Gość: gostek IP: *.toya.net.pl 17.10.05, 06:13 A co z uczniem, który nie zna swoich obowiązków? czy ukończenie 18 lat zwalnia go z nich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mario Re: Veto uczniów IP: *.lodz.mm.pl 17.10.05, 06:23 Obowiązek alimentacyjny do 18 roku życia. Dalej niech sami martwią się o swoją edukację i skąd na nią wziąć pieniądze. Zyskamy wszyscy, do tej pory obowiązek łożenia na dzieci uczące się jest do 26 lat. Przecież to dorośli ludzie, prawo niech działa w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajacy Re: Veto uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:38 hehe nie no z braku zajecia lepsze to niz krojenie kolegow. tylko co z pelnoletnimi studentami czy pracownikami? dlaczego ci sami nie moga sie usprawiedliwiac tylko musza miec L4? przeca tez pelnoletni... Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: Veto uczniów 17.10.05, 08:53 mam prosbe, niech gazwyb w koncu ZACZNIE PISAC INTERNET Z WIELKIEJ LITERY! przeciez to ewidentny blad ortograficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Veto uczniów IP: *.p.lodz.pl 17.10.05, 09:24 Właśnie napisanie "internet" z wielkiej litery byłoby błędem ortograficznym. Internet nie jest nazwą własną, funkcjonuje na zasadach wyrazu pospolitego. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Veto uczniów 17.10.05, 19:49 faktycznie - so.pwn.pl/slowo.php?co=internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Pogodzę Was IP: *.lodz.msk.pl 22.10.05, 13:41 Mówi się "wielką literą" a nie "z wielkiej litery" :) A "INTERNET" pisze małą, bo to dla mnie zjawisko - jak tęcza albo burza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapatero Re: Veto uczniów IP: *.toya.net.pl 17.10.05, 09:03 Synku wez sie lepiej za nauke...Bo masz chyba w tym roku mature...Radze Ci zebys tak nie "wyskakiwal" z podobnymi akcjami na studiach,bo mozesz za to slono zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:08 Z tego wniosek, że tegoroczni maturzyści mają za dużo czasu i za mało nauki. Proponuję założyć stowarzysznie obrony praw nauczycieli - te też są (przez uczniów) nagminnie łamane. Ten facet kiedys politykiem zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Veto uczniów 17.10.05, 11:12 Właśnie, własnie. Tylko jakoś nikt sie tymi prawami nauczyciela nie interesuje. A przecież nie jest on najemnikiem uczniów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOWO Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:31 Kochani uczniowie zacznijcie się w kńcu uczyć, a nie robić tylko zadymy. Ja rozumię, że ten koleś zaczyna swoją kariere polityczną (robiąc koło siebie szum), ale nie dajcie się inni takim cwanianikom wodzić za nos bo oni wypłyną, a Wy utoniecie. Uczniowie nie tylko mają prawa, ale mają obowiązki-weście sobie to do serca. Wasz kariera dorosłości dopiero się zaczyna. Znam takich co robili w 1-go maja zadymy na Placu Wolności, a teraz są na eksponowanych stanowiskach państwowych-tylko potrzebne jest mięso armatnie w waszym przypadku będiecie to Wy uczniowie, żeby lider się wybił. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Veto uczniów 17.10.05, 09:40 Kilkadziesiąt lat temu dostał by od nauczyciela linijką po łapskach albo po gołej ... i by się skończyło. Teraz uczeń ma tylko prawa, nauczyciele już nie.. W głowie się gnojkom poprzewracało... Chcesz być dorosły to przynoś zwolnienie jak na studiach, L4. Chłopak chciał być sławny ja widać... Tylko po co? Uważaj kolego bo nie zdasz matury przez te głupie wybryki... Zresztą pójdzie na studia i tak dostaniem, że aż mu szczena opadnie... A tam nie będzie: bo wykładowcy są źli... Pokoczy, zginie... Odrobinka szacunku dla szkoły i nauczycieli... Bo jeśli nie chce si uczyć to nikt mu nie każe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxman Re: Veto uczniów IP: *.mnc.pl 17.10.05, 10:10 XXI LO w Lodzi potrafi bardzo skutecznie namieszac umysly mlodym ludziom. Gratulacje dla dyr Bąka. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Veto uczniów IP: *.astral.lodz.pl 17.10.05, 10:19 no tu sie zgadzam mam takiego jednego pedalka z XXI u siebie w grupie na studaiach ... facet jest na prawde przykry ... Odpowiedz Link Zgłoś
kph_lodz Re: Veto uczniów 17.10.05, 11:14 Hm. Czy chciałbyś na temat tego "pedałka" porozmawiać? A może masz jakis kompleks? Służymy pomocą! -- Kampania Przeciw Homofobii - Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxman Re: Veto uczniów IP: *.mnc.pl 17.10.05, 20:58 g! Napisz cos wiecej o tym pedalku! Tez znam mnostwo wkurzajacych ludzi z XXI LO, moze bedzie to jakis znajomy i posmiejemy sie razem :p :) maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszynka_161 Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:21 dlaczego wszyscy pieprza o 21 LO a nikt o Piotrku Paluchu (medalista tegrocznej miedzynarodowej olimipady chemicznej i niezwykle mily czlowiek)nie wspomnij uczeninnica 1 LO im. M.Kopernika w miescie Lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Veto uczniów 18.10.05, 00:37 Bo I LO nie ma konszachtów z gazetą. I wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszynka_161 Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:28 Tylko ,że w porównaniu z Koperem 21 to ZSZ.Nie ten poziom, nie ta atmosfera...Jedynka, żeby uchodzic za wspaniała szkołę nie musi mieć konszachtów z jakaś gazetka...Pozdrawiam całą moja kofana klasę i Pana psora kofanego Kopczyńsiego też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Veto uczniów IP: *.toya.net.pl 20.10.05, 22:20 Kruszynko.... nie ładnie oj nie ładnie. właśnie zaczęłaś się zachowywać jak snobka. też jestem po Koprze, ale to nie znaczy, ze mogę kogokolwiek obrażać. Pamiętaj, że atmosfera tylko w części jest zasługą klimatu danej szkoły. W dużej mierze zależy od ludzi, którzy tworzą konkretną klasę. Poza tym w każdym gronie może się trafić jakiś dupek. Z Koperkowym Pozdrowieniem wszystkim byłym i obecnym Jedynkowiczom Bromba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszynka_161 Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:39 brombcia jaka klasa????Jakby co ja w klasie psora Kopczyńskiego jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petunia Re: Veto uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:08 To jestes fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Veto uczniów IP: *.toya.net.pl 22.10.05, 00:38 oooo..... Kruszynko ja to weteranka jestem :), że tak powiem wojen gwiezdnych omalże. niestety nie miałam przyjemności poznać pana Kopczyńskiego, ale z rozrzewnieniem wspominam m.in. panią Miazek (ps. Miazia)- język polski (hihi d tej pory przechowyję zeszyty z wszystkich lat, teraz służą mojej kuzynce), pana Przybyszewskiego (ps. Przybyś)- fizyka (fizyk z poczuciem humoru, kiedyś zrobiliśmy pajęczynę z nici w całej pracowni, omalże się czołgał do swojego biurka, ale żadnej nie zerwał :D ), panią Kotlicką (ps. Helga) - oczywiście niemiecki i innych profesorów (lista długa a wspomnienia barwne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzezik Re: Veto uczniów IP: *.p.lodz.pl 17.10.05, 10:53 mam kilka uwag: - od dłuższego już czasu wszędzie trąbi się o prawach ucznia. Zgoda są ważne, ale jakoś uczniowie nie są skorzy do egzekwowania jedynego prawa, które zaważy na całej ich przyszłości - prawa do solidnej edukacji. Cieszą się gdy nauczyciel jest łagodny, wyrozumiały i zawsze idzie na rękę. Potem przychodzi olśnienie, bo przed maturą strach zagląda tu i tam. I co? I rodzicu płacz i płać za korepetycje, kursy itp. Oczywiście o ile cię stać, albo masz możliwość pożyczyć. Nikt mi nie powie, że to nie jest patologia. Wiem, że nie każdy musi mieć maturę, czy iść na studia, ale to szkoła powinna dać podstawy. - zgadzam się, że obecnie w dobie totalnej frustracji nauczycieli (uzasadnionej czy nie) wyżywają się na uczniach, ale tu należałoby się raczej zastanowić nad jakąś weryfikacją w gronie pedagogicznym. Problem miał załatwić obecny system awansu zawodowego, ale w rzeczywistości jeśli ktoś zdobędzie już mianowanie, to jest praktycznie nie do ruszenia. Nawet jeśli bardziej pasowałaby do niego łopata i kopanie rowów niż kreda i nauczanie. - i w końcu co to za tłumaczenie, że wizytatorzy mają inne zajęcia niż strzeżenie praw? po to właśnie są powołani! - odnośnie zwolnień, to zgadzam się z innymi komentatorami, że jeśli już tak pragną być traktowani jak dorośli, to L4. Urlopu bowiem mają aż nadto do wykorzystania w wakacje i ferie wszelkiej maści. z pozytywnym pozdrowieniem dla solidnych uczniów i nauczycieli z powołaniem :) DZEZIK ps. precz z bezstresowym wychowaniem, bo nie ma życia bez stresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolewianin Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:03 Dobre!!! Jestem swietnym przykladem tego co napisalas, ale mimo to zgadzam sie z Toba... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Veto uczniów 17.10.05, 11:11 Czekam aż Gazeta opublikuje cykl, "Z życia Bartusia Gie." Bartuś przy sniadaniu, w kiblu, na zakupach, spiący, na barykadach... Ludzie, to sie robi naprawdę groteskowe. Może jeszcze jakis przedszkolak załozy stowarzyszenie obrony praw przedszkolaka? że niby szafki mają brzydkie znaczki a obiady są niesmaczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Veto uczniów IP: *.toya.net.pl 17.10.05, 11:26 Jestes po prostu totalnie przezarty zawiscia i zazdroscia, ze to o nim pisza a nie o tobie marny, szary, zawistny czlowieczku. Skontaktuj sie z psychologiem, powinien ci jakos pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Veto uczniów 17.10.05, 11:35 Może raczej ty się skontaktuj. I skończ ze stawianiem włąsnych diagnoz ludziom na około - to naprawdę czyni siat okrutnym i niebezpiecznym... jeszcze sama dostaniesz schizy i co? Mi wisi czy o mnie piszą czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks popieram yaroo 17.10.05, 13:12 swoja droga kiedys uczen mial obowiazki dzis ma prawa kiedys nauczyciel mial prawo dzis nauczyciel ma obowizaki ludziom sie we wlbach z tego dobrobytu poprzekrecalo Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Veto uczniów 17.10.05, 11:19 drogi pełnoletni uczniu domagajacy sie obrony swoich praw, pragnę Ci przypomnieć, ze nie masz już obowiązku chodzenia do szkoły, więc jeżeli tak bardzo chcesz usprawiedliwiać sobie sam swoje nieobecności to miej na uwadze to, że swoimi nieobecnościami marnujesz pieniądze podatników, w tym takze i moje <bo publiczne szkolnictwo finansowane jest przez nas wszystkich, jeżeli tego nie wiesz> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VHD Re: Veto uczniów IP: *.emapa.pl / *.emapa.pl 17.10.05, 11:37 Ależ drodzy forumowicze - inicjatywa, ktora wykazuje ten chlopak jest godna pochwaly. Przeciez on nie neguje praw nauczyciela ani nie popiera bandy zwyrodnialych dzieciakow, ktore zakladaja nauczycielowi kosz na glowe! On wraz z kolegami chca bronic praw ucznia i nie jest to ich wina ani zasluga, ze prawo jest jakie jest. I nie chodzi tu jeno ani glownie o sprawe nieobecnosci... A straszenie, ze na studiach "nie podskoczy" jest nie na miejcu, bo to zalezy od sposobu w jaki bedzie dzialal. Chlopak nie sprawia wrazenia zadymiarza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Samoobrona arogantów czy prawdziwych uczniów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:40 Uczeń powinien się uczyć i słuchać nauczyciela, a prawem nauczyciela jest uczyć ucznia. Jeżeli ktoś nie chce, może się nie uczyć i pozostać nieukiem. Uczeń zawsze powinien postępować zgodnie ze wskazówkami nauczyciela. Jeżeli mu to nie odpowiada, może zmienić nauczyciela (jeśli ten zechce go przyjąć na ucznia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Samoobrona arogantów czy prawdziwych uczniów? IP: *.pai.net.pl 17.10.05, 19:37 To niepisane prawo było zawsze, jendak nikt z niego nie korzystał. Następnym ruchem będzie utworzenie organizaji broniącej nauczycieli przed uczniami, gdyż w tym momencie ta jest chyba bardziej potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Samoobrona arogantów czy prawdziwych uczniów? IP: *.p.lodz.pl 18.10.05, 09:13 z tą małą różnicą że nie "zawsze powinien postępować...", a przeważnie. Wszak nauczyciele też ludzie i czasem się mylą (choś tylko niektórzy potrafią się do tego przyznać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Veto uczniów IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 13:15 Uczeń ma obowiązek się uczyć, uczyć i jeszcze raz sie uczyć.Vetować może u mamy albo u taty.Uczeń ma prawo się nie uczyć? To jakieś nowe prawo wymyślone przez nauczycieli siedzacych w zaciszu gabinetów.Do których uciekają po lekcjach aby nie narazić się agresywnym uczniom.A gdy uczeń podniesie rękę na nauczyciela, a on mu odda, to larum na całą Polskę.A całe grono pedagogiczne wiedziało o negatywnym zachowaniu tego ucznia.Wedlug mnie uczeń,student sam siebie może usprawiedliwiaC z nieobecności wtedy gdy będzie ze swojej kieszeni płacił za naukę, i na dodatek będzie pracował.Wtedy jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajacy Re: Veto uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 13:45 no tak ale moze wlasnie w ten sposob sie czegos ucza wlasnie. nauka w szkole nie powinna sie sprowadzac li tylko do uczenia sie o zyciu plciowym pantofelka Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Veto uczniów 17.10.05, 20:38 no kogoś tu w szkole niewiele nauczyli, jesli chce dyskutowac o życiu płciowym pantofelka...Problem w tym, że pantofelek rozmnaza sie bezpłciowo, przez podział komórki, więc życia płciowego nie ma:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Czego to sie nie robi w tym XXI LO IP: 195.69.82.* 17.10.05, 13:30 zeby tylko GW cos napisala... nudy VETO - brzmi groznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Veto uczniów IP: *.mnc.pl 17.10.05, 13:43 Do nauki wałkoniu! Poza tym... Pabianice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:19 Tak kotuś, Pabianice. Dla ułatwienia dodam że to takie 70tys. miasto pare kilometrów na płd-zach od Łodzi. Geografia to pewnie gryzie ostro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Veto uczniów IP: *.leom.ec-lyon.fr 17.10.05, 14:09 Pojdzie chlopczyk do pracy, po paru dniach zrobi sobie wolne, a pozniej pojdzie do szefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A co z prawami nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 17:53 Którzy niejednokrotnie musza znosic chamstwo i drobnomieszczaństwo swoich uczniów?????????????????????????????????? Ale to jest ok, jak dla mnie to taki jeden czy drugi moze sam sobie pisac usprawiedliwienia ba nawet wcale może nie chodzic do szkoły. A w zamian bedzie spedzał czarowne chwile przed budka z piwem - niebo na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Veto uczniów IP: *.lodz.msk.pl 17.10.05, 20:20 A czy stowarzyszenie bedzie pilnowac przestrzegania obowiazkow ucznia? Dlaczego mowia tylko o prawach a o obowiazkach ani slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Veto uczniów 18.10.05, 09:19 a czy rzecznik praw obywatelskich pilnuje czy np. płacisz podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszynka_161 Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:15 cyrków w 21 LO ciag dalszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb łódź Re: Veto uczniów IP: *.lze.lodz.pl 18.10.05, 08:09 A jakie Stowarzyszenie założą nauczyciele aby bronić swych praw ? Dotychczas można powiedzieć, że to oni są pod względem ochrony swych praw dyskryminowani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:23 Hm ja się moge nie znać, ale zawsze mi sie wydawało że kto jak kto ale nauczyciele to mają swoich "obrońców". Nazwy ZNP czy SKOiW NSZZ "Solidarność" coś Ci mówią? Poza tym czy jak ktoś zakłada stowarzyszenie obrony uprawy ziemniaków to jednocześnie musi go interesować problem buraków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Veto uczniów IP: *.pai.net.pl 18.10.05, 20:18 wszystko jest w porzadku .. tylko brakuje jeszcze jednej rzeczy .. dlaczego teraz nie mozna wyrzucac uczniow ze szkoly? przeciez obowiazek jest nauki do 16 roku zycia ... nie akceptuje zasad chce sie sam zwalniac z lekcji niech sie zwalnia .. ale brak zwolnienia lakarskiego i przekroczona ilosc godzin nieobecnych w szkole powoduje automatyczne relegowanie ucznia ze szkoly lub zawieszenie ucznia w prawach szkoly jak to jest na zachodzie i spokoj .. nie mowiac o tym ze ten debil co wzial kase za reforme szkolnictwa powinien byc powieszony na galezi to moze by drugi raz pomyslal ... ciekawe ze uczniowie nie wzieli sie za naprawe jednego faktu ... 3 letnie gimnazjum .. nie szkod wam 3 lat zycia za nic? Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Veto uczniów 20.10.05, 15:34 Już założył swoją organizację na stronie internetowej STOWARZESZENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Veto uczniów IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:43 Przystopuj z tymi wykrzyknikami albo wez sobie jakis Prozak oszolomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pajac Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:55 A co to jest Prozak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A pajacu: IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:42 > Już założył swoją organizację na stronie internetowej STOWARZESZENIE poczekaj no az ty zrobisz orta to napisze na forum.abuse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajac Re: pajacu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:58 A co to jest orta i co to jest forum.abuse? Tak nawiasem mówiąc w polskim alfabecie istnieją takie litery jak ż,ę,ą,ź,ć,ń,ó. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPERniczanka Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:10 szkoda kazdego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Belfer Re: Veto uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:39 Pewnie was nie zaskoczę tym co napiszę.Ja też byłem młody,też zakładałem organizacje , które miały bronić ucznia.I broniły.Tylko młodzi przyjaciele zapomnieliście o jednym .W normalnym świecie funkcjonuje system wartości oparty o odwieczne zasady tj; prawa - obowiązki, wina-kara. WAM natomiast wyłącznie chodzi o prawa.Na prawie zbudowanym przez siebie funkcjonowało paru gości np;Hitler, Stalin ,Husejn .Jakie znaczenie dla WAS ma fakt,że oszukacie rodziców ,sami się usprawiedliwjając ?. To ma być symbol dorosłości?. A KTO WAS UTRZYMUJE DOROSŁE DZIECI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petunia Re: Veto uczniów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:31 To jestes fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Veto uczniów IP: *.toya.net.pl 29.10.05, 12:48 Po osiągnięciu 18 roku życia, jest się osobą pełnoletnią, i tylko pełnoletnią. Zaczynają działać prawa i obowiązki obywatela, społeczno-prawne. Osoba dorosła natomiast, to osoba która prócz w/w praw, jest w stanie zarobić na swoje utrzymanie i potrafi się z tego utrzymać. Jeśli jestem na garnuszku rodziców, niestety muszę liczyć się z pewnymi konsekwencjami. Postawienie na swoim ( bo jestem pełnoletni - a nie dorosły),podcina gałąź na której się siedzi.Rodzice-dzieci, a szef-pracownik to ten sam układ.Trzeba uważać, żeby nas nie zwolnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca oszołomów Re: Veto uczniów IP: *.piotrkow.net.pl 29.10.05, 14:53 polska młodzież bierze sprawy w swoje ręce! tak trzymac! organizujcie się gdzie się da, twórzcie komitety i rady delegatów - skończycie wreszcie ze zmurszałą ruderą III RP i ustanówcie zręby rewolucyjnych rządów młodych w IV RP! <<pięść zaciśnięta, cześć i dynamit!>> www.prawowliceum.end.pl Odpowiedz Link Zgłoś