cricks 20.09.05, 16:13 Oczywiście o łódzkich szkołach językowych. Na pewno się ten wątek bardzo przyda wielu osobom, dlatego proponuje Wasze wypowiedzi na ten temat umieszczać w tym topicu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cricks Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 16:16 Mój typ to Prima na Narutowicza, ewentualnie Progres. Ale myśle że jednak w Primie są lepsze warunki, mam tu na mysli znakomite wyposazenie, czysto, nowoczesnie urządzone wnętrze, miłą obsługa, znakomici lektorzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucja_4 Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 16:55 A co sądzicie o bellu?? Odpowiedz Link Zgłoś
cricks Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 17:54 slyszalem ze jest tam bardzo duzo nativow ale podobno poziom nauki mimo to nie jest jakis super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:01 hm... było juz 100 takich wątków reklamowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 19:29 a ja jak zwykle wrzucam na Primę, ale lektorow to nie wszystkich mają dobrych :P Odpowiedz Link Zgłoś
cricks Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 20:34 czemu tak twierdzisz? Co Twoim zdaniem jest tam nie tak?Ktorych lektorow uwazasz za tych niedobrych? Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 21:23 to Ty naprawde pracujesz w Primie? :O Uczyła mnie niejak Patrycja. Lekcje były zabawne ale niestety niczego sie nie nauczyłam, a do prawdziwej wymowy niektorych slowek do dzis sie nie moge przyzwyczaić:/ generalnie jesli chodzi o poziom nie bylo najlepiej, bo bylam jedną z lepszych a jak zmienilam szkołe to mialam trudności z dostaniem sie na kolejny poziom to juz było ze 2 lata temu, ale niestety niesmak pozostał i do dziś odradzam wszystkim Primę Odpowiedz Link Zgłoś
cricks Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 21:36 Nie, ja bron Boze nie pracuje. Od jakiegos czasu chodzilem tam i sie uczylem angola. Jak wiadomo od pazdziernika w wiekszosci szkol jezykowych rusza semestr i do tego czasu wypadaloby sie okreslic gdzie sie bedzie chodzic. Nigdzie nie jest powiedziane ze musze ciagle chodzic do Primy dlatego chcialem wysluchac komentarzy o innych szkolach jezykowych. Zadnej Patrycji stamtad nie kojarze. Ja wspominam Prime swietnie, wszystkie testy, kartkowki, wypracowania itd byly sprawdzane na czas, wiedza byla takze stale kontrolowana! Super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrita Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: 212.191.172.* 20.09.05, 22:19 to w takim razie polecam Proeuropę -jest taniej i są znacznie mniejsze grupy:) poza tym mam fajną lektorkę Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz_ldz ważne!! 04.10.05, 21:40 W ktorej z łódzkich szkół językowych są organizowane kursy niemieckiego z native (nie drogie jakies i takie na ktore sie warto zapisac. Gdzie polecacie???? Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Novum na Wrześnieńskiej 20.09.05, 20:18 Bardzo dobrze wspominam :) No i of kors coś tam spikam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
martini.wnm Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 20.09.05, 20:23 Prima Prima Prima! I lektor Arek wymiata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:37 Al.Kościuszki 123 www.akcent.win.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
eclipse20 Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 21.09.05, 19:44 A ktora ze szkol uchodzi za najdroższa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.smrw.lodz.pl 21.09.05, 20:03 Ja tradycyjnie polecam Akademię z Rewolucji i lektora Mariusza, jeżeli chodzi o angielski. Odradzam bardzo Proeuropę, za poziom prowadzonych zajęć z włoskiego, odczytywanie ćwiczeń gramatycznych z książki to nie nauka języka. Znajomy chodził tam i musiał zmienić szkołę. Profilingua w Warszawie jest bardzo kiepska, dlatego do jej łódzkiego oddziału nie mam zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
agataku Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 24.09.05, 11:56 Stanowczo odradzam Akademię Języków Obcych i KUltur Narodów (działającą przy WSHE). Zostałam przez tą szkołę oszukana i długo odzyskiwałam moje własne pieniądze. To, co się tam dzieje, to skandal! AJO to oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 21.09.05, 20:35 Kurde!!! A czy ktos wie gdzie w Lodzi moge sie przygotowac do finansowych certifikatow LCCI??? Albo czy w Lodzi mozna gdzies pouczyc sie Financial English??? Bardzo, bardzo, bardzo prosze o namiary. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
polo.polo Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 21.09.05, 23:21 Znana z finansowego angielskiego jest pani Żyźniewska z Empiku, podobno BOMBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marka Zgadzam się, najlepsza nauczycielka w Łodzi/bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 06:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g-hat Re: Zgadzam się, najlepsza nauczycielka w Łodzi/b IP: *.astral.lodz.pl 22.09.05, 08:40 JEDYNA sensowna szkola anglika to ELC na rewolucji 1905 ,ktora szkola w lodzi moze sie pochwalic znakiem jakosci british council ?? Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Zgadzam się, najlepsza nauczycielka w Łodzi/b 23.09.05, 01:28 jedyna sensowna? rozumiem, ze reszte przetestowałes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Four7 Re: Zgadzam się, najlepsza nauczycielka w Łodzi/b IP: 194.42.116.* 23.09.05, 14:06 A czy sexbomba też? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Zgadzam się, najlepsza nauczycielka w Łodzi/b 24.09.05, 12:07 No zgadzam się, że na Rewolucji mozna się sporo nauczyć. Tu nie chodzi o testowanie, ale o certyfikat, nativów, kadrę i renomę. To szkoła British Council, jedyne w Łodzi, reszta to szkoły, ktore kazdy sobie może pootwierać, jak ma ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: 194.42.116.* 22.09.05, 14:21 Jak to bomba? Znaczy się ma wybuchowy charakter. To może lepiej uważać na zajęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 22.09.05, 10:22 polecam ALMĘ na Tuszyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cricks Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 22.09.05, 16:10 osobiscie slyszalem o almie niezbyt dobre opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrita Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: 212.191.172.* 22.09.05, 17:02 alma ma renomę i faktycznie większość nauczycieli jest niezla, a jak sie nie olewa to mozna sie niezle nauczyc języka ale niestety troche tam drogo i mają dosc duze grupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mass Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.mobile.net.pl 22.09.05, 20:17 A co sadzicie o nowej nałódzkim rynku szkole językowej - Profi Lingua. Poza tym, że lekcje są fajne, bo 40 minutowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.toya.net.pl 22.09.05, 20:33 Ja polecam serdecznie British Centre. Maja kilka siedzib ale główna jest na Pomorskiej 140a. Teraz bedę chodziła tam 4 rok i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basti Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 00:35 Jeśli chodzi o szkołę profilingua: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28794940&a=28797890 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freak Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 03:43 kiedyś chodziłem do "correct-u" i mialem zajecia z Damianem. To były jedyne zajęcia szkolne na które chodziłem z przyjemnościa, gość po prostu wymiatał, poczucie humoru miał nieziemskie :)) i co wazne egzamin pozniej tez zdalem co bylo dla mnie zaskoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:48 Z panem Damianem Urbańczykiem???Tym przystojniaczkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freak Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 02:01 nie mnie oceniać ale dane sie zgadzają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: 195.69.80.* 30.09.05, 11:05 Damian jest gejem więc nie zakochujcie się dziewczyny !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Podyskutujmy o szkołach językowych IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.05, 13:33 a co sądzicie o Akcencie(kościuszki 123) albo o EF English First(teraz na Wigury)? Odpowiedz Link Zgłoś
eclipse20 a rosyjski?? 28.09.05, 21:35 Możecie mi polecić, gdzie najlepiej sie uczyc rosyjskiego za dosc nieduza cena? Nie orientuje sie gdzie w Lodzi oferowane sa kursy rosyjskiego po przystepnej cenie, na przyzwoitym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz_ldz Re: Podyskutujmy o szkołach językowych 05.10.05, 17:58 Gdzie w Łodzi sa kursy niemieckiego z native speakerami po niskich cenach???? czekam na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś