Gość: wenwoj IP: *.pai.net.pl 16.11.05, 09:16 Np dzisiaj - ile przyleciało, wyleciało ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Protz Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.range86-133.btcentralplus.com 16.11.05, 10:41 Wczoraj samolot byl praktycznie pelny. Wsrod pasazerow bylem i ja, wiec bedziecie mieli ze mna pare dni spokoju ;) W srodku calkiem sympatycznie, stewki mile, lot bardzo przyjemny i szybki a w srodku kulturalnie (nie bylo trzody z watku sprzed 2 dni) Stansted to duze lotnisko, transport do Londynu dosyc drogi (Stansted EXpress) ale takze bardzo wygodny, szybki i sprawny. A tu gdzie teraz jestem ciagle lataja samoloty i nikt nie narzeka, spod lotniska Heathrow w Angli pozdrawia Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parzon Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.forweb.pl 16.11.05, 12:22 czyzby kolejne fotki z wycieczki na Stansted i z powrotem ? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Ile osób lata Rayanairem 16.11.05, 12:23 Gość portalu: Protz napisał(a): > spod lotniska Heathrow w Angli pozdrawia Zapomniałeś dodać: "specjalnie dla lotniskowego forum GW"!! I jak ja mam Cię na porządnego dziennikarza wychować?! M..M > > Protz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastekem Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 212.51.203.* 16.11.05, 14:04 ... i dodać " ... wuj PROTZ<mat> z podróży ..." Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Ile osób lata Rayanairem 16.11.05, 15:18 Drogi to znaczy ile? I jakie są możliwości dojazdu do miasta z lotniska? Lecę za tydzień, więc chciałbym wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Ile osób lata Rayanairem 16.11.05, 15:47 Masz 3 opcje: - pociag 14 funtow, - jeden z autobusow 10 funtow, - taksowka-van - my przy 8 osobach placilismy po 8 funtow za podwiezienie do hotelu. W hali przylotow lap ulotki. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 193.109.123.* 16.11.05, 17:35 www.nationalexpress.com ja kupiłem przez internet i w obie strony łącznie zapłaciłem 15 funtów (razem z olatami ;) ) Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spott Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.devs.futuro.pl 17.11.05, 08:44 Bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 193.109.123.* 17.11.05, 09:42 aledużo taniej od pociągu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfs Re: Ile osób lata Rayanairem IP: 134.220.3.* 17.11.05, 10:21 Niestety podróżowanie po samej Angli koszuje często nawet więcej niż sam bilet na samolot. Dajmy na to podróż w okolice Birmingham bezpośrednio z Stansed w obie strony kosztuje prawie 40 funtów, ale jak pokombinować w nationalexpress to nawet uda się i za ok 20 pojechać. A bilet 15 funtów return na Victoria-Stansed to wcale nie dużo skoro z Luton na Victorie kasowali 10 w jedną strone. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszek Re: Ile osób lata Rayanairem IP: *.bulldogdsl.com 18.11.05, 23:48 W jedną stronę ze Stansted też 10 kosztuje ;-))) A z Luton powrotny "tylko" 14 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek dzisiaj sprawdzalem IP: *.server.ntli.net 19.11.05, 22:07 być może będę musiał lecieć do Łodzi w sprawach rodzinnych, więc dzisiaj sprawdzałem możliwość połączenia lotniczego. Okazuje się, że są wolne bilety do kupienia na jutro i pojutrze w takiej samej cenie (88 funtow). To chyba nie jest duzo bo LOT kasuje 130 funtow, ale z Heathrow. Poza cena biletu lotniczego musze wydac na dojazd na lotnisko, co ode mnie kosztuje 32 funty w obie strony. Podoba mi sie, ze w ogole sa bilety, bo w Gazecie tak napisali, jakby bylo 100% oblozenia w samolocie i bałem się ze juz nie dostane biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek dzisiaj kupilem z dnia na dzien IP: *.server.ntli.net 21.11.05, 19:33 koszuje mnie to 66 funtow na osobe. Szkoda ze policzyli 3.50 za karte kredytowa, no ale coz. nie wzialem ubezpieczenia 7 funtow na osobe, bo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Ilu pasażerów lata Ryanair IP: *.4web.pl / *.4web.pl 28.12.05, 16:14 Znamy już wyniki pierwszego miesiąca lotów linii Ryanair z Londynu Stansted do polskich lotnisk na nowych trasach uruchomionych 30 października. Jak można było przypuszczać najwięcej pasażerów leciało z Łodzi i Rzeszowa. Pozytywnie zaskakuje wysokie miejsce Bydgoszczy. Jak podaje brytyjski urząd lotnictwa cywilnego najwięcej pasażerów skorzystało z połączenia z Łodzi do Londynu. W listopadzie na tej trasie leciało z Ryanair 8620 pasażerów, co oznacza, że samoloty irlandzkiego przewoźnika były obłożone w 76 procentach. Taki sam Load Factor zanotowano na trasie do Rzeszowa, gdzie leciało 8554 osób. Niewiele mniej, bo 8463 pasażerów leciało z bydgoskiego lotniska Szwederowo, co daje prawie 75% obłożenie. 7851 osób poleciało z Ryanairem z Gdańska (69% obłożenia), a najmniej osób korzystało w listopadzie z połączenia z Londynu do Szczecina, bo tylko 6822 osób (LF 60%). Najwięcej osób skorzystało jednak z uruchomionej najwcześniej, bo w marcu br. trasy z Wrocławia do Londynu. W listopadzie na tej trasie poleciało aż 10 242 osoby, co daje rewelacyjne jak na ten miesiąc obłożenie, ponad 90 % miejsc w każdym samolocie. Możemy przypuszczać, że prawdziwym liderem na tej liście jest jednak Kraków. W listopadzie z Balic na podlondyńskie Stansted poleciało 21 823 osób. Ponieważ jednak na tej trasie Ryanair konkuruje ze SkyEurope trudno podać dokładne dane. Przypominamy o tym, że każdy Internauta może sam wystawić opinię liniom Ryanair, w sondzie serwisu TanieLatanie.net. źródło: tanielatanie.net/aktualnosci.php?id=1,1,481 Odpowiedz Link Zgłoś