koleszlodzi 23.10.05, 20:29 KACZYŃSKI Prezydentem RP WYGRALIŚMY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FAN KACZORA YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!! IP: *.forweb.pl 23.10.05, 20:32 :):):):):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
saczek1 Re: YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!! 23.10.05, 20:38 lipa a nie YES :P Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew prawie jak :-) 29.10.05, 21:28 URL=img20.imageshack.us/my.php?image=prezydent6zf.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadzieja Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP IP: *.toya.net.pl 23.10.05, 20:32 Mam nadzieję, że po przeliczeniu głosów prezydentem będzie Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP IP: 195.69.82.* 23.10.05, 20:32 Wiesz co oznacza slowo "SONDAŻ"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Tylko nadzieja została Tuskofilom IP: 5.6.* / 213.205.19.* 23.10.05, 20:34 Kaczor wygrałeś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Tylko nadzieja została Tuskofilom IP: 195.69.82.* 23.10.05, 20:37 Nie rozumiem, jak to sie ma do mojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: Tylko nadzieja została Tuskofilom IP: 5.6.* / 213.205.19.* 23.10.05, 20:41 Gdyby wygrał Tusk nie pisałbyś że to tylko sondaże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Tylko nadzieja została Tuskofilom IP: 195.69.82.* 23.10.05, 20:56 > Gdyby wygrał Tusk nie pisałbyś że to tylko sondaże... Jestes w bledzie Odpowiedz Link Zgłoś
ofikaj-tukuj Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 20:33 BRAWO!!!!!!!!!! :-D !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Bomba ! Pocieszajace jest jedno: IP: *.cybernet.ch 24.10.05, 18:51 Bomba ! Pocieszajace jest jedno: Na wyborze Kaczki skorzystaja raczej inne kraje, typu: Czechy, Wegry, Estonia. Tam takich wystepow artystycznych nie ma. Polsce i Europie jest nie po drodze. Koniec. Kropka. Przepasc mentalna i cywilizacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Dramat 23.10.05, 20:34 Przegraliśmy z kretesem. Życzę mu i nam wszystkim, żeby okazał się dobrym prezydentem. Nie wierzę w to, ale nic innego nie pozostaje. Co za koszmarny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Dramat IP: *.retsat1.com.pl 23.10.05, 20:36 Ten kraj to Polska. I nasz kraj zasługuje na Prezydenta Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: no właśnie... [nt] 23.10.05, 20:50 A żydzi i cyklisci na Madagaskar?? Tylko kto bedzie nastepny?? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Szakalu, ja ironizuję 23.10.05, 20:52 mówiąc poważnie, ani masoni, ani Żydzi, ani cykliści, ani nawet elfy, nieludzie ni wozacy nie powinni nigdy spotkać się z takim okrzykiem. Obawiam się, że w obecnej sytuacji będzie na tenże większa szansa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Szakalu, ja ironizuję 23.10.05, 20:53 Szprotko - ja nie do Ciebie. Mialo byc post wyzej:/ Sorka:) Odpowiedz Link Zgłoś
szprota aj waj 23.10.05, 21:21 skoro kacza zupa ptasia grypa to i ryby mogą zdębieć. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe a język giętki ... 23.10.05, 21:30 mi w tym momencie kołkiem osikowym stanął, tym z drabiny co to się Jakubowi przyśniła. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota kołek 23.10.05, 21:55 zawsze lepiej, by stanął sam w dolinie niźli wężem co uro buro sobie w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: no właśnie... [nt] 23.10.05, 21:10 Cykliści to na ścieżki rowerowe, tylko żeby tam z kolei auta nie parkowały jak zwykle. A na ten Madagaskar to warto iść do kina? Był ktoś z Was? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota a nie wiem 23.10.05, 21:11 a grają w charliem? bo jak tak, to nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Dramat 23.10.05, 20:39 I właśnie taki tekst zwolennika Kaczyńskiego mnie przeraża. Ten wynik oznacza, że wygrała Polska ksenofobiczna, zaściankowa, wiejska, niewykształcona, po prostu zacofana. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: Dramat 23.10.05, 20:40 brite napisał: > I właśnie taki tekst zwolennika Kaczyńskiego mnie przeraża. > Ten wynik oznacza, że wygrała Polska ksenofobiczna, zaściankowa, wiejska, > niewykształcona, po prostu zacofana. Wyemigruj. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Dramat 23.10.05, 20:42 majkel00 napisał: > Wyemigruj. Jeżeli IV Rzesza Pospolita stanie się faktem - zrobię to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN KACZORA Re: Dramat IP: 5.6.* / 213.205.19.* 23.10.05, 20:45 Mam nadzieję że dotrzymasz słowa Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Dramat 23.10.05, 20:53 Pogrążasz tymi słowami siebie i swojego idola. Polska Narodowo-socjalistyczna przed nami... Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa_dziewczyna Re: Dramat 23.10.05, 20:46 a ja naprawde zaczynam sie bac tych nowych rzadow. tego rozliczania, tej ksenofobicznosci, tego radykalizmu pogladow... zeby nie odbilo sie nam to czkawka... nie chce krakac... ale moze nie byc tak kolorowo. perspektywa szarej eminencji kosciola wcale nie brzmi zachecajaco... Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Boże miej Polskę w swej opiece... 23.10.05, 20:41 Wygrala Polska nietolerancji, ksenofobii, ojca Rydzyka i Andrzeja Leppera. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota ano, dzięki 23.10.05, 20:44 nie czuję się wygrana w najmniejszej mierze, niemniej póki tu mieszkam czuję się uprawniona do odebrania gratulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j**bac czarnych [...] IP: *.lodz.msk.pl 23.10.05, 22:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
spokofacet [...] 23.10.05, 23:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Trzeba zorganizować antykatolicki ruch oporu IP: *.lodz.msk.pl 23.10.05, 23:14 Tamtych nie ma co brać - okazali się nieskuteczni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spokofacet Re: Trzeba zorganizować antykatolicki ruch oporu 23.10.05, 23:22 coż... "a moce piekielne go nie przemogą" = lepiej sie z tym pogodzić, bo tylko mozna sobie narobić kuku. a.. jeszcze jedno mam: "kto mieczem wojuje... " :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Trzeba zorganizować antykatolicki ruch oporu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:43 Nie cieszcie się, i tak nie uda się wam zrobić z Polski katolandu! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Trzeba zorganizować antykatolicki ruch oporu 23.10.05, 23:56 ja nie bardzo bo kaczka nie lubi gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
bambury Re: Dramat 23.10.05, 20:43 Słucham TOK FM i krew mnie zalewa jak punkt widzenia zmienia sie od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: Dramat 23.10.05, 20:49 brite napisał: > Co za koszmarny kraj. Jak można tak narzekać brzydko na swoją ojczyznę (o ile dobrze rozumiem...). Ten kraj to też Ty, a może dla Ciebie przedewszystkim Ty, więc nazywając kraj koszmarnym nazywasz tak i siebie. Trudno, nie wygrał Twój kandydat, może wg Ciebie będzie ciężko, ale skoro tak, to pomagaj temu krajowi, jak rozumiem Twojemu, aby rozwijał się i szedł w dobrym kierunku, a nie skazuj go od razy na stracenie. Bo skoro tak, to zastanów się na czym Ci zależy, na kraju, czy na własnych _tylko_ korzyściach. Czy Twój kraj będący wg Ciebie w potrzebie Twoim zdaniem nie zasługuje na Twoją pomoc? Dlaczego tak łatwo się od niego odwracasz! Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: Dramat 23.10.05, 20:54 jaandrew napisał: > majkel00 co ty pier.....z ??????? Ale czy my świnie razem paśliśmy, że takie wyrazy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Dramat 23.10.05, 20:58 Ja swin nie paslem ale skoro ty pilnujesz co by sie najadly to baw sie dobrze a nie nawracaj. nie da sie ratowac polski z rak kaczyzmu. Zyjemy w spoleczenstwie o niskiej swiadomosci i to mnie przeraza Pas swoje swinki bedziesz szczesliwy Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: Dramat 23.10.05, 20:59 Więc licz się ze słowami wypowiadanymi w moim kierunku, skoroś mi ani brat, ani swat. A co do karmienia, to pilnuj siebie i ręki, która Ciebie karmi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: Dramat 23.10.05, 21:00 Heh, ale okreslenie Mazurka i Zalewskiego zrobilo furore. "Kaczyzm" coz, Wprost to jednak silny tygodnik. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
6.na.9 Re: Dramat 23.10.05, 21:03 hm` napisał: > Heh, ale okreslenie Mazurka i Zalewskiego zrobilo furore. "Kaczyzm" coz, Wpros > t to jednak silny tygodnik. > pozdr. hm` > Lepszy "Kaczyzm" niż Tuskowy "salon warszawski" Odpowiedz Link Zgłoś
6.na.9 Re: Dramat 23.10.05, 21:00 jaandrew napisał: > Ja swin nie paslem ale skoro ty pilnujesz co by sie najadly to baw sie dobrze a > nie nawracaj. nie da sie ratowac polski z rak kaczyzmu. > > Zyjemy w spoleczenstwie o niskiej swiadomosci i to mnie przeraza > Pas swoje swinki bedziesz szczesliwy Tuskofilom żal dupę ściska:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Dramat 23.10.05, 21:03 Zacisnij swoja bo niepredko bedziesz mial okazje na glosniejsze pierdniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
6.na.9 Re: Dramat 23.10.05, 21:05 Tuskowy chłopek roztropek(czyt.młody wykształcony)napisał: > Zacisnij swoja bo niepredko bedziesz mial okazje na glosniejsze pierdniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Dramat 24.10.05, 00:16 żebyś wiedział. bo znowu cztery lata poszły w cholerę a mnie już chyba na nie nie stać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
majkel00 Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 20:34 No jeszcze poczekajmy na osteczne wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Tuska wypada jedynie IP: *.mnc.pl 23.10.05, 20:53 ...po mesku i sportowemu przyjac porazke i pogratulowac zwyciezcy. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 21:02 Dziękuję wszystkim kochanym rodakom za czekające nas pięć lat księżycowej ekonomii, rozdawnictwa, maccarthyzmu i państwa policyjnego. Gdybym tylko mógł, zrealizowałbym natychmiast zawołanie Holoubka "Nie wiem, jak państwo, ale ja wyp....dalam". Za pięć lat wszyscy będziecie nienawidzieć PiSu i Kaczyńskich i skomleć o jakąkolwiek inną władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 21:13 zamek napisał: > Za pięć lat wszyscy będziecie nienawidzieć PiSu i Kaczyńskich i skomleć o > jakąkolwiek inną władzę. Szczęściem w nieszczęściu PIS obejmuje władzę całkowicie - na wypadek... źle - po porażce ludzie Kaczyńskiego nie będą mogli obarczyć winą nikogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kleofas5 Zamek trudno ci się dziwić. 23.10.05, 21:44 Trudno dziwić się twojemu niezadowoleniu. Takie geny. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Możesz rozwinąć? 23.10.05, 23:06 Bom ciekaw, co takiego w sprawie moich genów masz do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Możesz rozwinąć? 23.10.05, 23:09 IV Rzesza Pospolita za pasem, niedługo czaszkę zacznie Ci suwmiarką mierzyć, by znaleźć przyczynę Twej poglądowej odmienności. Odpowiedz Link Zgłoś
11.11am Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 22:27 zamek napisał: > Dziękuję wszystkim kochanym rodakom za czekające nas pięć lat księżycowej > ekonomii, rozdawnictwa, maccarthyzmu i państwa policyjnego. Gdybym tylko mógł, > zrealizowałbym natychmiast zawołanie Holoubka "Nie wiem, jak państwo, ale ja > wyp....dalam". > Za pięć lat wszyscy będziecie nienawidzieć PiSu i Kaczyńskich i skomleć o > jakąkolwiek inną władzę. Panie zamek jest pan jasnowidzem? Prorokiem? Czy ki....? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 22:45 Nie jestem. Ja tylko myślę. W przeciwieństwie do 54% społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkoda Zarozumiały jesteś tylko. IP: *.toya.net.pl 24.10.05, 00:15 A myślisz jedynie o tym, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Prezydencie Kaczyński, gratuluję!!! 23.10.05, 21:04 I życzę samych sukcesów! Powodzenie Pana Prezydentury, to nadzieja dla wszystkich Polaków. Dlatego życzę Panu zdrowia, wielu sił oraz szczęścia. Wszystkiego najlepszego Panie Prezydencie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Prezydencie Kaczyński, gratuluję!!! IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:09 big_news napisał: > I życzę samych sukcesów! > Powodzenie Pana Prezydentury, to nadzieja dla wszystkich Polaków. > Dlatego życzę Panu zdrowia, wielu sił oraz szczęścia. > Wszystkiego najlepszego Panie Prezydencie!!! debil Odpowiedz Link Zgłoś
szprota panie Edek 23.10.05, 21:13 używaj pan argumetów nieco mniej ad personam. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek bardzo cenny post 23.10.05, 21:10 zobaczymy, ilu jeszcze "lizoanusów" się wpisze... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: bardzo cenny post 23.10.05, 21:27 Nie wiem kto to jest "lizoanus", za to wiem, że niektórzy nie mają klasy. Ja w każdym razie ani myślę dzisiaj z kimkolwiek się przemawiać. Proponuję przeciwnikom Kaczyńskiego pokazać to, czego ich zdaniem brakuje wyborcom nowego Prezydenta, a z czym się tak butnie obnoszą. Gdzie to Wasze wykształcenie, inteligencja, umiar i otwartość? Zawieruszyło się to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: bardzo cenny post 23.10.05, 21:30 Niektórzy głupieją rzeczywiście. Ale faktem jest, że wygrał krzykaczyzm, populizm, szkalowanie innych bazowane na ksenofobii i zacofaniu, także umysłowym.. szkoda, że jesteśmy takim narodem. Chciałem, żeby ten kraj się rozwijał, żeby szło ku lepszemu... może nie będzie tak źle, ale skoro wygrała ta małoduszna, zabobonna i ksenofobiczna część kraju, to smutne są wizje przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
11.11am Re: bardzo cenny post 23.10.05, 22:32 Na szczęście nie wygrał populizm, szkalowanie innych bazowane na ksenofobii i zacofaniu, także umysłowym.. dobrze że jesteśmy mądrym narodem. Chciałem, żeby ten kraj się rozwijał, żeby szło ku lepszemu... dlatego głosowałem na Lecha Kaczyńskiego, dzięki Bogu nie wygrała ta małoduszna, zabobonna i ksenofobiczna część kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: bardzo cenny post 24.10.05, 00:00 11.11am napisał: > Na szczęście nie wygrał populizm, szkalowanie innych bazowane na > ksenofobii i zacofaniu, także umysłowym.. Nie wiem co bierzesz, ale też chcę trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: bardzo cenny post IP: 195.69.82.* 23.10.05, 21:31 > Nie wiem kto to jest "lizoanus" Takie bystre dziecko, a nie wie... Poszukaj slowa "anus" w slowniku wyrazow obcych, a gdybys dalej rznal glupa, to popatrz sobie na ton swojego posta i dopasuj do niego termin, ktorego nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bardzo cenny post IP: *.toya.net.pl 23.10.05, 23:06 A tobie juz polskiego jezyka w gebie zabraklo, czy sie popisujesz jakimis wyrazami obcymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: bardzo cenny post IP: 195.69.82.* 24.10.05, 00:05 > A tobie juz polskiego jezyka w gebie zabraklo, czy sie popisujesz jakimis wyrazami obcymi? Zdaje sie, ze atakujesz nie ta osobe co trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: bardzo cenny post 23.10.05, 21:34 Sprawdź w odpowiednim słowniku znaczenie słowa "anus", skojarz z "lizać", a zrozumiesz. Wolałbym, aby o klasie wypowiadali się ci, którzy ją reprezentują. W ramach mojego poczucia klasy: nie wchodzi w nie rozmowa z ksenofobami oraz ludźmi kierującymi opiniami ferowanymi przez faszyzujące rozgłośnie radiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: bardzo cenny post 24.10.05, 00:08 big_news napisał: > Nie wiem kto to jest "lizoanus", za to wiem, że niektórzy nie mają klasy. zgadza się - vide ranking na www.rzeczpospolita.pl/ w kategorii 'wykształcenie'. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Prezydencie Kaczyński!!! Prezydencie Kaczyński!!! 25.10.05, 09:32 Prezydencie Kaczyński!!! To ja na Pana głosowałem!!! Ja! Ja! Ja! O tu jestem! Podskakuję! Widzi mnie Pan?!? Macham Panu ręką bo głosowałem na Pana! Wszystkiego najlepszego! Tak się cieszę! Gdyby coś to niech Pan wali jak w dym - zawsze pomogę! Może pan na mnie liczyć!!! lol. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 21:09 koleszlodzi napisał: > WYGRALIŚMY! Ja póki co "wygrałem" prawdopodobne wyższe obciążenia fiskalne. A i to akurat najmniej mnie martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek [...] IP: *.la-04.cvx.algx.net 23.10.05, 21:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_ka Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 21:12 Tak naprawdę wygrał Andzrej Lepper. Solidarny z Kaczorami. Ciekawe jaka "bida" bedzie za kilka lat? Bezrobocie 25%(wersja optymistyczna), konflikty z sąsiadami, zero inwestycji zagranicznych, wzrost gospodarczy ujemny. Wygerał kandydat moherowych beretów, ciemnoty i biedoty. Wygrała opcja solidarnych w biedzie. Za pieć lat będzie taka rozp.....ucha,ze prezydentem zostania Lepper albo piękny Roman. Odpowiedz Link Zgłoś
saczek1 Kropa i Kaczyński 23.10.05, 21:19 a wiecie że oni to razem w jednym szeregu idą... w TV Kropa był w tle jak Kaczyńskiego pokazywali. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Kropa i Kaczyński 23.10.05, 21:24 Pewnie Kropa już czeka na miłą posadkę w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Smutny to dzień:-((( 23.10.05, 21:23 Wygral krzykaczyzm. Juz niedlugo bedziemy swietowac dzien wolnosci podatkowej po wakacjach. Brawo!! A to tylko podatki. W innych dziedzinach tez "idzie ku lepszemu". Ech, kolejne zmarnowane lata:-((( Dzierż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Smutny to dzień:-((( 23.10.05, 21:27 dziad_borowy napisał: > W innych dziedzinach tez "idzie ku lepszemu".... Ciii... bo usłyszą i przed komisję poślą! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 21:29 ja pierd... nie umie rzadzic miastem, bedzie rzadzil krajem:/ czas przygotowac sie na Policje Obyczajowa i inne atrakcje w nowej IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oddany zwolennik PROPONUJĘ: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:14 Teraz Lepperowi w zamian za poparcie K. proponuję przyznać fotel ministra kultury! albo oświaty. Zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:27 BRAWO !!!!!!! JUPIIIIIIIII !!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP IP: *.smrw.lodz.pl 23.10.05, 22:29 No to w Warszawie odetchnęli. Pozbyli się kuli u nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
spokofacet [...] 23.10.05, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 22:45 bedzie lepiej jak nie bedziesz pisac glupot Odpowiedz Link Zgłoś
prejudice Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 23.10.05, 23:57 Raczej przegraliśmy jako kraj!!! Stare baby dewoty słuchające ojca Rydzyka z radia co ma ryja, wieśniacy, którzy mordę obiją każdemu kto barykadę na drodze będzie chciał ominąć i ci co uważają, że to co Lepper ma na gębie to piękna opalenizna prosto z pola - ci wszyscy dzisiejszej młodzieży chcą zaproponować chusteczkową starość i państwo policyjne. Szkoda tylko, że jak ich zabraknie to my, a nie oni będziemy się z tym musieli uporać... Ja szczerze mam nadzieję na to, że PO się z tej koalicji ciemniaków i buraków wypisze, bo takie towarzystwo tylko ściągnie ich do swojego poziomu czyli na DNO. Odpowiedz Link Zgłoś
gray jedno mnie zastanawia 24.10.05, 00:04 bo jeżeli nawet, hipotetycznie, w pierwszej turze głosowałbym na kaczyńskiego, to po jego proozumieniu z samą broną i ryjem nigdy, przenigdy, bym się do tego nie przyznał. ale widać 'większości' to nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: jedno mnie zastanawia 24.10.05, 00:08 gray rzecze: > ale widać 'większości' to nie przeszkadza... A wyniki wyborów (z uwzględnieniem profilu wiekowego, wykształecenia, miejsca zamieszkania) widział? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: jedno mnie zastanawia 24.10.05, 00:10 widział, widział i gorzko się śmiał... ale przecież elektorat leppera i rydza sam by tego nie wygrał... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: jedno mnie zastanawia 24.10.05, 00:44 gray napisał: > widział, widział i gorzko się śmiał... Poczekaj, jeszcze zdążysz. Zgadnij, co się stanie gdy przyjdą kolejne wybory a obecny elektorat Kaczyńskich poczuje się zawiedziony, rozczarowany lub - co gorsza - oszukany? Kogo wtedy wybiorą? Ja na dzień dzisiejszy widzę tylko jednego kandydata. I to jest znacznie gorsza perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
yyapa [...] 24.10.05, 00:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Kto na kogo głosował IP: *.toya.net.pl 24.10.05, 01:18 Wiele sie tu mówi o stereotypie wyborcy w zalezności od wsparcia kandydata. Z jednej strony wieś, moherowe berety i biedota, licząca niewiadomo na co. Z drugiej prężni, wykształceni, zazwyczaj młodzi i przyznający się do posiadania wysokiego IQ. A może jest jednak nieco inaczej? Wystarczy przyjrzeć się nieco uwazniej statystykom wyborczym. A wynikają z nich rzeczy co najmniej ciekawe. wiemy już, że ogólna frekwencja oscyluje wokół 50%. W tych 50% najmniejszy udział mają ludzie mieszkający na wsi (w wyborach wzięło udział ok 46%).Media i sondaże utwierdzały nas w przekonaniu, że to elektorat Kaczyńskiego.Czyli de facto to nie oni przyczynili się głównie do zwycięstwa L.K. Z kolei najwiekszą frekwencję zanotowano w duzych miastach (ok 60%)i wraz z napływaniem kolejnych danych (z największych miast najpóźniej) rosła przewaga Kaczyńskiego do prawie 10%. Czy w takim wypadku nie jest tak, że część mieszkańców wsi głosowała na Tuska, a znacząca część mieszkająca w miastach, w tym tych największych, oddała głosy na Kaczyńskiego? Czy nie jest też tak, że spora część narodu, która chełpi się inteligencją i wykształceniem miała wybory w d... i poszła na piwo? I jeszcze jedno: przeglądam posty na forum, zarówno tutaj, jak i na krajowym i stwierdzam z całą pewnością, że wiekszość piszących jest mocno zagubiona i pomyliła elektoraty. Czym wytłumaczyć fakt, że zdecydowana większość elektoratu Tuska to zwykłe ćwierćgłówki, bluzgające i popisujące się swym niewybrednym chamstwem niedojrzałe istoty, a przy tym ochoczo podkreślające swoje "wykształcenie i inteligencję"? Ile można przetrzymać postów, w których autorzy "przyznają się" do wyższego wykształcenia, robiąc przy tym błędy ortograficzne niemal w każdym zdaniu? Sądząc po bardziej wywazonych i mniej zaciekłych opiniach zwolenników L.K. można podejrzewać, że własnie wśród nich należałoby doszukiwać się ludzi o odpowiednich walorach i kulturze (nie mówiąc o wykształceniu). Ale małoletnich krzykaczy jest, niestety, znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Kto na kogo głosował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 01:22 zaraz pieniacze pseudokibice-PO cie opluja; a przeciez Tusk mowil ze chce łączyć a nie dzielić... Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 01:22 Gość portalu: caroll napisał(a): > Czy nie jest też tak, że spora część narodu, która chełpi się inteligencją i > wykształceniem miała wybory w d... i poszła na piwo? Ano - tak widocznie się stało, a duza w tym zasługa mediów, które uspiły część elektoratu raportami o wysokim poparciu dla Tuska. No i wyszło "po co mam głosować skoro i tak wygra, nawet bez mojego głosu?" Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 01:30 uerbe napisał: > Ano - tak widocznie się stało, a duza w tym zasługa mediów, które uspiły część > elektoratu raportami o wysokim poparciu dla Tuska. "Inteligentny" elektorat było zatem łatwiej zmanipulować, niż "wiesniaków"?! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Zmiana nicka! 24.10.05, 01:32 Wybacz zmyłkę, logowałem się wcześniej. Caroll to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 01:40 Czy człowiek np. jak Ojciec Rydzyk, który staje się "magnatem prasowym" jest mało inteligentny? Ba, "dewotki" mają większą inteligencję niż niejeden wyborca Tuska z dobrym forumowym IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 01:33 O ironio, masz rację w tym co napisałeś. Ale jest tu jeszcze jeden problem – brak dystansu. Można go zaobserwować u większości „formowych” krzykaczy ( nie wybielam swojej osoby), którzy rozpadli się w swojej frustracji na małe kawałki. Nie należy pojmować władzy w kategoriach przelotnego zauroczenia czy atrakcyjnego produktu na dany sezon. A taką postawę prezentowała większa część elektoratu Tuska na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 01:42 Te "frustrację", jak napisałes, obserwuję od jakiegoś czasu. Jestem raczej skłonny przypuszczać, że to stały element "kultury" tych żałosnych osobników. Wierz mi, w niewielu dyskusjach udało się znaleźć kogoś, z kim można dyskutować merytorycznie. W większości przypadków odnoszę wrażenie, że znajduję się w gronie rozwścieczonych kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 10:06 rozwiej dręczące cię wątpliwości - www.rzeczpospolita.pl/serwis_wyborczy/prez/wyniki_2/ na kaczkę głosowali głównie niewykształceni ludzie ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 12:57 Wiadomość że Kaczka jest prezydentem jest dramatem... Okropne :( Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 13:34 Widzę, że nadal magia sondazy i słupków działa.Poza tym nic nie zwalnia od samodzielnego myslenia. Na wsi frekwencja była najniższa, więc to nie wieś zadecydowała o wyborze Kaczynskiego.Nie ma też wiarygodnych informacji, jak podzielony był elektorat wiejski, bo trudno przypuszczać, że głosowano tam jedynie na Kaczyńskiego. Według wielu analityków, gdyby frekwencja rosła (a dotyczyło to głównie miast), Kaczyński odskoczyłby do przodu o dalsze kilka procent. Kampania nie tyle przekonała tych, którzy dotychczas nie brali w wyborach udziału (frekwencja niewiele wyższa), co spowodowała zmianę preferencji u tych juz wcześniej głosujących, z tym, że na Tuska głosowało ok 30% Samoobrony i zapewne jakaś częśćPSL-u. Największe zmiany dokonały się własnie w miastach. Zwycięstwo Kaczynskiego wyraźne, a więc i zmiany znaczące. Piszesz o ludziach ze wsi. Z Twojej wypowiedzi wynika pewne odczucie wyższości. Uległeś głoszonym stereotypom o ciemnym i niewykształconym środowisku. Czy znasz wieś az tak dobrze, czy tylko czytasz o niej w prasie, lub co najwyżej oglądasz ja z okna samochodu? Ja wies znam, na 3 lata opuściłem miasto, by zamieszkać w zakupionym domu w malutkiej wsi.I powiem Ci, że mam duży szacunek dla tych ludzi i ich pracy. Uwazam też, że wielu "wieśniaków" reprezentuje wysoki poziom moralny, tam honor nie jest jedynie pustym frazesem. I zdziwiłbyś się, ile wykształconych ludzi opuściło miasto i ile szczególnie młodych wiesniaków i wiesniaczek się kształci. Poczucie wyższości "miastowych" jest w wielu przypadkach nieuzasadnione i krzywdzące.Świadczy jedynie o ciasnocie horyzontów myślowych i ksenofobii. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 13:49 Gray, jeszcze jedno: podział wyborców nie przebiega głównie wzdłuż linii, jaką jest przeciwstawienie Polski liberalnej Polsce socjalnej. Tak głosiły media, a w pewnym stopniu same sztaby wyborcze. Sadzę, że rzeczywisty podział jest nieco inny. Część społeczeństwa obawia się i nie pragnie rzeczywistych zmian, część uważa, że zmiany są konieczne. I taka opcja zwyciężyła. Zachowawcza postawa "dynamicznych i wykształconych"? To byłoby zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 15:15 gray napisał: > > rozwiej dręczące cię wątpliwości - > www.rzeczpospolita.pl/serwis_wyborczy/prez/wyniki_2/ > na kaczkę głosowali głównie niewykształceni ludzie ze wsi. > Rozwiałem, przeglądając ten artykuł: wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2982827.html Zwróć jeszcze uwagę na dość symptomatyczny fakt, że w samej Warszawie prawie dwukrotnie wzrosło poparcie dla Kaczyńskiego w przeciągu dwóch tygodni od czasu zakończenia I tury ! Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 17:03 gray napisał: > > rozwiej dręczące cię wątpliwości - > www.rzeczpospolita.pl/serwis_wyborczy/prez/wyniki_2/ > na kaczkę głosowali głównie niewykształceni ludzie ze wsi. > > Czyli mam rozumieć, że według reprezentanta elity umysłowej PO reprezentowanego na tym forum przez: gray; Wyborcy Lech Kaczyńskiego to: 41 procent wyborców z miast powyżej 200 tys. mieszkańców to „wieśniaki” 47 procent wyborców z miast od 50 tys. do 200 tys. mieszkańców to „wieśniaki” 51 procent wyborców z miast do 50 tys. mieszkańców to „wieśniaki” Dalej według reprezentanta elity umysłowej PO reprezentowanego na tym forum przez: gray; Wyborcy Lech Kaczyńskiego to: 38 procent wyborców z wyższym wykształceniem to „niewykształceni” 35 procent studentów to „ nieuki” 53 procent wyborców z średnim wykształceniem to „niewykształceni” 65 procent wyborców z zasadniczym zawodowym wykształceniem to też „niewykształceni” Ciekawe – Myślę że koncepcja Prezydenta Lecha Kaczyńskiego wygrała gdyż opiera się na państwie solidarnym i wolnym. Wolnym od śmieszności pomysłów ludzi, którzy prócz swojej kariery nie dostrzegają drugiego słabszego człowieka. Polityka Donalda Tuska reprezentowana w dość jasny sposób przez niektórych bywalców forum jest niebezpiecznym ukrytym powrotem do III Rzeszy. Kto zna choć trochę strukturę państwa Adolfa Hitlera ten powinien to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi GRAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW TUSKA 24.10.05, 18:15 gray napisał: > > zrobił bardzo dużo. > przekonał do siebie bardzo wielu ludzi. > niestety okazało > się, że większość polaków >to śmierdzące lenie >tęskniące za socjalizmem - cóż. > > GRAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW D. TUSKA Nie pytajcie dlaczego przegrał Tusk. Nie pytajcie dlaczego przegrało PO. Wystarczy że owego kandydata PO na prezydenta RP reprezentuje na tym forum osoba prezentująca wysokie IQ oraz "merytoryczne poglądy". Podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
gray i jeszcze jeden! i jeszcze raz! :D 24.10.05, 18:24 podnieca cię spamowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: i jeszcze jeden! i jeszcze raz! :D 24.10.05, 18:29 A czy Ciebie "kolesiu" twoje "merytoryczne" poglądy. Jesteś "ładną" wizytówką PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 18:24 koleszlodzi napisał: > 41 procent wyborców z miast powyżej 200 tys. mieszkańców to „wieśniaki > 47 procent wyborców z miast od 50 tys. do 200 tys. mieszkańców to „wieśniaki” > 51 procent wyborców z miast do 50 tys. mieszkańców to „wieśniaki” a 69.51% wyborców z _gmin_ do 5tyś. mieszkańców to kto? > 38 procent wyborców z wyższym wykształceniem to „niewykształceni” > 35 procent studentów to „ nieuki” > 53 procent wyborców z średnim wykształceniem to „niewykształceni” > 65 procent wyborców z zasadniczym zawodowym wykształceniem to też „niewyk > ształceni” tendencja, kolesiu, tendencja. > Polityka Donalda Tuska reprezentowana w dość jasny sposób przez niektórych > bywalców forum jest niebezpiecznym ukrytym powrotem do III Rzeszy. Kto zna > choć trochę strukturę państwa Adolfa Hitlera ten powinien to pojąć. nazywasz się kurski, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Kto na kogo głosował 24.10.05, 18:27 Ciekawe – Myślę że koncepcja Prezydenta Lecha Kaczyńskiego wygrała gdyż opiera się na państwie solidarnym i wolnym. Wolnym od śmieszności pomysłów ludzi, którzy prócz swojej kariery nie dostrzegają drugiego słabszego człowieka. Polityka Donalda Tuska reprezentowana w dość jasny sposób przez niektórych bywalców forum jest niebezpiecznym ukrytym powrotem do III Rzeszy. Kto zna choć trochę strukturę państwa Adolfa Hitlera ten powinien to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: niech ktoś zdejmie tego trolla! [n/t] 24.10.05, 18:30 Gray zmień płytę Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Trudno. 24.10.05, 19:35 Szanse na normalnego prezydenta III RP to stracilismy już w pierwszej turze. Ciesze sie, ze wygrał Kaczyński, bo jego twarz w mediach mniej mnie denerwuje niż twarz Tuska. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Trudno. 24.10.05, 21:30 szkoda slow, trzeba sie przyzwyczaic do panujacego nam jasnie wielmoznego pana kaczynskiego teraz bedzie nam sie lepiej zylo,prawo i sprawiedliwosc bedzie wszechobecne a za 4 lata znow bedziemy drzec szaty bo usmiech naszego prezydenta napewno zwali z nog glowy panstw innych krajow Pograzony w smutku pozdrawiam wszystkich szczesliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon A Polska przegrala 25.10.05, 10:47 Wygral Rydzyk, Lepper i Kaczynski. Nie minely trzy dni od wyborow a juz widac ze zadania Leppera sa spelniane. jak on to mowil, marszalek sejmu spoza PO PiS? I co dzis mamy. Zych na marszalka. Balcerowicz musi odejsc. Ciekawe ilu mlodych ambitnych zostanie w tym socjallandzie... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: A Polska przegrala 25.10.05, 12:03 Znowu jacyś "młodzi ambitni" się pojawili? Jeszcze wczoraj wykrzykiwali, że tylko oni potrafią naprawić Rzeczpospolitą, a dzisiaj chcą nawiać? Młodzieńcza chwiejna lekkość bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 12:09 Juz to kiedys przerabialismy. Byl rzad Olszewskiego wystawiony przez PiS przepraszam wtedy to sie nazywalo PC. Po dwoch latach mielismy przedwczesne wybory. Powodzenia w budowaniu socjallandu Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 12:46 Czy kolega oglądał film pt: "Nocna zmiana" Jeśli nie to nie ma kolega pojęcia o czym mówi. To raczej zaburzenia ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 13:02 Nie ogladalem bo mnie nie intewresuja takie filmiki propagandowe. W Polsce wedlug Kaczynskiego: 1. Bedziemy placic z naszych podatkow na przedwczesne emerytury gornikow i na emerytury rolnikow. 2. Bedziemy topic miliardy w gornictwo, ktore nie bedzie prywatyzopwane bo jest ono wedlug kaczynskiego strategiczne dla polski. 3. Bedziemy placic na PKP w ktorym tez kaczynski nie chce wprowadzac zmian bo kolej musi byc polska. Szkoda ze nie sluzy ona Polakom tylko zwiazkowcom 4. Beda sie panoszyc zwiazki zawodowe i bedziemy mieli prawo pracy korzystne dla nich a nie dla normalnych ludzi. 5. Bogaty bedzie wrogiem i zlodziejem 6. Biednych i nieudacznikow trzeba bedzie solidarnie wspierac. 7. Zlodziejami i oszustami nie beda tacy ludzie jak Lepper, Rydzyk i ich znajomi bo przeciez prawo i sprawiedliwosc nie moze dotyczyc sojusznikow kaczynskiego 8. Wszystkiemu co zle beda winni poprzednicy. Ja za taka socjalna polske dziekuje i nie mam zamiaru pomagac w destrukcji panstwa polskiego. Lepiej odlozyc kase i kupic Euro albo dolary i wyjechac jak siegniemy dna a raczej jak wpadniemy w bledne kolo socjalizmu w jakim sa panstwa ameryki poludniowej... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Ale za to zniknie bezrobocie 25.10.05, 15:04 wszystkich zatrudnia do komisji sledczych hehe Dzierżżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 20:41 z jednym punktem się nie zgadzam, panstwowe,lub większosciowo panstwowe koleje są tak samo wazne jak panstwowe drogi publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 12:48 Potwierdzasz moje obawy co do stanu znaczącej części "wykształconych i inteligentnych". Ze swojej strony kończę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 13:03 bo co nie daje sie zlapac na gruszki wyborecze kaczynskiego? Czy moze dlatego ze uwazam za przegiecie wspieranie sie w swojej kampani przestepcami i sekciazami ktorym zalezy na haosie w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi KULFON - REPREZENTANT POGLĄDÓW TUSKA 25.10.05, 13:09 Nie pytajcie dlaczego przegrał Tusk. Nie pytajcie dlaczego przegrało PO. Wystarczy że owego kandydata PO na prezydenta RP reprezentuje na tym forum nieszczęśnik prezentujący "wysokie" IQ oraz "merytoryczne poglądy". Podobno niedaleko pada jabłko od jabłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Re: KULFON - REPREZENTANT POGLĄDÓW TUSKA 25.10.05, 13:41 > Nie pytajcie dlaczego przegrał Tusk. > Tusk przegral na wlasne zyczenie. Teoria gier sie klania. Nie mozna wygrac meczu nie wychodzac z bramki. > Nie pytajcie dlaczego przegrało PO. > Nie potrafila przeciwstawic sie agresywnej i pelnej populistycznych atakow ponizej pasa kampani PiS (chociazby slynna lodowka czy pluszak). Sztabowcy PO i ludzie od kampanii byli beznadziejni. Mieli dobre wejscie a potem dno. Poza tym z takimi kandydatami np. w Lodzi to sobie moga na drzewo uciekac. Gdybym mial wybierac miedzy katarasinska i krzywickim to sam bym nie wiedezial ktory z tych kandydatow jest gorszy > Wystarczy że owego kandydata PO na prezydenta RP reprezentuje na tym forum > > nieszczęśnik prezentujący "wysokie" IQ oraz "merytoryczne poglądy". > To co ze wiekszosc i to ta mniej inteligentna wybrala kacynskiego to ja tez mam miec jedynie teraz sluszne poglady. Ein furher, ein reich zwei kaczoren! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: KULFON - REPREZENTANT POGLĄDÓW TUSKA 25.10.05, 14:15 daj spokój. to albo troll albo wariat. Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi Re: GAY - REPREZENTANT POGLĄDÓW TUSKA 25.10.05, 15:54 gray napisał: > > daj spokój. to albo troll albo wariat. > > ... oto merytoryczna wypowiedź przedstawiciela poglądów PO. Inteligencja i kultura - czyli "Pełna Odpowiedzialność" :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? 25.10.05, 13:14 Nie dałeś się też złapać na sztuczki nauczyciela od j.polskiego. Trudno przetrawić "sekciaży" i ogólny "haos". Odpowiedz Link Zgłoś
koleszlodzi SUPERortograf PO 25.10.05, 13:35 "Wysokie" IQ, + dodatki = "Rasowy" reprezentant PO i D.Tuska. Czy to chichot nieboszczki UW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Re: SUPERortograf PO IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.10.05, 14:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=30955377 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Z Rydzykiem, Kaczynskim i Lepperem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:42 Lepiej wesprzyj się trochę słownikiem ortograficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP IP: *.polkomtel.com.pl 25.10.05, 15:34 wygraliście - ale nie w Łodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: KACZYŃSKI Prezydentem RP 26.10.05, 01:26 Gość portalu: Jo napisał(a): > wygraliście - ale nie w Łodzi!!! To jest zrozumiałe - nawet w duzych miastach niezależna inteligencja stanowi zdecydowaną mniejszość. Za Tuskiem głosowały głownie "salony" i pospólstwo. Za taką tezą przekonuje mnie chociazby przegląd prasy i opinii na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_ Prawica?? Lewica?? Co to u diabła jest.... IP: *.toya.net.pl 25.10.05, 15:51 Prawicowa partia z lewicowymi poglądami i programem?? Identycznie prawicowy prezydent z lewicowym programem?? I za tym wszystkim Radio Maryja i Rydzyk... A w TV ciągle wyraz: przedewszystkiem ?? :/. Polska upadła... Odpowiedz Link Zgłoś