw.Teresy, tylko prosto Pojezierska.
83: Rojna prosto do petli Szczecinska
84: albo zawiesic albo np. tylko do skrzyzowania Aleksandrowska-Traktorowa
[nawrot na skrzyzowaniu]
89: albo tak jak 84 albo moze skierowac na Teofilow 'Mieszkaniowy' - od
Aleksandrowskiej/Wareckiej trasa 78

76,81,84,87 nie mialyby postoju na Teofilowie [tak jak np.59,78 na
pl.Wolnosci]

Co o tym sadzicie? Bzdury czy pomysl wart rozwazenia?

Pozdrowienia, Kiefer
kiefer#kolej.pl
GG: 2313340
Obserwuj wątek
    • play_lodz Re: Zmiany tras - propozycje 06.09.02, 08:32
      Hej !

A ja proponuję zmianę tras linii 79, 81, 84, 87, 89

79 : z Placu Barlickiego do skrzyżowania Kalinowa-Kniaziewicza bez zmian,
      następnie ulicami Kalinową, św. Teresy, al. Włókniarzy, Sikorskiego,
      Switezianki...

81 , 87 : można byłoby te linie trochę zróżnicować, przecież ich przebieg się
      pokrywa przynajmniej w 80% poprzez puszczenie autobusów jednej z tras przez
      Teofilów Mieszkaniowy

84 : z 11 Listopada do Aleksandrowska/Bielicowa bez zmian, następnie ulicami
      Bielicową, Łanową, Traktorową, Rojną, Kaczeńcową, św. Teresy i dalej właściwą
      trasą

89 : z Świtezianki ulicami Świtezianki, Łagiewnicką, Sowińskiego, Zgierską i
      dalej właściwą trasą...

co Państwo na to ???

Czekam na sugestie !
      • Gość: barnaba Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.lodz.msk.pl 06.09.02, 11:11
        play_lodz napisał:

> Hej !
        >
        > A ja proponuję zmianę tras linii 79, 81, 84, 87, 89
        >
        > 79 : z Placu Barlickiego do skrzyżowania Kalinowa-Kniaziewicza bez zmian,
        > następnie ulicami Kalinową, św. Teresy, al. Włókniarzy, Sikorskiego,
        > Switezianki...

Kiedyś tak jeździło 73bis, a później 89. Trasę zmieniono podobno dlatego, że
        mieszkańcy Kalinowej nie chcieli mieć autobusów pod oknami.

> 81 , 87 : można byłoby te linie trochę zróżnicować, przecież ich przebieg się
        > pokrywa przynajmniej w 80% poprzez puszczenie autobusów jednej z tras przez
        > Teofilów Mieszkaniowy

W zasadzie można. Tylko, że autobusy tych linii jeżdżą mniej więcej co 20
        minut. Bez zwiększenia częstotliwości nie spełniłyby swojej roli.

pozdrawiam
      • geograf Re: Zmiany tras - propozycje 07.09.02, 14:55
        play_lodz napisał:

> 81 , 87 : można byłoby te linie trochę zróżnicować, przecież ich przebieg się
        > pokrywa przynajmniej w 80% poprzez puszczenie autobusów jednej z tras przez
        > Teofilów Mieszkaniowy
        >

Jak zauważył Barnaba- częstotliwość tych linii jest "szyta na miarę" tej pokrywającej się trasy. za Teofilowem te autobusy bywają PEŁNE.... moim zdnaiem celowość pokrywania się tras jest słuszna.

> 84 : z 11 Listopada do Aleksandrowska/Bielicowa bez zmian, następnie ulicami
        > Bielicową, Łanową, Traktorową, Rojną, Kaczeńcową, św. Teresy i dalej właściwą
        > trasą
        >

a co na to mieszkańcy Radogoszcza?? czy pozwolą na usunięcie bezpośredniego połączenia (wszak-sezonowego w weekendy) z Teofilowem Przemysłowym i cmentarzam na Szecińskiej??

> 89 : z Świtezianki ulicami Świtezianki, Łagiewnicką, Sowińskiego, Zgierską i
        > dalej właściwą trasą...
        >

moim zdnaiem dobry pomysł, choć nie wiadomo co mieszkańcy Radogoszcza w okolicach Zgierskiej na to...Trafiony- bo na Zgierskiej i tak nie ma przystanku, a tak doszliby pasażerowie z Łagiewnickiej i Juilianowa, który jest białą plamą (możnaby jeden przystanek na Sowińskiego zorganizować...
        • play_lodz Re: Zmiany tras - propozycje 08.09.02, 07:14
          geograf napisał:

> play_lodz napisał:
          >
          >
          > > 81 , 87 : można byłoby te linie trochę zróżnicować, przecież ich przebieg
          > się
          > > pokrywa przynajmniej w 80% poprzez puszczenie autobusów jednej z tras prze
          > z
          > > Teofilów Mieszkaniowy
          > >
          >
          > Jak zauważył Barnaba- częstotliwość tych linii jest "szyta na miarę" tej
          pokryw
          > ającej się trasy. za Teofilowem te autobusy bywają PEŁNE.... moim zdnaiem
          celow
          > ość pokrywania się tras jest słuszna.

Może i masz rację ale drobna zmiana w jednej z tras chyba nie spowodowałaby
          niczego złego??

>
          > > 84 : z 11 Listopada do Aleksandrowska/Bielicowa bez zmian, następnie ulica
          > mi
          > > Bielicową, Łanową, Traktorową, Rojną, Kaczeńcową, św. Teresy i dalej właśc
          > iwą
          > > trasą
          > >
          >
          > a co na to mieszkańcy Radogoszcza?? czy pozwolą na usunięcie bezpośredniego
          poł
          > ączenia (wszak-sezonowego w weekendy) z Teofilowem Przemysłowym i cmentarzam
          na
          > Szecińskiej??

Mieszkańcy Radogoszcza (w tym ja) nie za bardzo lubia tą linię, czego efektem
          są na ogół "prawie puste" jej autobusy. Zaproponowana przeze mnie zmiana nie
          obcina Teofilowa Przemysłowego. Autobus, wróciłby na część przemysłową ulicą
          Kaczeńcową dojeżdżając następnie do cmentarza przy Szczecińskiej.

>
          > > 89 : z Świtezianki ulicami Świtezianki, Łagiewnicką, Sowińskiego, Zgierską
          > i
          > > dalej właściwą trasą...
          > >
          >
          > moim zdnaiem dobry pomysł, choć nie wiadomo co mieszkańcy Radogoszcza w
          okolica
          > ch Zgierskiej na to...Trafiony- bo na Zgierskiej i tak nie ma przystanku, a
          tak
          > doszliby pasażerowie z Łagiewnickiej i Juilianowa, który jest białą plamą
          (moż
          > naby jeden przystanek na Sowińskiego zorganizować...

Dzięki za poparcie :)))

A co do 79, to o ile pamiętam, były na tym forum głosy, by przywrócić mu dawną
          trasę (tzn. przez Kalinową)... Z tego co pamiętam również, wypowiadali się
          nawet mieszkańcy os. Kalinowa - skąd ta zmiana poglądów???

Pozdrawiam,
          play.
          • Gość: barnaba Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.lodz.msk.pl 08.09.02, 21:23
            play_lodz napisał:

> Mieszkańcy Radogoszcza (w tym ja) nie za bardzo lubia tą linię [84], czego
            efektem
            > są na ogół "prawie puste" jej autobusy.

Nie ma się czemu dziwić. Jeśli coś jeździ co pół godziny, to tak, jakby nie
            jeździło wcale... :)

pozdrawiam
    • Gość: Mariusz Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 09:59
      Zapomniałeś o jednym

Przy Traktorowej , Kaczeńcowej a zwłaszcza Szczecińskiej mieszkają ludzie i tez
      chca sie jakos stamtad wydostac!!!

A poza tym przy Szczecińskiej jest cmentazr gdzie jezdzi wiele osob w weekendy
      • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 06.09.02, 11:59
        > Przy Traktorowej , Kaczeńcowej a zwłaszcza Szczecińskiej mieszkają ludzie i
        > tez chca sie jakos stamtad wydostac!!!

84? 89? One jezdza raz na godzine. Kaczencowa? 76,83,81,87.
        Szczecinska? od Aleksandrowskiej sa tramwaje. 84,89,76 omijaja
        Szczecinska 'mieszkaniowa'. Ew. mozna zostawic 83 na dluzszej trasie, by
        obsluzyc mieszkancow Szczecinskiej.

> A poza tym przy Szczecińskiej jest cmentazr gdzie jezdzi wiele osob w weekendy

o 6ej rano w niedziele? O 20ej wieczorem w sobote?
        Za chwile zmrok bedzie zapadal o 18ej. Mysle, ze spokojnie do marca ludzkosc
        nie odwiedza grobow o swicie badz po zmroku.

Pozdro, Kiefer

• Gość: Ja Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 19:46
          Sama idea wywalenia linii z osiedli przemysłowych poza godzinami pracy wydaje
          mi się słuszna (nie raz postulowałem, aby zrobić coś z 69 wlokącym się przez
          Nowe Sady), ale "obcięcie" wszystkich linii jadących na pętlę Szczecińska, to
          mimo wszystko nieporozumienie. Tak jak ktoś zauważył wcześniej na zachód od ul.
          Szczecińskiej jest spore osiedle - Kochanówka i wielu z jego mieszkańców ma
          całkiem daleko do tramwaju. Hej! Czy jest na forum ktoś stamtąd?
        • geograf Re: Zmiany tras - propozycje 07.09.02, 15:12
          Gość portalu: Kiefer napisał(a):

> 84? 89? One jezdza raz na godzine. Kaczencowa? 76,83,81,87.

Po Kaczeńscowej jeździ JEDYNIE 76

Ogołnie popieram słowa Ja'ego- taki ruch na osiedlu przemysłowym po mroku to nieporozumienie...
          • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 07.09.02, 15:58
            > > 84? 89? One jezdza raz na godzine. Kaczencowa? 76,83,81,87.
            >
            > Po Kaczeńscowej jeździ JEDYNIE 76

Mieszkajacy blisko Aleksandrowskiej maja 81,87. Mieszkajacy blisko Rojnej maja
            83.

> Ogołnie popieram słowa Ja'ego- taki ruch na osiedlu przemysłowym po mroku to
            > nieporozumienie...

Znaczy moje slowa tesh popierasz? :-)

Pozdro, Kiefer
    • geograf Re: Zmiany tras - propozycje 07.09.02, 15:29
      a czemu nie podałeś swojej propozycji zmiany linii 99 ??
      • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras - propozycje IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 07.09.02, 16:09
        Juz podaje, juz podaje :-)

99, kierunek Maratonska:
        do Al.Kosciuszki-Struga bez zmian, a dalej:
        Struga,Wolczanska,Al.Mickiewicza,Al.Bandurskiego i dalej bez zmian.
        Przystanki: Wolczanska-Al.Mickiewicza, Al.Mickiewicza-Zeromskiego.
        Zyskujemy na czasie [nawet do 5'], zyskujemy tez polaczenie bezposrednie
        Radogoszcza, Pojezierskiej z Centralem i wezlem Kosciuszki-Mickiewicza.

99, kierunek Radogoszcz Zach:
        do Dw.Kaliskiego bez zmian a dalej:
        Al.Mickiewicza, nawrot przy Piotrkowskiej, Al.Mickiewicza, Al.Kosciuszki i
        dalej bez zmian.
        Przystanki: Al.Mickiewicza-Central [po stronie polnocnej, przy Unii Wolnosci].
        Koncepcja troche ryzykowna, ale w koncu ruch na wyjezdzie z Piotrkowskiej duzy
        nie jest...No i nie wiem czy w ogole teraz mozna tam zawracac... Najlepiej to
        by bylo:
        <fantazja>
        przywrocic lewoskret dla autobusu - przy Wolczanskiej 99 wjezdzalby na
        torowisko tramwajowe, zeby nie blokowac ruchu i wtedy pan kierowca klika w
        przycisk, zielone sie zapala na 10 sekund i 99 sobie skreca w Kosciuszki :-)
        </fantazja>

Pozdrowienia, Kiefer
        • geograf Re: Zmiany tras ( 99 ) 07.09.02, 16:19
          A ja popieram tą zmianę:)
          W jednym tylko przypadku- gdy nie bedzie przystanków przy Żeromskiego w obie strony (aby nie dublować 98 i tramwajów)

A czemu??
          W tej chwili 99 dubluje 80 i efektem tego jest, że często 80 jeździ zaraz rpzed bądź za 99. Jak dla mnie bez sensu.
          A wtedy często jeżdżące 80 berdzie spełniało swą powinność i 99 szybciej dojedzie w obie strony i zyska nowych pasazerów...

Co Wy na to??
          • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 07.09.02, 16:24

> A ja popieram tą zmianę:)
            > W jednym tylko przypadku- gdy nie bedzie przystanków przy Żeromskiego w obie
            > strony (aby nie dublować 98 i tramwajów)

w strone Maratonskiej musi byc przystanek przy Zeromskiego, bo wjechac z
            Wolczanskiej od razu na 'podmoście' jest zbyt ryzykowne, tym bardziej
            autobusem :-(

Pzdr, Kiefer
            • geograf Re: Zmiany tras ( 99 ) 07.09.02, 16:27
              a kto powiedział, że ten autobus musi się zatrzymywac na tamtym przystanku...??

:)

powrót do idei autobusów pospiesznych w momencie gdy ludziom przeszkadzają zbyt długie dojazdu do celu (czyli najczęściej centrum) jest słuszna!!
              • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 07.09.02, 16:30
                > a kto powiedział, że ten autobus musi się zatrzymywac na tamtym
                > przystanku...??

No juz niech sie zatrzyma, bo studenciaki beda marudzic, ze nie moga na
                Polibude dojechac 8-)

> powrót do idei autobusów pospiesznych w momencie gdy ludziom przeszkadzają
                > zbyt długie dojazdu do celu (czyli najczęściej centrum) jest słuszna!!

Ale pospieszne to moze w kolejnym watku rozpocznijmy? :)

Pzdr, Kief
                • Gość: Ja Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 19:12
                  Jeśli chodzi o rozdzielenie 80 i 99 to jestem jak najbardziej za, tyle, że nie
                  wiem, czy akurat w taki sposób. Ja bym raczej kombinawał "rozjechanie" tych
                  tras na terenie Retkini. Generalnie to nie bardzo mi się podoba ten pomysł z
                  zawracaniem autobusu przy Pietrynie. Może raczej skierować go Żeromskiego i
                  Zamenhoffa, albo do Curie-Skłodowskiej?
                  • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 07.09.02, 21:12

> Jeśli chodzi o rozdzielenie 80 i 99 to jestem jak najbardziej za, tyle, że
                    > nie wiem, czy akurat w taki sposób. Ja bym raczej kombinawał "rozjechanie"
                    > tych tras na terenie Retkini.

Tylko jak? Moze Maratonska-Retkinska-Krzemieniecka? Albo Maratonska-Popieluszki-
                    Al.Wyszynskiego-Retkinska? Nie wiem, nie mieszkam tam [a wrecz przeciwnie 8-)]
                    wiec sie nie wypowiadam.

> Generalnie to nie bardzo mi się podoba ten pomysł z
                    > zawracaniem autobusu przy Pietrynie. Może raczej skierować go Żeromskiego i
                    > Zamenhoffa, albo do Curie-Skłodowskiej?

Ale chodzi o to, zeby go puscic przez Central. To jest najwazniejsze. Jesli juz
                    sie nie da, to zeby skrocic czas przejazdu puscilbym 99 Kopernika, Zeromskiego,
                    Curie-Sklodowskiej. To kolanko Wlokniarzy-Struga-Lakowa jest bezsensowne...

Pozdro, Kiefer

• Gość: Ja Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 00:26
                      Gość portalu: Kiefer napisał(a):

> Tylko jak? Moze Maratonska-Retkinska-Krzemieniecka?
                      Na przykład. Dla równowagi 69 możnaby skierować Kusocińskiego, Armi Krajowej,
                      Wyszyńskiego i Retkińską.
                      > Albo Maratonska-Popieluszki -Al.Wyszynskiego-Retkinska?
                      Fajnie by było - miałbym autobus na wypadek awari tramwajów, ale odpada, bo ze
                      względu na skarpę nie ma gdzie zrobić przystanków.

> Ale chodzi o to, zeby go puscic przez Central. To jest najwazniejsze.
                      Myślę, że z Retkini jest już wystarczająca iość lini jadących pod Central
                      > Jesli juz
                      > sie nie da, to zeby skrocic czas przejazdu puscilbym 99 Kopernika,
                      >Zeromskiego,
                      > Curie-Sklodowskiej. To kolanko Wlokniarzy-Struga-Lakowa jest bezsensowne...
                      Tyż można
                      > Pozdro, Kiefer
                      Ja również
                      • Gość: milotram Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.09.02, 09:47
                        moim zdaniem najlepiej bylo by trase lini 99 poprowadzic w nastepujacy sposób:
                        z maratonskiej do skrzyzowania wlokniarzy- struga bez zmian nastepnie
                        wlokniarzy-prosto az do pojezierskiej gdzie pozniej w tej chwili 99 jadą na
                        radogoszcz.
                        druga zmiana linie 99 póscic prosto kuoscinskiego ( miedzy armii krajowej a
                        retkinska)
                        1 zmiana trasy podyktowana jest tym ze z retkini nie ma polączenia z kozinami
                        i zubardziem.
                        2 zmiana podyktowana jest tym ze ten dlugi odcinek kusocinskiego nie ma zadnej
                        komunikacji miejskiej.
                        • zamek Re: Zmiany tras ( 99 ) - do Milo 08.09.02, 13:12
                          Dyskusyjne.
                          Na wpuszczenie jakiejkolwiek "wielkopojemnej" linii w
                          Aleje Włókniarzy Wydział Komunikacji z pewnością się nie
                          zgodzi. Powód - tranzyt, który taki autobus jednak
                          hamowałby. Trzebaby mu wszakże przy Srebrzyńskiej zrobić
                          przystanki, a w zasadzie nie ma gdzie. Nawet jeśli w
                          kieunku północnym wykorzystamy zatoczkę za Srebrzyńską,
                          wyjeżdżający autobus zatamuje ruch i to na zakręcie.
                          Poza tym podstawową funkcją 99 jest dowóz z Retkinii i
                          Radogoszczy do centrum. O ile od biedy dojazd z Retkinii
                          zapewnia 12 (ale nie do rejonu Struga!), to z Radogoszczy
                          w ten rejon nie ma alternatywnego dojazdu. Puszczenie 99
                          prosto Al. Włókniarzy musiałoby spowodować wyciągnięcie
                          jakiejś radogoskiej linii (której??) do centrum. A
                          ponieważ w centrum poza placem Wolności i mocno
                          "pozorowaną" krańcówką na pl. Barlickiego nie ma gdzie
                          nawracać, owa hipotetyczna linia z Radogoszczy musiałaby
                          zasuwać minimum do Wydawniczej lub pl. Niepodległości.
                          Aby utrzymać jej jako-taką częstotliwość, trzebaby
                          wrzucić na nią kilkanaście brygad. Skąd kasa na to?
                          Jeszcze w odniesieniu do przedmówców - wpuszczenie 99 w
                          rejon Centralu jest nader pożądane, ale rozwiązanie jego
                          trasy w tym rejonie w kierunku północnym to problem na
                          skalę kwadratury koła. Nawrotka przy Piotrkowskiej
                          jakimkolwiek przegubowcem jest nie do pomyślenia -
                          zwłaszcza przy zachowaniu 10-minutowego taktu na tej
                          linii: co czwarta zmiana świateł to zawracający i
                          przejeżdżający przez wszystkie pasy Mickiewicza kolos.
                          Wpuszczenie 99 w Wólczańską lub Gdańską i Żwirki z racji
                          zbyt ciasnych skrętów w tę ostatnią odpada. Możnaby
                          pojechać od Mickiewicza Żeromskiego do Radwańskiej i
                          potem w Kościuszki, ale to strata czasu większa niż na
                          Łąkowej i przyległościach. Wreszcie w miarę optymalny
                          wariant z przejazdem Zamenhofa (np. od Żeromskiego po
                          lewoskręcie z Mickiewicza) załatwia sprawę z wyjątkiem...
                          przejazdu koło Centralu :) Oczywiście, że najlepsze
                          byłoby stworzenie lewoskrętu "bus only" z Mickiewicza w
                          Kościuszki po torach, ale to przekracza możliwości
                          intelektualne UMŁ.
                          Jeszcze króciutko o trasie na Retkinii - rozumiem Milo,
                          że chcesz zdecydowanie przyspieszyć przejazd 99, ale
                          wyrzucenie go z węzła Retkińska/Wyszyńskiego odbierze mu
                          sporo pasażerów.
                          Dobra, naczepiałem się, a należałoby coś zaproponować.
                          Gdyby na przykład 74 zahaczył się o Retkinię (ze Złotna
                          Krakowską, Krzemieniecką, Bandurskiego i potem po trasie
                          80), to zapewniłby wszystkim retkiniakom jadącym w
                          kierunku Wydawniczej wygodną przesiadkę i przestałby się
                          dublować z 83. A wtenczas możemy 80 ekspediować z
                          Retkinii chociażby Włókniarzy, Srebrzyńską, Kasprzaka
                          (powrót Legionów), Klonową, Hipoteczną i potem w dowolny
                          sposób na lewą czy prawą Radogoszcz.
                          Pozdrawiam.
                          • zamek Suplement: Retkinia - Żubardź 08.09.02, 13:18
                            80 jadąca Klonową już w zasadzie sprawę załatwia.
                            Ewentualny wariant to pchnięcie jej jeszcze przez (do
                            wyboru) Drewnowską / Powstańców Wielkopolskich (wtenczas
                            powrót Drewnowską) / Lutomierską (czyli podobnie do
                            niegdysiejszej J) i potem Al. Włókniarzy pędem ku
                            Radogoszczy.
                        • Gość: J.S. Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: 212.191.37.* 10.09.02, 14:14
                          Gość portalu: milotram napisał(a):

> moim zdaniem najlepiej bylo by trase lini 99 poprowadzic w nastepujacy
                          sposób:
                          > z maratonskiej do skrzyzowania wlokniarzy- struga bez zmian nastepnie
                          > wlokniarzy-prosto az do pojezierskiej gdzie pozniej w tej chwili 99 jadą na
                          > radogoszcz.

Nie ma sensu. Zdecydowanie potrzebne jest polaczenie Kosciuszki-Pojezierska.
                          Poza tym na Wlokniarzy jest (Co prawda tylko do Limanowskiego) tramwaj.

> druga zmiana linie 99 póscic prosto kuoscinskiego ( miedzy armii krajowej a
                          > retkinska)

To jest planowane od lat, ale na dzien dzisiejszy niewykonalne. Przyjrzyj sie
                          nawierzchni na tym odcinku - przeciez tam mozna zawieszenie stracic...

Pozdrawiam,
                          Jan Szulew, KMST
                          "cityrunner.lodz" - cityrunner.cjb.net
                          • Gość: milotram Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.09.02, 15:04
                            nie wydaje mi sie aby chodzilo o nawierzchnie -bo to mozna bylo zrobic w
                            zwiazku z remontami nawierzchnii na retkinskiej ,popieuszki.w ostatecznosci
                            mozna blo by puscic 80 po kusocinskiego gdyz prawe pokrywa sie z linia 10 i 14
                            (patrz nawrot)
                      • Gość: Kiefer Re: Zmiany tras ( 99 ) IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.02, 12:32
                        > > Ale chodzi o to, zeby go puscic przez Central. To jest najwazniejsze.
                        > Myślę, że z Retkini jest już wystarczająca iość lini jadących pod Central

Ale ja pisze jako Radogoszczanin a nie Retkinianin :))))

Pzdr, Kiefer
                        • Gość: milotram zamiana trasy 65 z 99 na retkini IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.09.02, 14:14
                          a jakby tak zamienic trase lini 99 na 65 a 65 na 99 retkinia ma duzo polączen
                          ze sródmiesciem a nie ma jak wspomnialem z zubardziem .
                          linia 65 wyjedzalaby z krancówki z retkini a 99 z krancówki nowe sady i do
                          struga jedzily by:65 jak 99 a 99 jak 65 a pozniej normalnymi trasami
                          • Gość: Ja Re: zamiana trasy 65 z 99 na retkini IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 15:22
                            Gość portalu: milotram napisał(a):

> a jakby tak zamienic trase lini 99 na 65 a 65 na 99 retkinia ma duzo polączen
                            > ze sródmiesciem a nie ma jak wspomnialem z zubardziem .
                            > linia 65 wyjedzalaby z krancówki z retkini a 99 z krancówki nowe sady i do
                            > struga jedzily by:65 jak 99 a 99 jak 65 a pozniej normalnymi trasami
                            Hm. Miałbym wtedy jeden bus do szkoły więcej. Jestem za! Pod warunkiem, że
                            wyrobicie się przed końcem roku szkolnego. :)
                            • yavorius Re: zamiana trasy 65 z 99 na retkini 08.09.02, 23:24
                              NIEZŁE!!! A w ogóle to przedłużyć 95 na Radogoszcz!
                          • geograf Re: zamiana trasy 65 z 99 na retkini 08.09.02, 23:12
                            tjaaa...
                            przepraszam, ale już widze te protestujące babcie, które walczą o bezpośrednie połączenie autobusowe północnej Retkini z tym wazniejszym centrum..;)

pozdrawiam
                            • Gość: milotram Re: zamiana trasy 65 z 99 na retkini IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.09.02, 09:52
                              geograf wiem o co ci chodzi o ten rynek balucki ale 65 i 99 maja przystanki w
                              jego poblizu :))
                          • Gość: Ignac 65 z Retkini na Doły przez Żubardź IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 12:35
                            Tu chyba chodzi o kierowców zajezdni na Nowych sadach, bo Żubardź i Koziny od
                            zawsze nie mają połączenia z Retkinią i Dołami. Są za to 3 linie na Radogoszcz.
                            Bez sensu. Zmiana trasy 65 jest prosta w realizacji ( w kierunku północnym do
                            Julianowskiej i dalej tak jak 81 i 87; w kierunku południowym - Retkinia via
                            dw. kaliski). Aż się prosi, by ktoś z MPK czy władz odpowiedzialnych za
                            komunikację zajął się tą linią !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka