Dodaj do ulubionych

InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376

28.02.26, 22:45
Kogoś też wkurzają te anonimy wprowadzone przez Facebooka? Przecież poziom dyskusji maleje, poziom chamstwa rośnie a dodatkowo kiedy chodzi o załatwienie jakiejś sprawy ruch generują jakieś anonimowe randomy, co wprawdzie nabija ruch fejsbukowi ale oddala userow od rozwiązania.
Obserwuj wątek
    • aequoreavictoria Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 00:06
      Chamstwo na FB było i bez anonimów.
      • asia_i_p Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 10:56
        Chamstwo było, ale masy "dowcipnych" komentarzy jednak były mniejsze. Obserwuję na grupie lokalnej, ktoś pyta, gdzie kupi, no nie wiem, oponę, jedna odpowiedź na temat, pięć lub więcej z dowcipnymi pomysłami, po co mu ta opona, wszystkie z anonimów.
    • kamin Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 09:31
      Brakowało mi tego rozwiązania. Chociaż wolałabym żeby użytkownicy sami tworzyli nick, bo jest zbyt dużo podobnych.
      • bywalec.hoteli Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 09:55
        Czemu, lubisz anonimowe chamstwo, agresję i toksyczność? Lubisz sobie potrolowac nie tylko na ematce?
        • angazetka Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 09:59
          Czy lepsza jest agresja pod nazwiskiem?
        • pepsi.only Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 10:09
          Ojoj, ojoj.
          Chyba przesadzasz.
          Ja z kolei nie mam problemu z chamstwem, agresją i toksycznością na FB, bo w przeciwieństwie do ematki wygaszenie osoby skutkuje tym, że ja jej nie widzę, ale chamska osoba mnie też nie widzi, i super. Jeden klik, nie ma problemu.
          A takie anonimowe nicki widuję najczęściej w grupach lokalnych, i uważam, że są naprawdę spoko i zupełnie mi nie przeszkadzają i doskonale rozumiem, bo co ktoś tworzy taki alternatywny nick- nie każdy sąsiad musi wiedzieć, że osoba ma problem z ZUSem, czy szuka dla swojego nastoletniego dziecka neurologa, czy mama szuka ginekologa dziecięcego. Albo na grupie zawodowej ktoś chce się poskarżyć na warunki pracy, albo na szefa, albo poradzić, bo chce zmienić robotę, a ty nie wiesz, czy szef lub jakiś znajomy tego nie czyta...
          Więc weź wyluzuj.
          • angazetka Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 10:12
            Mnie tylko bawi, gdy ktoś z anonima pyta o rzeczy całkowicie neutralne, typu gdzie kupi najlepsze pączki.
            • pepsi.only Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 10:14
              Może jest tak zalogowany na telefonie, i z lenistwa, bądź przyzwyczajenia, jedzie już potem na tym anonimie.
              Zupełnie, ale to zupełnie mnie to nie rusza.
          • asia_i_p Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 10:59
            No to jest dobra strona. Zła jest taka, że odkąd są anonimy, dużo więcej jest odpowiedzi typu "a co, dziecko nerwowe, ha, ha, ha", "jak można być takim idiotą, żeby zapomnieć złożyć dokument do ZUS-u, XDDDD", itp. Przedzieranie się przez tę falę śmieci, żeby dotrzeć do merytorycznych odpowiedzi, jest męczące. Być może powinno być ustawienie pozwalające nie akceptować w swoim wątku odpowiedzi anonimowych.
            • pepsi.only Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 11:06
              Asiu, no to ja tego zupełnie nie widzę- może moderator sprawny?! i sprząta na bieżąco?!
              • asia_i_p Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 13:11
                Może.
                Ale z drugiej strony, trudno żeby sprzątał na bieżąco ktoś, kto ma swoje życie, na mocno ruchliwej grupie - sprawdziłam przed chwilą, jest 13:10 i informacja "50 nowych postów dziś".
                Myślę, że jednak nie można wszystkiego uzależniać od dodatkowej pracy ludzkiej i same zasady używania mediów społecznościowych powinny być tak zaprojektowane, żeby sprzyjać normalne kontakty międzyludzkie i utrudniać trollowanie.
    • boggi_dan Re: InteligentFlower1426/Anonimowy uczestnik 376 01.03.26, 13:32
      Na Fejsie bez tych anonimów to gnój. Ludzie mający rodziny, dzieci bez skrupułów wypisują takie podłe rzeczy i insynuacje do innych. Że głowa mała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka