Dodaj do ulubionych

Łódź-Nottingham

IP: *.toya.net.pl 14.09.05, 22:15
TAK TRZYMAĆ !
Obserwuj wątek
    • Gość: MichaS Re: Łódź-Nottingham IP: *.rev.vline.pl 14.09.05, 22:57
      Brawo. Dziekujemy Ryanair.
      • stanish Re: Łódź-Nottingham 14.09.05, 23:17
        Mysle, ze najwieksze podziekowania naleza sie prezesom Stowarzyszenia "Lotnisko
        dla Lodzi" i wlasnie teraz to robie :-))
    • Gość: hara Re: Łódź-Nottingham IP: *.homeip.net 14.09.05, 23:02
      wyloty z EMA o 6:00 czy o 5:30? ;P
      • yarro Re: Łódź-Nottingham 15.09.05, 00:22
        A wiec to jest tak:

06:30 Wylot East Midlands (EMA)
        10:15 Przylot Lodz (LCJ)

10:40 Wylot Lodz (LCJ)
        12:15 Przylot East Midlands (EMA)

Moze byc :)?

• Gość: samouczek Najważniejsze stwierdzenie IP: *.rev.vline.pl 15.09.05, 02:07
      W całym tym tekście najważniejszy jest ten akapit:

"Co ciekawe ponad 50 proc. pasażerów to turyści z Anglii, którzy przylecą do
      Łodzi. Samolotami latać też będą pasażerowie z Warszawy, którzy decydują się
      lecieć do Londynu z Lublinka, bo jest taniej niż z Okęcia."

Brawo, tak trzymać!
      A niech ten parałódzki paratani paranowy przewoźnik Centralwings się puknie w
      czoło i zastanowi co robi!
    • topjes Więcej informacji 15.09.05, 09:25
      www.lotniskodlalodzi.org/aktualnosc.php?id=11
    • Gość: WN Re: Łódź-Nottingham IP: 212.33.76.* 15.09.05, 09:44
      Yesoo, jak się cieszę. Gratuluję wszystkim. Prezydentowi Kropie gratuluję, choć
      pamiętam mu Paradę Techno. Gratuluję wszystkim przewoźnikom i pasażerom. Tak
      trzymać!!!!!!!!
    • Gość: Sobol Re: Łódź-Nottingham IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 10:26
      Brawo Kropa!!!!
      SlDowcy przez kilka lat swoich rzadow w Łodzi i Polsce nie potrafili rozbudowac
      w naszym miescie lotniska a Kropa zrobil to w ciagu 3 lat!!!!
      Pozdrawiam prezydenta i linie Ryanair!!!
      • Gość: Panajotow Re: Łódź-Nottingham IP: *.217.133.68.coditel.net 15.09.05, 16:15
        Zgadzam sie. Wczesnie w wyborach glosowalem na SLD, jednak ostatnie lata,
        szczegolnie w naszym miesice pokazaly nieudolnosc tej partii. Brawa dla pana
        prezydenta Kropiwnickiego i zyczenia dalszych sukcesow. Szkoda jednak, ze w
        najblizszym czasie nie bedzie polaczenia z Frankfurtem-Hahn. Osobiscie dosyc
        czesto bede z niego korzystal i bede musial jezdzic do Warszawy:(
    • Gość: spott Re: Łódź-Nottingham IP: 217.96.12.* 15.09.05, 12:37
      "powiedział Jerzy Kropiwnicki, prezydent Łodzi. Zapowiedział też chęć dalszej
      rozbudowy pasa startowego do 2,5 kilometra"
      To jest najwazniejsze co zostalo powiedziane.
    • miklosh Re: Łódź-Nottingham 15.09.05, 14:04
      Opatrznosc czuwa jednak nad Lodzia. Ave Ryan!
    • peterrek Re: Łódź-Nottingham 15.09.05, 14:29
      Ciekawe kiedy forumowi "eksperci" odszczekają te wszystkie teorie o tym, że
      Łodzi lotnisko jest nie potrzebne, bo nie miałby kto z niego latać.
      • Gość: MadeInPoland Oni nie odszczekają... IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 15:28
        Jak w wakacje pisałem o konieczności rozbicia hegemonii Okęcia na koarzyść
        Lublinka, o tym ze lotnisko to niesamowity biznes oraz o tym ze bedziemy
        konkurencją nie tylko dla Warszawy to mi niektóry odpisywali, że się mylę.
        Bardzo Cieszę się, że teraz wyszli na niedowiarków. Mówiłem im wtedy, żeby
        sobie obejrzeli lotnisko w Pyrzowicach jak funkcjonuje. Dziękujemy Ryanaira i
        mieszkańcom Łodzi! Nie żadnym Kropkom, sldowcom czy inny partyjniakom. Możemy
        podziekować Stowarzyszeniu Lotnisko dla Łodzi bacznie się przyglądając czy nie
        zaczynają na tym nabijać własnej kieszeni.
        • stanish Re: Oni nie odszczekają... 15.09.05, 20:28
          >Możemy
          > podziekować Stowarzyszeniu Lotnisko dla Łodzi bacznie się przyglądając czy
          >nie
          > zaczynają na tym nabijać własnej kieszeni.

Ciezko sie przygladac z zewnatrz a znowu szkoda sie zapisywac bo przeciez te
          niebotyczne skladki...ROTFL
    • dominiqus Propozycje na następne połączenia! 15.09.05, 15:25
      Ja proponuję następujące:
      1. Łódź - Bruksela
      2. Łódź - Barcelona
      3. Łódź - Dublin
      4. Łódź - Paryż

a jakie Wy macie propozycje?
      • Gość: Piotr Re: Propozycje na następne połączenia! IP: *.lodz.msk.pl 15.09.05, 15:29
        Przydałoby się Łódź - Monachium
      • Gość: MadeInPoland Re: Propozycje na następne połączenia! IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 15:29
        Rzym koniecznie Rzym i to w pierwszej kolejności. Będzie wielu pielgrzymów.
        Pozatym mamy inwestorów z Italii, wielu polaków pracuje w Italii. Rzym -
        koniecznie.
        • Gość: MadeInPoland Załatwię reklamę dla połaczenia Ciampino - Łódź... IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 15:48
          Roczna reklama będzie za darmo, w portalu internetowym bardzo związanym
          tematycznie, dla przewoźnika, który podejmie się jako pierwszy lotów Ciampino
          (Rzym) - Łódź. (Średnio 1500 - 2000 odsłon dziennie) Dla Stowarzyszenia
          pozostawiam maila. tiferno@interia.pl
        • Gość: Panajotow Re: Propozycje na następne połączenia! IP: *.217.133.68.coditel.net 15.09.05, 16:49
          Lodz Lublinek - Frankfurt-Hahn

Murowani klienci w postaci polskich pracownikow instytucji unijnych w
          Luksemburgu.
        • Gość: Panajotow Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.217.133.68.coditel.net 15.09.05, 16:50
          Jak mozna przylaczyc sie do tej inicjatywy? Chetnie bym wolontarystycznie cos
          dla Stowarszenia popracowal.

panajotow@op.pl
          • Gość: MadeInPoland Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 16:54
            Nie podobała mi się idea przymusowych składek. Dlatego nie wstąpiłem do tej
            organizacji mimo tego iż samo Lotnisko dla Łodzi popierałem. Uważam, że nie
            tylko składkami można pomagać lotnisku. Słuszne jest stwierdzenie przedmówcy.
            • Gość: gość Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.devs.futuro.pl 15.09.05, 17:42
              Gość portalu: MadeInPoland napisał(a):

> Nie podobała mi się idea przymusowych składek.
              (..)

Kto Ci takich bzdur naopowiadał!!!
              Stowarzyszenie nie pobiera żadnych składek!
              Mozesz się o tym przekonać na ich stronie:

www.lotniskodlalodzi.org/zaangazuj-sie.php
              Czyżbyś uległ propagandzie pewnego wysoko postawionego człowieka, któremu
              Stowarzyszenie jest solą w oku?
              • Gość: MadeInPoland Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 17:45
                Czytałem w pierwszym statusie stowarzyszenia.
                • Gość: MadeInPoland Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 17:47
                  Wyciąg ze statusu:
                  Członkowie zwyczajni opłacają składki członkowskie na zasadach i w wysokości
                  ustalonej w uchwale Walnego Zebrania Członków.
                  2. W uzasadnionych okolicznościach, na wniosek zainteresowanego, Zarząd
                  Stowarzyszenia może zwolnić członka z opłacania części lub całości składek.
                  3. Niepłacenie składek w terminie powoduje zawieszenie członka w prawach
                  członkowskich. Ich przywrócenie następuje automatycznie po opłaceniu zaległych
                  i bieżących składek.

Noi jak?
                  • stanish Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! 15.09.05, 20:26
                    > Noi jak?

Nijak.
                    Na razie nie ma zadnych skladek, choc ja osobiscie uwazam, ze powinny byc,
                    poniewaz niektorzy ludzie w stowarzyszeniu wydaja po prostu wlasna kaske na
                    wizytowki, korespondencje etc.
                    Jezeli przed przystapieniem do Stowarzyszenia powstrzymala Cie tylko informacja
                    o rzekomych skladkach to szkoda ze nie pofatygowales sie choc na jedno
                    spotkanie, nie bylo pobieranych oplat za wstep ;-). To jest wlasnie to nasze
                    myslenie, wszystko za darmo...jasne zalatwi sie samo. I nie pisz tu glupot na
                    tym forum czlowieku bo az oczy bola.
                    • Gość: MadeInPoland RELAX MAN IP: *.toya.net.pl 15.09.05, 23:38
                      Ty mi nie będziesz mówił czy mam pisać czy nie. Nie jestem łódzkim politykiem i
                      mam prawo się mylić. Jestem za dialogiem a nie za nerwowymi dyskusjami jakie w
                      wielu przypadkach mają miejsce na forum. Dzięki Bogu nikt nie może narzucać
                      nikomu czy ma należeć do stowarzyszenia czy też nie. Status mi się nie
                      spodobał - i to jest moja decyzja tak samo jak Ty masz prawo do twojego punktu
                      widzenia. Pamiętaj jednak, że Statu dostałem na maila i nie był jeszcze wtedy
                      strony gdzie jest wyraźnie napisane, że nie ma składek(choć z prawnego punktu
                      widzenia obowiązuje status a nie zapewnienia ze strony.). Poza podatkami, które
                      płacę... (ad vocem tego, że nic nie jest za darmo) zapłaciłbym dobrowolną
                      składkę gdyby w statusie, na "dzień dobry", nikt mi jej nie narzucał. Uważam,
                      że status mógłby być bardziej fortunnie napisany co by mnie nie wprowadziło
                      mnie w błąd. Nikt na dzisiejszy dzień nie jest w stanie ocenić ile osób takim
                      zapisem zniechęcono do organizacji. Idea jest słuszna. Bardzo mi przykro, że
                      Cię oczy bolą. Może czas na to by wyłączyć na jakiś czas komputer.
                      • stanish Re: RELAX MAN 16.09.05, 07:15
                        Wydaje mi sie, ze to Ty tu wprowadzasz nerwowke i ferment piszac rzeczy w
                        stylu "gratulacje dla stowarzyszenia, teraz musimy im patrzec na rece" i
                        straszyc wszystkich jakie to tu nie sa skladki. Naprawde szkoda, ze nie
                        przyszedles na spotkanie i nie zobaczyles jaka jest atmosfera. Mysle, ze jak
                        ktos byl naprawde zdecydowany, to przyszedl. Skladki to naprawde nie jest
                        sprawa, ktora zajmujemy sie na spotkaniach...
                    • Gość: Panajotow Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.217.133.68.coditel.net 16.09.05, 08:29
                      NIe unosc sie tak. Wielu ludzi chce dzialac spolecznie, w ramach wolontariatu,
                      nie pobierajac za swoja prace pieniedzy ani nie chcac ich wplacac wlasnie np.
                      na skladki. Inicjatywa wolontariatu swietnie sie sprwadza w roznych
                      organizacjach pozarzadowych.
                  • Gość: matej Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 22:59
                    czesc MadeInPoland sory ze nie na temat ale jesli byłes na toya 2 to skontaktuj sie zemną mateuszlodz@interia.pl
                • topjes Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! 16.09.05, 10:03
                  > Czytałem w pierwszym statusie stowarzyszenia.

statuCie raczej - reszta bez komentarza...

Stowarzyszenie jest nastawione na działanie - i bez problemów obywa się póki co
                  bez składek. Nie mamy lokalu, składek, narad, nasiadówek itd. Ale za to mamy -
                  kupę pracy, skuteczność, efekty. Nie wiem co jest Ci bliższe.

Co do kosztów - opłacamy z WŁASNYCH kieszeni:
                  - domenę internetową
                  - hosting (i to bardzo wydajny bo strona ma dużą oglądalność)
                  - znaczki, papier, koperty
                  - inne drobne wydatki
                  - często bierzemy urlopy, żeby coś załatwić

Wszystko to BEZ składek - więc proszę Cię przemyśl to co piszesz.
          • Gość: Albert Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:19
            Aby przystąpić do Stowarzyszenia należy postąpić tak jak opisane jest w
            poniższym linku:
            Stowarzyszenie ustali wysokość składek podczas Walnego Zebrania Członków. Na
            razie zajmuje się przede wszystkim działaniem na rzecz rozwoju Lublinka (co mu
            skutecznie wychodzi), a nie sprawami finansowymi. Stąd wysokość składek nie
            była i nie jest dla nas sprawą najpilniejszą.

Pozdrawiam,
            Albert
          • topjes Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! 16.09.05, 09:57
            > Jak mozna przylaczyc sie do tej inicjatywy? Chetnie bym wolontarystycznie cos
            > dla Stowarszenia popracowal.
            >
            > panajotow@op.pl

Bardzo proszę
            najbliższe spotkanie w środę - wystarczy przyjść z wypełnioną deklaracją
            • Gość: Panajotow Re: Stowarzyszenie LotniskoDlaLodz?! IP: *.217.133.68.coditel.net 16.09.05, 10:48
              Dziekuje za zaproszenie:). Zaluje, ale nie mam nie do konca miesiaca w Lodzi.
              Niemniej jednak z przyjemnoscia pojawie sie na jakims zebraniu w pazdzierniku.
              Mam nadzieje, ze informacje na ten temat znajde na Waszej stronie. Swoja droga
              warto zainteresowac sie polaczeniem Lodzi z Frankfurtem-Hahn!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka