Dodaj do ulubionych

Parada Wolności!!!

21.09.01, 18:15
Brałeś udział w Paradzie Wolności? Jeśli tak - podziel się wrażeniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 21.09.01, 18:25
      Bralem jak jasny gwint! Bralem tkwiac w korkach, bo nikt w tym miescie nie pomyslal zeby
      takie cos zrobic w dzien wolny. To jest chore, zeby czyjas zabawa blokowala cale Srodmiescie
      w piatek po poludniu. I ciesze sie, ze deszcz pada. Czemu tylko ja mam sie wkurzac.

Marcin Kaniewski
      • redakcja Re: Parada Wolności!!! 21.09.01, 18:28
        Jak sobie wyobrażasz niezauważalne przeprowadzenie w centrum miasta imprezy, w której bierze
        udział kilkanaście tysięcy osób?! Czy uważasz, że zorganizowanie jej w dzień wolny nie zakorkowałoby
        miasta?! Walczysz o lotnisko, by promować Łódź. Jak myślisz - Parada Wolności nie jest bpromocją
        miasta?!
        • Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 21.09.01, 18:39
          Mysle, ze jest. Ale tez mysle, ze inni, a glownie wladze tez powinni myslec. Dlaczego taka
          impreza musi byc w piatek, a nie moze byc w sobote? Po sobocie jest niedziela wiec
          jest czas na odpoczynek i powrot do domu.

A zakorkowane centrum. No coz, w sobote zamkniete bylyby te same ulice co w piatek, ale
          w dzien wolny (zwlaszcza w sobote po poludniu) ruch w centrum jest znacznie mniejszy
          niz w dzien roboczy o 16. Tak wiec efekt promocyjny taki sam (piatek czy sobota to
          dla promocji zadna roznica) a dokuczliwosc dla mieszkancow mniejsza. A tak, to
          promocja jest niepotrzebnie utrudnieniem dla mieszkancow. No chyba, ze akurat
          parada musi byc w piatek. Ale prosze mnie przekonac, ze sobota to gorszy termin.

Pzdr, MarcinK
          • Gość: qwazzz Re: Parada Wolności!!! IP: *.tesco-europe.com 22.09.01, 08:32
            Piatek byl wybrany min. ze wzgledu na niedzielne wybory. Organizatorzy bali
            sie, ze ktos np. bedzie po polnocy agitowal na imprezie (cisza wyborcza) i
            dostana po tylku (czyli poniosa koszty kary).
            • Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 10:37
              OK tyle tylko, ze wybory w Polsce wypadaja nie tak czesto. Czy nie trzeba bylo przesunac
              wiec imprezy o tydzie w lewo lub prawo i jednak w sobote?

Pozdrawiam, MarcinK - nadal marudny ;-)
              • Gość: qwazzz Re: Parada Wolności!!! IP: *.tesco-europe.com 22.09.01, 10:47
                Tydzien temu hala byla wynajeta na targi stomatologiczne, za tydzien zaczyna
                sie interflower. Czy to wystarczy?:)
                Pzdr

• Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 10:55
                  Rok ma 52 tygodnie. Poza tym jesli chcecie aby PT zniknela z Lodzi to w ten sposob
                  produkujcie sobie dalej wrogow. Ja wolabym aby zostala i dlatego na miejscu
                  organizatorow i uczestnikow zrobilbym wszystko aby zmniejszyc uciazliwosci do
                  minimum. A gdyby np PT zrobic w sierpniu? Tancerki by tak nie zmarzly ;-)

Pozdrawiam, MarcinK
      • wodnikjaqb Re: Parada Wolności!!! 22.09.01, 14:44
        a ja sie ciesze, ze stales w korku... proponuje przesiadke na rowerki, wtedy
        wszedzie bedzie szybciej i serduszko wiecej wytrzyma i nie bedziesz zasmradzal
        spalinami i tak juz smierdzacej lodzi!
        i szkoda mi tych, co nie potrafia sie bawic a jesli juz nie to sa zapatrzeni w
        swoj czubek nosa...
        a deszcz? coz.. "to pikus" jak mawial moj byly szef...
        • Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 17:36
          Taaaa. A te dwie drukarki ktore wiozlem w bagazniku to pewnie sobie na rame wezme?

Kazda wazy po 60kg? Nie wiesz to nie pisz i nie uszczesliwiaj innych na sile, co?

A Lodz zasmradzam stosunkowo malo bo mam LPG, ktore jest jak wiesz dosyc
          ekologiczne. Niestety ale czesto jezdze w Lodzi i poza Lodz sluzbowo i musze byc
          dyspozycyjny, bardzo czesto musze tez cos przewiezc. Ale dobrze, ze tak napisales,
          moze teraz wiecej osob zobaczy typowa mentalnosc rowerzysty - nie chodzi o
          koegzystencje tylko slepa nienawisc do osob zmotoryzowanych. A na rowerku tez
          lubie pojezdzic, ale jako, ze zycie mi mile i nie lubie utrudniac innym poruszania sie
          preferuje jazde rowerem po lesie i za miastem.

Bez pozdrowien, MarcinK
          • Gość: Mirek Re: Parada Wolności!!! IP: *.makolab.pl 22.09.01, 20:18
            Wiem że to nudne, ale znowu się z Tobą zgadzam.
          • wodnikjaqb Re: Parada Wolności!!! 23.09.01, 15:42
            nienawisc do zmotoryzowanych ???
            chyba troche przesadzasz i wprowadzasz antagonizmy zupelnie niepotrzebnie...

a swoja droga rowniez dysponuje samochodem sluzbowym i poruszam sie po lodzi...
      • Gość: Prawy Re: Parada Wolności!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 28.09.01, 14:42
        W zeszłym roku Parada Techno była w sobotę. W tym roku organizatorzy tez
        chcieli ja zrobic w sobote ale NIE ZGODZILY sie na to WŁADZE MIASTA !!!
        Sugerując ze nie powinno sie robic Parady w sąsiedztwie wyborów.

A co do korków... sorry ale wkurzaja mnie dwie rzeczy.
        1 - Parada to nie cos niespodziewanego, mozna sie na nia przygotowac i nie
        jezdzic po centrum w piatek okolo 16 (chyba ze ktos musi - ale wtedy musi
        liczyc sie z utrudnieniami)
        Emeryci tez wtedy ni musza jezdzic tramwajami i utyskiwac ze jest glosno
        SIEDZIEC W DOMU a nie specjalnie wylazic i specjalnie BYC PRZECIWKO Paradzie.

2 - Jak chcemy zyć w WIELKIM MIESCIE to trzeba się przyzwyczaić ze to sa jego
        koszta, korki podczas WIELKICH imprez.
        Jesli ktos nie chce miec korkow to niech sobie jedzie do jakiegos małego Pcimia
        i wtedy bedzie mial luksus jazdy bez korków.
        Troche wyrozumiałości

Z rozmow z organizatorami wiem ze za rok planuja Paradę w sobote.

Prawy
    • mac. Re: Parada Wolności!!! 21.09.01, 18:36
      Niestety z różnych względów nie miałem okazji brać w niej udziału :-((((
      Podobnie zresztą wyszło w tym roku. Ale z tego co wiem to kilku forumowiczów
      właśnie dziś wybrało się na zabawę i na pewno podzielą się swoimi uwagami po
      powrocie. Czekamy.
      • Gość: Albert Re: Parada Wolności!!! IP: *.toya.net.pl 22.09.01, 02:14
        Jestem całym sercem za utrzymaniem i dalszym rozwojem Parady Wolności. Ciekawe,
        jakby dzień wcześniej Parada Jezusa była tak liczna, że na dłużej wstrzymałaby
        ruch, czy by się znaleźli również malkontenci? Tym, którzy uważają, że korki
        były tylko w Łodzi, zapraszam do Berlina na Love Parade. Dodatkowe uwagi na ten
        temat zamieściełem w wątku: "Czy widzieliście, co się dzieje na mieście?"
    • dominic Re: Parada Wolności!!! 22.09.01, 17:26
      Niezależnie od tego, czy TP powoduje większe korki w piątek czy w sobotę myślę,
      że dużo lepiej byłoby gdyby odbyła się właśnie w sobotę. Po pierwsze, ludzie z
      innych miast w piątki często pracują do póżnych godzin wieczornych a soboty
      mają wolne i z tych względów nie mogli przyjechać na naszą imprezę. Po drugie,
      można było śmiało zorganizować paradę dzisiaj /sobota, 22.09/ i śmieszne jest
      dla mnie stwierdzenie, że organizatorzsy bali się że ktoś zakłóci ciszę
      wyborczą bo mogli wydać zakaz publikowania jakichkolwiek materiałów
      promocyjnych na swojej imprezie i wtedy byliby czyści od zarzutów. Ale jak
      widać myślenie dla hedonistycznych tachnomaniaków to po prostu ból.

dominic
    • Gość: blito Re: Parada Wolności!!! IP: *.toya.net.pl 22.09.01, 17:27
      czesc witam wszystkich.Parada Wolnosci jest i byc powinna,bo jest to /mimo ze
      niekazdy to rozumie/bardzo dobra promocja dla miasta,które w koncu nie moze
      pochwalic się zbyt duza iloscia znanych w skali calego kraju
      imprez.Uwierzcie ,ze wole jak ludzie kojarza Łódz z parada , a nie np. z bieda
      czy tez bezrobociem etc..Pokazmy wszystkim w całej POlsce, ze Łódż zawsze
      bedzie wielka i ma swoj oryginalny charakter.A co do kierowców to nie jestescie
      najwazniejsi, nic wielkiego sie nie stanie jak raz w roku staniecie w korkach i
      tak pozostaje wam sie cieszyc, ze nie mieszkacie w Warszawie.Co do imprezy w
      hali bylem i bylo naprawde wybornie, atmosfera cudowna.Andy C ,vegas i fresh
      for BAD COMPANY pokazali klase, D&B na swiatowym poziomie,wow jestem naprawde
      pod wrazeniem/kto nie byl moze zalowac/.UZnanie nalezy sie dla dj dukee no no
      ekstraklasa.Aha i jeszcze jedno imprezy new alcatraz zawsze byly we wrzesniu,
      tak ma byc to juz 5 letnia tradycja i mam nadzieje ze zaden bubek zza
      kierownicy tego nie zmieni.Dla nie zorientowanych imprezy planuje sie z poł
      rocznym wyprzedzeniem wiec nie zmienia sie terminu z dnia na dzien . cze
      pozdrawiam wszystkich tanczyli wczoraj cała noc itakze tych ktorzy sa
      przychylni tej imprezie .JESTESMY I BEDZIEMY ZAWSZE!!!!
      • Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 17:46
        Znowu odpowiem choc widze, ze argumenty trafiaja do zwolennikow PT dosyc trudno.
        Moze to skutek halasu?

Kierowcy nie sa najwazniejsi - zgoda. A czy ludzie bioracy udzial w PT sa najwazniejsi? I dla
        ich zachcianek ma stac pol miasta - w tym MPK?

Zrozum, ze robiac korki przysparzasz PT wrogow wlasnie wsrod kierowcow, pasazerow MPK
        i tzw przecietnych lodzian. Obrzucajac ich potem inwektywami i dajac do zrozumienia, ze
        masz ich w... nosie jeszcze bardziej budzisz ich wrogosc. Zobaczysz co beda mowic ludzie
        w poniedzialek, co beda pisac gazety: PT zdezorganizowala zycie w miescie. Zobaczysz
        emerytow trzesacych sie przed kamerami jak to mlodziez utrudnila zycie im i rodzinom.
        Jesli o to ci chodzi to OK.

Natomiast co zlego by bylo gdyby planujac PT pol roku, albo i 5 lat wczesniej zaplanowac
        ja na sobote? W czym gorsza jest sobota? Pytam o to od dluzszego czasu i nikt mi
        jakos nie odpowiedzial. Czy tak trudno jest stwierdzic, ze termin organizatorzy wybrali
        dosyc hmmm (tu bede delikatny) nieszczesliwie. Chyba, ze waszym i organizatorow
        celem jest pokazac, ze macie wszystkich innych w nosie, ale to jest wlasnie skrajny
        egoizm i w sumie w dluzszej perspektywie skazanie PT na usuniecie z Lodzi. Z reszta
        to samo grozi paradzie w Berlinie. W przyszlym roku bedzie po raz ostatni chyba, ze
        spelnione beda wymogi mieszkancow i wladz Berlina zmeczonych ta impreza.

A jesli chodzi o rozglos Lodzi w zwiazku z PT to zapewne jakis jest. Ale czy jest to duze
        wydarzenia kulturalne, hmmm. A czy mozna tym przyciagnac inwestorow, hmmm.
        Owszem lepiej gdy sie mowi cokolwiek niz gdy sie nic nie mowi, ale roli PT jako
        imprezy rozslawiajacej Lodz to bym nie przecenial. Ilu np bylo uczestnikow spoza
        Polski (nie DJow tylko zwyklych ludzi na ulicach)? Jest impreza dla mlodych ludzi
        i dobrze, niech bedzie jak najdluzej, ale rozsadnie. Czy to boli?

Pozdrawiam, Marcin Kaniewski
        • Gość: blito Re: Parada Wolności!!! IP: *.toya.net.pl 22.09.01, 19:53
          DO MARCINA K:CZLOWIEKU PARADA JEST TYLKO RAZ W ROKU WIEC TWOJE PRETENSJE SA CO
          NAJMNIEJ SMIESZNE.Powiem ci tez dlaczego parada byla w piatek,wynika to z tego
          ze bodajze w zeszlym roku jedna z ciezarowek wystawila unia wolnosci ,wiec aby
          uniknac naruszenia ciszy wyborczej na wszelki wypadek aby temu zapobiedz
          ustalono ze piatek bedzie wlasciwy/4edycje odbyly sie w piatek/Pozatym parada
          to impreza otwarta wiec mozliwe by bylo rozdawanie ulotek przez poszczegolne
          formacje polityczne, a zakaz organizatorow moglby nie pomoc,przeciez co moga
          oni zrobic jak np. stanie koles z ulotkami i bedzie je rozdawal powtarzam
          parada to impreza otwarta w zwiazku z tym prewencyjnie dla czystego sumienia
          padlo na friday!!!!!
          • Gość: dominic Re: Parada Wolności!!! IP: *.mnc.pl 22.09.01, 21:26
            organizatorzy mogą wydać zakaz i oczyścić się od odpowiedzialności karnej w
            związku z rozprzestrzenianiem ulotek prartii w ciszy wyborczej a więc mogli
            spokojnie zorganizować imprezę w sobotę.

to, że 4 poprzednie TP odbyły się w piątki to nie oznacza to wcale, że kolejne
            też muszą się odbywać w piątki. jeżeli dla większości loodzi z innych miast
            będzie wygodniej przyjechać do nas w sobotę to jest to kolejny argument.

i jeszcze jedno: owszem, koncerty planuje się nawet na 10 miesięcy przed jego
            odbyciem się ale to nie zmienia faktu, że koncert można zaplanować mądrze.

pozdro dla wszystich /od techno- po gothicmaniakoow/ - dominic
            • Gość: Albert Re: Parada Wolności!!! IP: *.toya.net.pl 22.09.01, 22:08
              Uważam, że dzień, w którym będzie się odbywała Parada Wolności, można połączyć
              z Dniem Bez Samochodu. Moze to być sobota, też mi się wydaje, że dla ludzi z
              innych miast będzie to bardziej dogodne. Chyba trzeba też dodać małymi literami
              do nazwy parady: Parada Wolności i Solidarności, może wreszcie AWS się od niej
              odczepi. Myślę, że imprezę trzeba rozwijać.
              • zonk19 Re: Parada Wolności!!! 23.09.01, 00:00
                Podobalo mi sie,szkoda ze taka impreza jest tylko raz w roku.Fajnie bylo sobie
                poskakac na pietrynie a pozniej w hali.Duzo znajomych,momentami odjazdowa
                muzyka,extra!!!Ktos jeszcze sie podzieli wrazeniami z tej imprezy??? Pozdrow.!
          • Gość: MarcinK Re: Parada Wolności!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 22:49
            Gość portalu: blito napisał(a):

> DO MARCINA K:CZLOWIEKU PARADA JEST TYLKO RAZ W ROKU WIEC TWOJE PRETENSJE SA CO
            > NAJMNIEJ SMIESZNE.

No tak jesli jest tylko raz w roku to moze byc zaplanowana w glupim terminie. No to jest argument, ze
            az padlem na kolana. Warto tez bronic tego debilnego terminu jak niepodleglosci.

A ponoc mlodziez jest otwarta na argumenty. No tak

A teraz tez napisze duzymi jak Ty to uczyniles: GDYBY PARADA BYLA W SOBOTE TO ZABAWA BYLABY
            TAK SAMO DOBRA, NIE BYLOBY TAKICH KORKOW WIEC NIE BYLOBY NOWYCH OSOB
            NIECHETNYCH PARADZIE, A POZA TYM MOGLOBY DO LODZI DOTRZEC WIECEJ OSOB Z INNYCH
            MIAST - OSOB PRACUJACYCH W PIATKI. Ale to jak rozumiem sa smieszne argumenty bowiem
            parada jest tylko raz w roku?

Pozdrawiam, nieco ubawiony, MarcinK
    • hubar Re: Parada Wolności!!! 24.09.01, 12:49
      O tym co sądzę o Paradzie to chyba wiecie bo zamieściłem swoje opinnie w
      wątku "Co sądzisz o Paradzie Wolności..." .
      Natomiast pytanie mnie czy byłem na Paradzie to pytanie Milera czy brał udział
      w wyborach.
      Jak było? Super!!! Mam tylko parę zastrzezeń odnoście lokalizacji, fajnie że
      robi się to w centrum miasta ale myślę że lepiej by było aby to zrobiono na
      Politechniki. Więcej miejsca , więcej ciężarówek i więcej bezpieczeństwa.

pozdrowy
      • hubar Re: Parada Wolności!!! 25.09.01, 19:12
        Muza ok! Ludzie fajnie poprzebierani i sympatycznie reagujący na przebranych.
        Nie wiem co powiedzieć jeszcze, tylko pogoda do dupy no i ta lokalizacja
        mogłaby być lepsza! Przez to że było tak mało miejsca to nie wpuszczono kilku
        ciężarówek!

pozdrowy
      • kropka. Re: Parada Wolności!!! 25.09.01, 19:17
        hubar napisał(a):

> Mam tylko parę zastrzezeń odnoście lokalizacji, fajnie że
        > robi się to w centrum miasta

NIEFAJNIE

> ale myślę że lepiej by było aby to zrobiono na
        > Politechniki. Więcej miejsca , więcej ciężarówek i więcej bezpieczeństwa.
        >

Święte słowa!!!
        • hubar Re: Parada Wolności!!! 25.09.01, 19:19
          chciałbym aby organizatorzy też tak powiedzieli ale niestety oni albo nie
          trzeźwieją albo nie odzyskują świadomości! Tacy to ludzie!
    • Gość: mch Re: Parada Wolności!!! IP: *.pai.net.pl 25.09.01, 19:16
      było głośnie i radośnie :)
      • hubar Re: Parada Wolności!!! 03.10.01, 21:34
        Było tak że następnego dnia nie wstawałem z łóżka! bo taki zmęczony

pozdrowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka