Dodaj do ulubionych

Kolorystyka Citkow

IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.09.02, 18:45
Zastanawiam się, czemu nie pomalowali Citków w firmowe kolory MPK tylko dodali jeszcze szaro-bury kolor na "nosach". Patrzę właśnie na okładkę mapki układu linii i myślę sobie, że zamiast pięknego "obicia" specjalnie projektowanego przez artystow można było <patrz wyzej>. Moim zdaniem te nowe tramwaje wyglądały by wtedy szlachetniej i mniej przypominaly te straszne wymalowane w reklamy stare wagony. Ten z okładki prezentuje się o niebo lepiej.
Obserwuj wątek
    • geograf Re: Kolorystyka Citkow 19.09.02, 19:24
      Marudo- moim zdaniem to obecna kolorystyka jest ekstra:)

Jakby nie było- kolorystyka MPK jest trochę monotonna w większych ilościach,a ataka ilość różnych kolorów w szarym centrum...hmmm:)

Mi osobiście podoba się:)
      • Gość: Maruda Re: Kolorystyka Citkow IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.09.02, 19:51
        Jaka ilosc kolrow? Czerwony plus pomaranczowy wg mnie wlasnie ozywia... a beznadziejne sa te sklady wymalowane w reklamy. Np. <ale to autobus> widzialem z reklama Camerimage. sprzed 2 (?) lat.
        Geo, jesli masz w domu, to spojrz na te mapke i porownaj propozycje kolrow Citka z tym co jest. Ja obstaje przy swoim :) Pzdr.
        • Gość: Ł.S. Re: Kolorystyka Citkow IP: *.toya.net.pl 19.09.02, 20:15
          Gość portalu: Maruda napisał(a):

> Np. <ale to autobus> widzialem z reklama Camerimage. sprzed 2 (?) lat.

Grzesiu, niezorientowanych możesz ściemniać. Ikarusy 280 nr 3890 i 3899 do
          niedawna jeździły z reklamami Camerimage, ale z (grudnia) 2001 roku. A to chyba
          co innego niż "sprzed 2 lat". Zresztą fotka dowodowa:

www.lodzkie.autobusy.prv.pl/gal6f3.htm
          Pozdrawiam, :)
          Ł.S.
          • Gość: Maruda Re: Kolorystyka Citkow IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.09.02, 21:02
            Hmmm no wiec tak...
            Łukaszu :)
            Napisalem "sprzed 2 (?) lat" - znak zapytania oznaczal moja niepewnosc. Nie kloce sie. Moze i to bylo z 2001 roku. Tak czy siak - nieaktualne! Ten autobus ktory "zdjales" jest owszem z reklama Camerimage, ale ten o ktorym ja myslalem byl _caly_wymalowany_ <chyba z konturem starej kamery (moze kojarzysz?)>

Nie chcialbym podwazac Twoich slow- w koncu sie znasz w tych sprawach lepiej niz ktokolwiek inny, w kazdym razie pozdrawiam, Maruda (lub jak kto woli - Grześ :)
            • Gość: Ł.S. Re: Kolorystyka Citkow IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 00:27

> Hmmm no wiec tak...
              > Łukaszu :)
              > Napisalem "sprzed 2 (?) lat" - znak zapytania oznaczal moja niepewnosc. Nie
              klo
              > ce sie. Moze i to bylo z 2001 roku. Tak czy siak - nieaktualne! Ten autobus
              kto
              > ry "zdjales" jest owszem z reklama Camerimage, ale ten o ktorym ja myslalem
              byl
              > _caly_wymalowany_ <chyba z konturem starej kamery (moze kojarzysz?)>

W takim razie widziałeś ten drugi - 3899. Też było napisane "Camerimage 2001" -
              druga fota dowodowa: :)

www.lodzkie.autobusy.prv.pl/3899.jpg

>
              > Nie chcialbym podwazac Twoich slow- w koncu sie znasz w tych sprawach lepiej
              ni
              > z ktokolwiek inny, w kazdym razie pozdrawiam, Maruda (lub jak kto woli -
              Grześ
              > :)

Co tu się znać. Zwyczjnie zwracałem uwagę na reklamy. :)

Pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich domowników. :)

Łukasz Stefańczyk
    • Gość: Ł.S. Re: Kolorystyka Citkow IP: *.toya.net.pl 19.09.02, 20:11

> Zastanawiam się, czemu nie pomalowali Citków w firmowe kolory MPK tylko
      dodali
      > jeszcze szaro-bury kolor na "nosach".

Ten kolor to wynik nieporozumienia. W zamówieniu miał być morski.

Pozdrawiam,
      Ł.S.
      • Gość: Maruda Re: Kolorystyka Citkow IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.09.02, 21:03
        To juz chyba szczescie w nieszczesciu :) Juz lepszy szaro-bury niz morski. To by bylo fatalne! Pozdr. M.
    • hubar Re: Kolorystyka Citkow 19.09.02, 21:06
      Widocznie doszli do wniosku że Citki rozwijają tak dużą prętkość, że
      potrzeba "noski" zrobić ze spycjalnego stopu metali (tak jak w samolotach). A
      może na szarym mniej widać muchy?

;D
      • Gość: mat26 Re: Kolorystyka Citkow IP: *.interserwer.pl 20.09.02, 08:23
        hubar napisał:

> Widocznie doszli do wniosku że Citki rozwijają tak dużą prętkość, że
        > potrzeba "noski" zrobić ze spycjalnego stopu metali (tak jak w samolotach).

E tam, nie chodzi o prędkość tylko możliwość wypadnięcia z szyn i uderzenia w
        coś :>>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka