Dodaj do ulubionych

"Poszaleli" w Nowym

10.10.05, 10:09
Smutna sprawa. "Poszaleli" to spektakl, który miał być krokiem powrotu do
świetności Teatru Nowego, wiązano z nim duże nadzieje: nadzieje na odzyskanie
poziomu, nadzieje na to, że Jerzy Zelnik wykarze się - jako dyrektor
artystyczny - swoim talentem i gustem angażując właściwego reżysera, z
właściwym pomysłem. A tu klapa na całej liniii: zawiódł dyrektor, zawiódł
reżyser, zawiódł teatr. Szkoda tylko aktorów, bo to przede wszystkim im
dostanie się po nosie, a to przecież nie ich wina. Korin słynny jest z tego,
że aktorzy muszą wykonywać dokładnie to, co on im każe i kropka.
Obserwuj wątek
    • totumfacy Re: "Poszaleli" w Nowym 10.10.05, 21:46
      niezla recenzja, a i Lenarcinski oraz Sas tez niezle rzecz opisali...
      t
    • melaine_koina Re: "Poszaleli" w Nowym 10.10.05, 22:45
      jedyne, co pozostaje z wrażeń to ŁE!
      :)))

a gdzie tam błyskotliwość i dowcip Fredry?
      • Gość: gość Re: "Poszaleli" w Nowym IP: *.pkobp.pl 11.10.05, 16:01
        Zgadzam sie z tą recenzją. Ten spektakl to profanacja Fredry i Ordonki. Głosuję
        za odebraniem Korinowi obywatelstwa polskiego.
        P.S. Spektakl w Powszechnym jest mniej drętwy, ale tez beznadziejny. Czemu w
        tych teatrach marnują publiczne pieniądze?
    • Gość: uważny widz nie ładnie Panie Karczewski IP: *.echostar.pl 11.10.05, 21:42
      A Ty, Karczewski,za kogo Ty się uważasz, żeby się za całą publiczność
      wypowiadać? To się nazywa rzetelna krytyka?! Ty się lepiej kapitałem firmy,
      która Ci za takie wypociny wzorem z podstawówki płaci martw! I przede wszystkim
      zadaj sobie ignorancie pytanie, jaka jest rola reżysera w teatrze! A Pani
      Marcheluk (z całym szacunkiem) to co, święta krowa jest, że nie może zagrać
      tego, co jej reżyser zadał? Może nie umie. Oj boli, boli, kiedy czyta się
      recenzję napisaną na czyjeś zlecenie ... Nie ładnie Panie Karczewski, nie
      ładnie ...
      • Gość: premierowy gość Re: nie ładnie Panie Karczewski IP: *.icpnet.pl 12.10.05, 10:31
        Szanowny Panie "Recenzencie"! Pańska recenzja, widząc Pana zachowanie na
        premierze, wcale mnie nie dziwi. Pierwszy raz spotkałem się z taką arogancją!
        Szczerze współczuję, że zabrakło Panu wrażliwości, bystrości i inteligencji, by
        zauważyć wszystkie detale a w nich ukryte dowcipy, które reżyser świetnie
        wymyślił. Niestety muszę zgodzić się z moim poprzednikiem, że recenzja skrojona
        w przedstawionej przez Pana formie jest napisana - mówiąc delikatnie (i bez
        ogródek)- by komuś zrobić dobrze. Percepcja owszem jest wybiórcza, ale nie
        mylmy jej ze stronniczością. A taką zdecydowanie Pan przedstawił! Napisał
        Pan "Premierowa publiczność w mig pochwyciła niestosowność i siedziała jak na
        pogrzebie." Manipulacja informacją w tym przepadku to Pana specjalność -
        gratuluję! Szkoda, że o salwach śmiechu i oklaskach przerywających poszczególne
        sceny już Pan nie wspomniał ... Ja na premierze POSZALELI w Teatrze Nowym w
        Łodzi byłem, spektakl widziałem i szczerze się uśmiałem! Dzięki!
    • Gość: nieczysta gra Re: "Poszaleli" w Nowym IP: *.icpnet.pl 12.10.05, 10:40
      Od razu się czuje, że to uczeń Ojca Rydzyka napisał tę recenzję! Radzę
      przepomnieć sobie pozostałe grzechy główne, po czym szybciutko zrobić rachunek
      sumienia i odprawić pokutę!"Grzech nieczystości" w tym przepadku nabiera nowych
      sensów!
    • Gość: xyz Re: "Poszaleli" w Nowym IP: *.echostar.pl 12.10.05, 20:09
      Ktoś, kto nie umie poprawnie napisać słowa "wykaże się" niech nie zabiera słowa
      w tak ważnych kwestiach. Chyba, że to sam recenzent dla zmyły, szukając w sobie
      oparcia napisał ten tekst. Ktoś kto uderza poniżej pasa,jak Pan Karczewski,
      zdolny jest zniżyć się i do takich środków ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka