Dodaj do ulubionych

Inauguracja

17.10.05, 12:27
Kolezanki i Koledzy,
Jeśli można prosić (wiem, że AD 2005, 30 października)to.... o której godzinie
można się spodziewać lądowania, chciałbym tam być.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:31
      Przylot planowany 9.45
      Pozdrawiam
    • Gość: Albert Re: Inauguracja IP: 212.51.199.* 17.10.05, 12:31
      Myślę, że tego wielkiego dnia nie ma żadnego znaczenia, kto jest ze
      Stowarzyszenia, kto z forum, a kto jest tylko sympatykiem lotniska. Myślę, że
      spotkamy się o godz. 9.00 przy wejściu do starego terminala, zasięgniemy
      wiedzy, od której strony przewidziane jest lądowanie, i podejmiemy decyzję, z
      jakiego miejsca bedziemy obserwować Boeinga.

Pozdrawia,
      Albert
      • Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:34
        Ja myślę, że wystarczy z tąd:
        www.emig.mefiasz.com/galeria11/tn_16-10-2005-24.htmlPozdrawiam
        • Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:36
          Sorry
          www.emig.mefiasz.com/galeria11/tn_16-10-2005-24.html
          Pozdrawiam
          • pastekem Re: Inauguracja 17.10.05, 12:54
            dobre miejsce -> budwlańcy sami usypali piękną górkę dla Spotterów ;>
    • Gość: elpasso Re: Inauguracja IP: 217.97.162.* 17.10.05, 12:41
      szczegoly moze tu.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=29900216
      pozdr,

elpasso
      • edgar0 Re: Inauguracja 17.10.05, 12:52
        też tam będę
        • pastekem Re: Inauguracja 17.10.05, 12:56
          przed krawęznikiem można rozłożyć leżaczek <oczywiście jak pogoda dopisze>
          • ander_epll Re: Inauguracja 17.10.05, 22:39
            Mnie zdecydowanie bardziej kręci czekanie na Benka pod płotem na osi pasa 25.
            Byłem wiele razy na ATRku, który robił z tego miejsca duże wrażenie. W tym
            miejscu Boeing będzie ok. 10-15 metrów nad naszymi głowami, a podmuch z jego
            silników skutecznie da o sobie znać;)
            • Gość: Aleczko Re: Inauguracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 15:08
              Nie chcę Wam psuć zabawy, ale możecie zostać poproszeni o oddalenie się z tego
              miejsca.
              • Gość: ktoś Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 17:55
                Poproszeni owszem. Ale próśb nie treba słuchać. No chyba, że jest podstawa
                prawna. Zatem jeśli jest takowa to podaj, a jeśli nie to nie zawracaj głowy.

Ktoś
                • Gość: Aleczko Re: Inauguracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:35
                  Jeżeli zbierze się większa grupa tuż przy ogrodzeniu bezpośrednio pod nisko
                  przelatującym samolotem to zaistnieje obawa, że mogą one stanowić zagrożenie
                  dla lądującej maszyny. Nikt się Was nie będzie pytał, czy jesteście
                  entuzjastami lotnictwa czy terrorystami :) Nie mówie tego żeby zawracać komuś
                  głowę tylko zwracam uwagę na ten problem.
                  • Gość: Ktoś Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 21:19
                    Grupa ma prawo się zebrać. Ba tam co weekend są grupy spacerowiczów. Przypomnę,
                    że od 1989 roku żyjemy w wolnym kraju i nie ma żadnych podstaw żeby poza
                    terenem lotniska nie moga przebywać na wspólnym spacerze grupa znajomych.

Ktoś
                    • Gość: Piotr Re: Inauguracja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.05, 23:47
                      A ja myślę że Aleczko ma rację. Wszystkie służby teraz dostały kota na punkcie
                      potancjalnego ataku terrorystów, więc różnie to może byc.
                • Gość: Wilczy Re: Inauguracja IP: *.p.lodz.pl 19.10.05, 09:09
                  Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Poproszeni owszem. Ale próśb nie treba słuchać.

Hmmmmmm... wiesz, to nie jest najlepsze podejście...
                  • Gość: MarcinK Re: Inauguracja IP: *.profiline.com.pl 19.10.05, 09:28
                    Pozwolę sobie się wtrącić. Przypomnę przypade Wirażowej w Warszawie. Służby też
                    próbowały przeganiać spotterów do czasu aż ci poprosili o podstawę prawną.
                    Okazało się, że takowej nie ma i służby jedynie mogą wylegitymować uczestników
                    i pilnować (np. stojąc w pobliżu) czy nie łamią prawa.

Po to lotnisko jest tak szeroko zagrodzone żeby nie trzeba było wprowadzać
                    ograniczeń poza płotem.

Sprowadzając sytuację do absurdu - czy może na Widzewie pod ścieżką podejścia
                    też nie wolno stać? A może na Rokiciu (stamtąd pewnie z procy udałoby się
                    dosięgnąć samolotu)? Poza płotem jest teren publiczny i o ile nie ma widocznych
                    oznaczeń (acz tu też zawsze mozna domagać się wyjaśnień) przebywać wolno - tu
                    zgadzam się z Ktosiem.

A to, że różne służby mają tendencje do nadużywania władzy to widać najlepiej
                    po zachowaniu ochroniarzy w hipermarkecie.

Pozdrawiam, MK
                    • Gość: S&F Re: Inauguracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:24
                      I po co to wkółko drążyć. Będzie jak będzie. Zobaczymy.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: el_matador9 Re: Inauguracja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.05, 21:15
                        od wielu dni nie śpię po nocach ,oczekując w napięciu na ten historyczny moment
                        i myśląc intensywnie i dogłębnie o szansach 1 milionowrego, tak przerażająco
                        upodlonego przez wszelkiej maści władze w sensie podstawowych
                        inwestycji ,miasta.smutno mi jednakowoż, iż Łodż oferuje Anglikom psią budę w
                        stylu marketu "Lidla", zamiast - a jakże, walencjańskiego jak od architekta
                        Calatravy, - ścinającego z nóg supernowoczesnością ,futurystycznego
                        superterminalu.następne nie przespane liczne noce i wieczne roztrzęsienie w
                        oczekiwaniu na łódzki przełom w głowach "zakutych lokalnych i rządowych
                        dycydentów" - to połowa przyszłego roku - oblewane tysiącami hektolitrów
                        szampana epokowe przedłużanie pasów do 2900 metrów i lądowanie z cichym
                        stękiem,.... i z piskiem kół unoszących 580 ton, mastadontów przestworzy
                        czyli US- i Japan-BOEINGÓW 747 z pilnym "cargo" elektromaszynowym dla łódzkich
                        fabryk...zlokalizowanych w ŁSE.
                        • Gość: 345 Re: Inauguracja IP: 195.69.83.* 22.10.05, 21:29
                          ja stawian na 9.25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka