Dodaj do ulubionych

Manifestacja równości w Łodzi

IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 20:37
Pan Prezydent Kropiwnicki coraz bardziej mi się podoba, na mój głos może
liczyć.
Obserwuj wątek
    • keridwen Re: Manifestacja równości w Łodzi 24.11.05, 21:28
      szczerze mowiac myslalam, ze w lodzi bedzie zakaz.
      jestem pozytywnie zaskoczona.
      • Gość: tomek d. Spotkanie organizacyjne przed wiecem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:37
        Wszystkie osoby zainteresowane czynnym uczestnictwem w łódzkim wiecu
        solidarności z ofiarami tzw. wypadków poznańskich, proszone są o przybycie 25.
        11., w najbliższy piątek, do Centrum Praw Kobiet, ul. Piotrkowska 115, II
        piętro, naprzeciw Cafe Verte, o godzinie 18.00
        Odbędzie się wtedy spotkanie organizacyjne. Musimy ustalić, hasła, zrobić
        transparenty, wybrać osoby do sekcji porządkowej itp. Wszystkie osoby, którym
        bliskie są ideały wolności, równości, solidarności i tolerancji, i które
        chciałyby się aktywnie przyczynić do organizacji wiecu, SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
        • Gość: japierdykam Re: Spotkanie organizacyjne przed wiecem IP: *.mnc.pl 24.11.05, 22:49
          > solidarności z ofiarami tzw. wypadków poznańskich

nie przesadzacie?
          • Gość: Bobi Re: Spotkanie organizacyjne przed wiecem IP: 212.191.129.* 25.11.05, 16:11
            Wcale nie przesadzają. Uważam, że na wiecu powinni podjąć uchwałę w sprawie
            wystąpienia o nadanie orderu Virtuti Militari Bohaterom Wypadków Poznańskich.
        • totalna_apokalipsa Re: Spotkanie organizacyjne przed wiecem 25.11.05, 10:29
          A nie można po prostu przyjść w niedzielę ? :)))))
    • Gość: Lidka Az trudno uwierzyc !!! IP: *.cybernet.ch 24.11.05, 21:50
      Az trudno uwierzyc !!!

P. S.
      Nie wspominajac juz o lodzkim forum GW.

Takiej kultury dyskusji nie ma na forum innych miast !

Zdecydowanie przemawia to na korzysc waszego miasta !

• Gość: MK Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.11.05, 22:17
      Tez jestem milo zaskoczona. Popieram pomysl i postaram sie byc w niedziele.
    • Gość: SMyk-Gej Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... IP: *.tele2.pl 24.11.05, 22:46
      Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie ukochane miasto. I to nie tylko
      dlatego, że mam tu chłopaka ;-) Mieszkają to fantastyczni ludzie którym na
      pewno nie jest łatwo żyć. Bardzo się cieszę, że będziemy mogli być razem z
      Wami. Nie pozwolimy by zepchnięto nas na margines społeczeństwa. Jesteśmy jego
      częścią i mamy swoje PRAWA. Do zobaczenia w niedziele.
      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 08:52
        Ja tego nie rozumiem.
        To jest CHORE, to jest DRAMAT.
        Wasza odmienność seksualna mnie przeraża!!!!
        Jak facet może tworzyc związek z facetem i odwrotnie,
        kobieta z kobietą?
        To jest NIENATURALNE, to jest NIESMACZNE, to jest OBRZYDLIWE!
        Dajecie zły przykład ludziom!
        I jeszcze chcecie DEMORALIZOWAĆ, tak DEMORALIZOWAĆ dzieci poprzez ich adopcję.
        Zaraz pewnie posypią się uwagi, że jestem moherowym beretem,
        zatwardziałym katolikiem i wogóle jestem Be.
        Otóż nie, nie jestem żadnym moherowym beretem,
        jestem normalnym człowiekiem a nie jakimś oszołomem co biega po Piotrkowskiej
        i krzyczy na cały regulator: "Jesteśmy pedałami" itp.
        To WY z nas chcecie zrobić ludzi nienormalnych i ukazać nas w jak najgorzym
        świetle.
        Uważam, że żadna, nawet najlepiej zorganizowana kampania promująca wasz styl
        życia nie zmieni tego, że przez większość społeczeństwa polskiego będziecie
        postrzegani jak postrzeleńcy!
        • Gość: topsecret Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... IP: *.feer.edu.pl 25.11.05, 09:42
          > To jest CHORE, to jest DRAMAT.
          > Wasza odmienność seksualna mnie przeraża!!!!

To uciekaj, najlepiej zamknij się w domu na zamek.
          • waclaw_grzyb [...] 25.11.05, 09:48
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: dziad_nieborak Wacku, uważaj bo sie spocisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 09:51
              Tupnij sobie jeszcze nozka i zaparz czem predzej meliski.
              Dzierżżżż!!!
              • waclaw_grzyb [...] 25.11.05, 10:07
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. 25.11.05, 10:09
                  Ja bym ich zamknął w ZOO i pokazywał dzieciom jak wyglądają takie okazy :P
                  • Gość: A jak Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 11:19
                    ZOO ich nie przyjmie
                • gray Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. 25.11.05, 10:28

a ty parzysz się ze swoją połowicą na trawniku przed blokiem żeby demonstrować
                  poprawne zachowania? meliski, meliski grzybeńku.
                  • Gość: Zygmunt Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 11:21
                    Ty się lepiej nie odzywaj GrEYU
                    • gray Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. 25.11.05, 11:26

ok, będę się odzywał tak samo.
          • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 10:07
            Gość portalu: topsecret napisał(a):

> > To jest CHORE, to jest DRAMAT.
            > > Wasza odmienność seksualna mnie przeraża!!!!
            >
            > To uciekaj, najlepiej zamknij się w domu na zamek.
            Nie kolego, to ty masz coś z głową nie tak.
            Jakiś obóz reedukacyjny by się tobie przydał może?
            • gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 11:22

taki z podwójnym płotkiem z drucików i drewnianymi domkami i z pielęgniarzami co
              mają pieski swoje. owczarki. niemieckie.
              • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 11:26
                A może jakaś wspólna debata?
                Wspólna dyskusja na najbardziej drażniący nas temat?
                Tylko, czy da się przekonać nadlatujący pocisk by ten zmienił trajektorię lotu?
                • gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 11:44

debata? nad czym? nad tym czy wolno się zgromadzać?
                  • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 12:25
                    gray napisał:

> debata? nad czym? nad tym czy wolno się zgromadzać?

--
                    Powiem tak:
                    Właściwie, to można się zgromadzać, to znaczy... Nie można :-)
                    • gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 12:27

no patrz, a w konstytucji stoi, że można i bez 'to znaczy'.
                      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 14:37
                        Ależ można, oczywiście że można...
                        Ale są pewne granice.

Wolność zgromadzeń - to dlaczego prezydent m. Łodzi Jerzy K.
                        nie wydał zgody na paradę techno kilka lat temu, a teraz zezwala
                        na paradę homo-niewiadomo?
                        • gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 15:08
                          w.o.d.z.i.r.e.j napisał:

> Ależ można, oczywiście że można...
                          > Ale są pewne granice.

owszem. tylko, że obecnie są nadużywane.

> Wolność zgromadzeń - to dlaczego prezydent m. Łodzi Jerzy K.
                          > nie wydał zgody na paradę techno kilka lat temu, a teraz zezwala
                          > na paradę homo-niewiadomo?

bo poszedł po rozum do głowy. i postaraj się nie obrażać innych ludzi, chyba że
                          ich za ludzi nie uważasz - wtedy rozumiem.
        • Gość: Piotr D. Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:19
          Tu nie chodzi o pedałów (których właściwie też nie lubię i co do których mogę
          zdobyć się co najwyżej na tolerancję rozumianą jako brak eksterminacji) ale o to
          czy Polska będzie krajem w którym przestrzega się wolności obywatelskich czy też
          katolicką dyktaturą.
    • Gość: Lolek Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 23:00
      Mam znajomych którzy mieszkają przy Piotrkowskiej.
      Już się z nimi umówiłem , bedziemy z okien robić zdjęcia gejom.
      Zobaczymy moze jakies znane osoby o których nie wiadomo jeszcze że są lesbami
      lub gejami. fajnie , że w Łodzi nie zabroniono manifestacji.
      • Gość: joup Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 08:31
        będziesz robił zdjęcia, żeby potem się przed nimi onanizować?
    • Gość: myszygene Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.lublin.mm.pl 24.11.05, 23:23
      "donald napisał, że mu się Kropa coraz bardziej
      podoba...
      No, no... Masz Kropa wzięcie !
      (nawiasem : przecież w artykule nie ma nic o udziale Kropiwnickiego w tym
      marszu, ani o jego zasługach w organizowaniu)
    • przerwany.zabieg.gastroskopii ŁKS-siacy też manifestują? 25.11.05, 01:10
      Czy to prawda, że w tej manifestacji mają wziąć udział piłkarze ŁKS-u?
    • zubr_wystepuje_w_puszczy A GDZIE TEN WIEC? 25.11.05, 01:20
      Podobno Łódzkie ZOO nie pozwoliło na zorganizowanie tam wiecu.
      Na ŁKS-ie jest giełda, może by tak na Rudzkiej Górze ?
    • Gość: barbara Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 07:51
      uważam że to b.dobrze że taka manifestacja uzyskała zgodę>Gorzej aby tylko
      Młodziez Wszechpolska nie narozrabiała.Brawa dla władz miasta.Jednak jest
      demokracja.
      • 11.11am Re: Manifestacja równości w Łodzi 25.11.05, 09:41
        Gość portalu: barbara napisał(a):

> uważam że to b.dobrze że taka manifestacja uzyskała zgodę>Gorzej aby tylko
        > Młodziez Wszechpolska nie narozrabiała.Brawa dla władz miasta.Jednak jest
        > demokracja.

Ale mi demokracja.
        Zboczeńcy mogą sobie swobodnie pod okiem policji manifestowac swoje zboczenia.
      • Gość: Kropa Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.biol.uni.lodz.pl 25.11.05, 09:41
        przeciez nie jest to marsz któy ma promowac środowiska i zachowania gejowskie
        więc nie widzę przeszkód aby się odbył.
        • Gość: anal the best Bzykanie się dwóch facetów w tyłek to teraz powód IP: *.forweb.pl 25.11.05, 09:46
          do demonstracji. Ale jaja!
          • Gość: Romek-Gej Nie tylko bzykamy sie w tyłek ;-) IP: *.man.poznan.pl 25.11.05, 11:36
            Ale widze, że wielu z was heteryków ten temat najbardziej rajcuje, poproscie
            wasze laski może sie tez zgodzą he he.
        • Gość: yuck_fou Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 09:56
          Czy Piotrkowska w niedziele będzie tak wyglądać?

www.funiaste.net/2005/listopad/18/image2.php
    • Gość: Dada Manify gejów nie można mieć w d... :-) IP: *.eranet.pl 25.11.05, 10:04
      Jestem przeciw !!
      • Gość: Anton ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:29
        Czytajac te wszystkie uwagi zaczynam watpic w ludzi. Idea tej manifestacji nie
        jest propagowanie homoseksualizmu w Łodzi, a sprzeciw przeciwko oganiczaniu
        praw obywatelskich i tolerancja dla innych. Zreszta jak tak patrze to widze ze
        coponiektórzy maja bardzo ciekawy obraz geja, choc pewnie nigdy nie mial z taka
        osoba do czynienia (oficjalnie). Uznaje sie za osobe tolerancyja i uważam ze
        każdy ma prawo do prywatności i bycia soba, pomijajac fakt ze nikt nikomu nie
        moze nic narzucic bo każdy ma rozum i sam decyduje o sobie. Skoro pewne osoby
        nie sa w stanie zaakceptowac odmiennosci innych osó ( w.o.d.z.i.r.e.j +
        waclaw_grzyb) to przynajmniej to niech przyjma model francuski czyli
        prywatnnosc osobista jest najważniejsza, dopoki ktos nie zaczyna ingerowac w
        Twoja prywatnosc ty szanuj jego.

Ps. A tak na boku:
        waclaw_grzyb 25.11.05, 10:07
        Dwóch facetów ładujących sie wzajemnie w dupe. Ożesz k..wa! Dobra, niech
        dwóch "gejów" na paradzie pokaże jak to wygląda, o co tak dzielnie walczą!
        Prosimy! Niech pokażą jak się ładują w odbytnice. <- jak na heteryka to dziwie
        sie chceci oglądania takie "przedstawienia". Chyba ze.....
        Pozdrawiam
        • w.o.d.z.i.r.e.j Antonie, chyba nie rozumiesz wszystkiego 25.11.05, 10:45
          Zależy co rozumiesz pod pojęciem odmienności?
          Inne zainteresowania? Inne hobby? Inny styl bycia?
          Te rzeczy mi nie przeszkadzają.
          Zastanawiał bym się nad sobą gdyby było inaczej.
          Nie popieram natomiast i nigdy nie poprę homoseksualistów.
          Ludzi którzy swoim zachowaniem wzbudzają we mnie odrazę.
          Manifestują swoją "inność" seksualną, tylko po co?
          Chcą na siebie zwrócić uwagę prawda?
          Pokazać się na ulicy i grać na emocjach nazwijmy to "normalnych" ludzi.
          Poza tym to niehigieniczne jak dwie dziewczyny całują się nawzajem i są ze sobą,
          podczas gdy jestem pewien, że znalazły by sobie fajnych facetów.
          To samo się tyczy facetów. HELLO panowie!
          Zobaczcie ile fajnych dziewczyn wkoło was!
          • brite Re: Antonie, chyba nie rozumiesz wszystkiego 25.11.05, 10:53
            w.o.d.z.i.r.e.j napisał:

> Nie popieram natomiast i nigdy nie poprę homoseksualistów.
            > Ludzi którzy swoim zachowaniem wzbudzają we mnie odrazę.

To zupełnie jak we mnie miłośnicy sushi.

> Poza tym to niehigieniczne jak dwie dziewczyny całują się nawzajem i są ze sobą

Żartujesz??? Co prawda większość lesbijek, które znam/widziałem kijem bym nie
            tknął, ale są też i ładne, widok dwóch przyjemnie zaokrąglonych ciał w uścisku
            to jeden z przyjemniejszych jakie znam.

> podczas gdy jestem pewien, że znalazły by sobie fajnych facetów.

Faceci to świnie, czasem się zastanawiam jak kobity potrafią z nami wytrzymać.
            Na szczęście homoseksualizm wśród kobiet to margines (w sensie malutka część
            populacji, a nie coś gorszego).
          • totalna_apokalipsa Re: Antonie, chyba nie rozumiesz wszystkiego 25.11.05, 10:54
            w.o.d.z.i.r.e.j napisał:

>Poza tym to niehigieniczne jak dwie dziewczyny całują się nawzajem i są ze sobą,
            >podczas gdy jestem pewien, że znalazły by sobie fajnych facetów.

Tak, ja też uważam, że nalezy zająć sie kwestią higieny w narodzie.
            Proponowałabym zacząć odobowiązkowej nauki mycia zębów, trzy razy dziennie, może
            wtedy nie trzebaby było si odwracać, kiedy rzecietny polski męzczyzna
            heteroseksualny coś do ciebie mówi:P
            W ogóle kwaestia higieny jest paląca. Nawet Ciechowski o tym napisał piosenkę.
            (cyt):
            "Tak długo czekam, a ty ciągle myjesz swoje ciało" (Obywatel GC, z płyty
            obywatel GC ) a był to koniec lat 80-tych , zatem tradycja niemycia w narodzie trwa.
        • brite Re: ......... 25.11.05, 10:46
          Gość portalu: Anton napisał(a):

> to przynajmniej to niech przyjma model francuski

Oj nie wiem czy to się u nich przyjmie - zapewne oprócz standardowej pozycji
          horyzontalnej przy zgaszonym świetle nic więcej nie wchodzi w rachubę... :P
          • w.o.d.z.i.r.e.j :-/ 25.11.05, 10:53
            Twoja złośliwość i ironia nie zna granic kolego...
            Świadczy ona tylko o tym że jesteś zwykłym chamem i prostakiem.
            • Gość: Anton OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:00
              szanuje twoje zdanie, ale patrzenie na ludzi przez pryzmat sexu nie jest
              najleszym rozwiazaniem. Moje zycie sexualne jest moja prywatnoscia i dotyczy to
              tez innych ludzi. Moze warto czasem zaczac patrzec na ludzi od innej nie
              koniecznie tylniej strony;P
              • w.o.d.z.i.r.e.j Re: OK 25.11.05, 11:08
                OK,
                a co się tyczy modelu francuskiego i ich tolerancji,
                chciałbym wytknąć jedną jej wadę.
                Mianowicie czy też byłbyś zadowolony gdyby spalili ci samochód?

Francja popełniła kiedyś wielki błąd.
                Była tak tolerancyjna dla innych narodów, że w pewnym momencie przestała je
                kontrolować, pozwolili im za dużo i teraz to się obróciło przeciwko nim.

Czytałem ostatnio taki artykuł w Rzeczypospolitej (zaskakujące prawda?),
                było w nim napisane, że kraje starej piętnastki płacą teraz za to, że były zbyt
                tolerancyjne.
                Tolerancja ma swoje wady. Daj komuś palca a będzie chciał całą rękę :-)
                I tym optymistycznym akcentem zakończę naszą "wyrafinowaną" szermierkę słowną.
                • Gość: Anton OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:40
                  Hmm zdaje sobie sprawe ze nie mozna pozwolic wejsc sobie na głowe, ale minium
                  socjalne nalezy przestrzegac. To ze pewne grupy staraja sie z uporem maniaka
                  pokazywac cos nie znacy ze całe srodowisko musi takie byc. To tak jak miezyc by
                  cale polskie społeczeństwo przez pryzmat MW. Troche błedne koło.
                  No to ja tez tym optymistycznym akcentetem kończe wymiane uwag i zdazam na
                  firmowa kawe.
            • brite Re: :-/ 25.11.05, 11:10
              w.o.d.z.i.r.e.j napisał:

> Twoja złośliwość i ironia nie zna granic kolego...

To prawda

> Świadczy ona tylko o tym że jesteś zwykłym chamem i prostakiem.

A to jest dyskusyjna sprawa. Prostak to człowiek ze wszech miar ograniczony,
              zatem kłóci się to z tezą powyżej.
              • w.o.d.z.i.r.e.j Re: :-/ 25.11.05, 11:19
                Po prostu w pewnych kwestiach nie możemy się porozumieć.
                Każdy z nas prezentuje inne poglądy i myslę, że najlepiej będzie jak zachowamy
                je dla siebie.
                A zmieniając temat, fajne są twoje zdjęcia Łodzi, w szczególności te panoramy.
                A horyzontalna przy zgaszonym świetle? Nie lepsza wertykalna przy zapalonym?
                • brite Re: :-/ 25.11.05, 11:24
                  Cieszę się, że zawsze można znaleźć jakąś platformę porozumienia :)

> A horyzontalna przy zgaszonym świetle? Nie lepsza wertykalna przy zapalonym?

Jeżeli mówimy wciąż o panoramach, to najlepsza horyzontalna przy naturalnym
                  świetle :)
                  • w.o.d.z.i.r.e.j Re: :-/ 25.11.05, 11:29
                    Statyw fajna rzecz...
                    Chyba też sobie sprawię do swojego cyfraka.
                    • brite Re: :-/ 25.11.05, 11:48
                      Statyw to zaiste zacny wynalazek
                      Do cyfraka można za 50 zeta coś całkiem dobrego dostać. Mój prosty sony całkiem
                      zabawnie wygląda na rozstawionym trójnogu.
                      • w.o.d.z.i.r.e.j Re: :-/ 25.11.05, 12:28
                        Na Allegro.pl mają tego całkiem sporo...
              • totalna_apokalipsa Re: :-/ 25.11.05, 11:21
                Ironiczny cham i prostak to coś na kształt oksymoronu, zdaje się. Takiego jak
                krzycząca cisza alibo i tolerancyjny Rydzyk.
    • Gość: heniuportier Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 25.11.05, 10:52
      Będę szedł z Flagą Żydowska a niech ktoś spróbuje mnie ruszyć(198cm,130kg)Szalom
      • Gość: Che, che, che. Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 08:41
        A jakiego masz ptaka? Na pewno część manifestantów będzie tym zainteresowana.
    • Gość: nie równy Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:38
      Jaka równość? z kim sie chcą porównywać? Ja nie pozwalam żeby ze mną!!!!
      NIe mam nic współnego z osobnikami wkladajacymi sobie penisy w odbyty!!!!
      Nawet jesli jakiś Pro-pedałowy admin kasuje moje watki...

A jasne... to GW przeprzszam... zapomniałem
    • Gość: baseballista Manifestacja równości i tolerancji? IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 11:39
      Ja jestem kibicem baseballa.
      Wezmę więc kij baseballowy aby propagować ten sport w Łodzi.
      I transparent jakiś trzeba zrobić.
      A niech mi tylko ktoś spróbuje odebrać moją pamiątkę z USA.
    • Gość: lodzianin Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.10.78.83.cust.bluewin.ch 25.11.05, 19:58
      Panu Prezydentowi Kropiwnickiemu przygladam sie odkad zaglosowalem na jego
      rywala w 2002 r. Ta decyzja (brak sprzeciwu wobec marszu rownosci) po raz
      kolejny pokazuje mi, ze sie wtedy pomylilem. Okazuje sie, ze mozna byc gleboko
      wierzacym katolikiem, a jednoczesnie dawac swoimi decyzjami dowod na to, ze
      jest sie wiernym idealom, o ktore walczylo sie w ciezkich latach PRL-u. Panie
      Prezydencie - dziekujemy. Za madrosc, rozwage i szacunek dla demokracji. Za
      niecaly rok wybory. Ma Pan moj glos. Tylko tak dalej, a bedzie Pan w tych
      wyborach nie do pokonania. Wielu moich znajomych zmienilo zdanie na Pana temat.

Ponizej wpisuje sie facet o ksywie wodzirej. Chcialem mu cos powiedziec:
      Szanowny Panie,
      rozumiem, ze demokracja i prawa czlowieka nie maja dla Pana wartosci. Moze
      jednak powstrzymalby sie Pan od swoich niewybrednych (tak naprawde -
      rasistowskich) komentarzy, jesli nie przez szacunek dla innych ludzi
      (feministek, gejow, alterglobalistow, anarchistow, ekologow etc.), to chociaz
      przez wzglad na pamiec o ludziach, ktorzy oddali zycie za to, by w sobote mogla
      odbyc sie w Lodzi manifestacja. Moze to Pana zdziwi, ale Staszek Pyjas czy ks.
      Popieluszko oddali zycie za wolnosc i demokracje w tym kraju. Powie Pan -
      Popieluszko nie ginal za gejow. To moze i prawda, ale na pewno ginal za
      demokracje, za wolnosc, za godnosc ludzka, z ktora Pan dzisiaj tak frywolnie
      sie obchodzi. Moze Pan nie podzielac pogladow czy zyciowych postaw, ale nic nie
      zwalnia Pana z szacunku dla godnosci innych ludzi. Czy jest Pan to w stanie
      zrozumiec? Czy jest Pan w stanie pojac, ze prawie kazdy w Polsce nalezy do
      jakiejs mniejszosci? Pali Pan papierosy? To nalezy Pan do ucisnionej zakazami
      palenia mniejszosci. Kazdy jest albo gejem, albo niewierzacym, albo mial ojca w
      partii, albo w solidarnosci, albo jezdzi do pracy rowerem, albo jest lysy, albo
      uzalezniony od internetu czy filmow porno, albo lubi kobiety z malym biustem.
      To w pewnym sensie wszystko sa mniejszosci, skladajace sie na pewna calosc -
      spoleczenstwo. Nawet Pan Prezydent Kaczynski nalezy do mniejszosci - mezczyzn o
      wzroscie znacznie ponizej przecietnego. I tez pewnie jest zainteresowany
      prawami swojej mniejszosci, np. zeby klamki w drzwiach byly montowane tak, zeby
      mogl siegnac bez pomocy goryla.
      Szanowny Panie, niech Pan to moze przemysli w wolnej chwili. I jesli ma Pan
      chwile czasu - niech Pan bedzie w sobote w pasazu Schillera. Nie z sympatii dla
      gejow. Z szacunku dla samego siebie - obywatela (jeszcze) wolnej demokracji.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ~~~nielog uczucia religijne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 11:06
      Jestem katolikiem - a oni obrażają moje uczucia religijne: panowie
      wszechpolacy, lpr, rydzyki, jankowscy, mohery, homofoby, antysemici - może jest
      jakaś inna Ewangelia, o której nie słyszałem, a która nic nie wspomina o
      miłości bliźniego albo bliźniego definiuje inaczej niż Jezus. Proszę nie
      podciągajcie swoich poglądów "przeciw" pod Ewangelię. Wymyślcie sobie jakąś
      inną religię, która pozwala deptać innych ludzi - obiecuję, że nie przyjdę do
      Waszego kościoła.
      Do homofobów: tu się odzywa chyba grupa niedojrzałych małolatów,
      sprowadzających całą sprawę do "zrobienia laski facet facetowi". Chłopcy macie
      problem - kompleksy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka