jadwiga_r 21.11.05, 17:08 Czy mozna w Łodzi nabyć całodobowe bilety na tramwaj i miejski autobus? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teufel Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 17:16 Nie, ale można kupić 24 godzinne. Normalny - 9,60; ulgowy - 4,80 Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Ratunku, Teufel, opamiętaj się! 22.11.05, 14:38 Moj znajomy ma takie określenie, jak ktoś za bardzo teoretyzuje - ale nie będę go przytaczał ze względu na netykietę... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1908 Re: Ratunku, Teufel, opamiętaj się! 23.11.05, 10:38 Po co Wam całodobowe? Niespotkałam się żeby w nocnym autobusie ktoś sprawdzał bilety, szczególnie w weekend;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Bilety całodobowe na tramwaje IP: *.retsat1.com.pl 21.11.05, 17:17 Tak, można. Pełną ofertę biletową MPK znajdziesz tutaj www.mpk.lodz.pl/showarticleslist.action?category=30 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 17:25 Gdzie masz, że można kupić bilet dobowy?? Mozna kupić bilet 24-godzinny, a to spora różnica. Dobowy to bilet który obowiązuje do godziny 24:00(lub jak ktoś woli 0:00) w dniu skasowania, a 24-godzinny obowiązuje przez 24 godziny od skasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 17:38 > Gdzie masz, że można kupić bilet dobowy?? Ależ analno-retentywne podejście do tak błahej kwestii. Doba to 24 godziny, nie "od 0:00 do 24:00". Czy jeżeli jedziesz na wakacje na tydzień, to zawsze to musi oznaczać "od poniedziałku do niedzieli"? *grumble* nie wyspałem się, tom zgryźliw dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 17:46 Zrozum, że są miasta, w których są bilety dobowe, że kasując o 16:13, bilet jest ważny do 0:00, a w Łodzi kasując o 16:13 możesz jeźdźić do 16:12 dnia następnego. Naucz się czytać, bo to wyjaśniłem we wcześniejszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Bilety całodobowe na tramwaje IP: 195.69.82.* 21.11.05, 17:54 Owszem, ale kwestia nazewnictwa to zupelnie inna sprawa, i akurat pojecia "dobowy" i "24-godzinny" technicznie rzecz biorac sa tozsame. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 17:55 > Naucz się czytać, bo to wyjaśniłem we wcześniejszym poście. Ja doskonale rozumiem, że chodzi Ci o nomenklaturę stosowaną w przedsiębiorstwach komunikacji miejskiej, odnoszę się jedynie do pytania, które nie precyzowało o jaki bilet chodzi, gdyż "całodobowy" nie musi oznaczać "od 0:00 do 24:00". Dlatego odpowiedź zaczynająca się od "Nie" nieco mnie razi. Ale spokojnie, już wypiłem kawę i się nie gniewam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 18:08 Dziękuję za odpowiedzi. Rzeczywiście wyraziłam się niezbyt precyzyjnie. Bardziej zależy mi na nabyciu biletu 24 godzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Bilety całodobowe na tramwaje 21.11.05, 18:03 zanim warszawa przeszła na magnetyczne karteczki bilet dobowy oznaczał tam bilet ważny od momentu skasowania do momentu kursowania ostatniej linii dziennej - a to ci paradoks ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bilety całodobowe na tramwaje IP: *.toya.net.pl 22.11.05, 10:42 teufel napisał: > Zrozum, że są miasta, w których są bilety dobowe, że kasując o 16:13, bilet jes > t ważny do 0:00, a w Łodzi kasując o 16:13 możesz jeźdźić do 16:12 dnia następn > ego. > > Naucz się czytać, bo to wyjaśniłem we wcześniejszym poście. > biorąc pod uwagę że pytanie nie dotyczyło biletów dobowych, tylko "całodobowych" Twoje czepianie się jest niepotrzebne. masz dzisiaj jakiś zły dzień czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Bilety całodobowe na tramwaje 22.11.05, 13:15 Teufel był po prostu zły, że ktoś smiał podważyć jego wiedzę :> Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Bilety całodobowe na tramwaje 22.11.05, 13:50 teufel napisał: > Zrozum, że są miasta, a czy w rzeczonych miastach istnieją zarówno bilety 'dobowe' jak i '24-godzinne', czy moze tamtejsze taryfy nie przewidują wyboru ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Bilety całodobowe na tramwaje IP: *.prokom.pl 24.11.05, 12:20 Przykład Warszawy masz bilet 3-dniowy. Np. kasujesz go w środę o 10:00. A w piątek o 23:59:59 kończy się jego ważnośc. Normalnie powinna się skończyć w sobotę o 9:59:59. Czyż nie? W tym jest róznica że jak nie skasujesz z samego rana to tracisz i to sporo na tkaim bilecie. Różnica pomiędzy biletem całodobowym czy jednodniowym a 24 godzinnym: pierwszy obwoiązuje tlyko do końca dnia w któym go skasowano. Drugi przez 24 godziny o momentu skasowania. Duża róznica. Skasuj taki jednodniowy o godzinie 16:00.... Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: Bilety całodobowe na tramwaje 25.11.05, 12:32 A roznica miedzy biletem dobowym a calodobowym jest taka sama jak miedzy jednodniowym a 24-godzinnym :) Ale jak widac powyzej nawet najmadrzejszemu moze sie pomylic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Re: Bilety całodobowe na tramwaje 25.11.05, 16:58 Nie wiem - ale całodobowy czy jednodniowy JEDNOZNACZNIE jak dla mnie znaczy: w czasie trwania jednego dnia czyli doby. To co innego niż 24 godziny od pewnego momenty. W pierwzym przypadku nie ma mowy o przełuzeni poza godzinę 24:00.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bilety całodobowe na tramwaje IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.11.05, 23:02 Nie wiem skąd jesteś i dokąd chcesz jeździć, więc może warto nadmienić: bilet 24godzinny ofc. można nabyć. Ważny - jak napisano równe 24h, a nie do końca dnia. Jednakże ważny jest on TYLKO w granicach administracyjnych miasta. Jadąc z Pabianic przez Łódź do Zgierza tramwajem linii 11 przejeżdżasz przez trzy różne strefy taryfowe - obowiązują trzy różne bilety. Podobny paradoks występuje na linii 43(bis), 46, 51 i zgierskiej 6. Ostrzegam, bo wiele osób nawet nie wpadnie na to, że w jednym tramwaju mogą obowiązywać różne bilety zależnie od tego, gdzie akurat dojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Bilety całodobowe na tramwaje IP: *.mnc.pl 24.11.05, 12:21 A w Konsantynowie już inna sterafa czasowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Bilety całodobowe na tramwaje 11.12.05, 15:47 Chcę dojechać z Julianowskiej róg Pojezierskiej na ul.Kosynierów i na Przybyszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś