hubar 08.09.02, 23:06 Czy na FOrum też jesteśmy w stanie pokazać takie miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wc2 Re: Akcja: Bezpieczne miejsce IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.09.02, 23:57 Tak,bardzo dobrze i bezpiecznie czuje sie w nowym ogrodku przy kinie Polonia.Polecam,panuje tam fajna atmosfera i jest to swietne miejsce na spotkania,do tego maja tam swietne zarcie,a i kino pod nosem,tak,ze jest praktycznie wszystko co potrzeba na fajna randke z dziewczyna!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kloss Re: Akcja: Bezpieczne miejsce IP: *.uml.lodz.pl 09.09.02, 09:44 Proponuję, aby rozpocząć pożądki od własnego ogródka. Skandalem jest obecność kolesi oferujących pilnowanie samochodów na parkingach bezpośrednio sąsiadujących z budynkami Urzędu Miasta. Niech pan Jagiełło za to się zabierze. Sądzę, że jest to typowa akcja przedwyborcza, mająca na celu pokazanie społeczeństwu, jak to kochana władza dba o ludzi, a jeszcze lepiej będzie dbała, jak ją się ponownie wybierze Odpowiedz Link Zgłoś
ob.serwator Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 10.09.02, 10:33 Gość portalu: Kloss napisał(a): > Sądzę, że jest to typowa > akcja przedwyborcza, mająca na celu pokazanie społeczeństwu, jak > to kochana władza dba o ludzi Nie da sie ukryć, że kochana władza traktuje wszystkich jak idiotów - wizyty w ZOO, rozdawanie wyprawek dla pierwszoklasistów (nota bene sfinasowanych przez wszystkich podatników), wręczanie nagród, patronaty etc... Aby tylko się pokazać, zabłysnąć. A teraz ta niespodziewana troska o nasze bezpieczeństwo. Jacy oni wszyscy są dobrzy kiedy chodzi o zdobywanie głosów wyborców. A potem i tak zrobią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagr Re: Akcja: Bezpieczne miejsce IP: *.lodz.gazeta.pl 09.09.02, 10:59 hubar napisał: > Czy na FOrum też jesteśmy w stanie pokazać takie miejsca? Jasne, głosy z forum zawsze są brane pod uwagę i dlatego nawet o tym nie wspominałem. Zapraszam do wskazywania takich miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 09.09.02, 22:55 Dziękuję za odpowiedź redaktorze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Akcja: Bezpieczne miejsce IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 12:38 Super pomysł tyle że nie jest on autorstwa Prezydenta, vide Artykuł Naprawiacze Łodzi z Ekspresu Ilustrowanego, tam w ten sam sposób wypowiadał się jeden z Kandydatów na prezydenta miasta, szczególnie w kontekście zadań dla Łódzkiej straży miejskiej. Panie Prezydencie widsać coś do władz miasta dociera przed wyborami, szkoda że tylko przed wyborami. A swoją drogą to ciekawe że haracze zbierane są przed urzędem miasta JEST SUPER BEZPIECZNIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Akcja: Bezpieczne miejsce IP: *.bremultibank.com.pl 09.09.02, 12:41 Super pomysł ! A ja dołożę jeszcze jeden : może by tak Gazeta zaraziła takim samym pomysłem władze podłódzkich miasteczek - Pabianice, Aleksandrów, Zgierz itd. Tam też są niebezpieczne miejsca !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 09.09.02, 12:45 Pomijając fakt kto komu i przeciwko komu tą akcję wymyślił zgłaszam miejsca w których nie czuje się bezpiecznie. -ul. Piotrkowska koło Bagietki i pasaż koło "siódemek" -Park (nie wiem jak się nazywa) koło dworca fabrytcznego (między dworcem a Narutowicza) -ul. Wschodnia (cała) -okolice pl. Barlickiego Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 09.09.02, 12:48 Do tego dorzucę ul. Abramowskiego i park za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 09.09.02, 13:03 Masz rację, jestem za okolicami dworca fabrycznego. To miejsce otoczone wielowiekowom tradycją a mianowicie sypialnią dla ludzi bez twarzy. Nie chodzi mi teraz na niebezpieczeństwa czyhające z ich strony tylko o zajecie się nimi. Ciągle są połamani, pobici, brudni i niestety nie wyjściowi. Oraz o zajecie się grubkami narkomanów wałesającymi sie wokół i wyłudzającymi pieniadze od przyjedznych z miną zabójcy bez skrupółów. Sam miałem starcie z jednym, na szczęście był sam. Więc dałem mu do zrozumienia, że jestem silniejszy i sobie poszedłem. A co do policji, to jest to naprawdę fajne zjawisko. Jeżdzą po tym parku ale nic nie widzą, a może nie chcą widzieć. Wracaliśmy z żoną ok 3 w nocy prze park. Zobaczyliśmy radiowóz zaparkowany na skraju parku więc stwierdziliśmy, że jest ok i ruszyliśmy. Przed nami szła para dużo młodszych od nas ludzi. Nagle się zatrzymali. I się zaczęło, zdążyliśmy ich minąć a ten zaczął tłuc swoją toważyszkę. To było coś nie do opisania. Minęliśmy radiowóz i widzieliśmy, że gliniarze oglądają sobie zajście i słuchają muzyki. Byli od nich jakieś 20 metrów. I co? I nic. Weszliśmy do bramy. A radiowóz sobie odjechał. Buuuu. Smutne. Czy moja reakcja by coś dała. Nie wiem. Myslałem, że nie muszę reagować skoro odgłosy bijatyki i krzyki dziewczyny roznoszą się na 100 m wokół. Pobliscy taksówkarze też nic z tego sobie nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 10.09.02, 13:21 hubar napisał: > Czy na Forum też jesteśmy w stanie pokazać takie miejsca? Najbezpieczniej czuję się na wątku surrealistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagr Re: Akcja: Bezpieczne miejsce IP: *.lodz.gazeta.pl 17.09.02, 14:48 I to już koniec niebezpiecznych miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 18.09.02, 00:45 No to zapraszam z kamerą na ulicę Wchodnią... Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Akcja: Bezpieczne miejsce 17.09.02, 15:49 Zwróćcie także uwagę na okolice skrzyżowania Gdańska - Struga. Szczególnie jeśli chodzi o degustatorów wina marki wino, które zakupują w usytuowanych tam sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Akcja: Bezpieczne miejsce 02.10.02, 22:13 Proponuję zwrócić uwagę na ulicę Rewolucji. Niemal codziennie jakieś lumpy włamują się do aut studentów UŁ i WSHE, wykładowców nie, bo sobie parkingi pobudowali. Mam pytanie: kto płaci za rozklejane plakaty na bilbordach (widnieją na nich numery telefonów Policji Straży pożarnej i miejsckiej)? Organizatorem jest Prezydent Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś