Gość: Kola256 IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 10.10.05, 17:05 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy na Lublinku działa sklep bezcłowy lub czy będzie działać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S&F Re: Sklep bezcłowy IP: *.toya.net.pl 10.10.05, 17:32 Podobno takiego rodzaju sklepy nie mają racji bytu. Z tego co słyszałem, ma go niebyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ps01 Re: Sklep bezcłowy 10.10.05, 18:16 A to dlatego, ze moglyby one obslugiwac tylko pasażerów ze Wschodu. Podózujac miedzy krajami unii nie mozna kupowac bezcłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: Sklep bezcłowy 11.10.05, 12:22 Lecąc do Londynu ciężko opuścić granice Unii Europejskiej - a tylko wtedy można dokonywać zakupów bezcłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Sklep bezcłowy IP: *.mobile.net.pl 11.10.05, 15:59 OK sklepy bezcłowe w ramach Unii to tak w zasadzie nie istnieją, ale po przejściu odprawy na lotniskach istnieja sklepy, nawet częstokroć nazywające się "duty free", w których można dokonać ostatnich zakupów, np. tak przydatnych alkoholi w plastykowych butelkach. Myślę, że tego typu sklepik spokojnie mógłby funkcjonować na naszym lotnisku, ku uciesze pasażerów! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon On nie ma racji bytu 11.10.05, 16:31 Poki nie ma regularnych lotow poza granice UE. Nawet loty na wschod tego nie zmienia bo i tak wodka w takim sklepie bedzie drozsza niz ta z Kijowa. Po prostu sie nie oplaca Odpowiedz Link Zgłoś