Dodaj do ulubionych

Ile ich jest???

01.11.02, 12:07
Ile citków jeździ już po naszym mieście??? Wiem o ośmiu...

Pozdrawiam,
serious_richard@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Ł.S. Re: Ile ich jest??? IP: *.toya.net.pl 01.11.02, 16:31
      serious_richard napisał:

> Ile citków jeździ już po naszym mieście??? Wiem o ośmiu...

Dobrze wiesz. :)
      1209, 1210, 1211, 1212, 1213 i 1214 są obecnie w montażu, z czego trzy pierwsze
      mają już nawet naklejone numerki.

Pozdrawiam,
      Ł.S.
      • Gość: landvtter Re: Ile ich jest??? IP: 213.101.119.* 01.11.02, 17:46
        czy ktos wie, czy citkow jest juz wiecej niz karlikow?
        • michal.ch Re: Ile ich jest??? 01.11.02, 18:21
          A ile Katowice mają tych "Karlików"? Wtedy sobie porównamy. :)
          • geograf Re: Ile ich jest??? 01.11.02, 22:00
            co to "Karlik" ??
            • Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 01.11.02, 22:12
              Karliki to częściowo niskopodłogowe tramwaje typu 116Nd z GOP. Tu więcej o
              nich: www.wpk.katowice.pl/memphis/tabor/typy/116nd.htm Karlik jest
              nazwą jaką im nadali mieszkańcy GOP w plebiscycie. Jest ich 17 czyli więcej niż
              będzie naszych Citków. (A tak wogóle, to może by Citkom nadać regionalną na
              wzór Karlików. Może "Lodzer" od "Lodzermensch".
              • Gość: Nameless Re: Ile ich jest??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 14:32
                "Lodzermensch" byłoby ładnie. Chociaż to odnosi się bardziej do osoby. Ale coś
                w tym stylu...
              • Gość: Nameless Re: Ile ich jest??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 14:33
                "Lodzermensch" byłoby ładnie. Chociaż to odnosi się bardziej do osoby. Ale coś
                w tym stylu...
              • Gość: Ł.S. Re: Ile ich jest??? IP: *.toya.net.pl 02.11.02, 14:43
                Gość portalu: łażej napisał(a):

>(A tak wogóle, to może by Citkom nadać regionalną na
                > wzór Karlików.

Przecież zanim Citek pojawił się w Łodzi lokalna prasa (chyba Express Il.)
                próbowała taką nazwę wraz z czytelnikami wymyślić. Skończyło się na "miejskiej
                strzale" i tym podobnych "śmiesznościach". I jak widać i słychać nic z tego się
                nie przyjęło.

> Może "Lodzer" od "Lodzermensch".

Ja, aber wir sind in Polen, wir sprechen polnisch und wir haben polnischen
                Namen. Klar? :)

Pozdrawiam,
                Ł.S.
                • Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 02.11.02, 15:10
                  Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> > Może "Lodzer" od "Lodzermensch".
                  >
                  > Ja, aber wir sind in Polen, wir sprechen polnisch und wir haben polnischen
                  > Namen. Klar? :)

Pardon, ich keine, ja po polsku gawarit :o) Lodzermensch lub lodzer nie byłyby
                  może nazwą polską, ale bez wątpienia byłyby nazwą łódzką. A przecież tramwaj
                  jest łódzki, a nie polski.
                  • Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 02.11.02, 15:12
                    PS. pozdrawiam :o)
                  • Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 02.11.02, 15:14
                    PS. pozdrawiam :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka