Dodaj do ulubionych

Pieniadze to nie wszystko

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.06, 21:18
Moze i rzeczywiscie Kropaszenko dobrze prowadzi finanse miasta, ale po
pierwsze to nie jego zasluga, tylko ekipy doswiadczonych samorzadowcow,
ktorzy za jego plecami pracuja, co Kropaszenko ma i tak gdzies, bo bez
przerwy gdzies jezdzi. A po drugie pieniadze to nie wszystko. Liczy sie tez
atmosfera, ktora wladza stwarza. A ta jest okropna. Kropaszenko jest na pokaz
religijnym bufonem, ktory nie rozumie Łodzi i dlatego jedna kadencja jego
rzadow w zupelnosci wystarczy. Jego rzady nie sa tragiczne, ale ja mam tego
chama i bufona dosc. Dlatego mam nadzieje, ze ktos taki jak Cezary Grabarczyk
zdecyduje sie startowac i przepedzi raz na zawsze tego pajaca z naszego
miasta.
Obserwuj wątek
    • histeryx Lepiej uważaj, żeby nie wrócili towarzysze Panasa. 04.01.06, 21:20
      • Gość: sweetfunny Re: Lepiej uważaj, żeby nie wrócili towarzysze Pa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.06, 21:27
        Kropaszeno jest oczywiscie lepszym prezydentem od Panasa, Jagielly i Matusiaka.
        Ale nie jestesmy przeciez skazani na wybor mniejszego zla.

• histeryx Patrząć na listę "Orłów" gotowych nami rządzić 04.01.06, 21:30
          którą ujawniła ŁGW...śmiem wyrażać daleko zaawansowane obawy, w tej sytuacji
          ja wole już to co znam,z tym prezydentem mozna rozmawiać chociaż !!
          • histeryx art. 04.01.06, 21:32
            Jakich kandydatów wystawią SLD i PO: kto ma wygrać z Kropiwnickim?

Wioletta Gnacikowska 04-01-2006, ostatnia aktualizacja 03-01-2006 21:16

Partie zwierają szyki przed jesiennymi wyborami samorządowymi i wybierają
            kandydatów na prezydenta Łodzi. Nazwiska trzymają w tajemnicy. Oto o jakich
            usłyszeliśmy

Sojusz Lewicy Demokratycznej

Kto spowoduje, że lewica wróci do łódzkiego magistratu? - to problem, który w
            najbliższym czasie musi rozstrzygnąć SLD.

Szykuje się na rewanż. Cztery lata temu ówczesny prezydent Krzysztof Jagiełło
            (SLD) przegrał wybory o fotel prezydenta Łodzi z Jerzym Kropiwnickim (ZChN).
            Teraz Sojusz chce się odegrać i wrócić na Piotrkowską 104. W partii trwa burza
            mózgów, kto mógłby dać odpór obecnemu prezydentowi Łodzi, który już
            zapowiedział, że ponownie wystartuje.

Na fotel prezydenta mają ochotę eksprezydenci: Tadeusz Matusiak, Krzysztof
            Panas i Jagiełło. Matusiak, który ostatnio był wiceministrem w MSWiA w rządach
            Leszka Millera i Marka Belki, wrócił do Łodzi. W rozmowie z "Gazetą" nie
            wykluczył startu w wyborach. Jagiełło nie chce się zdradzić: - Nie potwierdzam,
            nie zaprzeczam. To partia podejmie decyzje, wybierze najlepszego kandydata.

Ale w partii paru wiernych przyjaciół bardzo go do tego namawia.

Zdaniem niektórych działaczy jedyną osobą, która mogłaby pokonać
            Kropiwnickiego, jest Iwona Bartosik, przewodnicząca Rady Miejskiej. - Fakt, że
            jest kobietą, mógłby zaskarbić jej liczny elektorat - mówi działacz Sojuszu.
            Kilka lat temu jedna z lokalnych gazet urządziła plebiscyt-zabawę, kto mógłby
            zostać prezydentem Łodzi. Wygrała Bartosik bijąc na głowę innych kandydatów.
            Bartosik nie jest zdecydowana. - Bardzo bym nie chciała wystartować na
            prezydenta, wydaje mi się, że to jest obciążające, a poza tym nie mam na to
            pieniędzy - powiedziała.

Namawiany jest też Krzysztof Makowski, lider SLD w Łódzkiem, wicemarszałek
            województwa i były wojewoda. Makowski zrezygnował ze startu w wyborach
            parlamentarnych, choć jeśli przyznałby sobie pierwsze miejsce na liście, dziś
            zasiadałby w Sejmie. Być może rezygnacja z kandydowania w minionych wyborach
            była podyktowana planami startu do samorządu? Makowski przyznaje, że kilka osób
            prosiło go, by wystartował, ale sam decyzji nie podjął.

Także Leszek Miller był namawiany przez aktywistów starszego pokolenia chcących
            doprowadzić do konfrontacji Miller - Kropiwnicki. Ale były premier nie jest tym
            zainteresowany. Pieniądze, o których wspominała Iwona Bartosik, na start w
            wyborach do niebagatelna suma. Według jednych potrzeba na to nawet 500 tys. zł,
            doświadczeni w bojach działacze Sojuszu mówią nawet o kwocie miliona złotych na
            wypromowanie kandydata. - To strata pieniędzy, zwłaszcza że Kropiwnicki jest
            teraz tak popularny, że mógłby wygrać wybory nie inwestując złotówki - uważa
            jeden z wahających się kandydatów SLD.

W SLD nie planują prawyborów, ale pewne jest, że władze partii muszą zdecydować
            się na jednego kandydata, bez względu na to, czy SLD pójdzie do wyborów
            samodzielnie, czy w szerszej koalicji. - Będziemy dążyć do tego, żeby Sojusz
            wskazał swojego kandydata, bądź jednego kandydata dla porozumienia na lewicy -
            powiedział poseł Sylwester Pawłowski, szef SLD w Łodzi.

Sam Pawłowski nie zamierza kandydować, choć i jego nazwisko przewinęło się na
            giełdzie. - Wyborcy wskazali mi miejsce w Sejmie i chciałbym pełnić tę funkcję -
            powiedział poseł.

Platforma Obywatelska

Także tworzy już bank kandydatów na prezydenta Łodzi. Znajdzie się w nim
            nazwisko Włodzimierza Fisiaka, który raz przegrał już z Kropiwnickim. Być może
            partia da mu szansę na rewanż.

PO będzie kompletować nazwiska kandydatów przez trzy miesiące. Wiosną władze
            partii wybiorą to najlepsze, które jesienią będziemy oglądać na billbordach,
            plakatach i w reklamach TV. Posłanka Iwona Śledzińska-Katarasińska,
            przewodnicząca PO w Łódzkiem, powiedziała wczoraj, że w "banku" kandydatów
            znajdzie się prawdopodobnie sześć, siedem nazwisk. Nie potwierdziła tego, co od
            dawna mówi się nieoficjalnie, że na prezydenta Łodzi ma wystartować Włodzimierz
            Fisiak, radny Sejmiku Wojewódzkiego. Ale też nie zaprzeczyła, że go tam nie
            będzie.

Do 31 marca PO utworzy także banki danych kandydatów na kandydatów do
            samorządów miejskiego i wojewódzkiego oraz prezydentów, wójtów i burmistrzów.
            Na listach obok działaczy partii mają się znaleźć reprezentanci lokalnych
            środowisk. To, że PO pójdzie do wyborów samodzielnie i pod własnym szyldem,
            jest już pewne. To z pewnością wynik złych doświadczeń ugrupowania ze zmianą
            własnego szyldu na czas wyborów. Jesienią 2002 r. Platforma Obywatelska
            wystartowała razem z PiS pod nazwą komitetu "Sprawiedliwość dla Obywateli2".
            Kandydatem na prezydenta był Włodzimierz Fisiak, także reprezentujący nie
            Platformę Obywatelską, lecz komitet "SdO". Wybór nazwy komitetu, kompletnie nie
            kojarzącego się z wysoko notowaną w sondażach Platformą, był przyczyną
            spektakularnej porażki PO i PiS w wyborach (do Rady Miejskiej weszła jedna
            radna PiS, a do Sejmiku Wojewódzkiego dwóch radnych SdO). Wyborcy PO nie mogli
            znaleźć na listach swojej partii.
          • Gość: sweetfunny Re: Patrząć na listę "Orłów" gotowych nami rządzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.06, 22:08
            Zgadzam sie, ze z tych kandydatow to Kropaszenko jest najmniejszym zlem. Ale
            zauwaz, ze tam wlasciwie wymienieni sa jedynie kandydaci SLD. A jesli chodzi o
            Fisiaka z PO to rzeczywiscie trudno traktowac go powaznie. Ale juz Cezary
            Grabarczyk, rowniez z PO, jest moim zdaniem bardzo powaznym kandydatem. Pod
            warunkiem, ze zeche kandydowac.
            • Gość: s Re: Patrząć na listę "Orłów" gotowych nami rządzi IP: 217.60.98.* 04.01.06, 22:13
              a ja tam do kropka nic nie mam , chociaz juz nie przeszkadza
              • Gość: sweetfunny Re: Patrząć na listę "Orłów" gotowych nami rządzi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.06, 22:18
                no tak. a zobacz jak leza Miedzynarodowe Targi Lodzkie. jedyne sensowne imprezy
                targowe, ktore sie odbywaja w Lodzi to te, ktora NIE sa organizowane przez
                MTŁ...
    • Gość: J.S. Re: Pieniadze to nie wszystko IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.01.06, 23:24
      Ja powiem tak - jesli Grabarczak czy inny wysniony kandydat ma znowu sprowadzic
      swoich ludzi na stolki, ktorzy znowu beda udowadniac, ze poprzednicy robili
      wszystko zle i beda wprowadzac swoje jedyne sluszne plany, to ja juz wole zeby
      zostal Kropiwnicki. Nara
      • Gość: sweetfunny Re: Pieniadze to nie wszystko IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.06, 23:58
        Ja mysle, ze PO nie ma za wiele ludzi, ktorzy znaja sie na samorzadzie (w
        przeciwienstwie do ekipy Kropiwnickiego - ludzie, ktorzy z nim przyszli to byli
        radni, czlonkowie Zarzadu Miasta I i II kadencji, ogolnie ludzie, ktorzy znaja
        sie na samorzadzie) i dlatego nie bedzie miala kim obsadzic stolkow. Mysle, ze
        skonczy sie to po prostu wymiana wiceprezydentow, sekretarza miasta, moze kilku
        dyrektorow.
        • Gość: J.S. Re: Pieniadze to nie wszystko IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.01.06, 00:01
          Moim zdaniem: tak ci sie tylko wydaje. Kropiwnicki tez nie mial kim stolkow
          obsadzac - wystarczylo popatrzec na poczynania Dziwisza w MPK.
          • Gość: sweetfunny Re: Pieniadze to nie wszystko IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.01.06, 00:15
            Moim zdaniem: moze nie mial kim obsadzic wszystkich stolkow, ale PO nie ma
            nawet tylu kandydatow co Kropaszenko.

Wiesz ilu Platforma ma radnych w Radzie Miejskiej? Podpowiem, ze to okrągła
            liczba...
    • kochanalodz PLATFORMA MUSI WYGRAĆ!!! 05.01.06, 00:04
      Kropa to człowiek staroświecki, może i chce zrozumieć młodych, może chce pomóc
      miastu ale on tego nie potrafi zrobić, a po co nam kolejna ofiara losu!!! Nie
      zgadzam się z tymi co mówią, że Kropa jest najlepszy bo jego porzednicy byli
      gorsi, albo że Kropa najwięcej zrobił dla miasta- jest to kompletną bzdurą, z
      jego możliwościami prezydenckimi powinien robić znacznie więcej. Do wszystkiego
      był wypychany(chociażby z lotniskiem), nagle przypominało mu się o Łodzi
      dziwne, że akurat gdy zaczęło się robić głośno o wyborach samorządowych. Ten
      człowiek cofnął Łódź, zrobił z niej prowinjce, która jest kojarzona z handlem
      zgonami itp. DALEJ TAK NIE MOŻE BYĆ!!! Ludzie błagam Was o to żebyście go nie
      popierali w tych wyborach, nie musimy wybierać najlepszego z najgorszych! Ja
      szczerze uważam, że nalepszym kandydatem byłby Cezary Grabarczyk, który mógłby
      dużo wnieść do naszego miasta. ŁÓDŹ MA WRESZCIE REALNĄ SZANSE WYJŚCIA Z TEGO
      BAGNA. pozdr
      • Gość: J.S. Dobra IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.01.06, 00:19
        A kim jest ten caly Grabarczyk wlasciwie, ze ma takie poparcie? Czego dokonal?
        Serio pytam
        • lennon1 Re: Dobra 05.01.06, 00:23
          www.grabarczyk.platforma.org/index.php
    • Gość: leslaw_m Re: Pieniadze to nie wszystko IP: *.lodz.msk.pl 05.01.06, 09:50
      grabarczyk to prawdopodobnie bardzo dobry kandydat,
      natomiast twoja ocena kropy jest niesprawiedliwa.
      wyobrażasz sobie,ze prezydent osobiscie nadzoruje wszystkie szczegóły i
      szczególiki? odpowiem ci-to niemozliwe,a jesli znalazłby się chętny na takie
      działania,zatonął by szybciutko w setkach niuansów.
      prezydent dobiera współpracowników,a tylko ogólnie nadzoruje ,czy wszystko
      idzie w dobrym kierunku,a jesli idzie,to własnie jego w tym zasługa.

p.s.
      nie jestem fanem kropy,ale widać,ze po"trudnych" początkach pan prezydent obrał
      własciwą drogę.
      ocenił bym go na 3 z plusem na zachęte:)
      natomiast poprzedników powinien ocenić prokurator
    • Gość: student Re: Pieniadze to nie wszystko IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 13:26
      Wydaje mi się, że od pewnego czasu zapanowała względna stabilizacja. Nie ma
      nadużyć, samorząd normalnie pracuje. Uważam że jest to zasługa obecnego
      prezydenta i jego ekipy. Wobec tego co działo się w kraju, gdzie aż roiło się
      od afer, to taka normalność na własnym podwórku jest warta co najmniej
      docenienia.
      Pozdrawiam, student
    • Gość: J.S. Nie jestem fanem Kropiwnickiego, ale IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.01.06, 16:22
      prawdopodobnie bede na niego glosowal. Powody jak wyzej - nie bardzo mam ochote
      patrzec jak nowa miotla obsadza stolki swoimi znajomymi, ktorzy w pierwszej
      kolejnosci rozpieprzaja wszystko co zaczeli poprzednicy. Uczono mnie swojego
      czasu, ze w Japonii prezydenta (burmistrza?) miasta z reguly wybiera sie nie
      czesciej niz 20 lat - ci madrzy ludzie juz zrozumieli i argumentuja to
      nastepujaco: "Po co nam ktos nowy, jesli ten jest dobry, ma znajomosci i
      wydeptal sobie sciezki oraz ma wieloletni plan, ktory sukcesywnie realizuje". U
      nas natomiast niewazne jest czy facet dobrze rzadzi, wazne tylko zeby
      koniecznie poprzec kogos z ugrupowania, z ktorym sie sympatyzuje. W zwiazku z
      tym wszelkie plany wieloletnie trwaja u nas 4 lata. Czas z tym skonczyc, moim
      skromnym zdaniem. Glosujmy na czlowieka, a nie na partie.
      • Gość: sweetfunny Re: Nie jestem fanem Kropiwnickiego, ale IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.01.06, 17:22
        |Glosujmy na czlowieka, a nie na partie.

To mowisz, ze stawiasz smiala teze, ze Kropaszensko jest czlowiekiem?
        • Gość: J.S. Re: Nie jestem fanem Kropiwnickiego, ale IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.01.06, 18:16
          > To mowisz, ze stawiasz smiala teze, ze Kropaszensko jest czlowiekiem?

1. Czy ktos mi kiedys wytlumaczy skad sie bierze taka agresja, jesli mowa o
          tzw. "polityce"?

2. Jesli ktos nie zrozumial to wyjasniam - nie podoba mi sie nastepujacy
          system "Glosujmy na tego tutaj z PO, bo PO jest fajne i glosowalem na Tuska, a
          Kaczynski do piachu" - zdecydowanie opowiadam sie za "Glosujmy na tego, bo
          pokazal ze umie cos dla miasta zrobic i niech to co zaczal - kontynuuje".
          • kochanalodz Pora na zmiany!!! 05.01.06, 19:00
            Hm stwierdzam, po przeczytniu jego życiorysu i informacji zamieszczonych w
            prasie i internecie, że Pan Grabarczyk jest chyba najlepszym kandydatem a do
            tego dochodzi poparcie drugiej co do wielkości siły politycznej w kraju. Myślę,
            że ten CZŁOWIEK zasługuje na to aby zostać prezydentem Łodzi, która stawiała
            Platformę Obywatelską na pierwszym miejscu w 2 ostatnich wyborach, więc taki
            układ uważam za najlepszy!
            • Gość: J.S. Re: Pora na zmiany!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.01.06, 19:41
              Po co zmieniac na sile? Dlaczego nie dac komus (Kropiwnickiemu) szansy, zeby
              mial wiecej czasu niz 4 lata na swoje plany? Wytlumaczysz? Bo poki co to
              wlasnie potwierdzasz to co napisalem: "Glosujmy na Grabarczyka z PO, bo PO jest
              fajne i ma uznanie w Lodzi (1 miejsce w Lodzi)".
              • kochanalodz Re: Pora na zmiany!!! 05.01.06, 20:08
                Chodzi mi o to, że to człowiek który zna Łódź, zna potrzeby miasta jest z nim
                związany, załatwiał wiele rzeczy korzystnych dla Łodzi, poza tym ma
                wykształcenie zdobyte zresztą w Łodzi, najlepszym przykładem jest ostatnia
                poprwka do sejmu w sprawie 25 mln dla Lublinka, to właśnie Cezary Grabarczyk
                zgłosił tą poprawkę. Szanuję Go i popieram za to jaki jest i co sobą prezentuje
                a nie bo jest z PO. Gdyby został prezydentem to dodatkowo mielibyśmy poparcie i
                proawdopodobnie zabezbieczone znacznie więcej pieniędzy dla Łodzi właśnie
                dzięki temu że popiera jego osobę PO, ale cenie głównie za to co już zrobił,
                dla mnie jest to naprawdę duzo w porównaniu do tego co zaprezentował przez
                ostatnie 3 lata nasz prezydent.
                • arko15 Re: Pora na zmiany!!! 06.01.06, 00:14
                  A jakie to osiągnięcia ma Grabarczyk? poprawke do budżetu zgłasza osoba wskana
                  przez klub, dobrze że to nie Drzewiecki, bo też byś powiedział, że może być
                  Prezydentem.Jeśli chcesz rządów SLD to wskazuj na Grabarczyka, bo oni już mówią
                  że mogą go poprzć.
                  • Gość: J.S. Re: Pora na zmiany!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.01.06, 00:47
                    > Jeśli chcesz rządów SLD to wskazuj na Grabarczyka

I znowu to samo: rzady SLD, PO, sralis mazgalis. Czy naprawde nie moga nami
                    rzadzic kompetentni ludzie, tylko ugrupowania? W kazdym ugrupowaniu sa i ludzie
                    kompetentni, i matoly, i zlodzieje itp. Glosujmy na ludzi kompetentnych a nie
                    na ugrupowania!
                • Gość: J.S. Re: Pora na zmiany!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.01.06, 00:45
                  > Chodzi mi o to, że to człowiek który zna Łódź, zna potrzeby miasta jest z nim
                  > związany, załatwiał wiele rzeczy korzystnych dla Łodzi

Kropiwnicki tez. I ma dodatkowy atut: przez 4 lata rzadzil Lodzia. Grabarczyk
                  za 4 lata tez moze bedzie mial ten atut i rowniez beda go chcieli zdjac i
                  zastapic panem XXX, ktory przeciez swietnie zna Lodz, poza tym nalezy do
                  ugrupowania YYY, ktore wygralo w Lodzi wybory n-krotnie, i ma poparcie rzadu. I
                  wtedy sobie przypomnisz moje slowa, pytanie tylko, czy je wreszcie zrozumiesz,
                  bo poki co, to dalej swoje nawijasz.
              • radioaktywny Re: Pora na zmiany!!! 05.01.06, 20:11
                W moich oczach Kropiwnicki zyskuje jedynie za przypominanie o tym, że Łódź to
                miasto tworzone przez 4 kultury - mało kto przed Kropiwnickim wiedział,
                pamietał lub to doceniał. Akurat w tym zakresie prezydent jest wzorem
                tolerancji.
                Poza te prawicowe rządy dość znacznie cofnęły Łódź. Stała się prowincjonalnym
                miasteczkiem na peryferiach Warszawy. Kropiwnicki zamiast przesiadywać na
                ministerialnych korytarzach stolicy z projektami rozwoju miasta lata samolotami
                po całym świecie trwoniąc niewielkie pieniądze.
                Wkład Kropiwnickiego widze na drogach Łodzi jezdzac duzo codziennie. Widze w
                starych, opisanych, sypiacych sie kamienicach, widze na twarzach meneli
                stojacych od 7.00 rano w bramach, czuje w zapachu moczu w podworkach ulicy
                Piotrkowskiej. Jego wkladem jest rowniez nepotyzm, mobing, i balagan
                kompetencyjny panujacy w instytuacjach podleglych miastu.
                Najgorszy jest jednak ten katolicki, duszny i gęsty sos, ktorym wszystko jest
                podlane w tym miescie....
    • greg0 Pieniadze to prawie wszystko reszta sama przyjdzie 06.01.06, 00:33
      Jezeli jedynym problemem jest brak "atmosfery",
      to jest wspaniale jest bosko prosze nic nie zmieniac!!!

Atmosfere kazdy moze sobie sam prywatnie stworzyc, w domu, z przyjaciolmi, z
      rodzina,
      ale znalezc uczciwego pragmatycznego polityka, ktory prowadzi dobrze finanse
      miasta to szczescie rzadko dzisiaj spotykane, a szczescie powinno sie szanowac
      Niech sobie bedzie dla niektorych "chamem i bufonem", byle tylko szanowal
      spoleczne pieniadze, za to jest odpowiedzialny i z tego powinien byc rozliczony

Dla tych cierpiacych na brak atmosfery polecam: kino, teatr, parki, ogrodki
      piwne, dyskoteki, hobby, kulture, sztuke, przyjazn i milosc
      • Gość: zadziwiajace Re: Pieniadze to prawie wszystko reszta sama przy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.06, 01:03
        no to niezle sie zmienila opinia o Kropku w ciagu 3 lat... bo na poczatku to
        zaden odwazny na tym forum sie nie znalazl, ktory go by bronil. Czy naprawde
        chodzi tylko o to, co pisze J.S.? I czy jego glownym atutem jest to, ze juz
        rzadzi prawie 4 lata?
        • Gość: J.S. Re: Pieniadze to prawie wszystko reszta sama przy IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.01.06, 02:30
          > no to niezle sie zmienila opinia o Kropku w ciagu 3 lat...

Owszem, zmienila mi sie opinia na jego temat po pewnym czasie.

> Czy naprawde chodzi tylko o to, co pisze J.S.?

Nie wiem jak innym - mnie tylko o to, bo jego fanem nie jestem, a juz w
          szczegolnosci nie jestem fanem ZChN.

> I czy jego glownym atutem jest to, ze juz rzadzi prawie 4 lata?

Nie wiem czy to glowny atut, ale uwazam, ze to dosc istotne. Wydaje mi sie, ze
          naobserwowalem sie juz w zyciu dosc polityki, aby stwierdzic, ze
          jej "uczestnicy" cechuja sie straszliwa zajadloscia i najczesciej jak
          przychodzi nowa miotla z "konkurencji" to za wszelka cene chce pokazac, ze
          poprzedni g* wiedzial i wszystko robil zle. Tak rowniez zrobil Kropiwnicki, ale
          czy naprawde potrzebujemy powtorki z rozrywki?
          • radioaktywny Re: Pieniadze to prawie wszystko reszta sama przy 06.01.06, 09:33
            Wydaje mi sie, ze
            > naobserwowalem sie juz w zyciu dosc polityki, aby stwierdzic, ze
            > jej "uczestnicy" cechuja sie straszliwa zajadloscia i najczesciej jak
            > przychodzi nowa miotla z "konkurencji" to za wszelka cene chce pokazac, ze
            > poprzedni g* wiedzial i wszystko robil zle. Tak rowniez zrobil Kropiwnicki,
            ale
            >
            > czy naprawde potrzebujemy powtorki z rozrywki?

Z kontektu wynika, że wybór Kropiwnickiego to wybór mniejszego zła.
            A ja nie mam czasu na wybór jakiegokolwiek zła; mniejszego czy większego.
            Miasto się sypie, społeczeństwo sie starzeje bo młodzi uciekają, a ratusz wpada
            w oszalały katolicyzm.
            Ja nie bedę głosował na dotychczasowego włodarza.
            Ja chcę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka