Dodaj do ulubionych

Ile osób lata Rayanairem

IP: *.pai.net.pl 16.11.05, 09:16
Np dzisiaj - ile przyleciało, wyleciało ??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Protz Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.range86-133.btcentralplus.com 16.11.05, 10:41
      Wczoraj samolot byl praktycznie pelny. Wsrod pasazerow bylem i ja, wiec
      bedziecie mieli ze mna pare dni spokoju ;)

W srodku calkiem sympatycznie, stewki mile, lot bardzo przyjemny i szybki a w
      srodku kulturalnie (nie bylo trzody z watku sprzed 2 dni)

Stansted to duze lotnisko, transport do Londynu dosyc drogi (Stansted EXpress)
      ale takze bardzo wygodny, szybki i sprawny.

A tu gdzie teraz jestem ciagle lataja samoloty i nikt nie narzeka,

spod lotniska Heathrow w Angli pozdrawia

Protz
      • Gość: parzon Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.forweb.pl 16.11.05, 12:22
        czyzby kolejne fotki z wycieczki na Stansted i z powrotem ?
      • default_user Re: Ile osób lata Rayanairem 16.11.05, 12:23
        Gość portalu: Protz napisał(a):

> spod lotniska Heathrow w Angli pozdrawia

Zapomniałeś dodać: "specjalnie dla lotniskowego forum GW"!!
        I jak ja mam Cię na porządnego dziennikarza wychować?!

M..M
        >
        > Protz
        • Gość: pastekem Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 212.51.203.* 16.11.05, 14:04
          ... i dodać " ... wuj PROTZ<mat> z podróży ..."
      • yarro Re: Ile osób lata Rayanairem 16.11.05, 15:18
        Drogi to znaczy ile? I jakie są możliwości dojazdu do miasta z lotniska?

Lecę za tydzień, więc chciałbym wiedzieć :)
        • maxxman Re: Ile osób lata Rayanairem 16.11.05, 15:47
          Masz 3 opcje:
          - pociag 14 funtow,
          - jeden z autobusow 10 funtow,
          - taksowka-van - my przy 8 osobach placilismy po 8 funtow za podwiezienie do
          hotelu.

W hali przylotow lap ulotki.

maxxman
        • Gość: FL Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 193.109.123.* 16.11.05, 17:35
          www.nationalexpress.com

ja kupiłem przez internet i w obie strony łącznie zapłaciłem 15 funtów (razem z
          olatami ;) )
          Pozdr,
          Kuba
    • Gość: spott Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.devs.futuro.pl 17.11.05, 08:44
      Bardzo duzo.
      • Gość: FL Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 193.109.123.* 17.11.05, 09:42
        aledużo taniej od pociągu
      • Gość: wolfs Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 134.220.3.* 17.11.05, 10:21
        Niestety podróżowanie po samej Angli koszuje często nawet więcej niż sam bilet
        na samolot. Dajmy na to podróż w okolice Birmingham bezpośrednio z Stansed w
        obie strony kosztuje prawie 40 funtów, ale jak pokombinować w nationalexpress to
        nawet uda się i za ok 20 pojechać. A bilet 15 funtów return na Victoria-Stansed
        to wcale nie dużo skoro z Luton na Victorie kasowali 10 w jedną strone.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Szyszek Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.bulldogdsl.com 18.11.05, 23:48
          W jedną stronę ze Stansted też 10 kosztuje ;-))) A z Luton powrotny "tylko" 14 ;-)
    • Gość: Wojtek dzisiaj sprawdzalem IP: *.server.ntli.net 19.11.05, 22:07
      być może będę musiał lecieć do Łodzi w sprawach rodzinnych, więc dzisiaj
      sprawdzałem możliwość połączenia lotniczego. Okazuje się, że są wolne bilety do
      kupienia na jutro i pojutrze w takiej samej cenie (88 funtow). To chyba nie jest
      duzo bo LOT kasuje 130 funtow, ale z Heathrow. Poza cena biletu lotniczego musze
      wydac na dojazd na lotnisko, co ode mnie kosztuje 32 funty w obie strony. Podoba
      mi sie, ze w ogole sa bilety, bo w Gazecie tak napisali, jakby bylo 100%
      oblozenia w samolocie i bałem się ze juz nie dostane biletu.
      • Gość: Wojtek dzisiaj kupilem z dnia na dzien IP: *.server.ntli.net 21.11.05, 19:33
        koszuje mnie to 66 funtow na osobe. Szkoda ze policzyli 3.50 za karte kredytowa,
        no ale coz. nie wzialem ubezpieczenia 7 funtow na osobe, bo nie.
    • Gość: kp Ilu pasażerów lata Ryanair IP: *.4web.pl / *.4web.pl 28.12.05, 16:14
      Znamy już wyniki pierwszego miesiąca lotów linii Ryanair z Londynu Stansted do
      polskich lotnisk na nowych trasach uruchomionych 30 października. Jak można było
      przypuszczać najwięcej pasażerów leciało z Łodzi i Rzeszowa. Pozytywnie
      zaskakuje wysokie miejsce Bydgoszczy.

Jak podaje brytyjski urząd lotnictwa cywilnego najwięcej pasażerów skorzystało z
      połączenia z Łodzi do Londynu. W listopadzie na tej trasie leciało z Ryanair
      8620 pasażerów, co oznacza, że samoloty irlandzkiego przewoźnika były obłożone w
      76 procentach. Taki sam Load Factor zanotowano na trasie do Rzeszowa, gdzie
      leciało 8554 osób. Niewiele mniej, bo 8463 pasażerów leciało z bydgoskiego
      lotniska Szwederowo, co daje prawie 75% obłożenie.
      7851 osób poleciało z Ryanairem z Gdańska (69% obłożenia), a najmniej osób
      korzystało w listopadzie z połączenia z Londynu do Szczecina, bo tylko 6822 osób
      (LF 60%).

Najwięcej osób skorzystało jednak z uruchomionej najwcześniej, bo w marcu br.
      trasy z Wrocławia do Londynu. W listopadzie na tej trasie poleciało aż 10 242
      osoby, co daje rewelacyjne jak na ten miesiąc obłożenie, ponad 90 % miejsc w
      każdym samolocie.

Możemy przypuszczać, że prawdziwym liderem na tej liście jest jednak Kraków. W
      listopadzie z Balic na podlondyńskie Stansted poleciało 21 823 osób. Ponieważ
      jednak na tej trasie Ryanair konkuruje ze SkyEurope trudno podać dokładne dane.

Przypominamy o tym, że każdy Internauta może sam wystawić opinię liniom Ryanair,
      w sondzie serwisu TanieLatanie.net.

źródło: tanielatanie.net/aktualnosci.php?id=1,1,481

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka