Dodaj do ulubionych

Loza masońska w Łodzi

IP: *.toya.net.pl 28.11.05, 17:15
Przeczytałem ciekawy artykuł w katowickim dodatku GW. Ponizej link
miasta.gazeta.pl/katowice/1,35055,3032849.html
Czy ktos słyszał o lozy (lozach) masonskich w Łodzi, tej XIX w.,
przedwojennej i obecnej? Wymieńmy informacje, spostrzeżenia, wiadomości.

Obserwuj wątek
    • zamek Ja słyszałem 28.11.05, 17:30
      Loża funkcjonuje tu, na Forum, a ja jestem mistrzem. Wielkim mistrzem
      CFPPET /°\ WMZ
      • szprota corpus delicti 29.11.05, 10:12
        jest tu
    • Gość: Bart Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.mnc.pl 28.11.05, 17:38
      Ja słyszałem, że jej wpływy są ogromne. Np. w prawie każdym domu jest cyrkiel
      lub ekierka.
      • Gość: Plus_Minus Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.toya.net.pl 28.11.05, 17:41
        W twoim jest tez zapewne rytualny nozyk do obrzezania.Prawda?
        • Gość: Bart Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.mnc.pl 28.11.05, 17:48
          i jarmułka. Poza tym rower - jestem cyklistą.
          • Gość: Plus_Minus Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.toya.net.pl 28.11.05, 17:53
            A ja sądziłem, że masz rower z innego powodu....jak wiadomo rower posiada to,
            co Cie - fakt, ze wulgarnie - ale jednak charakteryzuje :)
            • Gość: Bart Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.mnc.pl 28.11.05, 18:00
              nie, moj tego nie ma.
              • Gość: Plus_Minus Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.toya.net.pl 28.11.05, 19:09
                Ty nim jestes! Ty pełnisz, nie w rowerze, ale w zyciu swojego podwórka tę rolę.
                Prawda, że odgadłam?
                • Gość: Bart Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.mnc.pl 28.11.05, 19:31
                  nie, nara
                • Gość: Eeeetam Re: Loza masońska w Łodzi IP: 193.16.255.* 29.11.05, 00:50
                  Pudło, u Barta nie ma podwórka.
                • dziad_borowy Czy ja też mógłbym 29.11.05, 00:53
                  zwierzyc ci sie troche ze swoich sekrecikow? Kocham wiejska psychologie.
                  Dzierżżż!!!
    • dominiqus Re: Loza masońska w Łodzi 29.11.05, 09:33
      turystyka.uml.samozycie.pl/index.php?str=96&action=1&id=9&obiekt_id=1052
    • Gość: ciekawy Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 16:44
      obecnie jak to wygląda ?
    • amrita Re: Loza masońska w Łodzi 12.12.05, 17:10
      czyżbyś pana browna czytywał??
      uwielbiam jego książki :D takie wspaniale zludzenie inteligencji...
      az mi samoocena rośnie :)))
      • Gość: ordynat uchleja Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.lublin.mm.pl 12.12.05, 17:42
        ubecka napewno jest - pytanie tylko, czy loża.
        A ulubiona lektura, to "dzieje ordynata" i "Pośmiertne uczestnictwo procesowe
        Dziedziczki"
    • Gość: aqq Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 12.12.05, 19:28
      A jak się przyłączyć do masonów? Skoro zwalcza ich kościół katolicki to mogą być fajną organizacją ;)
      • Gość: leslaw_m Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 13.12.05, 12:37
        obejrzyj skecz monthy pytona p.t. jak rozpoznać masona.
        i wszystko jasne
        • Gość: mot Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.toya.net.pl 14.12.05, 17:45
          Dośc charakterystyczne te wypowiedzi - sprowadzanie masonów do żartów. Może
          warto przypomnieć, że w stolicy Liberii najwiekszym gmachem jest światynia
          masonów i rządza oni w tym kraju od wielu lat. W Meksyku masońska Partia
          Rewolucyjna rządziła przez 50 lat nim nie straciła władzy kilka lat temu - to
          dlatego w tym kraju do niedawna ksiądz nie mógl chodzic poza kościołem w
          sutannie. Choc masoni nie maja taklich wpływów obecnie jak niegdyś, ale
          sprowadzanie ich obecności i wpływów do dowcipów świadczy o zupełnej ignorancji
    • Gość: andrzej Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.mobile.telia.dk 01.09.13, 03:55
      zydzi i mieszanej rasy zydzi maja w lodzi swoja masonerie nazywa sie loza.
    • Gość: lodzianin Re: Loza masońska w Łodzi IP: *.free.aero2.net.pl 27.10.13, 12:24
      Ja proponuje przeczytanie ksiazki autora Henryka Pajaka pod tytulem Piaty Rozbior Polski.zeby rozswiecic umysly mlodych ludzi i ich nieswiadomosc na temat Masonow i ich organizacji a takze
      wplywow na sytuacje swiatowa i naszego kraju i tego co nas czeka.Jest to publikacja przedstawiajaca realia i naprawde warta przeczytania .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka