Dodaj do ulubionych

Wkurza mnie już

26.09.05, 16:48
Wkurza mnie reklama Orange Ekstraklasy w serwisie sportowym Onetu - w moim
Firefoxie nie mieści się w ramach i zasłania część tekstu, grrrr
Obserwuj wątek
    • gray Re: Wkurza mnie już 26.09.05, 16:49

polecam instalację i skonfigurowanie rozszerzenia 'adblock' do firefoksa. od
      dawna nie widziałem na stronach GW żadnej reklamy nie mówiąc już o irytujących
      skryptach gemiusa spowalniających ładowanie się stron.
      • bergo.torino Re: Wkurza mnie już 26.09.05, 19:54
        To niestety nie jest "pop up" tylko flashowy baner.
    • saczek1 MyIE z fitrami do reklam 26.09.05, 16:53
      polecam przeglądarke. Może rzadko używana wsród internautów to jednak szybka i
      niezawodna. Posiada też filtr na te reklamy wszystkie.
      • orientman hmm.. 26.09.05, 17:21
        nie dziala na moim systemie operacyjnym.. a firefox tak :)
      • gray Re: MyIE z fitrami do reklam 26.09.05, 17:57

niestety to tylko taki tuningowany moskwicz - co z tego, że nakładli mu na
        wierzch chromu skoro środek wciąż jest niebezpieczny dla użytkownika i otoczenia?
      • bergo.torino Re: MyIE z fitrami do reklam 26.09.05, 19:57
        > polecam przeglądarke. Może rzadko używana wsród internautów to jednak szybka i
        > niezawodna. Posiada też filtr na te reklamy wszystkie.

Wszystko co wywodzi się z IE, tudzież jest nakładką na IE jest równie
        niebezpieczne jak odbezpieczony granat - btw: pierwej musiałbym zainstalować IE,
        a na Linuxa (jak na złość) Microsoft nie przewidział instalki :/

Ja polecam Firefoxa - Używa jej wielu internautów, jest bezpieczna i niezawodna.
        Posiada wiele miłych dodatków, jak choćby "mysie gesty" ułatwiających surfowanie.
        • saczek1 Re: MyIE z fitrami do reklam 26.09.05, 21:58
          wiem , firefox jest świetny - potwierdze to. Ja zostaję przy mojej MyIE. To nie
          jest produkt Microsoftu , ani żadna nakładka tylko zupełnie nowa przeglądarka
          (chociaż już nie taka nowa)
          • bergo.torino Re: MyIE z fitrami do reklam 26.09.05, 23:08
            web.qx.net/nemesis2/myie.html - Ano właśnie nakładka na "silnik" Internet
            Explorera, czyli w ten sam Microsoftowy sposób nie wspiera standardów HTMLa
            powszechnie rekomendowanego przez w3.org. Oraz w ten sam Microsoftowy sposób
            jest zapewne dziurawa jak durszlak.

Pozdrawiam.
        • Gość: caffee Re: MyIE z fitrami do reklam IP: *.170-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 26.09.05, 22:18
          prosze wytlumacz mi co to sa "mysie gesty#??

i dzieki za informacje o rozszerzeniu Adblock:):):)lubie i uzywam firefoxa, ale
          nie zawsze wiem ktore rozszerzenia moga sie przydac.

pozdrawiam
          • bergo.torino Re: MyIE z fitrami do reklam 26.09.05, 23:00
            Już tłumaczę co to są "mysie gesty" ;)

"Mouse Gestures" jest dodatkiem do Firefoxa umożliwiającym nawigowanie w sieci
            za pomocą "gestów"/"znaków" rysowanych myszka w oknie przegladarki (przy
            wciśniętym prawym klawiszu myszy - jak nie ruszamy mysza to mamy standardowe
            menu dla prawego klawisza). I tak można nawigować się back i next, otwierać nowe
            okna przeglądarki (tudziez zakładki jak ktoś używa), zamykać okna, podglądac
            źródło strony... itd I to wszystko bez kliknięcia.
            Super wygodna rzecz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka