Dodaj do ulubionych

Sponsor WIDZEWA

02.10.02, 21:45
lodz.naszemiasto.pl/sport/212980.html
Fajnie że kolejny sponsor się znalazł, może przełozy się to na wyniki.

Ktoś wie kim jest ów sponsor?
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Sponsor WIDZEWA 03.10.02, 12:26
      Jest już po południu.
      Czy ktoś już wie co to za sponsor?
      • Gość: Mlody Re: Sponsor WIDZEWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.02, 13:36
        www1.gazeta.pl/sport/1,35335,1047485.html
        Stabill.

Pozdr. Mlody
        • hubar PAP 03.10.02, 14:00
          Kropka mi podesłała (dziękuję):

"Kolejny sponsor piłkarzy Widzewa Łódź PAP 2002-10-03 (13:12)

Stabill będzie nowym sponsorem piłkarzy Widzewa Łódź. Według prezesa klubu
          Mirosława Czesnego, jest to trzeci z planowanych czterech strategicznych
          sponsorów Widzewa.
          W czwartek podpisano umowę sponsorską z Zakładami Chemii Budowlanej Piotrowice,
          które produkują wyroby marki Stabill.

"Tajemnica handlowa nie pozwala mi poinformować o wysokości kontraktu, który
          został zawarty na rok. Mogę jedynie powiedzieć, że na obecnym etapie pomoc
          nowego sponsora będzie większa, niż firmy Indesit" - powiedział Czesny po
          podpisaniu umowy.

Właścicielem zakładów Piotrowice jest grupa kapitałowa Mariana Kwietnia, który
          jest również właścicielem jedenastu innych firm. Należą do niego m.in. kaliskie
          firmy Wistil i Haft oraz zakłady porcelany w Kościerzynie, Ćmielowie i
          Chodzieży.

"Jeśli sprzedaż produktów Stabill w ciągu roku się zwiększy, to również pomoc
          mojej grupy kapitałowej dla Widzewa może się zwiększyć" - zapowiedział Kwiecień.

Jak powiedział Czesny, do końca listopada klub planuje podpisanie umowy z
          czwartym po Strabagu, Indesicie i Stabillu sponsorem.

Według prezesa klubu, na początku listopada zapadnie decyzja o wykupieniu
          części akcji Widzewa przez Antoniego Ptaka. "5 listopada odbędzie się Walne
          Zebranie Akcjonariuszy, podczas którego ma zapaść decyzja o powiększeniu
          kapitału spółki i nowej emisji akcji" - wyjaśnił.

"Widzew jest chyba jedynym klubem, który nie korzysta z dotacji telewizji
          Canal+, ponieważ pieniądze przekazywane są na konta naszych wierzycieli" -
          powiedział Czesny."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka