serious_richard 01.11.02, 12:07 Ile citków jeździ już po naszym mieście??? Wiem o ośmiu... Pozdrawiam, serious_richard@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ł.S. Re: Ile ich jest??? IP: *.toya.net.pl 01.11.02, 16:31 serious_richard napisał: > Ile citków jeździ już po naszym mieście??? Wiem o ośmiu... Dobrze wiesz. :) 1209, 1210, 1211, 1212, 1213 i 1214 są obecnie w montażu, z czego trzy pierwsze mają już nawet naklejone numerki. Pozdrawiam, Ł.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landvtter Re: Ile ich jest??? IP: 213.101.119.* 01.11.02, 17:46 czy ktos wie, czy citkow jest juz wiecej niz karlikow? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Ile ich jest??? 01.11.02, 18:21 A ile Katowice mają tych "Karlików"? Wtedy sobie porównamy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 01.11.02, 22:12 Karliki to częściowo niskopodłogowe tramwaje typu 116Nd z GOP. Tu więcej o nich: www.wpk.katowice.pl/memphis/tabor/typy/116nd.htm Karlik jest nazwą jaką im nadali mieszkańcy GOP w plebiscycie. Jest ich 17 czyli więcej niż będzie naszych Citków. (A tak wogóle, to może by Citkom nadać regionalną na wzór Karlików. Może "Lodzer" od "Lodzermensch". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nameless Re: Ile ich jest??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 14:32 "Lodzermensch" byłoby ładnie. Chociaż to odnosi się bardziej do osoby. Ale coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nameless Re: Ile ich jest??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 14:33 "Lodzermensch" byłoby ładnie. Chociaż to odnosi się bardziej do osoby. Ale coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł.S. Re: Ile ich jest??? IP: *.toya.net.pl 02.11.02, 14:43 Gość portalu: łażej napisał(a): >(A tak wogóle, to może by Citkom nadać regionalną na > wzór Karlików. Przecież zanim Citek pojawił się w Łodzi lokalna prasa (chyba Express Il.) próbowała taką nazwę wraz z czytelnikami wymyślić. Skończyło się na "miejskiej strzale" i tym podobnych "śmiesznościach". I jak widać i słychać nic z tego się nie przyjęło. > Może "Lodzer" od "Lodzermensch". Ja, aber wir sind in Polen, wir sprechen polnisch und wir haben polnischen Namen. Klar? :) Pozdrawiam, Ł.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 02.11.02, 15:10 Gość portalu: Ł.S. napisał(a): > > Może "Lodzer" od "Lodzermensch". > > Ja, aber wir sind in Polen, wir sprechen polnisch und wir haben polnischen > Namen. Klar? :) Pardon, ich keine, ja po polsku gawarit :o) Lodzermensch lub lodzer nie byłyby może nazwą polską, ale bez wątpienia byłyby nazwą łódzką. A przecież tramwaj jest łódzki, a nie polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 02.11.02, 15:12 PS. pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Ile ich jest??? IP: *.retsat1.com.pl 02.11.02, 15:14 PS. pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś