Gość: marta IP: *.pekao.com.pl 07.10.05, 09:41 Witam. Mam pytanie nt Grand-ki - czy już go wyremontowano, czy mozna tam umieścic ludzi, na których komforcie i zależy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orientman Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 09:43 Ostatnio spotkalem sie z opiniami, ze mozna sobie Grand Hotel spokojnie odpuscic i jedynym sensownym hotelem jest Ibis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Grand Hotel Łódź IP: *.pekao.com.pl 07.10.05, 09:46 no właśnie - spotkałam się z taka opinia, ale nie wiem... a mam umieścic w Łodzi ważnych bardzo prezesów - chciałabym, by czuli sie komfortowo i żeby ich wrażenia z Łodzi były pozytywne. Dlatego nie wiem. grand to symbol, świtna lokalizacja, ale słyszałam, ze brud, że wilgoc, że wymaga remontu. A zatem jak? Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 09:49 > no właśnie - spotkałam się z taka opinia, ale nie wiem... a mam umieścic w > Łodzi ważnych bardzo prezesów - chciałabym, by czuli sie komfortowo i żeby ich > wrażenia z Łodzi były pozytywne. Dlatego nie wiem. grand to symbol, świtna > lokalizacja, ale słyszałam, ze brud, że wilgoc, że wymaga remontu. A zatem jak? Coś mi się obiło o uszy, że tam jest część starych a część nowych pomieszczeń. Prezesów powiadasz? Z tego co wiem to albo w hotelu Centrum albo w tym wielkim przy Kościuszki są odremontowane pokoje o podwyższonym standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Grand Hotel Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:48 > Ostatnio spotkalem sie z opiniami, ze mozna sobie Grand Hotel spokojnie odpusci > c i jedynym sensownym > hotelem jest Ibis. he? sensowny hotel ? chlopie, chyba zartujesz. pokoje wielkosci klatki dla ptakow. jesli dostaniesz pokoj po poludniowej stronie, to slyszysz cala noc wyjezdzajace karetki pogotowia na sienkiewicza. jezeli po polnocnej, to z okna mozesz poogladac.... hotelowy hol. W zyciu... Ambasador, troche na uboczu ale wszyscy chwala, ewentualnie Nowa Gdynia, przynajmniej otoczenie fajne i robic jest co Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 09:50 > Ambasador, troche na uboczu ale wszyscy chwala, Ambasador jest ok, choć niektóre pokoje są tylko poprawne. Nie wiem czy na Prezesów to nie za mało. > ewentualnie Nowa Gdynia, > przynajmniej otoczenie fajne i robic jest co Ooo, to jest dobry pomysł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Grand Hotel Łódź IP: *.pekao.com.pl 07.10.05, 10:04 Ludzie! Jaka Nowa Gdynia - ma byc w Centrum! Moje pytanie brzmi: czy Grand przeszedł remont, czy apartamenty (to mi zaoferowano) sa przyzwoita, czy tez ciekna w nich rury i odpada tynk? Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 10:11 jesli chcesz centrum to bedzieszz miec gorsze warunki. grandki nie polecam, sama sie przejdz i zobacz jesli chcesz,ale tam czas sie zatrzymał w popraedniej epoce. personel też w duzej mierze. myślenie niekoniecznie korzystne dla goscia. w centrum masz jeszcze odradzany przeze mnie ibis, poza tym savoy, reymont, centrum, swiatowid... nie wiem czy coś jeszcze. W żadnym z tych hoteli nie umieściłabym waznych dla mnie prezesów. ps. nie nie mam nic wspólnego z nową gdynią, no może czasme pójde tam na basen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Grand Hotel Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 00:16 Z tego co wiem to np. Lynch zatrzymuje się zawsze w Hotelu Centrum - tam jest jedno (a może więcej) piętro o standardzie ****. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Grand Hotel Łódź IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 08.10.05, 00:43 w takim razie moze tam. dawno w centrum (hotelu) nie byłam. moz e czas sie tam powtórnie wybrać... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 12:13 spałem tam ostatnio 3 miesiące temu.żadne rury nie ciekły,pokój był bardzo czysty i wygodny.hotel ma duszę.tylko Grand!! - imion miłych ludowi lud pozapomina.wszystko przejdzie.po huku,po szumie,po trudzie wezmą dziedzictwo CISI,CIEMNI,MALI ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Grand Hotel Łódź IP: *.pekao.com.pl 07.10.05, 17:03 Tylko wiesz - ja tam wysyłam snobów - Wochów... nie bardzo wierzę, że docenią klimat i duszę hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 10:06 Zdecydowanie polecałabym właśnie Nowa gdynie. Hotle 3*, nowy więc raczej nie zdewastwoany, w miłym otoczeniu i jest tam co robić. obsługa barzdo profesjonalna... natomiat grandkę odradzam wszelkimi siłami. to jest chotel który lata swietnosci ma juz za sobą, jest zle zarzadzany, więc i brud i smród... wystrój hmmm wg mnie typowy dla lat '90 robionych na starodawny styl, a do tego głśno. jedyny + to dobra lokalizacja, bo niby blisko wszedzie. Ibisa nie polecam głownie z tego powodu, ze jest to hotel2*, sieciowy, co dla osób bywałych w świecie oznacza nie wystarczający standard, to 'hotel ekonomiczny'. wg nowa gdynia byłaby najlepszym rozwiazaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Grand Hotel Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 02:21 > to jest chotel no bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Grand Hotel Łódź IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 08.10.05, 13:31 sorry, nei wiem skad mi sie to chotel wzieło. Hotel oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 11:54 nie mowi o tym, czy pokoje sa male, ale wazne czy nie maja wilgoci itp. grand sie rozpada i bez generalnego sie nie obedzie. i znowu witamy temat braku porzadnego hotelu w tym miescie :( Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 12:09 Ibis - buda dla ubogich komiwojażerów bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 12:25 ubogi komiwojazer i w dodatku bez wyrazu? a to grand jest drozszy i ma wyraz? ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeni Re: Grand Hotel Łódź IP: 193.28.230.* 07.10.05, 12:40 Marta, Nasi prezesi spia w ibisie ale narzekaja- ciasne pokoje i tylko 2 gwiazdki. Dlatego polecam Ci Hotel Reymont na legionow. Po generalnym remoncie, ladne obszerne pokoje, blisko centrum Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 13:39 Najzabawniejsze jest to, że Grand należy do Orbisu, ktory jest kontrolowany w wiekszosci przez grupe Accor, która jest właścicielem m.in. sieci... IBIS! Grand ma przejść już niedługo kapitalny remont z podwyższeniem standardu, oraz otrzymać w nazwie Mercure. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 15:59 > Grand ma przejść już niedługo kapitalny remont z podwyższeniem standardu, oraz > otrzymać w nazwie Mercure. AFAIK to mieli go upgrade'ować do 5 gwiazdek? Czyli Sofitel Grand. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Grand Hotel Łódź 07.10.05, 17:13 Krążą różne wersje, raz 4*/4+* Mercure, raz 5* Sofitel. Pewnie dowiemy się, gdy zaczną remontować. Tu można zobaczyć chyba wygląd po remoncie: www.dmd.pl/port_slajdy/port_42.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Grand Hotel Łódź IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 07.10.05, 21:36 na 5 gwiazdek chca go podwyższyc... a basen gdzie bedzie? w imce? chyba sie troszke przeliczyli. wg 4* to max Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Grand Hotel Łódź 08.10.05, 00:21 Hm, a czemu nie :) YMCE też się przyda spory lifting, basenowi tamtmejszemu tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś