Gość: donald IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 20:37 Pan Prezydent Kropiwnicki coraz bardziej mi się podoba, na mój głos może liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keridwen Re: Manifestacja równości w Łodzi 24.11.05, 21:28 szczerze mowiac myslalam, ze w lodzi bedzie zakaz. jestem pozytywnie zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek d. Spotkanie organizacyjne przed wiecem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:37 Wszystkie osoby zainteresowane czynnym uczestnictwem w łódzkim wiecu solidarności z ofiarami tzw. wypadków poznańskich, proszone są o przybycie 25. 11., w najbliższy piątek, do Centrum Praw Kobiet, ul. Piotrkowska 115, II piętro, naprzeciw Cafe Verte, o godzinie 18.00 Odbędzie się wtedy spotkanie organizacyjne. Musimy ustalić, hasła, zrobić transparenty, wybrać osoby do sekcji porządkowej itp. Wszystkie osoby, którym bliskie są ideały wolności, równości, solidarności i tolerancji, i które chciałyby się aktywnie przyczynić do organizacji wiecu, SERDECZNIE ZAPRASZAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japierdykam Re: Spotkanie organizacyjne przed wiecem IP: *.mnc.pl 24.11.05, 22:49 > solidarności z ofiarami tzw. wypadków poznańskich nie przesadzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Spotkanie organizacyjne przed wiecem IP: 212.191.129.* 25.11.05, 16:11 Wcale nie przesadzają. Uważam, że na wiecu powinni podjąć uchwałę w sprawie wystąpienia o nadanie orderu Virtuti Militari Bohaterom Wypadków Poznańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Spotkanie organizacyjne przed wiecem 25.11.05, 10:29 A nie można po prostu przyjść w niedzielę ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Az trudno uwierzyc !!! IP: *.cybernet.ch 24.11.05, 21:50 Az trudno uwierzyc !!! P. S. Nie wspominajac juz o lodzkim forum GW. Takiej kultury dyskusji nie ma na forum innych miast ! Zdecydowanie przemawia to na korzysc waszego miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.11.05, 22:17 Tez jestem milo zaskoczona. Popieram pomysl i postaram sie byc w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMyk-Gej Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... IP: *.tele2.pl 24.11.05, 22:46 Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie ukochane miasto. I to nie tylko dlatego, że mam tu chłopaka ;-) Mieszkają to fantastyczni ludzie którym na pewno nie jest łatwo żyć. Bardzo się cieszę, że będziemy mogli być razem z Wami. Nie pozwolimy by zepchnięto nas na margines społeczeństwa. Jesteśmy jego częścią i mamy swoje PRAWA. Do zobaczenia w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 08:52 Ja tego nie rozumiem. To jest CHORE, to jest DRAMAT. Wasza odmienność seksualna mnie przeraża!!!! Jak facet może tworzyc związek z facetem i odwrotnie, kobieta z kobietą? To jest NIENATURALNE, to jest NIESMACZNE, to jest OBRZYDLIWE! Dajecie zły przykład ludziom! I jeszcze chcecie DEMORALIZOWAĆ, tak DEMORALIZOWAĆ dzieci poprzez ich adopcję. Zaraz pewnie posypią się uwagi, że jestem moherowym beretem, zatwardziałym katolikiem i wogóle jestem Be. Otóż nie, nie jestem żadnym moherowym beretem, jestem normalnym człowiekiem a nie jakimś oszołomem co biega po Piotrkowskiej i krzyczy na cały regulator: "Jesteśmy pedałami" itp. To WY z nas chcecie zrobić ludzi nienormalnych i ukazać nas w jak najgorzym świetle. Uważam, że żadna, nawet najlepiej zorganizowana kampania promująca wasz styl życia nie zmieni tego, że przez większość społeczeństwa polskiego będziecie postrzegani jak postrzeleńcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topsecret Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... IP: *.feer.edu.pl 25.11.05, 09:42 > To jest CHORE, to jest DRAMAT. > Wasza odmienność seksualna mnie przeraża!!!! To uciekaj, najlepiej zamknij się w domu na zamek. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb [...] 25.11.05, 09:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_nieborak Wacku, uważaj bo sie spocisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 09:51 Tupnij sobie jeszcze nozka i zaparz czem predzej meliski. Dzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb [...] 25.11.05, 10:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. 25.11.05, 10:09 Ja bym ich zamknął w ZOO i pokazywał dzieciom jak wyglądają takie okazy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A jak Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 11:19 ZOO ich nie przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. 25.11.05, 10:28 a ty parzysz się ze swoją połowicą na trawniku przed blokiem żeby demonstrować poprawne zachowania? meliski, meliski grzybeńku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 11:21 Ty się lepiej nie odzywaj GrEYU Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Wacku, uważaj bo sie spocisz. 25.11.05, 11:26 ok, będę się odzywał tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 10:07 Gość portalu: topsecret napisał(a): > > To jest CHORE, to jest DRAMAT. > > Wasza odmienność seksualna mnie przeraża!!!! > > To uciekaj, najlepiej zamknij się w domu na zamek. Nie kolego, to ty masz coś z głową nie tak. Jakiś obóz reedukacyjny by się tobie przydał może? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 11:22 taki z podwójnym płotkiem z drucików i drewnianymi domkami i z pielęgniarzami co mają pieski swoje. owczarki. niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 11:26 A może jakaś wspólna debata? Wspólna dyskusja na najbardziej drażniący nas temat? Tylko, czy da się przekonać nadlatujący pocisk by ten zmienił trajektorię lotu? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 11:44 debata? nad czym? nad tym czy wolno się zgromadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 12:25 gray napisał: > debata? nad czym? nad tym czy wolno się zgromadzać? -- Powiem tak: Właściwie, to można się zgromadzać, to znaczy... Nie można :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 12:27 no patrz, a w konstytucji stoi, że można i bez 'to znaczy'. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 14:37 Ależ można, oczywiście że można... Ale są pewne granice. Wolność zgromadzeń - to dlaczego prezydent m. Łodzi Jerzy K. nie wydał zgody na paradę techno kilka lat temu, a teraz zezwala na paradę homo-niewiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... 25.11.05, 15:08 w.o.d.z.i.r.e.j napisał: > Ależ można, oczywiście że można... > Ale są pewne granice. owszem. tylko, że obecnie są nadużywane. > Wolność zgromadzeń - to dlaczego prezydent m. Łodzi Jerzy K. > nie wydał zgody na paradę techno kilka lat temu, a teraz zezwala > na paradę homo-niewiadomo? bo poszedł po rozum do głowy. i postaraj się nie obrażać innych ludzi, chyba że ich za ludzi nie uważasz - wtedy rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr D. Re: Jestem z Poznania, ale Łódź to moje drugie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:19 Tu nie chodzi o pedałów (których właściwie też nie lubię i co do których mogę zdobyć się co najwyżej na tolerancję rozumianą jako brak eksterminacji) ale o to czy Polska będzie krajem w którym przestrzega się wolności obywatelskich czy też katolicką dyktaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.toya.net.pl 24.11.05, 23:00 Mam znajomych którzy mieszkają przy Piotrkowskiej. Już się z nimi umówiłem , bedziemy z okien robić zdjęcia gejom. Zobaczymy moze jakies znane osoby o których nie wiadomo jeszcze że są lesbami lub gejami. fajnie , że w Łodzi nie zabroniono manifestacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joup Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 08:31 będziesz robił zdjęcia, żeby potem się przed nimi onanizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszygene Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.lublin.mm.pl 24.11.05, 23:23 "donald napisał, że mu się Kropa coraz bardziej podoba... No, no... Masz Kropa wzięcie ! (nawiasem : przecież w artykule nie ma nic o udziale Kropiwnickiego w tym marszu, ani o jego zasługach w organizowaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
przerwany.zabieg.gastroskopii ŁKS-siacy też manifestują? 25.11.05, 01:10 Czy to prawda, że w tej manifestacji mają wziąć udział piłkarze ŁKS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
zubr_wystepuje_w_puszczy A GDZIE TEN WIEC? 25.11.05, 01:20 Podobno Łódzkie ZOO nie pozwoliło na zorganizowanie tam wiecu. Na ŁKS-ie jest giełda, może by tak na Rudzkiej Górze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 07:51 uważam że to b.dobrze że taka manifestacja uzyskała zgodę>Gorzej aby tylko Młodziez Wszechpolska nie narozrabiała.Brawa dla władz miasta.Jednak jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
11.11am Re: Manifestacja równości w Łodzi 25.11.05, 09:41 Gość portalu: barbara napisał(a): > uważam że to b.dobrze że taka manifestacja uzyskała zgodę>Gorzej aby tylko > Młodziez Wszechpolska nie narozrabiała.Brawa dla władz miasta.Jednak jest > demokracja. Ale mi demokracja. Zboczeńcy mogą sobie swobodnie pod okiem policji manifestowac swoje zboczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropa Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.biol.uni.lodz.pl 25.11.05, 09:41 przeciez nie jest to marsz któy ma promowac środowiska i zachowania gejowskie więc nie widzę przeszkód aby się odbył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal the best Bzykanie się dwóch facetów w tyłek to teraz powód IP: *.forweb.pl 25.11.05, 09:46 do demonstracji. Ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek-Gej Nie tylko bzykamy sie w tyłek ;-) IP: *.man.poznan.pl 25.11.05, 11:36 Ale widze, że wielu z was heteryków ten temat najbardziej rajcuje, poproscie wasze laski może sie tez zgodzą he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuck_fou Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 09:56 Czy Piotrkowska w niedziele będzie tak wyglądać? www.funiaste.net/2005/listopad/18/image2.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dada Manify gejów nie można mieć w d... :-) IP: *.eranet.pl 25.11.05, 10:04 Jestem przeciw !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:29 Czytajac te wszystkie uwagi zaczynam watpic w ludzi. Idea tej manifestacji nie jest propagowanie homoseksualizmu w Łodzi, a sprzeciw przeciwko oganiczaniu praw obywatelskich i tolerancja dla innych. Zreszta jak tak patrze to widze ze coponiektórzy maja bardzo ciekawy obraz geja, choc pewnie nigdy nie mial z taka osoba do czynienia (oficjalnie). Uznaje sie za osobe tolerancyja i uważam ze każdy ma prawo do prywatności i bycia soba, pomijajac fakt ze nikt nikomu nie moze nic narzucic bo każdy ma rozum i sam decyduje o sobie. Skoro pewne osoby nie sa w stanie zaakceptowac odmiennosci innych osó ( w.o.d.z.i.r.e.j + waclaw_grzyb) to przynajmniej to niech przyjma model francuski czyli prywatnnosc osobista jest najważniejsza, dopoki ktos nie zaczyna ingerowac w Twoja prywatnosc ty szanuj jego. Ps. A tak na boku: waclaw_grzyb 25.11.05, 10:07 Dwóch facetów ładujących sie wzajemnie w dupe. Ożesz k..wa! Dobra, niech dwóch "gejów" na paradzie pokaże jak to wygląda, o co tak dzielnie walczą! Prosimy! Niech pokażą jak się ładują w odbytnice. <- jak na heteryka to dziwie sie chceci oglądania takie "przedstawienia". Chyba ze..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Antonie, chyba nie rozumiesz wszystkiego 25.11.05, 10:45 Zależy co rozumiesz pod pojęciem odmienności? Inne zainteresowania? Inne hobby? Inny styl bycia? Te rzeczy mi nie przeszkadzają. Zastanawiał bym się nad sobą gdyby było inaczej. Nie popieram natomiast i nigdy nie poprę homoseksualistów. Ludzi którzy swoim zachowaniem wzbudzają we mnie odrazę. Manifestują swoją "inność" seksualną, tylko po co? Chcą na siebie zwrócić uwagę prawda? Pokazać się na ulicy i grać na emocjach nazwijmy to "normalnych" ludzi. Poza tym to niehigieniczne jak dwie dziewczyny całują się nawzajem i są ze sobą, podczas gdy jestem pewien, że znalazły by sobie fajnych facetów. To samo się tyczy facetów. HELLO panowie! Zobaczcie ile fajnych dziewczyn wkoło was! Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Antonie, chyba nie rozumiesz wszystkiego 25.11.05, 10:53 w.o.d.z.i.r.e.j napisał: > Nie popieram natomiast i nigdy nie poprę homoseksualistów. > Ludzi którzy swoim zachowaniem wzbudzają we mnie odrazę. To zupełnie jak we mnie miłośnicy sushi. > Poza tym to niehigieniczne jak dwie dziewczyny całują się nawzajem i są ze sobą Żartujesz??? Co prawda większość lesbijek, które znam/widziałem kijem bym nie tknął, ale są też i ładne, widok dwóch przyjemnie zaokrąglonych ciał w uścisku to jeden z przyjemniejszych jakie znam. > podczas gdy jestem pewien, że znalazły by sobie fajnych facetów. Faceci to świnie, czasem się zastanawiam jak kobity potrafią z nami wytrzymać. Na szczęście homoseksualizm wśród kobiet to margines (w sensie malutka część populacji, a nie coś gorszego). Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Antonie, chyba nie rozumiesz wszystkiego 25.11.05, 10:54 w.o.d.z.i.r.e.j napisał: >Poza tym to niehigieniczne jak dwie dziewczyny całują się nawzajem i są ze sobą, >podczas gdy jestem pewien, że znalazły by sobie fajnych facetów. Tak, ja też uważam, że nalezy zająć sie kwestią higieny w narodzie. Proponowałabym zacząć odobowiązkowej nauki mycia zębów, trzy razy dziennie, może wtedy nie trzebaby było si odwracać, kiedy rzecietny polski męzczyzna heteroseksualny coś do ciebie mówi:P W ogóle kwaestia higieny jest paląca. Nawet Ciechowski o tym napisał piosenkę. (cyt): "Tak długo czekam, a ty ciągle myjesz swoje ciało" (Obywatel GC, z płyty obywatel GC ) a był to koniec lat 80-tych , zatem tradycja niemycia w narodzie trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: ......... 25.11.05, 10:46 Gość portalu: Anton napisał(a): > to przynajmniej to niech przyjma model francuski Oj nie wiem czy to się u nich przyjmie - zapewne oprócz standardowej pozycji horyzontalnej przy zgaszonym świetle nic więcej nie wchodzi w rachubę... :P Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j :-/ 25.11.05, 10:53 Twoja złośliwość i ironia nie zna granic kolego... Świadczy ona tylko o tym że jesteś zwykłym chamem i prostakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:00 szanuje twoje zdanie, ale patrzenie na ludzi przez pryzmat sexu nie jest najleszym rozwiazaniem. Moje zycie sexualne jest moja prywatnoscia i dotyczy to tez innych ludzi. Moze warto czasem zaczac patrzec na ludzi od innej nie koniecznie tylniej strony;P Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: OK 25.11.05, 11:08 OK, a co się tyczy modelu francuskiego i ich tolerancji, chciałbym wytknąć jedną jej wadę. Mianowicie czy też byłbyś zadowolony gdyby spalili ci samochód? Francja popełniła kiedyś wielki błąd. Była tak tolerancyjna dla innych narodów, że w pewnym momencie przestała je kontrolować, pozwolili im za dużo i teraz to się obróciło przeciwko nim. Czytałem ostatnio taki artykuł w Rzeczypospolitej (zaskakujące prawda?), było w nim napisane, że kraje starej piętnastki płacą teraz za to, że były zbyt tolerancyjne. Tolerancja ma swoje wady. Daj komuś palca a będzie chciał całą rękę :-) I tym optymistycznym akcentem zakończę naszą "wyrafinowaną" szermierkę słowną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:40 Hmm zdaje sobie sprawe ze nie mozna pozwolic wejsc sobie na głowe, ale minium socjalne nalezy przestrzegac. To ze pewne grupy staraja sie z uporem maniaka pokazywac cos nie znacy ze całe srodowisko musi takie byc. To tak jak miezyc by cale polskie społeczeństwo przez pryzmat MW. Troche błedne koło. No to ja tez tym optymistycznym akcentetem kończe wymiane uwag i zdazam na firmowa kawe. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: :-/ 25.11.05, 11:10 w.o.d.z.i.r.e.j napisał: > Twoja złośliwość i ironia nie zna granic kolego... To prawda > Świadczy ona tylko o tym że jesteś zwykłym chamem i prostakiem. A to jest dyskusyjna sprawa. Prostak to człowiek ze wszech miar ograniczony, zatem kłóci się to z tezą powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: :-/ 25.11.05, 11:19 Po prostu w pewnych kwestiach nie możemy się porozumieć. Każdy z nas prezentuje inne poglądy i myslę, że najlepiej będzie jak zachowamy je dla siebie. A zmieniając temat, fajne są twoje zdjęcia Łodzi, w szczególności te panoramy. A horyzontalna przy zgaszonym świetle? Nie lepsza wertykalna przy zapalonym? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: :-/ 25.11.05, 11:24 Cieszę się, że zawsze można znaleźć jakąś platformę porozumienia :) > A horyzontalna przy zgaszonym świetle? Nie lepsza wertykalna przy zapalonym? Jeżeli mówimy wciąż o panoramach, to najlepsza horyzontalna przy naturalnym świetle :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: :-/ 25.11.05, 11:29 Statyw fajna rzecz... Chyba też sobie sprawię do swojego cyfraka. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: :-/ 25.11.05, 11:48 Statyw to zaiste zacny wynalazek Do cyfraka można za 50 zeta coś całkiem dobrego dostać. Mój prosty sony całkiem zabawnie wygląda na rozstawionym trójnogu. Odpowiedz Link Zgłoś
w.o.d.z.i.r.e.j Re: :-/ 25.11.05, 12:28 Na Allegro.pl mają tego całkiem sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: :-/ 25.11.05, 11:21 Ironiczny cham i prostak to coś na kształt oksymoronu, zdaje się. Takiego jak krzycząca cisza alibo i tolerancyjny Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniuportier Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 25.11.05, 10:52 Będę szedł z Flagą Żydowska a niech ktoś spróbuje mnie ruszyć(198cm,130kg)Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che, che, che. Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 08:41 A jakiego masz ptaka? Na pewno część manifestantów będzie tym zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie równy Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:38 Jaka równość? z kim sie chcą porównywać? Ja nie pozwalam żeby ze mną!!!! NIe mam nic współnego z osobnikami wkladajacymi sobie penisy w odbyty!!!! Nawet jesli jakiś Pro-pedałowy admin kasuje moje watki... A jasne... to GW przeprzszam... zapomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baseballista Manifestacja równości i tolerancji? IP: *.toya.net.pl 25.11.05, 11:39 Ja jestem kibicem baseballa. Wezmę więc kij baseballowy aby propagować ten sport w Łodzi. I transparent jakiś trzeba zrobić. A niech mi tylko ktoś spróbuje odebrać moją pamiątkę z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: Manifestacja równości w Łodzi IP: *.10.78.83.cust.bluewin.ch 25.11.05, 19:58 Panu Prezydentowi Kropiwnickiemu przygladam sie odkad zaglosowalem na jego rywala w 2002 r. Ta decyzja (brak sprzeciwu wobec marszu rownosci) po raz kolejny pokazuje mi, ze sie wtedy pomylilem. Okazuje sie, ze mozna byc gleboko wierzacym katolikiem, a jednoczesnie dawac swoimi decyzjami dowod na to, ze jest sie wiernym idealom, o ktore walczylo sie w ciezkich latach PRL-u. Panie Prezydencie - dziekujemy. Za madrosc, rozwage i szacunek dla demokracji. Za niecaly rok wybory. Ma Pan moj glos. Tylko tak dalej, a bedzie Pan w tych wyborach nie do pokonania. Wielu moich znajomych zmienilo zdanie na Pana temat. Ponizej wpisuje sie facet o ksywie wodzirej. Chcialem mu cos powiedziec: Szanowny Panie, rozumiem, ze demokracja i prawa czlowieka nie maja dla Pana wartosci. Moze jednak powstrzymalby sie Pan od swoich niewybrednych (tak naprawde - rasistowskich) komentarzy, jesli nie przez szacunek dla innych ludzi (feministek, gejow, alterglobalistow, anarchistow, ekologow etc.), to chociaz przez wzglad na pamiec o ludziach, ktorzy oddali zycie za to, by w sobote mogla odbyc sie w Lodzi manifestacja. Moze to Pana zdziwi, ale Staszek Pyjas czy ks. Popieluszko oddali zycie za wolnosc i demokracje w tym kraju. Powie Pan - Popieluszko nie ginal za gejow. To moze i prawda, ale na pewno ginal za demokracje, za wolnosc, za godnosc ludzka, z ktora Pan dzisiaj tak frywolnie sie obchodzi. Moze Pan nie podzielac pogladow czy zyciowych postaw, ale nic nie zwalnia Pana z szacunku dla godnosci innych ludzi. Czy jest Pan to w stanie zrozumiec? Czy jest Pan w stanie pojac, ze prawie kazdy w Polsce nalezy do jakiejs mniejszosci? Pali Pan papierosy? To nalezy Pan do ucisnionej zakazami palenia mniejszosci. Kazdy jest albo gejem, albo niewierzacym, albo mial ojca w partii, albo w solidarnosci, albo jezdzi do pracy rowerem, albo jest lysy, albo uzalezniony od internetu czy filmow porno, albo lubi kobiety z malym biustem. To w pewnym sensie wszystko sa mniejszosci, skladajace sie na pewna calosc - spoleczenstwo. Nawet Pan Prezydent Kaczynski nalezy do mniejszosci - mezczyzn o wzroscie znacznie ponizej przecietnego. I tez pewnie jest zainteresowany prawami swojej mniejszosci, np. zeby klamki w drzwiach byly montowane tak, zeby mogl siegnac bez pomocy goryla. Szanowny Panie, niech Pan to moze przemysli w wolnej chwili. I jesli ma Pan chwile czasu - niech Pan bedzie w sobote w pasazu Schillera. Nie z sympatii dla gejow. Z szacunku dla samego siebie - obywatela (jeszcze) wolnej demokracji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~nielog uczucia religijne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 11:06 Jestem katolikiem - a oni obrażają moje uczucia religijne: panowie wszechpolacy, lpr, rydzyki, jankowscy, mohery, homofoby, antysemici - może jest jakaś inna Ewangelia, o której nie słyszałem, a która nic nie wspomina o miłości bliźniego albo bliźniego definiuje inaczej niż Jezus. Proszę nie podciągajcie swoich poglądów "przeciw" pod Ewangelię. Wymyślcie sobie jakąś inną religię, która pozwala deptać innych ludzi - obiecuję, że nie przyjdę do Waszego kościoła. Do homofobów: tu się odzywa chyba grupa niedojrzałych małolatów, sprowadzających całą sprawę do "zrobienia laski facet facetowi". Chłopcy macie problem - kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś