Dodaj do ulubionych

Czad po żychlińsku

03.01.06, 10:21
Witam w realnym żychlińskim świecie po świąteczno-sylwestrowym wypoczynku.
Mieliście czad na e-zychlin dopóki coś tam nie powiedzieliście.
Musiało to być niewygodne dla "czerwonej zarazy" skoro na oficjalnie
kontrolowanej przez tę mafię stronie nie ma już cztu.
Oto realia żychlińskie Anno Domini 2006
Obserwuj wątek
    • dinozaurka Re: Czad po żychlińsku 03.01.06, 12:31
      ...........Ukash...co Ty na to?
      Faktem jest, że po chacie pozostało puste miejsce. A co z zarzutem
      kontrolowania strony przez czerwonych..........?
      Ukash.....broń się!
      • ukash1983 Re: Czad po żychlińsku 03.01.06, 13:30
        BUHAHAHAHAA ... yyy, przepraszam za ten wybuch smiechu.

Drogi realisto, zapewniam Cie, ze nikt oprocz mnie nie mial, nie ma i miec nie bedzie wplywu na to co znajduje sie na e-zychlin i wiedz, ze jest to serwis niezalezny, na ktorym panuje wolnosc słowa (cenzurowane są tylko wulgaryzmy). Nie dzialam z "Urzedu" ale z wlasnej checi. Nie ukrywam iz planowalem wspolprace z UM ala ta nie przebiega pomyslnie, choc zapowiadalo sie calkiem niezle. A szkoda! Moze dlatego, ze UM planuje kontratak swoja strona www.
        Ostatnio zaniedbuje e-zychlin za co wszystkich odwiedzajacych przepraszam. Z tego miejsca chcialbym podziekowac wszystkim, ktorzy wspomagaja mnie zdjeciami - temat cieszy sie wielkim zainteresowaniem.
        Jezeli chodzi o czat/d :) to niedlugo umieszcze banner zachecajacy do wejscia.
        Planuje rowniez regularne spotkania na czacie raz w tygodniu. Bedzie to najprawdopodobniej niedziela.
        Dobre informacje sa nastepujace: e-zychlin powoli rosnie w sile co niestety wymaga ode mnie bardzo duzego nakladu pracy. Srednio serwis odwiedza regularnie prawie 40 osób. Ktoś nawet zalozyl drugi alias przekierowujacy na e-zychlin mowa tu o: www.zychlin.2.pl i www.e-zychlin.2.pl (szkoda, ze sprawca mnie o tym nie poinformowal).
        Co do niezaleznosci e-zychlin, to chcialbym aby przy zblizajacych sie wyborach na nowego burmistrza, kazdy kandydat (nawet ten najbardziej czerwony) mogl w swojej kampanii podpisac sie adresem www.e-zychlin.int.pl, na ktorym to wyborcy znajda rzetelne o nim informacje. Czy tak sie stanie - czas pokaze. Nie martwcie sie serwisem, chwilowy marazm zastapi wkrotce nowy zryw!

Pamietajcie, ze licze na wszelka pomoc. Wiec jezeli kiedys stwierdzicie: "Ehhh pomoge chlopakowi.." i bedziecie gotowi na redagowanie lub chociazby nadsylanie matyerialow na nowe artykuly to piczcie na mojego maila (adres znajdziecie na e-zychlin.

Pozdrawiam i zapraszam na e-zychlin i na czat w niedziele o 20:00 :) bądźcie!
        • dinozaurka Re: Czad po żychlińsku 03.01.06, 13:45
          Ufff........... kamień z serca.......
          A przy okazji spytam.... o co chodzi z tą wersją beta? bo link narazie nie
          działa....
        • realista133 Re: Czad po żychlińsku 03.01.06, 16:00
          Ukash dzięki za wyjaśnienie
          Nie bylo mnie 10 dni
          A tu na e-zychlin tylko laurka "dziadzi" i czad zniknął
          Więc się zaniepokiłem
          A wogóle serwisowi e-zychlin coś brakuje aby przyciągał do odwiedzania.
          To moje oczywiście subiektywne odczucie.
          • ukash1983 Re: Czad po żychlińsku 03.01.06, 17:12
            hmm, wiec napisz czego mu brakuje, ponieważ pisze go od nowa a nie chce żeby nowemu czegoś brakowało ;) pozdrawiam!
            • zychlin2006 Re: Czad po żychlińsku 03.01.06, 23:14
              ??? ciekawa dyskusja się wywiązała :] Co do braków Twojej/Naszej strony to
              niestety, przedmówca ma trochę racji. Niechętnie to przyznaję, ale jednak. Mała
              ocena, dla poprawy samopoczucia:
              (skala 1 do 6)
              1. Pomysł - 6
              2. Chęci - 6
              3. Wizualizacja - 6
              4. Kreatywność - 6
              5. Serwer - 4+
              6. Współpraca otoczenia - 1 (Więc ludzie do jasnej ... ruszmy się....)
              ;)
              Ukash, jeśli chodzi o przyciąganie czytelników to chyba zasada jest dość
              banalna. "Zwiększenie nakładu" przynosi najczęściej tania sensacja. Próbujesz
              trafić do szerokiego grona ludzi. Zwróć uwagę, że na tym forum, jak narazie
              najbardziej aktywni-zainteresowani są wkurzeni 30, 40 letni. Wywiązują się
              ciekawe dyskusje jest ok. Fajnie byłoby przenieść to całkowicie na Nasz e-
              żychlin.
              Nie wiem? Taki luźny pomysł. Może spróbujemy stworzyć trochę opiniotwórczych
              komentarzy. Jakiś dział typu ŻychlinHydePark, gdzie zachęcałoby się do ulewania
              zółci - sam stwierdziłeś, że chciałbyś zamieścić informacje o kandydatach. No
              sam nie wiem, taki sobie pomysł, ale zawsze.
              Pozdrawiam i naprawdę słowa szacunku za Twoją pracę i Naszą stronę. Trochę
              mniej wstydzę się, że mieszkam w takiej ... ZWYKŁEJ GMINIE, ZWYKŁYCH LUDZI...
              Choć tak naprawdę musimy pokazać,że i miejsce jest niezwykłe i ludzie tym
              bardziej.

• edmurphy Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 00:57
                Słuchajcie, ile tak naprawdę osób w Żychlinie ma internet? Dysponujecie jakąś
                statystyką? Trzeba ich wszystkich zaprosić i na nasze forum i e-stronkę Ukasha.
                Ukash, robisz dobrą robótkę, a my POMOŻEMY :-) ! Cierpliwości stary - rozkręci
                się :-)
                • dinozaurka Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 07:25
                  Myślę, że sposobem na dotarcie do znacznej większosci naszych internautów było
                  by wystąpienie do właścicieli miejskich sieci internetowych, z prośbą -
                  wnioskiem o kilkakrotne, a być może systematyczne wysyłanie w sieć informacji o
                  istnieniu stronki, bo taką możliwość oni mają. I teraz tak myślę, że był by to
                  całkiem niezły sposób......
                  • dinozaur.57 Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 09:34
                    Na tym czadzie dajmy czadu tym co nam sprawili ten los. Ciekawy jestem czy będą
                    tak odważni aby stanąć z nami do rzeczowej dyskusji.
                  • realista133 Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 20:28
                    Zgadzam się z Dinozaurką, że żychlińskie forum powinno objąć większą liczbę
                    osób. Dużo osób ma internet a nie wie o istnieniu tego forum.
                    Większa liczba osób wymieniająca poglądy może je przenosić na większe rzesze
                    żychlińskiej społeczności.
                    Pozatym większa liczba opinii jest bardziej obiektywna w osądzie danego
                    zagadnienia.
                    Jedno jest pewne, że nie należy dopuścić aby grupa emerytów z PRL-owskiego
                    demobilu zawladnęła miastem na kolejne 4 lata.
    • ibir1 Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 11:15
      A czyja to wina, że ta czerwona zaraza jeszcze funkcjonuje w naszym środowisku ?
      Tyle co oni złego zrobili w tym kraju tego nie można zapomnieć. A w Żychlinie
      rządziła, rządzi i dalej ma się dobrze. Czyżby w Żychlinie ludziska byli
      ograniczeni umysłowo ?
      • ukash1983 Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 12:53
        Wiesz Ibir1, oni określają to "Zwykłą Gminą, Zwykłych Ludzi" hasło dobre ale nie w dzisiejszych czasach. Dlatego też wychodząc na przeciw wpadłem na pomysł, aby wykorzystać internetowy BOOM w naszym mieście i stworzyć coś dla mieszkańców. (chyba się powtarzam ;-)
        Ustosunkowując się do Waszych postów, ciesze się z mobilizacji jaka właśnie powstaje. Nie ukrywam problemów z serwerem :( cięzko znaleźć jakiś dobry darmowy
        serwer - obecny jest niestety awaryjny. Jeżeli macie jakieś pomysły co do nowego serwisu piszcie.
        Mam jeszcze jedną prośbę abyście e-zychlin nie nazywali moją stroną tylko Naszą ja tu tylko odwalam czarną robotę redagowania. Więc kto chętny do redakcji? :)
      • realista133 Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 13:51
        Ibir cieszę się, ze nie tylko ja jestem uczulony na czerwony kolor w wydaniu
        żychlińskim.
        Żychlin jest do szpiku kości czerwony i tylko gwałtowne przeobrażenia mogą coś
        zrobić oczywiście nie rewolucyjne a ewolucyjne.
        Już teraz dawni: sekretarze, milicjanci, ormowcy, apararczyki itp. zwierają
        szeregi przed zbliżającymi się wyborami.
        Dołączają różni ludzie " od trudnych zadań", wysocy urzędznicy starostwa,
        skompromitowani ludowcy i przechrzty różnej maści.
        Teraz tylko problem kto ma większą rodzinę i więcej taniego wińska kupi i mamy
        a/ burmistrza jak się patrzy wiecie rozumiecie
        b/ radnych bezradnych miernych ale wiernych
        Bo kto pójdzie do wyborów:
        a/ żelazny elektorat wywodzący się z PZPR
        b/ emeryci, którym wsio ryba kto będzie rządził ale najlepiej "swojak"
        c/ garstka tych co są przyzwyczajeni do chodzenia na wybory
        d/ garstka niezadowolonych
        Reszta poczeka sobie w domu na rozwizanie problemu.
        Oto realia żychlińskiej rzeczywistości.
        • ibir1 Re: Czad po żychlińsku 04.01.06, 19:26
          Mówić, pisać, przekonywać, ze skończyły się rządy czerwonych. Jest jeszcze jedna
          uwaga. Oni są nie tylko w SLD. Wielu występując z SLD utworzyło w Żychlinie PPS
          aby następnie wylądować w UP. O tym trzeba pamiętać że to też czerwona zaraza i
          to jak czerwona. A widać to na co dzień po czerwonych przepitych mordach.
          • dinozaur.57 Czerwony Żychlin 04.01.06, 19:43
            Przepite za nasze podatników pieniądze.
            • edmurphy Re: Czerwony Żychlin 05.01.06, 01:15
              Ale daliście czadu :-)To było jakieś umówione spotkanko ? :-)
              Chce się włączyć, ale poruszyliście tyle tematów, że muszę hurtem :-)

Ukash: dzielnie zacząłeś, walcz dalej z internetową materią; jak będę miał
              jakiś ciekawy temat na pewno napiszę, przyrzekam.

do forumowiczów: zdążyłem się do naszego forum przywiązać:-) dobrze mi sie tu
              gada, ale coś musimy zrobić dla rozpropagowania i stronki i forum. Kto ma
              kontakty z administratorami sieci? Na ochotnika, zgłaszać się i działać.
              Organizujemy pospolite ruszenie.

Dinozaurze: czadu możemuy dać, czemu nie, ale "oni" nas chyba jeszcze nie
              doceniają

Realisto: masz rację - precz z emerytami, oczywiście tymi z demobilu. KWW Forum
              stawia na młodych

Ibir; jak to czyja wina? Oczywiście nasza. To my ich wybraliśmy. No i mamy.
              Tylko nie mów: ja głosowałem inaczej. Masz chyba rację: ograniczeni my są -
              cztery zmarnowane kadencje; wstyd dla radnych, wstyd dla burmistrzów, a my
              możemy sobie tylko napluć w brodę.

Realisto: oby to nie była samospełniająca się przepowiednia, taki horoskop dla
              Żychlina na najbliższą kadencję. Brrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!

A tak na marginesie: znacie już nazwiska kandydatów? Lista jest już baaaardzo
              długa, nie polecę z pamięci, bo do takich długich tekstów nie mam głowy :-) Ale
              między innymi "człowiek od trudnych zadań" też, szuka skubany roboty. W
              Żychlinie? Nie za niskie progi dla tak wielkiego człowieka?
              Ale to nieważne.

Na koniec: proponuję odejść od "czerwonego", strasznie Wam ten kolor podniósł
              adrenalinkę. Chociaż niektórych należałoby oznakować.
              Myślmy i dzialajmy konstruktywnie: niech kolor nie bedzie najważniejszym
              wyróżnikiem. Chyba o inne cechy burmistrza i radnych nam chodzi. Czyż nie?
              • dinozaurka Re: Czerwony Żychlin 05.01.06, 07:07
                ufff..... "dobrze gada, dać mu wódki" , jak by powiedziała moja babcia :)))))
                • edmurphy Re: Czerwony Żychlin 05.01.06, 19:27
                  Twoje zdrowie Dinozaurko :-)
                  • dinozaurka Re: Czerwony Żychlin 05.01.06, 23:13
                    Wasze, Chłopaki :)
                • szefuu Re: Czerwony Żychlin 06.01.06, 10:15

dinozaurka napisała:

> ufff..... "dobrze gada, dać mu wódki" , jak by powiedziała moja babcia :)))))

,a wczesniej:

> Przepite za nasze podatników pieniądze.

<no comment>

--
                  -=>Szefu<=-
    • dinozaur.57 Dajmy więc czadu 05.01.06, 21:02
      Dajmy więc czadu ile tylko wejdzie. Komu by tak ......?
      • ibir1 Re: Dajmy więc czadu 05.01.06, 21:19
        Pomyślę komu by tak ......... A może by tak ............
    • ko8818 Re: Czad po żychlińsku 05.01.06, 21:46
      bzium ,obudżcie sie ! lubie Żychlin bo stąd wychodzę -dajcie komuś kopa
      DUŻEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!potrzeba 6,5 mln PLN inwestycji w naszym grajdołku
      aby żyć !!!!!!!!!! przeliczyłem-inwestycje mniejsze świadczą tylko o wyzysku i
      chęci wejścia w układy kupna dużych działek pod działalność -za 25 lat Żychlin
      będzie prywatna działką na grila
      • dinozaurka Re: Czad po żychlińsku 05.01.06, 23:11
        jak tak dalej pójdzie, to za 25 lat na miejscu Żychlina będą rosły kartofle...
        o ile będzie je miał jeszcze kto posadzić...... bo starzy nie dożyją, a młodych
        też nie będzie, bo z tąd do reszty pouciekają.....
        Wiem, kracze....
        • edmurphy Re: Czad po żychlińsku 07.01.06, 16:52
          Za 25 lat? Myślę, że znacznie wcześniej. Dziś rozważałem ewentualne opuszczenie
          miasta. Teraz tu żyć się nie da.
          Ko8818, masz rację z tymi inwestycjami.

A w ogóle to chciałem wam przekazać, że wreszcie udało mi sie w pełnej krasie
          obejrzeć stronę Ukasha (wiem, wiem Ukash "naszą stronę"). Do tej pory nie
          miałem szczęścia. Jest dobra. Trochę jeszcze ciut mało bieżących informacji,
          takich z pierwszej ręki. Ale myślę, że głównie dlatego, że jest nas mało i na
          forum i na stronie Ukasha. Czy coś zrobiliście w tej sprawie? Czy ktoś
          może "puścić" informację przez administratorów sieci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka