Gość: beret IP: 5.2.1R* / 202.56.253.* 02.12.05, 20:55 wiadomosci.onet.pl/1205765,11,item.html Brawo Kaczor! Platfusy na pohybel! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
6.na.9 Re: Dług'o na to musieli czekać 03.12.05, 10:58 Sobotkę "obsłużyli" od ręki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e? Re: Dług'o na to musieli czekać IP: *.retsat1.com.pl 03.12.05, 11:18 6.na.9 napisał: > Sobotkę "obsłużyli" od ręki Uniewinnił go już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzxc Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.toya.net.pl 03.12.05, 12:51 populista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca oszołomów Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.piotrkow.net.pl 03.12.05, 17:47 NIE dla ułaskawienia MORDERCÓW!!! Piszmy protesty do Ziobry, Marcinkiewicza i Kaczek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.lodz.msk.pl 04.12.05, 22:52 Jeśli było dokładnie tak jak w "Długu", to ci goście skazani za "morderstwo" powinni wyjść jeszcze dziś i dostać wysoką nagrodę państwową za namierzenie i skuteczne wyrwanie chwasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 23:04 chyba dyskutujecie nie na temat chłopcy wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3047397.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rymcymcym Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.mnc.pl 04.12.05, 23:10 ciekawe ze Kwach wczesniej odmawial ulaskawienia Sikory. zdanie zmienil dopiero po deklaracji Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.lodz.msk.pl 04.12.05, 23:25 Martwi mnie taka "licytacja" prezydentów w ułaskawianiu, lepiej byłoby gdyby zamiast tego wpływali na skuteczne i surowe karanie przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.12.05, 00:57 > Martwi mnie taka "licytacja" prezydentów Jakie widzisz jej zle strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:08 Takie że chwasty unikają kary. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" 05.12.05, 16:57 Dokładnie!!! A w przyszłości wybudować takim pomnik z napisem ,,Zasłużeni dla spoleczeństwa" ...za wyrywanie chwastów społecznych!! Kto oglądał ,,Dług"(świetny film) wie o co chodzi!! A njgorzsze że w dzisiejszych czasach takich ludzi osadza się w więzieniach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Długi ułaskawi bohaterów "O dwóch takich..." IP: 195.69.82.* 05.12.05, 02:13 Odpowiedz Link Zgłoś
brite nie jestem pewien 05.12.05, 17:17 Nie jestem do końca pewien, czy ułaskawienie faceta, który uczestniczył w ucinaniu głów swoich prześladowców jest dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
damndogu Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" 05.12.05, 17:27 z jednej strony można powiedzieć, że oni tylko się bronili, ale z drugiej strony czy nie są gorsi od swych prześladowców? to przecież ci drudzy stracili głowy. niby pokazali swoją postawą, że nie należy się dawać uciskać, ale przecież nie można bezkarnie zabijać ze strachu czy innych powodów. nie można też traktować ułaskawienia jako przyzwolenia dla takich czynów, dlatego jest to bardzo delikatna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: Kaczyński ułaskawi bohaterów "Długu" IP: 81.219.73.* 05.12.05, 23:51 rozumiem wasze dylematy,natomiast mozemy smiało powiedzieć,ze sąd zle zakwalifikował przestępstwo i wydał zbyt wysoki wyrok. przyjmując,ze zarzuty mogłyby być łagodniejsze nieco,dostał by pan sikora np.12 lat. jesli odsiedział 8 to i tak by juz odpokutował i za dobre sprawowanie powrócił do społeczenstwa. więc nie mozemy dziś mówić,ze nie było winy i kary. nie rozumiem tylko dlaczego jeden z nich siedzi dalej w więzieniu??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś