Dodaj do ulubionych

Co z lotami do Irlandii?

IP: *.server.ntli.net 29.11.05, 20:18
Pewnie, niech Ryanair lata do Dublina, przeciez to irlandzka linia! A
Centralwings niech lata do Hiszpanii albo Francji. O rany, jest tyle
kierunków, czemu się uparli na ten Dublin?
Obserwuj wątek
    • k_r_m Re: Co z lotami do Irlandii? 29.11.05, 21:00
      to jakas bzdura, proponuje zatem zmienić rozkład jazdy 11, 15 i 46, bo tramwaje
      tam przejeżdżające są duzo głosniejsze, zreszta należy zakazać jazdy
      jakichkolwiek samochodów ciężarowych przez rondo lotników bo zagłuszają samoloty
      i ich nie słychać
    • topjes Re: Co z lotami do Irlandii? 29.11.05, 21:02
      Taka wypowiedź Prezesa Lotniska nie powinna mieć nigdy miejsca! To brzmi jak by
      ten człowiek działał na szkodę spółki, którą zarządza... :///
    • Gość: ZORRO Re: Co z lotami do Irlandii? IP: 62.17.29.* 29.11.05, 21:03
      bzdura ze irlandzkie linie powinny wozic pasaz do Dublinalepiej zeby plska
      linia obslugiwala ta trase,bedzie ona niezwykle dochodowa wiec lepiej rzeby
      zarabalo na niej polskie przedsiebiorstwo.A do wladz miasta mam prosbe-Nie
      tworzcie monopolu,bo za jakis czas takie glupie decyzje odbija sie b niek dla
      lotnika i pasazerow.Ryanair i tak nie zrezygnuje z lotow ktore rozpoczal bo na
      nich zarabia i za duzo by stracil-tylko wpouszczenie kilku przewoznikow da
      gwarancje rozwoju lublinka
    • Gość: Piotr SMIECH NA SALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:10
      smiech na sali, miasto planuje aby Lublinek byl hub'em jednego z przewoznikow a
      robi takie problemy?! jeden czy dwa samoloty w nocy nie moga wyladowac?! Sam
      mieszkam w poblizu i wogole mi to nie przeszkadza!!! Faktycznie zreszta przy
      ladowaniu mniej slychac niz przy starcie. Cos takiego!!! Zwijac ten interes z
      tym Lublinkiem i juz! bo Szpital Kopernika. Na calym swiecie samoloty lataja w
      nocy nad miastami - rowniez nad niejednym szpitalem, nie ma tam problemow.
      Kopernik wymienil ostatnio okna na PCV, wiec problem jest wyimaginowany i
      ZENUJACO SMIESZNY...
    • Gość: maxxman Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.mnc.pl 29.11.05, 21:17
      W Londynie samoloty leca niziutko nad The Buckhingham Palace. I to bardzo
      bardzo bardzo duze samoloty. I jakos to krolowej nie przeszkadza...

maxxman
      • protz Re: Co z lotami do Irlandii? 29.11.05, 21:21
        Nie mowiac juz o jeszcze nizej latajacych helikopterach.
        Ale moze krolowa przygłucha już, to nie słyszy i nie protestuje.
      • Gość: zły Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:30
        Wogóle co to za dyskusje.Loty mają się odbywać, ponieważ takie jest
        zapotrzebowanie.Czyżby ciemnogród miał znowu zwyciężyć?!! Nad moim blokiem
        przelatuje większość samolotów a ja słyszę tylko te mniejsze pierdopędy.
        Boeing może sobie latać ile chce.Jak wogóle ktoś śmie jeszcze dyskutować?!!
        Chyba tylko nygusy, którym nie chce się pracować a boją się, że nowe połączenia
        przyciągną inwestorów do naszego miasta.Przecież lepiej marudzić i narzekać
        jaki to ja jestem biedny, niz zapierdzielać do roboty.
        Trochę mnie poniosło, ale najwyższy czas skończyć z głupią gadaniną i z
        zacofanymi ludźmi.
      • luiza_o chyba tylko Al-Quaida airlines lata "niziutko" 30.11.05, 12:46
        Gość portalu: maxxman napisał(a):

> W Londynie samoloty leca niziutko nad The Buckhingham Palace. I to bardzo
        > bardzo bardzo duze samoloty. I jakos to krolowej nie przeszkadza...
        >
        > maxxman

nad Buckingham Palace. Co to w/g ciebie jest "niziutko"?

a teraz spojrz na mape gdzie Buckhingham, gdzie Gatwick, gdzie Heathrow, gdzie
        Stansted, gdzie Lutton, gdzie City airport i przestan bredzic.
    • Gość: ktoś Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:25
      Dodajmy, że nocne lądowania z Dubina będą także w Gdańsku i Katowiach i tam
      nikomu to nie przeszkadza. Dziwi także, że prezes Krawczyk dziś w Radiu Parada
      niemalże namawiał mieszkańców do protestowania. Czy ten pan aby na pewno dba o
      interesy lotniska? Może pora odejść?

Ktoś
      • Gość: zły Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:34
        "Pan" prezes Krawczyk jest na szczęście tylko prezesem i ma gó.. do gadania.
      • Gość: KompanS Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:52
        > Dziwi także, że prezes Krawczyk dziś w Radiu Parada
        > niemalże namawiał mieszkańców do protestowania. Czy ten pan aby na pewno dba o
        > interesy lotniska? Może pora odejść?

Skad tego czlowieka wytrzasneli ? Kto jest "przelozonym" prezesa lotniska ?
        Dlaczego nikt tego czlowieka nie przywola do porzadku a najlepiej zamieni na
        kogos z pojeciem o tej branzy ?!

#$&^#*(#%^#@!#$&*&*!!!!! Wybaczcie, zagotowalem sie .
    • Gość: Radzio Re: Co z lotami do Irlandii? IP: 194.63.132.* 29.11.05, 21:42
      Niech lata Ryanair, a Centralwings gdzie indziej w dzień. Ryanair jest tani i
      sciaga cena nawet ludzi z wawy mimo, ze maja blizej na Okecie. A Centralwings
      samo nie wie czego chce. NIby maja czesc biura w Łodzi a ich prezes Kociolek
      jest bylym managerem z mBanku, a tak naprawde dopiero teraz zaczeli myslec o
      lotach z Lublinka. Gdy lotnisko bylo modernizowane to Centralwings podnosilo
      raban, ze pierwsi beda stad latac, ze kochaja Lodz itp. Dopiero teraz sie
      obudzili. Pewnie lepiej jak jest konkurencja, ale nie zapominajmy ze Ryanair
      rozwaza otwarcie bazy dla samolotow w Lodzi.
    • Gość: maciek Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:43
      Kiedy sie konczy kadencja pana prezesa ? 8-I
      Prezesem lotniska powinien byc ktos kto ciegle mysli o tym jak zapewnic lotnisku
      rozwoj i sukces komercyjny, nie jest natomiastjego jego rola glowienie sie nad
      tym, jak tu sie przypadkiem nie napracowac za wiele....
    • anpio Re: Co z lotami do Irlandii? 29.11.05, 21:46
      Czytam i nie wierze. Szczególnie "ujęła" mnie postawa przedstawiciela lotniska.
      Myślałem, że lotnisko jest po to żeby samoloty miała gdzie lądować i skąd
      startować. Rozumiem, że sa czasami problemy i niedogodności, ale akurat
      przedstawiciele lotniska powinni chyba mówić coś w stylu: spokojnie poradzimy
      sobie albo trwają prace nad pilnym rozwiązaniem problemu itp.
    • Gość: Qooba Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:16
      A niech sobie prezesik spada do Wrocławia. I tak już więcej tam siedzi niż w
      Łodzi. DO WIDZENIA i nie wracaj!!!

Kuba
    • Gość: Czaplin Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.vdu.lt / *.vdu.lt 29.11.05, 22:48
      Jak widac w naszym miescie sil na myslenie wystarcza co najwyzej tylko na krotki czas. Az zaczynam sie dziwic co musialo sie stac, ze przedluzono pas startowy. Teraz same tylko problemy, samoloty chca ladowac, a jak jeszcze przyjdzie im startowac... wole nie myslec juz o tym.

Wyjasnijcie mi to prosze: "Poza tym lotnisko ponosiłoby dodatkowe koszty związane z nocnym oczyszczaniem pasa i utrzymaniem straży granicznej" - na stronie lotniska jest cennik i chyba jest tam wyraznie napisane, jakie sa oplaty za postoj. Czy tez moze tani przewoznik jest z nich zwolniony? Ktos chyba robil kalkulacje ukladajac ten cennik?

W odleglosci kilometra slysze w nocy "klakson" pociagu towarowego przy Lagiewnikach, nie wspominajac juz nawet o ciezarowce przewozacej smieci lub zlom z mpo(jezdzi taka fajna z przyczepa) - to jest dopiero cos, kazda nierownosc drogi jest az slyszalna, mimo ze po drodze domy i drzewa. Lepszego powodu wymyslec juz nie mogli...

Mam nadzieje, ze wkrotce pas zostanie przedluzony i wtedy Lublinek bedzie mogl faktycznie konkurowac. Ale chyba jeszcze przyjdzie nam troche poczekac, az ktos w koncu faktycznie zacznie zarzadzac...
    • Gość: q Byliście na Ciampino? IP: *.toya.net.pl 29.11.05, 23:27
      Tam samoloty lądują na wysokości okien nie dalej jak 200 metrów od nich. I co?
      I nic. Ja mieszkam przy Zgierskiej i to jest dopiero nie do wytrzymania
      (tramwaje i ciężarówki wyobraźcie sobie jeżdżą w nocy !!!) I co? I nic.
      A jeśli pan prezes (czyżby z nadania Kropy ? Bo kasę bierze jak Widzyk i też
      nic nie robi) nie chce aby jego firma zarabiała to niech spada skąd przyszedł.
      A może ma działkę od Rainara?
      • Gość: literka_m moze ktos mi wyjasni IP: *.client.mchsi.com 30.11.05, 02:34
        moze ktos mi wyjasni co znaczy , ze miasto jest, cyt.: "największym
        właścicielem lotniska" ?
        • Gość: J.S. Re: moze ktos mi wyjasni IP: 195.69.82.* 30.11.05, 11:25
          > "największym właścicielem lotniska" ?

No generalnie miasto to dosc duzy obszar ;)
    • Gość: Homopolacus Przy szpitalu prawie nic nie słychać , radni ... IP: *.grs-3.g1.pl 30.11.05, 08:18
      oglądaja za dużo amerykańskich filmów o samolotach gdzie emituje się dużo
      hałasu . Przy szpitalu nic nie słychać bo lądowania sa dość ciche a startu tym
      bardziej , pobliska kolej obwodowa jest czsem bardziej uciążliwa .Radziłbym
      wykorzystać szansę bo Łódź ma szansę nie zostać prowincją w Polsce .
    • geograf Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 08:26
      No i zgodnie z oczekiwaniami zaczęło sie wkladanie kija w szprychy nocnego
      polaczenia.
      Nikt nie cieszy sie,ze bedzie polaczenie itd.
      Wszyscy martwia sie o uciazliwosc dla mieszkancow miasta (SIC!!! kiedy
      ktokolwiek pojmie,ze samo mieszkanie w miescie jest, na ktora sie zgadzamy:/), a
      nie o szase na sukces i zarobek dla Lodzi.
      Jesli ma byc glosno- to moze nalezy sprawdzic jak bardzo slychac Ryana w
      niedziele nad ranem, gdy Lodz jest pusta (podobne jak w nocy).

A moze chodzi tu o probe nieczystej konkurencji, zakulisowe dzialania Ryana?
      Tyle tylko, drogie wladze, ze monopol konsumentom nigdy nie wychodzi na dobre:/

Bosz.
      Znowu ta Lodz!
    • al_ Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 09:09
      Buahahahaha lotnisko, na którym nie można lądować w nocy. Śmiechu warte :D.
      Buahahahahahahahahahaha. Myślałem, że spadnę z krzesła jak przeczytałem o tym w
      gazecie :)))))))).

Nie dość, że mamy lotnisko na pasie którego ktoś wybudował.. hm... osiedle :D,
      to mamy lotnisko, na którym nie można lądować... Znaczy można od do :D. I
      posiadamy jedyne na świecie lotnisko, na którym... ów lądowania się nie
      opłacają :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. buahahahahahahahhahahahahaha.
      • topjes Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 09:37
        > posiadamy jedyne na świecie lotnisko, na którym... ów lądowania się nie
        > opłacają

Na Okęciu jest zakaz lotów w godzinach bodajże 23.00 - 6.00
        • al_ Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 09:46
          też?? buahahahahahahahahahahahahhahhahahahahahahaha. Zaraz spadnę z krzesła :D.
        • Gość: Raf Re: Co z lotami do Irlandii? IP: 193.108.78.* 30.11.05, 09:55
          Nieprawda! lataja cały czas
          • Gość: al_ Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.toya.net.pl 30.11.05, 09:57
            tak mi się wydaje, że kiedyś ok 4 rano odbierałem kogoś...
          • topjes Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 11:29
            > Nieprawda! lataja cały czas

Ale co "nieprawda". Ja nie napisałem, że nie latają. Napisałem, że jest zakaz
            lotów. To tak jak z zakazem parkowania - rozumiesz? :)
        • geograf Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 10:59
          Może i są pewne regulacje , ale tak się składa, że rejon Okęcia jest w znacznie
          większym stopniu zurbanizowany niż Lublinka (nawet przyjmując odpowiednie
          proporcje co do wielkości tych dwóch miast)...
    • Gość: rk Re: Co z lotami do Irlandii? IP: 195.143.166.* 30.11.05, 09:46
      Na lotnisku w moim miescie tez jest zakaz ladowania od 23:00 do 06:00 i nikt z
      tego powodu nie protestuje.
      Samoloty ktore nie zdaza do 23:00 wyladowac sa kierowane na inne lotniska a
      pasazerowie sa przewozeni autobusami
    • Gość: Raf Re: Co z lotami do Irlandii? IP: 193.108.78.* 30.11.05, 09:53
      Bardzo dobrze!!!! Odstrzelić warszawke!!! Pomimo lokowania siedziby firmy w
      Łodzi przez tyle tygodni Centralwings olewał Lublinek. Czas olać Centralwings.
      Miasto dogadało się z RYIANEM przez morze szybciej niż z firmą która ma
      siedzibę w Łodzi. Brawo
      • jaasioo Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 10:34
        Odstrzelić to takich debili jak ty. Czy Ryan złożył ofertę na Dublin? Jakos
        nie!!! Zatem wybór nie jest pomiędzy Centralwings, a Ryanem, a pomiedzy
        Dublinem, a brakiem rejsu.

A swoją drogą ciekawe czemu Radio Parada tyle w wiadomościach mówi o Ryanie. I
        ciekawe czemu wczoraj dali prawo wypowiedzi tylko prezesowi Krawczykowi, a
        drugiej strony nie poprosili o wypowiedź. I w końcu ciekawe czemu UMŁ tak długo
        negocjował z Centralwings, czy to, że rodzina właściciela Radia Parada pracuje
        w Wydziale Promocji UMŁ nie ma na to żadnego wpływu? Ja nic nie sugeruję - ja
        tylko pytam.

Jaś
      • geograf Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 11:00
        W interesie nie powinno być sentymentów...
        Jeśli będziemy się obrażać na wszystkich, to nic nie załatwimy zarówno w Łodzi,
        jak i w Brukseli (to już odnosząc się do większej sprawy)
    • Gość: lukas_lodz Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.netcologne.de 30.11.05, 12:02
      W wielu europejskich miastach samoloty przelatuja (nisko i wolno do ladowania)
      nad centrum... czesto w dzien co kilka minut, w nocy tez co jakis czas - i nikt
      z tego problemu nie robi - tak musi byc.

Szukanie dziury w calym :/
    • Gość: decybel Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.lnet.pl 30.11.05, 13:51
      Niech dokonają pomiaru hałasu tego biednego B737 nad szpitalem, biorąc pod
      uwagę czas jedo trwania i porównają z tramwajami, samochodami jeżdżącymi bez
      przerwy. Co za bzdury!!!
      • Gość: kuba Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 14:07
        a od kiedy w lodzi jezdza tramwaje noca?? i tak jestem za tym zeby samoloty do
        lodzi lataly i to jak najwiecej. fajne bybylo polaczenie do niemiec
        (frankfurt/hahn)....
        • Gość: S&F Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:53
          No to może zrobimy jakiś marsz na Piotrkowskiej?
          Pozdrawiam
          • Gość: S&F Re: Co z lotami do Irlandii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:54
            Oczywiście w obronie lotniska przed jego prezesem.
          • geograf Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 15:42
            A nie lepiej interwencjować poprzez Stowarzyszenie?

A z wiecy...śmiej się śmiej...
            • topjes Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 17:15
              > A nie lepiej interwencjować poprzez Stowarzyszenie?

Stowarzyszenie zainterweniowało wczoraj natychmiast. Nie wszystko co robimy
              widać bezpośrednio na naszych stronach. Oprócz tego są setki maili, telefonów,
              spotkań itd.
        • geograf Re: Co z lotami do Irlandii? 30.11.05, 15:42
          Hmmm.. ostatnia "11" przejeżdża pod szpitalem o 00:06.
          Między 23, a 24 zjeżdża kilka składów do zajezdni Chocianowice.
          Natomiast pierwsza "11" przejeżdża pod szpitalem o 3:44.
          Ile TIRów przejeżdża w nocy przez RLL?
          Bo to,że jeździ dużo jest rzeczą oczywistą, w każde lato je słyszałem mieszkając
          w głębi Chojen...
    • Gość: gosciu HAŁAS IP: *.44.rev.vline.pl 30.11.05, 20:58
      wszystko pieknie, jak skorzystam z lotu to bede zadowolony, ALE...
      no wlasnie jest i ALE - mieszkam na Retkini nieopodal Lublinka na swoje
      nieszczescie:(
      jak rajanery startuja to jest taki huk jakby sie niebo rozrywalo - TRAGEDIA!
      niech sobie lataja, nie jestem zrzeda, ale uswiadomcie sobie ludzie ze to
      lotnisko jest W MIESCIE!
      i kazdy kolejny lot to coraz czestszy huk, bueeee:(((((
      cos za cos - a moze by tak czynsze na Retkini ciuteczke obnizyc za SZKODLIWE
      WARUNKI OTOCZENIA?
      • Gość: TOMEK Re: HAŁAS IP: *.thebestmedia.net 30.11.05, 21:08
        TO PO CO SPROWADZAŁEŚ SIĘ NA RETKINIE, SKORO WIEDZIAŁEŚ, Ż TU JEST LOTNISKO?
        WYPROWADŹ SIĘ!!!
        • berger.m Re: HAŁAS 30.11.05, 21:38
          Po co te nerwy? Używajmy siły argumentu, a nie argumentu siły.
      • Gość: S&F Re: HAŁAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:10
        Bardzo dobry pomysł jest argument.
        Ale jak sam zauważyłeś zawsze jest jakieś ale, samoloty robią dużo huku tylko
        przy starcie, które zazwyczaj odbywają się za dnia, lub wcześnie rano, a to nie
        powinno przeszkadzać bo przecież mieszkasz w mieście.
        No nie powiesz mi, że tramwaje czy autobusy, które jeżdżą nocą ci nie
        przeszkadzają.Jeśli nie tzn. że przyzwyczaiłeś się i tylko kwestią czasu jest
        przyzwyczajenie do samolotów.
        Pozdrawiam
      • Gość: MarcinK Re: HAŁAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:10
        A przy jakiej ulicy na Retkini mieszkasz? Chcę pomierzyć ten hałas
        decybelomierzem, bo też często bywam na Retkini i moi rodzice tam mieszkają, a
        jak tramwaj przejeżdża to nie słychać zupenie startującego Ryana.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: Marecki Re: HAŁAS IP: *.retsat1.com.pl 01.12.05, 22:49
        Drogi Gościu.
        Ja również mieszkam na Retkini(i to przy Maratońskiej z oknami w stronę lotniska), ba nawet pracuję - ale żeby coś "rozrywało" niebo to chyba lekko przesadziłeś. Naprawde dobrze trzeba się wsluchac by uslyszec Benka, a jak juz jest wlączony TV lub radio to juz wogole nozna o nim zapomniec.
    • Gość: Lotnik kosmonauta A moze tez inny kierunek??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 21:11
      Nie rozumiem dlaczego wszystkie loty z Lodzi mialyby byc do Wielkiej Brytanii i
      Irlandii a nie na przyklad do Monachium???
      • ps01 Re: A moze tez inny kierunek??? 30.11.05, 21:36
        Lotnik kosmonauta napisał(a):
        > Nie rozumiem dlaczego wszystkie loty z Lodzi mialyby byc do Wielkiej Brytanii i
        > Irlandii a nie na przyklad do Monachium???
        Z tego prostego powodu, że Łodzią interesują się głównie low-costy. A prawdziwe
        low-costy omijają lotnisko w Monachium szerokim łukiem (zdziera za swoje
        usługi). Największe szanse są na Frankfurt-Hahn, ale to dość daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka