Gość: Adam Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.toya.net.pl 23.01.06, 14:48 Dziś 14 skręcały z Mickiewicza w Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.01.06, 19:16 Po siódmej rano doszło do zerwania sieci między Włókniarzy a Kościuszki. 10, 8 (chyba) i 14 na objazdach przez Kopernika, Zieloną. Cityrunnery miały chyba za zadanie utknąć na trasie. Przynajmniej od strony Retkinii stały dwa tuż za skrzyżowaniem z Włókniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.toya.net.pl 23.01.06, 15:32 Wczorak koło 19:30 stały tramwaje na Zgierskiej przed Limanowskiego. Powodem była zamarznięta zwrotnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Mróz pokonał MPK - stały tramwaje i autobusy IP: *.toya.net.pl 25.01.06, 14:08 Pasażerowie łódzkiego MPK znowu przeżywali sądny dzień. 16 tramwajów i 32 autobusy nie wyjechały o czasie z zajezdni. Wczoraj wykolejona 'dwójka' wstrzymała ruch tramwajów na ul. Rzgowskiej i ul. Dąbrowskiego. Napisana odręcznie informacja wprowadzała jedynie większy chaos. Pasażerowie byli zdezorientowani i nie wiedzieli, w jaki sposób mają dojechać do centrum miasta. Na niektóre autobusy trzeba było czekać nawet pół godziny. O godzinie 9 u zbiegu ulic Rzgowskiej i Dąbrowskiego wykoleiła się "dwójka", a o godz. 15.20 awaria "szóstki" na 10 minut wstrzymała ruch na ul. Piotrkowskiej. O godz. 14.45 w tył wagonu tramwaju linii 11, który stał na przystanku na ul. Pabianickiej uderzył tramwaj linii 46. Na szczęście, nikomu nic się nie stało, tramwaje nie kursowały przez 45 minut. Mieszkańcy Retkini ze zdziwieniem czytali kartkę z napisem "tramwaje opóźnione", którą umieszczono na krańcówce tramwajowej przy al. Wyszyńskiego. - Stoję już 15 minut i nie wiem, czy wsiąść w "12", która właśnie podjeżdża, czy czekać na "14" - mówi Patrycja Kośkiewicz. - Może się okazać, że oba tramwaje jadą objazdem, więc niepotrzebnie stoję i marznę czekając na właściwy tramwaj. - Kartka była przeznaczona dla pasażerów, żeby wiedzieli o opóźnieniach - mówi Marcin Małek z działu informacji MPK. - Tramwaje jeżdżą wolniej. Przy niskiej temperaturze trakcja tramwajowa pod wpływem zimna kurczy się i zrywa. Teraz będziemy ustnie udzielać informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Mróz pokonał MPK - stały tramwaje i autobusy IP: *.toya.net.pl 25.01.06, 14:09 I od razu errata do artukułu, "2" wytramwaiła się przed 8:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.toya.net.pl 25.01.06, 14:11 Skrzyżowanie Rzgowskiej i Dąbrowskiego we wtorek znów rano było nieprzejezdne, zamarzły zwrotnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: 81.168.185.* 27.01.06, 16:32 Przed chwilą ruszyły tramwaje na Retkinię. Nie jeździły przez około godziny. Jako KZ Mig i 2 nowe gnioty. Przyczyna nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.toya.net.pl 28.01.06, 18:10 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/563290.html Zablokowanie układu jezdnego tramwaju 12 wczoraj o godz. 15.20 było powodem sparaliżowania ruchu od skrzyżowania al. Wyszyńskiego z ul. Retkińską w kierunku centrum. Wagon trzeba było podnieść dźwigiem i postawić na wózku holowniczym. Tramwaje 10, 12 i 14 zawracano na krańcówkę przy ul. Bratysławskiej. Na godzinę uruchomiono zastępczą komunikację autobusową. *** Źle parkujące samochody - z powodu zaśnieżonych poboczy - były przyczyną kilkunastu opóźnień komunikacyjnych. Najdłużej, po kilkadziesiąt minut, czekali po południu pasażerowie tramwajów przy ul. Kopernika 18 i Gdańskiej 70. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Piesza pod tramwajem IP: *.toya.net.pl 30.01.06, 13:49 Na skrzyżowaniu ul. Zielonej i Żeligowskiego tramwaj linii 9 potrącił wczoraj przechodzącą przez torowisko kobietę. Przerwa w ruchu tramwajowym trwała godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI 27-01-2006, Linia 6, 9:57 IP: *.prokom.pl 30.01.06, 14:36 27-01-2006, Linia 6, 9:57, przystanek Wojska Polskiego / Strykowska, kierunek Kurczaki. proszynskit@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: 27-01-2006, Linia 6, 9:57 IP: *.prokom.pl 30.01.06, 14:37 Przepraszam nie ten topic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemeqq Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:54 11A Zgierska-Julianowska,ok.13:10-coś 3 razy strzeliło.Jedna 11 pojechała na Warszawską,następna na Żabieniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall wczoraj Legionów jeździła tylko 7 IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 17:46 15 i 43 gdzieś się musiały potopić koło 15:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: wczoraj Legionów jeździła tylko 7 IP: *.toya.net.pl 09.02.06, 19:31 We wtorek po południu i podobno od rana w środe nie jeździły 11 do Pabianic w zamian była kom zastępcza z tego co słyszałem o dziwo idealnie o czasie tramwajów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.02.06, 22:26 Dziś siedząc sobie na przysłowiowym spotkaniu dziwnych facetów koło Placu Wolności obserwowaliśmy różne ciekawostki. Przez Legionów przewinęły się 1, 11, 9, 8, elin z napisem zjazd do zajezdni Chocianowice jadący w kierunku Stoków oraz kilka awarii. Na zakończenie z Nowomiejskiej na Plac Wolności wjechał kanciak z czerwonym napisem Helenówek i stanął na Placu. Pewnie motorman musiał to sobie wszystko przemyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surrealista? Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:46 zatrzymania tramwajów? wiedziałem! następnym krokiem beda aresztowania autobusów.... dobrze ze nie mamy metra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI 12-02-2006 - dwa zaterzymania. IP: *.prokom.pl 13.02.06, 12:52 Pierwsze: Wojska Polskiego skrzyżowanie z ulicą Obrońców Westerplatte. Uszkodzony skłąd 1252-1253 - linia 6. dojechałem na miejsce awarii o godzinie 14:46. Pomiędzy uszkodzonym tramwajem a tym któych jechałem była jeszcze jedna szóstka.... Czyli zatrzymanie trwało już 30 minut. Około godziny 15:00 przywrócono ruch trmajowy. Komunikacja zastępcza była uruchomiona już po usunięciu awarii. Wymieniano przewód WN łączący obydwa wagony. W sumie pracownik kóry to robił o poświęcił się - wymieniał przewód stojąc na gniazdach jazdy ukrotnionej - czy zasilanie trakcji było wyłączone - nie wiem..... Gdy puszczono tramwaje pracownicy techniczni dokładnie oglądali jak koła tramwajów pokonuja torowisko (wyjątkowo fatalne....). Komunikacja zastępcza. Tak, uruchomiono. O godzinie 14:58 pojechał Ikarus w stronę ul. Strykowskiej. Niestety w tym przypadku jedyny negatyw to nieudolne nadal organizowanie komunikacji zastęczej. Przecież 200 metrów dalej jest krańcówka autobusowa. Nie można było na 15 minut "pozyczyć" jeden z autobusów oczekujących na tej pętli?. - a nawet można było jeden z autobusów 85 czy 88 (akurat wcześniej odjechał z pętli na trasę do Janowa) skierować z pętli do Franciszkańskiej a potem na właściwą trasę. Ewentualne opóźnienie 6 minut nie byłoby odczuwalne a pasażerowie nie musieliby tyle czasu czekać na przystankach. Zatrzymane składy: ten z awarią - linia 6; trawmaj linii 1; dwa tramwaje linii 6. Uszkodzony skład 1252-1253 - zjechał o włąsnych siłach do zajezdni. Kolejna szóstka nie pojechała na swoją trasę, dopiero trzecią z zatrzymania skierowano na Kurczaki. Jeden skład tramwaju linii 1 pojechał na Chojny. Drugie zatrzymanie - niedziela około godziny 18:00. Na ul. Narutowicza (i Kopcińskiego) w kierunku wschodnim kursowały Cityrunnery na linii 10, oraz tramwaje linii 14 i 8. Odpowiedz Link Zgłoś
405ng Re: 12-02-2006 - dwa zaterzymania. 17.02.06, 20:23 Nie można było na 15 minut "pozyczyć" jeden z autobusów > oczekujących na tej pętli?. - A potem znowu jest raban,ze sa kursy niezrealizowane ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Tramwaje stały na rondzie Lotników i Kilińskiego IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 12:58 Czwartek, 16 lutego 2006r. Przez ponad 40 minut zablokowany był wczoraj ruch tramwajów na rondzie Lotników Lwowskich. Przestój spowodował tramwaj linii 46, który wypadł z szyn. Trzykrotnie w ciągu dnia był natomiast wstrzymywany przez strażaków ruch tramwajów w różnych punktach ul. Kilińskiego. Powodem były niebezpiecznie zwisające z dachów nad chodnikiem sople, które musieli usuwać. Przerwy trwały od 15 do 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.02.06, 19:41 Od paru już godzin tramwaje nie docierają na Retkinię, zawracają na Bratysławskiej. Zacząć sie musiało w okolicach 17.00, może wcześniej. Nie ma śladu awarii, wykolejenia, zerwania trakcji, brak tramwajów na wspomnianym odcinku sugeruje że to nie jest zanik napięcia. Podejrzewam, że powodem jest pęknięta szyna koło Piasków, bowiem jeszcze przed południem tramwaje przetaczały sie tam przez potężną wyrwę. Może szyna bardziej zapadła sie w błocie i musieli zatrzymać ruch. Kursuje TKA (Tramwajowa Komunikacja Autobusowa, lub jak kto woli zatramwaj) - Ikarus, Solaris, Gniot, może coś jeszcze. Koło 18.00 wewnątrz - ścisk niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.02.06, 21:10 Widziano też samochód wieżowy do pracy na sieci. W sumie, to jedno z większych zatrzymań ostatnimi czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
darek-krysztofiak Re: Zatrzymania tramwajów - spis. 17.02.06, 21:21 > Gość portalu: Ja napisał(a): > Widziano też samochód wieżowy do pracy na sieci. > W sumie, to jedno z większych zatrzymań ostatnimi czasy... Żebyś wiedział i na dodatek nietypowe. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
darek-krysztofiak Re: Zatrzymania tramwajów - spis. 17.02.06, 21:20 > Gość portalu: Ja napisał(a): > Od paru już godzin tramwaje nie docierają na Retkinię, zawracają na > Bratysławskiej. Zacząć sie musiało w okolicach 17.00, może wcześniej. Gdzieś w tych okolicach się zaczęło, pierwsza KZ o 18:00 widziana na pętli przy Al. Wyszyńskiego, pilotowana przez fiata pandę. > Nie ma śladu awarii, wykolejenia, zerwania trakcji, brak tramwajów na > wspomnianym odcinku sugeruje że to nie jest zanik napięcia. Proszę się nigdy nie sugerować. ;) [ciach] Otóż o godzinie 18:00 przechodziłem obok pętli na Al. Wyszyńskiego. Na pierwszym torze od budynku stał tramwaj linii "12", nad którym wisiała zerwana sieć trakcyjna (pęknięcie prawdopodobnie nastąpiło nad samym patykiem. Jedna część kabla wisiała obok czoła tramwaju, a druga spadła na "peron" przystanku. Prawdopodobnie spadająca sieć trakcyjna nie zrobiła nikomu krzywdy. Kolejny raz mijałem krańcówkę (reg.) po 19:00 , przed tramwajem stało seicento z nadzoru ruchu, kabel leżący na przystanku przerzucono przez wagon na drugą stronę, aby nie przeszkadzał przechodnią, zauważyłem również dźwig. Wywnioskowałem, że czekają na resztę sprzętu, tramwaj będzie trzeba czymś przepchnąć, moim zdaniem może do rana się wyrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.02.06, 23:50 Otóż wyrobili się dużo szybciej. Około 22.00 pechowy tramwaj o własnych siłach odjechał. Przed nim podążał samochód wieżowy. Natomiast zastanawia mnie jak to się stało, że wszystkie inne tramwaje zjechały z tego odcinka. Rozumiem, że drugi tor był przejezdny, wobec tego. Odpowiedz Link Zgłoś
darek-krysztofiak Re: Zatrzymania tramwajów - spis. 18.02.06, 00:40 > Gość portalu: Ja napisał(a): > Otóż wyrobili się dużo szybciej. Około 22.00 pechowy tramwaj o własnych > siłach odjechał. Przed nim podążał samochód wieżowy. Świetnie, mam w związku z tym zdarzeniem krótką fraszkę. Czy potrzeba dekapitacji, do prezesa rezygnacji? > Natomiast zastanawia mnie jak to się stało, że wszystkie inne tramwaje > zjechały z tego odcinka. Rozumiem, że drugi tor był przejezdny, wobec tego. Oczywiście, przecież napisałem, że to się stało na pętli, a "12" jej nie opuściła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje IP: *.toya.net.pl 18.02.06, 12:34 Sobota, 18 lutego 2006r. Niemal jednocześnie stanęły wczoraj tramwaje na Dąbrowie i na Retkini. Z powodu zaniku napięcia od godz. 17.15 tramwaje zamiast dojeżdżać do pętli na al. Wyszyńskiego zawracały przy ul. Bratysławskiej. Od godz. 17.20 do 19.55 natomiast nie kursowały tramwaje na ul. Dąbrowskiego od al. Śmigłego-Rydza. Zamiast tego były kierowane do pętli Niższa. MPK uruchomiło w obydwu miejscach komunikację zastępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje 19.02.06, 10:41 W niedzielę od samego rana nie kursują tramwaje do Wyszyńskiego. Wszystko zawraca na Bratysławskiej. Jeździ KZ (Volvo i Ikarusy). Do chwili publikacji tego postu sytuacja bez zmian. Około godz. 7:30 była płukanka torowiska na łuku pomiędzy Bratysławską a Króla. Natomiast obecnie swoimi zabawkami bawią się sieciowcy w rejonie Armii Krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 12:14 > Natomiast obecnie swoimi zabawkami bawią się sieciowcy w rejonie Armii Krajowej Coś często ostatnio bawią się na Retkini. Przyda się tam większy remoncik. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje 19.02.06, 12:21 Nie będę pokazywał palcem na pana z wąsami noszącego śmieszną czapeczkę i szarfę, który to jest odpowiedzialny za ten stan rzeczy. W końcu to trasa W-Z... A miało być tak pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 12:23 Polecam umiarkowany optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskla Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 13:00 Już jeżdzą , :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje 20.02.06, 16:53 W nowy tydzień Retkinia wchodzi po staremu. :) Dziś znów wizytacja sieciowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belyall Re: Na Dąbrowie i Retkini stały tramwaje IP: *.toya.net.pl 19.02.06, 17:36 > Nie będę pokazywał palcem na pana z wąsami noszącego śmieszną czapeczkę i > szarfę, Nie wspomnę, że wygląda w tym jak "robol" i robi zlą opinię miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Dziś ~16:00 Narutowicza/Wierzbowa 19.02.06, 19:43 Stał jeden skład na łączeniu torowiska "węgierskiego" ze starym w kierunku do centrum. Obok pojazdt techniczny MPK. 7 z z Niższej na Koziny jechała Kopcińskiego - Narutowicza - Konstytucyjna - Pomorska .... 12 - z Radiostacji - Kopińskiego - Piłsudskiego - Kościuskzi - Zielona ..... 13 - ???? nie wiem ale prawdpodobnie z Niższej ulicami: Piłsudksiego - Kościuszki - Zielona ... Z ciekawostek z zajezdni wyjechała bulwa na trasę linii 10 do pętli Augustów. Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Re: Dziś ~16:00 Narutowicza/Wierzbowa 19.02.06, 19:44 W przeciwnych kierunkach trasy bez zmian. I co ciekawe - tramaje miały włożone czerwone numery linii!!! - przynajmniej te które widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Dziś ~16:00 Narutowicza/Wierzbowa 20.02.06, 16:56 Bo ZDiT zaczął się MPK do tyłka dobierać, że firma norm oznakowania nie trzyma i teraz nagle zmiana tablicy na czerwoną na skutek jakiejś magicznej siły przestała być wielce problematyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: Zatrzymania tramwajów - spis. 20.02.06, 20:31 od 17:30 zamknięty dla tramwajów jest fragment ulicy Gdańskiej z powodu awarii wodociągowej, do odwołania 15 i 46 jadą przez Zieloną i Kilińskiego(46)/Konstytucyjną(15) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychooo Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.59.rev.vline.pl 24.02.06, 13:43 Zatrzymanie przy Julianowie... Powód: Autobus linii 73 rozkraczył !RóWno! na torach na skrzyzowaniu Zgierska/Kniaziewicza ;) Zdjęcia z tej imprezy (aparat z komórki wiec nie najlepszej jakości:P) www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075725.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075732.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075740.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075747.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075803.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075812.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_075837.jpg www.zbyszko.zagrosze.biz/temp/060224_080115.jpg (sorki za palec :p) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Tramwaj wypadł z szyn na Aleksandrowskiej IP: *.toya.net.pl 25.04.06, 21:19 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/594498.html Niewiele brakowało, by doszło wczoraj do tragedii na ul. Aleksandrowskiej. W zastępczym tramwaju linii Z1 podczas jazdy pękła ośka koła. Tramwaj częściowo wypadł z szyn. Zatrzymał się tuż przy słupie trakcyjnym. Na szczęście nikt nie odniósł obrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.04.06, 12:58 Dzisiaj straszna awaria. Motorman zapomniał z zajezdni nastawiacza (jakim cudem nie było go na stanie wagonu???) i jak mu nie przeskoczyło przy Zachodniej/Limanowskiego z automatu, to musiał pożyczać z jadącego za nim tramwaju. No ogólnie bomba. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.prokom.pl 26.04.06, 15:32 A może jakiś złomiarz ukradł. Waży trochę to i może na winiasza starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarusojelcz Re: Zatrzymania tramwajów - spis. IP: *.palacmlodziezy.lodz.pl 26.04.06, 16:50 kilka dni temu wystawała poręcz z okna w 1567. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Płonęła "7" IP: *.toya.net.pl 28.04.06, 19:46 Uszkodzenie tramwaju linii "7" było wczoraj przyczyną zmiany kursów tramwajów. O godzinie 8.24 zjeżdżająca do zajezdni "siódemka", (w której wcześniej doszło do awarii) zaczęła się nagle palić. Do zdarzenia doszło na al. Rydza-Śmigłego przy ul. Zbiorczej. Natychmiast wezwano straż pożarną. Na szczęście w środku nie było pasażerów. Pożar ugaszono, ale tramwaj na długo zablokował ruch. Wszystkie "trzynastki" i "siódemki" trzeba było kierować trasą zastępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Czarny piątek MPK IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 21:44 Dwukrotnie wykoleiły się wczoraj tramwaje łódzkiego MPK. Najpierw o godzinie 12.38 z szyn wypadł drugi wagon tramwaju linii 13 jadący na Teofilów i zablokował skrzyżowanie al. Rydza-Śmigłego z al. Piłsudskiego. Tramwaj linii 6 wypadł z szyn i uszkodził słup sieci trakcyjnej. O godzinie 17.50 u zbiegu alei Kościuszki i ul. Żwirki wykoleiła się "szóstka" i uderzyła w słup sieci trakcyjnej. Zerwanie odciągu tej sieci było natomiast powodem zatrzymania tramwai na al. Wyszyńskiego w okolicach ul. Retkińskiej. W każdym przypadku MPK uruchamiało autobusową komunikację zastępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Czarny piątek MPK 05.06.06, 02:26 Owszem, drugi wagon z 13 postanowił zabawić się w 14 i skręcić w Piłsudskiego w lewo. Sporo tramwajowych części na jezdni, wagon prawie na środku skrzyżowania i kierowcy hamujący tuż przed nim, brr... Wczoraj natomiast ok. 12.00 w tym samym miejscu zarejestrowałem obrazek taki: na wysokości Polmosu na Kopcińskiego 2 dźwigi stojące w kierunku Narutowicza i majstrujące przy czymś, co chyba w sumie okazało się wagonem 2272 (nie zdążyłem zauważyć), gdyż wagon 2393 stał sobie samotnie jeszcze na Rydza-Śmigłego. Czyżby pierwszy z pary uciekł do przodu? Ktoś coś wie, co się wydarzyło? Aha, mimo włączonych świateł na skrzyżowaniu marszałków ruchem w tym czasie kierowała policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Czarny piątek MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:52 W pracy na mnie krzywo zaczęli patrzeć, jak w ciągu miesiąca było tylko kilka dni, że się nie spóźniłam. Reszta dni to opóźnienia przez awarie, a kadry przestały mi wierzyć. Komu za to podziękować? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Czarny piątek MPK 05.06.06, 21:01 Ze zdjęcia w EI wynika, że wagonem wykolejonym mogła być któraś z Enik. Widać, że stoi przy rzeczonym uderzonym słupie, a jakiś mechanik patrzy pod wózek... Do tego ma opuszczony patyk. W okolicy słyupa jednak nie widać żadnych elementów buźki, żeby stwierdzić, że to była ona. Na szczęście. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam 13.06.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 11:34 Tramwajowe przestoje Do kilku zatrzymań ruchu tramwajów doszło wczoraj w mieście. Tuż po godz. 11 w tramwaju "15", jadącym ul. Rzgowską, na wysokości ul. Paderewskiego zasłabła pasażerka. Przerwa w ruchu trwała ok. 20 minut. Przed godz. 12 na rondzie Solidarności holowany tramwaj nr 43 wykoleił się i uderzył w samochód ciężarowy. Nikt nie ucierpiał, ale przywrócenie ruchu zajęło kilka godzin. MPK uruchomiło komunikację zastępczą. Na skrzyżowaniu ul. Strykowskiej i Wojska Polskiego kierowca samochodu ciężarowego uderzył w drzewo, które przewróciło się na tory. Usunięcie przeszkody zajęło ponad pół godziny. Popołudniowe zajęcie ekipom technicznym MPK zapewniła awaria torowiska na ul. Piotrkowskiej (przy ul. Radwańskiej), do której doszło około godz. 15. Przez kilka godzin tramwaje były kierowane objazdami. Kursowała komunikacja zastępcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kłopoty z tramwajami na Pabianickieji i Zgierskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:43 Od godz. 5.32 do 6.45 brakowało wczoraj prądu w sieci trakcyjnej na ul. Pabianickiej. Pomiędzy Chocianowicami a rondem Lotników Lwowskich kursowały w tym czasie zastępcze autobusy. Po południu awaria sieci trakcyjnej na ul. Zgierskiej przy ul. Jesionowej spowodowała, że tramwaje linii 4 i 11 przez dwie godziny (od 16.26) musiały zawracać na Julianowie. Na odcinku Julianów- Helenówek pasażerów woziły zastępcze autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Wagon "3" wypadł z szyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:44 Około godz. 9 wykoleił się w okolicy wiaduktu na ulicy Warszawskiej tramwaj linii "3". Przez godzinę "trójka" kursowała tylko od Julianowa do pl. Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś