skoonx 17.10.05, 12:27 Kolezanki i Koledzy, Jeśli można prosić (wiem, że AD 2005, 30 października)to.... o której godzinie można się spodziewać lądowania, chciałbym tam być. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:31 Przylot planowany 9.45 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Inauguracja IP: 212.51.199.* 17.10.05, 12:31 Myślę, że tego wielkiego dnia nie ma żadnego znaczenia, kto jest ze Stowarzyszenia, kto z forum, a kto jest tylko sympatykiem lotniska. Myślę, że spotkamy się o godz. 9.00 przy wejściu do starego terminala, zasięgniemy wiedzy, od której strony przewidziane jest lądowanie, i podejmiemy decyzję, z jakiego miejsca bedziemy obserwować Boeinga. Pozdrawia, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:34 Ja myślę, że wystarczy z tąd: www.emig.mefiasz.com/galeria11/tn_16-10-2005-24.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:36 Sorry www.emig.mefiasz.com/galeria11/tn_16-10-2005-24.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pastekem Re: Inauguracja 17.10.05, 12:54 dobre miejsce -> budwlańcy sami usypali piękną górkę dla Spotterów ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elpasso Re: Inauguracja IP: 217.97.162.* 17.10.05, 12:41 szczegoly moze tu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=29900216 pozdr, elpasso Odpowiedz Link Zgłoś
pastekem Re: Inauguracja 17.10.05, 12:56 przed krawęznikiem można rozłożyć leżaczek <oczywiście jak pogoda dopisze> Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: Inauguracja 17.10.05, 22:39 Mnie zdecydowanie bardziej kręci czekanie na Benka pod płotem na osi pasa 25. Byłem wiele razy na ATRku, który robił z tego miejsca duże wrażenie. W tym miejscu Boeing będzie ok. 10-15 metrów nad naszymi głowami, a podmuch z jego silników skutecznie da o sobie znać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Inauguracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 15:08 Nie chcę Wam psuć zabawy, ale możecie zostać poproszeni o oddalenie się z tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 17:55 Poproszeni owszem. Ale próśb nie treba słuchać. No chyba, że jest podstawa prawna. Zatem jeśli jest takowa to podaj, a jeśli nie to nie zawracaj głowy. Ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: Inauguracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:35 Jeżeli zbierze się większa grupa tuż przy ogrodzeniu bezpośrednio pod nisko przelatującym samolotem to zaistnieje obawa, że mogą one stanowić zagrożenie dla lądującej maszyny. Nikt się Was nie będzie pytał, czy jesteście entuzjastami lotnictwa czy terrorystami :) Nie mówie tego żeby zawracać komuś głowę tylko zwracam uwagę na ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 21:19 Grupa ma prawo się zebrać. Ba tam co weekend są grupy spacerowiczów. Przypomnę, że od 1989 roku żyjemy w wolnym kraju i nie ma żadnych podstaw żeby poza terenem lotniska nie moga przebywać na wspólnym spacerze grupa znajomych. Ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Inauguracja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.05, 23:47 A ja myślę że Aleczko ma rację. Wszystkie służby teraz dostały kota na punkcie potancjalnego ataku terrorystów, więc różnie to może byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: Inauguracja IP: *.p.lodz.pl 19.10.05, 09:09 Gość portalu: ktoś napisał(a): > Poproszeni owszem. Ale próśb nie treba słuchać. Hmmmmmm... wiesz, to nie jest najlepsze podejście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Inauguracja IP: *.profiline.com.pl 19.10.05, 09:28 Pozwolę sobie się wtrącić. Przypomnę przypade Wirażowej w Warszawie. Służby też próbowały przeganiać spotterów do czasu aż ci poprosili o podstawę prawną. Okazało się, że takowej nie ma i służby jedynie mogą wylegitymować uczestników i pilnować (np. stojąc w pobliżu) czy nie łamią prawa. Po to lotnisko jest tak szeroko zagrodzone żeby nie trzeba było wprowadzać ograniczeń poza płotem. Sprowadzając sytuację do absurdu - czy może na Widzewie pod ścieżką podejścia też nie wolno stać? A może na Rokiciu (stamtąd pewnie z procy udałoby się dosięgnąć samolotu)? Poza płotem jest teren publiczny i o ile nie ma widocznych oznaczeń (acz tu też zawsze mozna domagać się wyjaśnień) przebywać wolno - tu zgadzam się z Ktosiem. A to, że różne służby mają tendencje do nadużywania władzy to widać najlepiej po zachowaniu ochroniarzy w hipermarkecie. Pozdrawiam, MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:24 I po co to wkółko drążyć. Będzie jak będzie. Zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_matador9 Re: Inauguracja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.05, 21:15 od wielu dni nie śpię po nocach ,oczekując w napięciu na ten historyczny moment i myśląc intensywnie i dogłębnie o szansach 1 milionowrego, tak przerażająco upodlonego przez wszelkiej maści władze w sensie podstawowych inwestycji ,miasta.smutno mi jednakowoż, iż Łodż oferuje Anglikom psią budę w stylu marketu "Lidla", zamiast - a jakże, walencjańskiego jak od architekta Calatravy, - ścinającego z nóg supernowoczesnością ,futurystycznego superterminalu.następne nie przespane liczne noce i wieczne roztrzęsienie w oczekiwaniu na łódzki przełom w głowach "zakutych lokalnych i rządowych dycydentów" - to połowa przyszłego roku - oblewane tysiącami hektolitrów szampana epokowe przedłużanie pasów do 2900 metrów i lądowanie z cichym stękiem,.... i z piskiem kół unoszących 580 ton, mastadontów przestworzy czyli US- i Japan-BOEINGÓW 747 z pilnym "cargo" elektromaszynowym dla łódzkich fabryk...zlokalizowanych w ŁSE. Odpowiedz Link Zgłoś