Dodaj do ulubionych

Zapraszam jutro do Stereo

09.10.02, 13:05
Koncert jednego z zespołów łodzkiego undegroundu, Piany Złudzeń, czwartek, 10 października wiadomego roku, start ok. 21.00 (ale zaczynają normalnie z obsuwą), kilka setów gitarzysta contra klawiszowiec!- zapraszam WSZYSTKICH serdecznie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:11
      Zespół się nazywa Piana Złudzeń? Boże! Co za pretensjonalizm. Przecież to
      żenujące. To jak oni muszą grać???
      • Gość: Dos Mollendos Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: 212.191.74.* 09.10.02, 13:15
        Nie o to biega, jak się zwą, tylko jak grą!
        A też o to biega, by nie gonić lecz łapać go!
        Już łapiesz, dlaczego się tak zwą?
        • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:19
          A Dos Mollendos jest solistą Piany Złudzeń???
          No to już kino absolutne!!!:-)
      • aric Re: Zapraszam jutro do Stereo 09.10.02, 13:19
        Przyjdź to sie przekonasz. Nazwa to tylko wymysł, a nie odpowiednik zespołu czy
        jego muzyki. Ołowiany Sterowiec czy Głęboka Purpura, tudzież Zwierzęta czy
        Żurawiny to też nazwy pretensjonalne czy żenujace? Oj chyba sie nie polibimy.
        • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:20
          Strasznie śmieszne te nazwy!:-)
          • aric Re: Zapraszam jutro do Stereo 09.10.02, 13:25
            No własnie, a wiesz co stworzyli ci muzycy? Wiesz podam ci jeszcze jedna nazwę.
            A mianowicie Niemyte Jeże, zabawna prawda? Jak połucham to ocenię jak grają i
            moge sie wypowiadać. Co do żenady i pretensjonalizmu, to naprawdę mnie nie
            obchodzi nazwa i jacy ludzie tworzą muzyka, grunt, żeby ta muzyka miała w sobie
            to coś co daje mi satysfakcje podczas jej słuchania.
            • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:43
              Myślę, że niedużo stworzyli skoro nic o nich nie słychac. Chocia musze
              przyznac, że nazwę Niemyte Jeże (też zresztą szalenie zabawna) słyszałem. Nie
              mówię o muzyce, bo jej nie znam (nie jestem chyba wyjątkiem?), ale te wszystkie
              nazwy po prostu mnie rozśmieszają. To wszystko.
              • aric Re: Zapraszam jutro do Stereo 09.10.02, 13:56
                Fakt są śmieszne. Ale są tłumaczone z angielskiego i w oryginale brzmią tak Led
                Zeppelin, Deep Purple, The Annimals, The Cranberies. Wiesz to jest tak, że nikt
                naprawdę sie na muzyce nie zna, bo nigdy nie jest obiektywny w stosunku do
                niej. Kwestia gustu. Ale jednak nazwy nie świadczą o ich muzyce.
                I na koniec mam prośbe: Jeżeli wypowiadasz się na jakiś temat, to nie zaczynaj
                od wyzywania lub krytykowania czegoś na czym się nie znasz.:)
                • Gość: Dos Mollendos Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: 212.191.74.* 09.10.02, 14:04
                  Aric. Ja coś słyszałem o zezpole pt. Nie my te jeże???? Coś takiego w cętki,
                  albo nie wiem????
        • aard Nazwy zespołów anglosaskich 09.10.02, 16:13
          aric napisał:

Ołowiany Sterowiec
          Aric, chyba jednak "Led" a nie "lead" Zeppelin. Ale cholera wie, skąd to, może
          z hiszpańskiego? Albo L.E.D (Light Emitting Diode)...

czy Głęboka Purpura, tudzież Zwierzęta czy
          > Żurawiny
          A tego nie czaję. kto zacz?
          • aard Ups! 09.10.02, 16:17
            aard napisał:

> aric napisał:
            >
            > Ołowiany Sterowiec
            > Aric, chyba jednak "Led" a nie "lead" Zeppelin. Ale cholera wie, skąd to,
            może
            > z hiszpańskiego? Albo L.E.D (Light Emitting Diode)...
            Podtrzymuję polemikę

>
            > czy Głęboka Purpura, tudzież Zwierzęta czy
            > > Żurawiny
            > A tego nie czaję. kto zacz?
            Wycofuję pytanie.
            chyba założę wątek o nazwach zespołów.
            • Gość: Dos Mollendos Re: Ups! IP: 212.191.74.* 10.10.02, 11:53
              To tak jak z Lef Deppardem. Deppardieu
      • szprota1 Re: Zapraszam jutro do Stereo 09.10.02, 13:21
        Lucek, gdybyś czytał Borisa Viana, to byś wiedział, dlaczego Piana Złudzeń! Ale jako lekturka na kibelek raczej się nie nadaje.
        • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:23
          Pierwszy raz słyszę, ze ktos taki istnieje. Ale nawet gdyby był wielkim
          pisarzem (a nie sądze) to i tak nazwa Piana Złudzeń dla mnie jest po prostu
          idiotyczna. Grafomania w czystej postaci. I już.
          • szprota1 Re: Zapraszam jutro do Stereo 09.10.02, 13:42
            o gustach się nie dyskutuje, zwłaszcza gdy nie ma się pojęcia o przedmiocie
            dyskusji.
            • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:46
              Ja wcale nie chce dyskutowac. Mówię tylko, że ta nazwa (i tylko nazwa) jest
              beznadziejnie żenująca. Czyli- to teraz takie modne słow0 - obciachowa
              • szprota1 Re: Zapraszam jutro do Stereo 09.10.02, 13:51
                A jednak wyraziłeś wątpliwość co do umiejętności pisarskich Borisa Viana, to
                świadczy o ignorancji.
                • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:54
                  Według ciebie. Według mnie - nie. Nie lubię niszowej literatury.
    • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:47
      A tak na marginesie - nie widzicie jaka wam reklame robie?! Podrzucając wątek
      wciąż do góry. Proszę to docenić!
      • Gość: Dos Mollendos Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: 212.191.74.* 09.10.02, 13:53
        Akurat solistą nie jestem ja, tylko dziesięciu (dos) takich jak ja, czyli
        Mollen(dos). Aytmetyka Ci się wymyka. Espania się kłania.
        • Gość: Lucek Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:55
          O matko! A ty jak widze jeszcze w dodatku teksty do waszych piosenek piszesz...
          • Gość: Dos Mollendos Re: Zapraszam jutro do Stereo IP: 212.191.74.* 09.10.02, 13:59
            Jasssne. Zapraszam do wątku surrealistycznego. Znajdziesz tam np. moją
            dzisiejszą bajkę o Prometeuszu, a także (zwłaszcza!) różne wspaniałe wypociny
            moich drogich druhów - rycerzy surrealnie okrągłego stołu! (Wszak Ziemia jest
            naleśnikiem, nieprawdaż?)
      • szprota1 Ależ doceniam!:) 09.10.02, 13:56
        NO! Bo już myślałam, że ty tak na poważnie.
        • Gość: Lucek Re: Ależ doceniam!:) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 13:57
          Tośmy sobie pogadali...
          Pa, pa.
        • Gość: Dos Mollendos Re: Ależ doceniam!:) IP: 212.191.74.* 09.10.02, 14:00
          Znasz Lucjana?
          • szprota1 Re: Ależ doceniam!:) 09.10.02, 14:05
            Nie znam, ale niezły z niego frustrat:))
          • aric Re: Ależ doceniam!:) 09.10.02, 14:09
            Lucjana nie zna nikt. Pojawił się znikąd i czasem zadymia. Jest na granicy, wg
            mojego postrzegana miedzy dobrem a złem. I na razie nie mam mu wiele do
            zarzucenia poza brakiem taktu. Cóż może zostanie z nami, a może nie.:)
    • aard DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? 09.10.02, 16:30
      Chętnie bym wykorzystałtę okazję, by ujrzeć Twą fizjognomię, czyli
      twarzoczaszkę. jak również uroczą Drógą Połówkę (bo co to jest połówka na
      dwóch?). Przyjdź, pliz. Poznasz Szprotę i Lucasa. A może już się znacie?
      • Gość: Dos Mollendos Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? IP: 212.191.74.* 10.10.02, 11:51
        Koń certy lubię, wię się być mejbi morze. Dzięki za prosze nie. Żan Mollendie
        • hollygodtrousers Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? 10.10.02, 11:54
          Przjdź, DosMollendosie, a bardziej surrealnie będzie!
          • Gość: Dos Mollendos Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? IP: 212.191.74.* 10.10.02, 11:57
            A jeśli chodzi o napoje, to nie będzie to li tylko Piana Złudzeń?
            • Gość: hollygodtrousers Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? IP: *.w / *.w-s.pl 10.10.02, 12:14
              Będą różne odmiany Piany, do wyboru wedle preferencji!
              • Gość: Dos Mollendos Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? IP: 212.191.74.* 10.10.02, 12:17
                I każdy, ach każdy
                Będzie Pjany?
                To Ci Dżampreza
                Ło rany...
                • szprota1 Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? 10.10.02, 12:23
                  Stan Pjaności pozwala na połączenie się telepatyczno-metafizycznie z Centrum
                  Dowodzenia Niczym, które zarządza m.in. Komisją Do Spraw Zmieniania Praw oraz
                  Studenckim Studiem Atrakcji Każdego Rodzaju- Ujęcie Metafizyczne. Polecam
                  szczególnie frakcję Koła Zapyziałych Intelektualistów.
                  • Gość: Dos Mollendos Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? IP: 212.191.74.* 10.10.02, 12:28
                    One gdaj temu na zad będąc młodym licealistą już działałem w czymś, co nazywało
                    się ładnie (i tu skrót): G.U.Je.Na.Gap.I Unika.Ka."P.K.P.Mo.Je.!" Łamigłówka:
                    rozwiń skrót tak aby się rozwinął w całość. Ozdrawiam - Jaź
                    • szprota1 Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? 10.10.02, 12:42
                      Gromadnie Umiemy Jeżdzić Na Gapę I Unikać Kanara - Przekupimy Kanara Pieniędzmi-
                      Można Jechać? Po KONcercie wymyślę bardziej surrealne rozwinięcie.
                      • Gość: Dos Mollendos Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? IP: 212.191.74.* 10.10.02, 12:48
                        Dooooobraś Ty, o Szprytna Szproto!!!
                        A oto rozwinięcie tfu realne:
                        Grupa Uczniów Jeżdżących Na Gapę I Unikających Kanara: "Poznać Kanara Po
                        Mordzie Jego!"
                        Masz Piwo, jak się zjawię :-)))
                        • aard Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? 10.10.02, 13:10
                          Zjaw się, to z kolei Ty masz yu mnie piwo za te wszystkie niedotrzymane
                          terminy. Liczę, że
                        • szprota1 Re: DosMollendosie, będziesz na KOŃcercie? 10.10.02, 13:13
                          Jeżdżenie na gapę to mój ulubiony sport. Na drugim miejscu jest picie piwa na
                          koncertach Piany Złudzeń! (mimochodem ten dzisiejszy stanie się zlotem
                          Surrealnych, czyż nie?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka