Gość: słusznie IP: *.feer.edu.pl 25.11.05, 21:14 www.empatia.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Obchody Dnia bez Futra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 09:48 Brawo, wspaniała akcja! Wielbiciele futer powinni wiedzieć ile to śmierci, bólu i krzywdy noszą na sobie dla swojej własnej wygody i próżności!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.3 Re: Obchody Dnia bez Futra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:40 Wielbiciele schabowych też. Nie lubię podwójnej moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Obchody Dnia bez Futra 26.11.05, 16:39 a ty robisz schabowe tylko po to żeby pokazywać je sąsiadom czy może masz jakiś poważniejszy cel ku temu? Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: Obchody Dnia bez Futra 26.11.05, 17:34 "Przecież ona nie jest ze skóry dzikich zwierząt, ale hodowlanych - tłumaczy się pan Tomasz, który wyszedł ze sklepu z nowym nakryciem głowy" a co za qrwwwwa roznica dla zwierzęcia? to hodowane nie czuje bólu? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Obchody Dnia bez Futra 26.11.05, 17:59 Ludzie jedzą mięsko i nikt się nie przejmuje cierpieniami poczciwych świń, krów, cielaków zabijanych na mięso. Czy to są inne cierpienia jak w przypadku zwierząt zabijanych na futra? Moralność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp6 Re: Obchody Dnia bez Futra IP: *.feer.edu.pl 26.11.05, 22:57 > nikt się nie przejmuje cierpieniami poczciwych świń, > krów, cielaków Jak to nikt? Kliknij w link na górze wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Obchody Dnia bez Futra IP: *.toya.net.pl 26.11.05, 21:45 I jak co roku urzędnicy UMŁ musieli obowiazkowo zakupić bilety na Łódzką Gwiazdkę żeby kropa miał się czym pochwalić (frekfencja !!!). A jak nie to konsekwencje służbowe. Brawo demokracja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Czy tu chodzi o intymne futerko? Jeżeli tak to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 23:47 popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Czy tu chodzi o intymne futerko? Jeżeli tak t 27.11.05, 14:39 Każda kobieta poprze dzień bez futra, chyba, że akurat ukochany kupi jej norki do ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Obchody Dnia bez Futra 27.11.05, 00:37 Gość portalu: słusznie napisał(a): > www.empatia.pl Ja jestem nieobiektywny to się nie będę wypowiadał. <flejm_mode>Idę sobie kanapkę z kiełbasą zrobić.</flej_mode> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca skora z warzyw??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:48 ciekaw jestem z czego mieli zrobione demonstrujacy swoje anty-futrzane poglady buty, portfele, paski, itp... Niestety nie mialem czasu pojsc przyjrzec sie manifestacji, hm, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obdarta Norka Re: skora z warzyw??? IP: 80.48.4.* 27.11.05, 16:30 FUTRO BYŁO JEST I BĘDZIE. Takie marne akcje radykalnych pseudo ekologów nie mających zielonego pojęcia o ochronie środowiska a tym bardziej o samym dość złożonym przedmiocie jakim jest ekologia raczej nic nie wskórają. Tacy z nich ekolodzy jak jak z mojej dupy trąbka.A na koniec dodam że jestem inż ochrony środowiska a pracuję w branży futrzarkiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: skora z warzyw??? 27.11.05, 18:34 nikt nie chciałby stracić pracy zatem zostałeś w pełni zrozumiany. Odpowiedz Link Zgłoś
mumina_77 Re: skora z warzyw??? 27.11.05, 20:20 Czy ty jesteś normalny?Masz jakieś kompleksy, nikt cię w domu słuchać nie chce? Po co piszesz te swoje bzdetne wywody pod artykułem z każdego miasta?Powiem jeszcze raz JESTEŚ ŻAŁOSNY Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: skora z warzyw??? 27.11.05, 21:18 na pewno były to buty z aligatora. zastanów się zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: skora z warzyw??? IP: *.prokom.pl 28.11.05, 15:57 Zapewne z bestialsko zamordowanych roślinek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ufffff 28.11.05, 15:37 najpierw przeczytałem że obchodzimy dzień bez fiuta... a ja taki nieświąteczny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyfutrzana Re: Obchody Dnia bez Futra IP: 212.51.203.* 29.11.05, 09:07 Tylko nie wiem czy ten facet wie, że 50% futer uzyskuje się ze zwierząt futerkowych żyjących dziko na wolności, schwytanych w sidła, wnyka i potrzaski??? Ponad drugie tyle zwierząt ginie niepotrzebnie w tych potrzaskach: ptaki, sarny, psy, koty i wiele innych. Sa one traktowane jak śmieci i wyrzucane, bo futer sie z nich nie robi. Kolejna kwestia to taka, czy zwierze hodowane w klatce czuje ból mniej niż to dzikie??? Co za jakies prymitywne myslenie. Do tego te klatkowe cierpia może jeszcze bardziej, bo przez cale swoje zycie, uwięzione w ciasnych klatkach, brudzie i chorobach, szalejace z rozpaczy... Radzę się takim ludziom doedukowac, a dopiero potem decydowac czy jest sie na tyle czlowiekiem zeby sobie futra odmowic czy na tyle zwyrodniałym jesli chodzi o zdolność współodczuwania, że sie to futro kupi. Nadchodzą Święta i przydałaby się jakaś refleksja nad samym sobą i nad innymi, także tymi bezbronnymi istotami, którym nie dajemy najmniejszych szans. Jak czytam takie rzeczy lub słyszę ludzi o takich poglądach, to trace szacunek do gatunku ludzkiego... Juz pora wyjść z jaskiń, nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś