Dodaj do ulubionych

Nauczyciel rzedsiebiorczośći

IP: *.toya.net.pl 13.12.05, 19:39
jesem zbulwersowany tym zajsceim. jak nauczyciel , syn vice-dyrektor szkoly p
Liliany Różyckiej może się tak zachowywać w stosunku do ucznia
www.toya.net.pl/~adi_em/IF/Filmy/Film(7).3gp
TO JEST NIEDOPUSZCZALNE!!!!
Obserwuj wątek
    • camelot Re: Nauczyciel przedsiebiorczośći 13.12.05, 19:59
      Zachowanie nauczyciela rzeczywiście wysoce naganne ale ta uczennica to trochę
      jest debilna.
    • Gość: kol.3 Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:15
      Geniusz pedagogiczny to nie jest, a panienka pewnie się nie nauczyła, nie
      dosłyszałam czym ona go tak wkurzyla. Dobrze że moje dziecko tam nie chodzi.
    • Gość: Strochu Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 14.12.05, 20:36
      A ja jestem absolwentem tej szkoły. Faktycznie, zachowanie nauczyciela
      przedsiębiorczości jest naganne, ale myślę, że poważniejszym problemem w tej
      szkole jest osoba pani pedagog, Niny T., która zamiast pomagać uczniom, znęca
      się nad nimi psychicznie. Myślę, że należałoby coś z tym zrobić. Pozdrawiam
      wszystkich z IX.LO w Łodzi :-)
      • Gość: gość Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 15.12.05, 20:55
        Też byłem uczniem tej szkoły i trochę przesadziłeś z oceną Pani pedagog. Jestem
        bardzo ciekawy w jaki sposób się nad tobą znęcała? To że ktoś każe zmienić
        obuwie, zdjąć kolczyki, wyjąć ręce z kieszeni gdy się rozmawia ze starszym lub
        zjąć tapetę jakieś umalowanej panience itp. to nie znęcanie tylko nauka dobrego
        wychowania. Sorry stary ale szkoła to nie impreza lub knajpa, żeby chodzić i
        wyglądać jak się komu podoba. I powiem Ci więcej, że dzięki właśnie tej osobie
        wiele osób ukończyło tą szkołe zamiast z niej wylecieć. Pozdrawiam byłych i
        obecnych ucznów IX L.O.!
        • Gość: BARTEK STROŻEK Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 16.12.05, 00:46
          a niby z jakiej racji mialbym wyjąć kolczyk, bo sie tak pani ninie podoba? z
          jakiego ty swiata jestes czlowieku ?? kazdy ma wolnosc osobistą i trzeba to szanować
          • Gość: Michał M. To jest szkoła IP: *.lodz.msk.pl 17.12.05, 00:06
            To jest teren szkoły. Obowiązuje tam regulamin. Jeśli mówi, że nie wolno nosić
            kolczyków, to masz 2 możliwości:
            - usuwasz kolczyk z ucha/nosa;
            - usuwasz siebie ze szkoły do innej.
            To jest wolność osobista. To o czym Ty piszesz to smarkateria.
            • Gość: jassne Re: To jest szkoła IP: *.toya.net.pl 17.12.05, 17:30
              Ale tego w regulaminie nie ma. Czlowieku jak opowiadalem kumplom, ktorzy
              mieszkają zagranicą, to nie chcieli wierzyc, jak sie traktuje ucznia w polsce
              • Gość: Michał M. Re: To jest szkoła IP: *.lodz.msk.pl 17.12.05, 18:10
                Nie stawiaj mi zagranicy za przykład. Nie chiałbym, żeby moje dziecko było
                głupie jak absolwent amerykańskiej szkoy średniej.

W szkole rządzi dyrektor i nauczyciele. Uczniowie się mają podporządkować.
                • Gość: ziomal Re: To jest szkoła IP: *.toya.net.pl 18.12.05, 16:28
                  Jak widać nie są tacy głupi, bo to zagranicą
                  mają Siemensa, Audi, Boscha, Mercedesa, Sony, Panasonica... itd... Można by w
                  nieskończoność wymieniać... A u nas... ???
                  • gothmucha Re: To jest szkoła 19.12.05, 01:27
                    Też jestem absolwentem IX LO i zgadzam się - pani Nina T. JEST ogromnym problemem tej szkoły. Ja sam mam z nią jak najgorsze doświadczenia - była rok moją wychowawczynią i był to rok dla naszej klasy (maturalnej) pełen walki i uporczywej partyzantki. Przykład - jako klasa humanistyczna dostaliśmy możliwość od naszej nauczycielki, żeby na część lekcji w klasie maturalnej przychodziły tylko osoby zdające maturę z tego przedmiotu - pani Nina uznała, ze tak być nie może i i musieli chodzić wszyscy. Ta pani również miała "upatrzone" osoby "problemowe" w jej ocenie i przez pełne 4 lata poddawała je obserwacji objawiającej się cotygodniowym wzywaniem na dywanik. Kolezankę 4 lata oskarżała o branie narkotyków (co jej się tak naprawdę nie zdarzyło wcale) i nie trafiały żadne argumenty. Najzabawniejsze jednak było traktowanie ludzi 19letnich jak zupełnych dzieci. Wszystko, co nas dotyczyło, bylo ustalane z rodzicami zupełnie bez naszego udziału (a chyba powinniśmy mieć jakies zdanie np o studniówce, co?). Zebrania u niej były co miesiąc, uzupełniane częstym wzywaniem rodziców do szkoły. Moi w końcu uznali że to śmieszne i przestali przychodzić. Ja sam doświadczyłem jej "urabiania" na własnej skórze, tylko dlatego, że ubierałem się w 1 i 2 klasie na czarno, a w klasie 4 pani uznała, że jestem jedną z osób nastawiającyh klasę przeciwko niej (wtedy JESZCZE nie).
                    Cóż, bywa.
                    Ale ona jest wyjątkiem. Pamiętam doskonale innych nauczycieli, do których mam ogromny szacunek - p. Ignaczaka, p. Solińską, p. Żarnotal (moją wychowaczynię przez pierwsze 3 lata - już nie uczy), p. Jurka, p. Chmal, p. Cieślik, p. dyrektora Kolasińskiego i wielu innych. To była bardzo dobra szkoła wtedy i powiem szczerze, że jest mi wstyd, ze zaistniała taka sytuacja - jestem jej absolwentem i jestem bardzo do niej przywiązany (sentyment!).
                    Natomiast rzeczony pan od przedsiębiorczości jest synem vice dyrektor szkoły (to wiem od koleżanki, która obecnie uczęszcza tam) - to chyba nie jest w porządku...
      • Gość: Gandalf Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 17.12.05, 22:13
        Ja tez jestem absolwentem tej szkoly i wcale nie uwazam zeby pani pedagog byla
        taka zla. szkola to nie dyskoteka!! kazdy uczen powinien sie zachowywac i
        wygladac jak uczen a pani pedagog tego uczy!!! sadze takze, ze jezeli uczniowie
        nie beda mieli kata nad soba, to niedlugo nasze szkoly beda przypominac
        amerykanskie szkoly, ktorych wizerunek najlepiej przedstawia film pt. "Dyrektor
        szkoly"!
        Ps. Pana Liliana R. powinni zwolnic (i jedo mausie, p. Liliane R. takze).
        Pani Magadalena St. na dyrektora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam
    • Gość: xXx Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:51
      Faktycznie nauczyciel przegial nie da sie ukryc, ale lepszym zjawiskiem w tej
      szkole jest pani "PEDAGOG" Nina T. ta to dopiero potrafi "pomagac" uczniom.
    • Gość: mnemozyne Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 14.12.05, 22:29
      rzeczywiscie zachowal się wstrętnie, ale teraz jak go widze w szkole (bo do
      niej chodze) to jest mi go szkoda, wiekszosc nauczycieli sie wkurza a jego
      akurat nagrali, pech! On naprawde nie ejst wyjątkiem.
    • Gość: i co??? Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 03:37
      Blad 4o4

Strona pod wskazanym adresem nie isnieje.

Prosimy o podanie prawidlowego adresu.
      • Gość: POPRAWNY ADRES Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 15.12.05, 15:15
        www.partyboys.za.pl
        potem kliknac na VIDEO i juz
        • Gość: lidka Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 15.12.05, 15:26
          Myślę,że dziewczyna usilnie starała się sprowokować nauczyciela, aczkolwiek to
          nie usprawiedliwia takiego zachowania.Proponuję uczniom szczerą i otwartą
          rozmowę z wychowawcą, prezentownie filmu na forum nie poprawi relacji między
          uczniami a nauczycielem.
          • Gość: Koza Opinia absolwenta IX L.O. w Łodzi IP: 212.191.172.* 15.12.05, 23:55
            buahahahahahhahaha Różyc mnie uczył w L.O. - mnie jego zachowanie wcale nie
            dziwi, zawsze był jakis taki popie..ny, zresztą jak cała ta szkoła (z
            dyrekcją na czele ), wszyscy mieliśmy z niego niezły ubaw - w końcu nie
            wytrzymał i pokazał że jest mężczyzną. Chwała mu za to !!!

FUCK THE SCHOOL, FUCK THE SYSTEM !!!
            • Gość: f Re: Opinia absolwenta IX L.O. w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 01:16
              Różyc moj bohaterze !!!!!! Qrwa ja zawsze wiedziałem że w nim drzemie bestia.. p.s. Wasza sprawa to pikus , popytajcie absolwentow :), i nie gadajcie ze nie trzeba tego rozdmuchiwac, bo jezeli nic sie nie zrobi to nadal w tej szkole beda rzadzic rodzinne uklady. a niektorzy czlonkowie tych rodzin nie powinni miec nic wspolnego z pedagogika :) koniec ;)
    • fauve Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći 15.12.05, 15:39
      Nauczyciel trochę nad sobą nie zapanował :) Z drugiej strony trudno panować nad
      sobą jak się przebywa w towarzystwie imbecyli, a takich jest coraz więcej wśród
      naszej kochanej młodzieży :)
      • Gość: grand Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 15.12.05, 15:58
        Zapewniam, że nauczyciel nie miał żadnych podstaw do tak gwałtownej reakcji.
        Uczeń ma pełne prawo nie odpowiadania z ostatnich lekcji w przypadku, gdy nie
        był obecny przez prawie 2 tygodnie z powodu choroby...
        Dziewczyny nie było, miała zwolnienie, a profesor usilnie chciał jej udowodnić,
        że była!! nonsens
        • Gość: lidka Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 15.12.05, 16:09
          a uczniowie na każdą lekcję przynoszą kamerę :)
          • gothmucha Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći 19.12.05, 01:30
            Komórkę - facet miał pecha. A coś takiego w szkolnym statucie jest i nalezy tego rpzestrzegać. Przynajmniej kiedyś przestrzegano...
    • Gość: absolwent XII Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:57
      Fakt, że faceta poniosło.
      Ale ta dziewczyna usilnie próbowała go sprowokowac. To, że nie wykonywała
      poleceń to chyba widać?
      • camelot Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? 15.12.05, 19:56
        Jakim prawem uczniowie bez zgody nauczyciela nagrywają filmy na lekcji? Powinni
        ponieść za to karę. Każdy nawet w takiej sytuacji ma prawo do swojego
        wizerunku. Dalej z tego krótkiego filmiku widać wyraźnie, że nauczyciel ani nie
        obraził tej uczennicy, ani nie używał brzydkich słów, ani jej nie dotknął.
        Tylko krzyknął gdy do niej nie docierały normalne słowa. A krzyk nie jest
        karalny ani naganny. Troche go poniosło może ale to była prowokacja tej jak juz
        napisałem wcześniej debilnej uczennicy. Do niektorych ludzi często nie dociera
        to o co ich sie prosi lub co do nich się mówi. Najlepiej wtedy rąbnąć w pysk
        ale to juz inna bajka której nie polecam.
        • Gość: absolwent IX LO Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.orange.pl 15.12.05, 21:05
          "Jakim prawem uczniowie bez zgody nauczyciela nagrywają filmy na lekcji?"
          Takim samym jak studenci nagrywający wykłady.

"Powinni ponieść za to karę"
          proponuję ukarać jakieś 10% młodzieży i pozostałe 90% która korzysta z
          materiałów

"Każdy nawet w takiej sytuacji ma prawo do swojego wizerunku"
          jasne... ksiądz pedofil albo nauczyciel sadysta, również

"Tylko krzyknął gdy do niej nie docierały normalne słowa. A krzyk nie jest
          karalny ani naganny"
          Pewnie że nie jest. Wyślij swoje dziecko do szkoły gdzie porządek utrzymuje się
          przy pomocy terrotu i zastraszenia

"Najlepiej wtedy rąbnąć w pysk"
          ...i to właśnie określa jaką osobą jesteś

Nauczyciel sprawuje funkcję publiczną i nie ma prawa zachowywać się w taki
          sposób. Jakkolwiek sprowokowany, powinien odesłać uczennice do dyrektora, który
          może zawiesić ją w obowiązkach ucznia, lub w skrajnym przypadku "wywalić" ze
          szkoły.
          • Gość: Schuler Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:14
            Witam, chyba trochę należy sprostować sprawę. Prawda jest taka, że większość z
            wypowiadających się nie ma racji. 9.LO znane jest z tego, że nauczyciele są z
            powołania,że "zawsze przestrzegają" statut szkoły. Niestety tych co myślą, że
            przestrzegają statut (i że go doskonale znają) jest więcej(ale jak się później
            okazuje trzeba przypominać swoje prawa). Ten film jest na to dowodem. Uczennicy
            nie było w szkole z powodu choroby. Wg tego cudownego statutu uczeń ma prawo do
            zaliczenia potrzebnych rzeczy w ciągu 2 tygodni.
            Skąd wiedzieliśmy, kiedy zacząć nagrywać?? po usłyszeniu słów "JA SIĘ NIE MYLĘ!
            DO ODPOWIEDZI!" poprzedzonych uderzeniem w biurko. Nie chcieliśmy robić afery,
            zamieściliśmy film, aby klasa mogła pokazać go rodzicom i znajomym. Film miał
            zniknąć z serwera po kilku godzinach. Nie my zgłosiliśmy to do prasy, nie my
            zgłosiliśmy to do programu Uwaga!, to nie my zgłosiliśmy to do dyrektora.
            Wyręczono nas, uznano nas za pokrzywdzonych, poszkodowanych itd. Rozumiecie to?!
            Czy do was nie dociera? Apropos kamer...film został nakręcony na Sony Ericssonie
            (innym nież na zdjęciu w expresie)<--dla niewtajemniczonych powiem, ze to
            telefon, nie kamera. A nawiązując do filmu, to klasa poinformowała o nim
            nauczyciela, dopiero wtedy przestraszył się i wymazał jej ocenę. To
            tyle...nauczyciel wiedział o filmie, nic w tym kierunku nie zrobił, więc sami
            państwo widzą jak sprawa wygląda. A jeżeli chodzi o lekcję, to było spokojnie,
            panowała luźna atmosfera, czasami ktoś się uśmiechął, zaśmiał, ale nauczycielowi
            nie przeszkadzało to w lekcji, nawet młodzież umie się zachować jak należy. NIe
            wiem co tu więcej dopisać, chyba tylko to, że należy wyciągnąć wnioski z tego
            filmu. Poniżanie w szkole nie powinno mieć miejsca! Nasi rodzice są
            zbulwersowani...ehh zeby tylko rodzice...Wszyscy są! Więc głupie komentarze typu
            zawieśić, powieśić itd proszę zachować dla siebie!
            • Gość: absolwent XII Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:23
              Ja widzę na filmie, że nauczyciel odsyła ucznnicę na miejsce, a ona uparcie nie
              chce go usłuchać.
              Od początku pisałem, że faceta poniosło. Ale na ile ja widzę na filmie to ona
              nie reaguje na polecenia.

Jeżeli uważacie, że w trakcie lekcji można próbować coś wymusić np. staniem na
              środku klasy itp. metodami, to chyba wam daleko do dorosłości. Zawsze po lekcji
              możecie sprawę zgłosić wychowawcy, dyrektorowi, pedagogowi, jak i rodzicom i
              odwoływać się dalej.

Zachowanie tej dziewczyny było nie OK. Tyle widzę na filmie. Potem poniosło
              nauczyciela. O reszcie to wy opowiadacie, na filmie tego nie ma.
          • Gość: aga Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.toya.net.pl 17.12.05, 20:06

> "Jakim prawem uczniowie bez zgody nauczyciela nagrywają filmy na lekcji?"
            > Takim samym jak studenci nagrywający wykłady.
            >

Studenci nie mają prawa nagrywać wykładów, chyba że za wyraźną zgodą wykładowcy,
            to tak gwoli ścisłości
            • Gość: Kacper Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:33
              jakim prawem? Takim ze płacę za to (jestem studentem zaocznym). Skoro wykładowca
              zobowiązał się do przekazania mi wiedzy to moja sprawa w jaki sposób ja utrwalam
              to co mi przekazuje. Jesli np złamie ręke to co? pójdziesz za mnie na wykład i
              zrobisz mi notatki? Inną kwestią jest rozpowszechnianie nagran z wykładów.
              Generalnie jeśli nagrałem je tylko dla siebie to uważam że wszystko jest ok. Na
              rozpowszechnianie potrzebna jest zgoda wykładowcy bo umowę zawarto tylko ze mną
      • fauve Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? 16.12.05, 09:24
        Uczniowie późno dojrzewają psychicznie w dzisiejszych czasach. Trzeba ich
        przytulać, głaskać i na dużo pozwalać. Bezstresowe wychowanie to jak dla mnie
        produkcja aroganckich ciot. Trudno spodziewać się, że ktoś będzie miał
        charakter jak szkoła jest jak inkubator. Mam nadzieję, że ta idiotka,
        prowokująca nauczyciela szybko znajdzie się w sytuacji w życiu kiedy nie będzie
        mogła tak (jak to młodzież ładnie mówi) "kozaczyć". Szkoła to teraz na pewno
        nie jest szkoła charakteru i jak widać na załączonym obrazku trudno też czasem
        zmusić ucznia do przyswojenia prostej wiedzy.
        • Gość: Shuler Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:50
          fauve...eh ty chyba zawsze byłeś w bardzo głębokiej "życiowej dupie"®. Co ma
          piernik do wiatraka? No powiedz mi człowieku, tylko rozsądnie, bo już idiotów
          nie mogę czytać. Jak to mówi nasza kochana Pani Prof. Solińska "Mądrej głowie
          dość dwie słowie" pomyśl nad tym, poczytaj 10 razy posty na tym forum, potem wez
          młotek i walnij się w łeb z 20 razy zanim coś napiszesz. Widze, że nie grzeszysz
          bystrością, więc ci pomogę- NIE BYŁO ŻADNEJ PROWOKACJI! Tylko czysty przypadek!
          Tak powstał ten film!
          • fauve Re: Jak reagować na uporczywą arogancję uczniów? 16.12.05, 16:39
            W życiowej dupi@ nigdy nie byłem, wręcz przeciwnie :) Jeśli zaś chodzi o
            prowokację to być może tak było, jak piszesz. Mogło też być zupełnie inaczej.
            Podtrzymuję jednak zdanie, że bezstresowe wychowanie to kiepska sprawa :)
    • al-ki Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći 15.12.05, 20:49

Dobry nauczyciel, przynajmniej nikt mu kosza na głowe nie załozy.
      Nauczyciela upomnieć, uczennicę ukarać naganą a tego nagrywającego zawiesić.

Od tych komórek to już mają nasrane we łbie.
      • camelot Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći 16.12.05, 19:35
        Jestem niewierzący i nie wierzę w przypadki. Dla mnie to też była prowokacja.
        Kiedy wreszcie dojdzie do niektórych, że mamy prawo a w tym prawie prawo do
        ochrony wizerunku. Niezaleznie od całej sytuacji ten filmik nie powinien wyjść
        poza tę klasę. A skoro wyszedł to ten nauczyciel powinien zgłośić do sądu autora
        gdyż pokazano jego wizerunek. Zgadzam się z moim poprzednikiem, że najwiekszą
        karę powinien ponieść autor tego filmu. A że w IX LO jest źle to już inna
        sprawa. Najlepiej zgłosić się do Bartusia z XXI LO jego stowarzyszenia.
    • Gość: portia Gdzie ten film można zobaczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:45
      Bo na podanych stronach go niet:(
      • Gość: portia Re: Gdzie ten film można zobaczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:53
        I kiedy będzie emitowany ten program w TVN?
    • Gość: Duduś Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 17.12.05, 03:20
      No o co chodzi? Przecież tak w życiu jak w reklamie.
    • Gość: gosc Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: 203.162.27.* 17.12.05, 15:12
      Jestem zszkowana jednak się nie dziwie, w końcu on należy do MŁODZIEŻY
      WSZECHPOLSKIEJ, a Ci to lubią wszelkie zadymy. Może Różyckiemu zrobili już
      pranie mózgu, naprawdę strach być u niego na lekcji.szkoda, że pokazano tylko
      jeden film z jego udzialem...
      W szkole od wielu lat panuje nepotyzm!!! Swego czasu znajoma absolwentka tej
      szkoły, obecnie pani w średnim wieku powiedziała, że akademia medyczna to przy
      IX LO pikuś...
      • Gość: roc Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.mnc.pl 18.12.05, 08:54
        do jakiej młodzieży jak nie wiesz to nie pisz
        • Gość: gosc Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: 203.162.27.* 18.12.05, 12:50
          do jakiej? jest jedna Młodzież Wszechpolska.
          zarzucasz mi, że nie wiem? mam propozycje podejdź do niego i zapytaj go gdzie
          należy,rozwieje to Twoje wszelkie wątpliwości
          a skąd sie o tym dowiedziałam? BO MÓWIŁ O TYM NA LEKCJI!!! więc nie wiem wg.
          jakiej podstwy zarzucasz mi wprowadzanie forumowiczów w błąd!!!
    • Gość: Adam Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći IP: *.toya.net.pl 17.12.05, 18:57
      Nauczyciel posłużył się instrukcja z reklamy SimPlusa.Jestem zaskoczony,ze to
      jednak działa. W sumie ta reklama się przydała.Czekam teraz na video jak
      uczniowie zachowuja się w stosunku do nauczycieli, i moze jakiego języka
      używaja na codzień.Ciekawy jestem, czy i wtedy mamusie będa sie wypowiadały na
      tym forum.
      • Gość: asiek793 konkurs na film o zachowaniu uczniów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:04
        Ktoś wczoraj na forum zaproponował częstsze nagrywanie nauczycieli i
        przyznawanie nagród raz w miesiącu sponsorowane przez wielkie marki.Dla uczniów
        to wielkie wyzwanie, sława, zemsta i nagrody pienięzne. A ja, z punktu widzenia
        nauczyciela, (tylko mam ograniczone możliwości, bo nie wolno mi na lekcji bawić
        się komórką - muszę ją przecież prowadzić, co często nie bywa łatwe),
        proponowałabym ponagrywać zachowanie uczniów - myślę, że nie mamy szans się z
        nimi mierzyć jeśli chodzi o bezczelność, arogancję, pastwienie się psychiczne,
        wyśmiewanie i tupet. Żeby było jasne - nikt mi jeszcze nie wsadził kosza na
        głowę i ogólnie radzę sobie bez krzyków i poniżania, ale czasami mam ochotę
        komuś powiedzieć, że jest niewychowanym debilem - tymczasem wolno mi
        jednorazowo określić jego zachowanie "jak niewychowanego debila" - to
        zasadnicza różnica, którą uczniowie często odbierają jako obrazę. Gorzej,
        jeżeli ktoś cyklicznie zachowuje się jak niewychowany debil - mimo wszystko nie
        wolno rzucić mi epitetem i tego nie robię. Eh, uczniowie, jesteście tacy
        wyluzowani, tyle macie praw - mam niewiele więcej lat niż Wy, ale różnice w
        zachowaniu w liceum między waszymi rocznikami a moim (te sześć lat temu) są
        kolosalne. My też "dymiliśmy" - ale okazywaliśmy więcej szacunku ludziom. I o
        to ogólnie apeluję.
    • mirage72 Re: Nauczyciel rzedsiebiorczośći 17.12.05, 19:42
      Są ludzie którzy nia reaguja na słowo proszę powiedziane normalnym tonem.
      Reagują gdy sie wrzaśnie, bo pewnie tak są przyzwyczajeni w domu. Swoja drogą,
      aby zapanować nad grupa młodych ludzi w dzisiejszych czasach chyba trzeba
      sporych umiejętności.Jest takie powiedzenie - 'Abyś cudze dzieci uczył'.W życiu
      nie chciałabym być nauczycielem. No, ale to video w internecie...... wyjątkowa
      perfidia. Jest przeciez jakis wychowawca, dyrektor szkoły itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka