Dodaj do ulubionych

PANORAMA ŁODZI i nie tylko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 07:59
Łodzianie pobudka!!! Na stronach www.zobaczpolske.pl nie ma ŁODZI. Moje
pytanie zaliczam do naiwnych, bo brzmi zwyczajnie -dlaczego? Od dłuższego
czasu nie mieszkam w Łodzi, ale wszystko co dotyczy mojego Miasta jest mi
drogie i nie obojętne. Każdy łodzianin jak z rękawa sypnie przykładami, które
z miejsc nadaje się do pokazania w formie "Panoramy" . Dla mnie proszę widok
z wiaduktu przy parku 3-Maja w strone Dworca Fabtycznego. Niestety nie będzie
on taki jak przed laty - w oparach dymu i pary - wtedy one mi nie
przeszkadzały, najważniejszy był widok. / może, to dziwne, ale jeszcze
pamiętam zapach gazu na ulicy Targowej/. A jakby tak popatrzeć oczami Tadeusz
Kościuszki na plac - cuda techniki pozwolą mu rozejżeć się w koło - czy to
nie orginalne -możliwe tylko w Łodzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś tam Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.retsat1.com.pl 11.11.05, 10:12
      Warszawy, Wrocławia, Katowic i paru innych tyż ni ma...
    • brite Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko 11.11.05, 17:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=735&w=31049972
      • Gość: Andrzej Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:36
        Bardzo dziękuje za podpowiedzi gdzie szukać "Panoram Łodzi" proszę mi uwierzyć,
        że trzeba wyprowadzić się z Łodzi żeby tęsknić za "klimatem" tego miasta.
        Jeszcze raz dziękuję.
        • brite Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko 11.11.05, 17:44
          nie ma za co!
          Jeżeli w weekend będzie znośna pogoda i widoczność, to wybiorę się z aparacikiem
          na Kopcińskiego na wiadukt pstryknąć panoramę, bo to całkiem dobry pomysł.
          • Gość: Andrzej Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 18:58
            To byłby wspaniały prezent na imieniny . Dziękuję!!!!
            • brite Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko 12.11.05, 16:44
              Widok z wiaduktu:
              www.brite.madebymonkeys.net/photos/Lodz/panoramy/pano_wiadukt_kopcinskiego.jpg
              i bonus:
              www.brite.madebymonkeys.net/photos/Lodz/panoramy/pano_staw_jasien.jpg
              Pozdrawiam
              • Gość: kruszynka_161 Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:50
                tu by się przydały fotki starej pętli 13 w słoneczny jesienny dzień<widok z
                dzieciństwa pamiętany latami>
              • Gość: Bart Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.mnc.pl 12.11.05, 18:03
                O, widać reklame Centralu!
                • Gość: Andrzej Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 18:39
                  Osobie, która przybrała na forum psełdonim "brita" bardzo, bardzo dziękuje. Ten
                  Twój spontaniczny gest spełnienia się życzenia, komuś sobie nie znanemu, ma w
                  sobie siłę nadzieji w drugiego człowieka.Jestem pod wrażeniem tym większym, że
                  drugie ujęcie jest z Widzewa -to moja ukochana dzielnica dzieciństwa i wczesnej
                  młodości. Pamiętam jak cieszyłem się wytyczanymi alejkami "Parku Widzewskiego"i
                  jak smuciłem rozbiórką Hali Sportowej przy stadionie RTS WIDZEW. "Brito"
                  jeszcze raz dziękuję za falę wspomnień.
          • Gość: Arczi A gdyby tak jedną panoramę do Wikipedii IP: 217.153.198.* 13.11.05, 13:08
            www.brite.madebymonkeys.net/photos/Lodz/panoramy/pan_piotrkowska_97.jpg
            Alez to zdjęcie jest super. Gdyby tak autor zechciał umiescic je w Wikipedii na
            stronie o Łodzi, na licencji {{GFDL}} byłoby super:)
            pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81%C3%B3d%C5%BA
            Warszawa juz takowe ma:
            pl.wikipedia.org/wiki/Warszawa
            Teraz czas na nas!
            • Gość: Arczi Re: A gdyby tak jedną panoramę do Wikipedii IP: 217.153.198.* 13.11.05, 13:20
              Dlaczego licencja {{GFDL}}? Po prostu jest najczęściej stosowana w Wikipedii.
              GFDL (GNU Free Documentation License) ewentualnie CC-BY-SA (Creative Commons -
              Attribution - ShareAlike; najlepiej w wersji 2.0 lub 2.5) - są generalnie
              podobne, z tym, ze cc-by-sa jest prostsza i łatwiejsza w użyciu... obie
              natomiast gwarantują 1. zachowanie noty o autorstwie utworu (np. zdjęcia), 2.
              zmuszają kogoś chcącego powtórnie opublikować zdjęcie do zachowania tej samej
              licencji.

Jeśli autor zdjęcia wyrazi taką wolę, mogę umieścić to zdjęcie za niego, niech
              tylko poda następujące dane:
              1)Autor - może być nick
              2)Kiedy było zdjęcie zrobione
              3)No i najważniejsze, czy zgadza się na licencję GFDL, bądź podobną. Bez tego
              nie będzie można umieścić zdjęcia w tej najdynamiczniej rozwijającej się
              encyklopedii, jaką jest Wikipedia.
              pl.wikipedia.org/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
    • Gość: michaŁ Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 11:37
      Na tej panoramie ze stawem po lewo idzie sobie babcie, a po prawo to ta sama
      babcia :) Jak to możliwe? Teleportacja :) Jedna osoba w dwóch miejscach.
      • brite Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko 14.11.05, 11:42
        ość portalu: michaŁ napisał(a):

> Na tej panoramie ze stawem po lewo idzie sobie babcie, a po prawo to ta sama
        > babcia :) Jak to możliwe? Teleportacja :) Jedna osoba w dwóch miejscach.

bo to jest zdjęcie nie w trzech, a w czterech wymiarach :o)
        • Gość: Arczi Re: PANORAMA ŁODZI i nie tylko IP: 217.153.198.* 14.11.05, 22:54
          Wg mnie to są dwie babcie bliźniaczki, tylko jedna sie guzdra i nieco odstaje ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka