hubar 02.10.02, 21:45 lodz.naszemiasto.pl/sport/212980.html Fajnie że kolejny sponsor się znalazł, może przełozy się to na wyniki. Ktoś wie kim jest ów sponsor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Sponsor WIDZEWA 03.10.02, 12:26 Jest już po południu. Czy ktoś już wie co to za sponsor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Sponsor WIDZEWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.02, 13:36 www1.gazeta.pl/sport/1,35335,1047485.html Stabill. Pozdr. Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
hubar PAP 03.10.02, 14:00 Kropka mi podesłała (dziękuję): "Kolejny sponsor piłkarzy Widzewa Łódź PAP 2002-10-03 (13:12) Stabill będzie nowym sponsorem piłkarzy Widzewa Łódź. Według prezesa klubu Mirosława Czesnego, jest to trzeci z planowanych czterech strategicznych sponsorów Widzewa. W czwartek podpisano umowę sponsorską z Zakładami Chemii Budowlanej Piotrowice, które produkują wyroby marki Stabill. "Tajemnica handlowa nie pozwala mi poinformować o wysokości kontraktu, który został zawarty na rok. Mogę jedynie powiedzieć, że na obecnym etapie pomoc nowego sponsora będzie większa, niż firmy Indesit" - powiedział Czesny po podpisaniu umowy. Właścicielem zakładów Piotrowice jest grupa kapitałowa Mariana Kwietnia, który jest również właścicielem jedenastu innych firm. Należą do niego m.in. kaliskie firmy Wistil i Haft oraz zakłady porcelany w Kościerzynie, Ćmielowie i Chodzieży. "Jeśli sprzedaż produktów Stabill w ciągu roku się zwiększy, to również pomoc mojej grupy kapitałowej dla Widzewa może się zwiększyć" - zapowiedział Kwiecień. Jak powiedział Czesny, do końca listopada klub planuje podpisanie umowy z czwartym po Strabagu, Indesicie i Stabillu sponsorem. Według prezesa klubu, na początku listopada zapadnie decyzja o wykupieniu części akcji Widzewa przez Antoniego Ptaka. "5 listopada odbędzie się Walne Zebranie Akcjonariuszy, podczas którego ma zapaść decyzja o powiększeniu kapitału spółki i nowej emisji akcji" - wyjaśnił. "Widzew jest chyba jedynym klubem, który nie korzysta z dotacji telewizji Canal+, ponieważ pieniądze przekazywane są na konta naszych wierzycieli" - powiedział Czesny." Odpowiedz Link Zgłoś