Dodaj do ulubionych

Pacjenci miesiącami mieszkają w łódzkich szpita...

IP: *.toya.net.pl 20.01.06, 22:17
Dlaczego trzeba 16 lat aby zauwazyć problem?
Kłania się panująca w urzędach spychotechnika. Kazdy urzędnik mysli tylko o
tym jak sie pozbyć sprawy, komu ją przekazać?

Nie ma dobrej woli począwszy od sejmu aż do najniższego szczebla.
Obserwuj wątek
    • lukasbo Biorąc pod uwagę status społeczny "rezydentów" 21.01.06, 10:58
      powinno się ich zwyczajnie wystawiać za drzwi... Dlaczego mamy ponosić koszty
      ich bezsensownego utrzymania ?
    • Gość: Aragorn Do lukasbo Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:00
      Ciebie powinno się umieścić w klatce, pstawić na Pietrynie i postawić tablicę;
      To jest podły nieczłowiek, unikajcie takich typków!
      • Gość: td2003 Do Aragorna IP: *.toya.net.pl 21.01.06, 15:13
        Hej, a dlaczego uważasz że lukasbo to podły nieczłowiek?! Zadaniem szpitali jest
        leczyć ludzi a nie ich utrzymywać. Bezdomność jest ogromnym problemem, ale są
        schroniska dla bezdomnych, ośrodki pomocy społecznej, których zadaniem jest
        udzielanie pomocy ludziom dotkniętym tym zjawiskiem. Absolutnie nie chcę
        wyrzucać bezdomnych na margines społeczeństwa (choć należy przyznać, że spora
        ich część znalazła się w takiej sytuacji z własnej winy) ale zamienianie i tak
        już zadłużonych szpitali w przytułki dla bezdomnych jest nieporozumieniem, z
        którym należy natychmiast i bezwzględnie skończyć. Dla dobra wszystkich. A
        przede wszystkim dla dobra tych, dla których szpitale funkcjonują czyli chorych
        ludzi, którym zdrowi ale bezdomni zajmują miejsca.
        • Gość: Aragorn Do td2003 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 19:31
          Tak. Trzeba usprawnić odpowiednie instytucje i przepisy oraz pogonić kogo
          trzeba. Niemniej nie zmienia to faktu, że tylko nieczłowiek, taki jak np.
          lukasbo może w ten sposób wypowiadać się publicznie. Pozdrawiam.
      • lukasbo RE: Aragorn 22.01.06, 17:51
        Widzisz, problem polega na tym, że co miesiąc obserwuję na wydruku swojego
        wynagrodzenia astronomiczne kwoty przeróżnych składek, które w ramach
        tzw. "solidarności społecznej" muszę płacić. Tymczasem kiedy próbowałem się
        dostać na specjalistyczne badania zaproponowano mi termin 4-miesięczny.
        Analogiccznie sytuacja wygląda ze szpitalami - z cudem graniczy znalezienie
        wolnego łóżka (próbowałem takowe "załatwić" dla kogoś z moich bliskich). Wybacz
        ale nie życzę sobie aby moje ciężko zarabiane pieniądze były wydatkowane w taki
        sposób. Mam do tego prawo ponieważ TO JA NA NIE PRACUJĘ i ich destynacja jest
        tylko i wyłącznie moją sprawą. Rozumiem, że nick Aragorn obliguje do
        szlachetnych czynów i takowej postawy ale postaraj się być obiektywny w
        ocenach. Pozdrawiam "Nieczłowiek"
        • Gość: Aragorn Do lukasbo Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:53
          Nie masz racji. To nie Ty pracujesz na te, jak je nazwałeś "swoje" pieniadze.
          Jesteś członkiem rodziny, poszczególnych grup społecznych, społeczeństwa
          globalnego i co najbardziej przykre, członkiem gromady nieludzi. Wszyscy mamy
          udział we wszystkim. Czy sobie tego życzysz, czy nie, to nie Ty masz decydować
          (i słusznie) o przeznaczenu "twoich" podatków. Poza tym nie o to tutaj chodzi.
          Pomagać sobie powinniśmy wzajemnie wszyscy. A jeśli masz odmienne zdanie, są
          inne planety niż Ziemia, może tam byś się czuł lepiej, nieczłowieku?
    • Gość: garoo A co robi opieka spoleczna? IP: *.tbcn.telia.com 24.01.06, 22:40
      Dlaczego to trwa tygodniami.? Czy nie o to hcodzi, ze kasa idzie w MOPSIE tylko
      na pensje dla urzednikow ( 70%), a powinna isc gdzie indziej- na budowe
      mieszkan chronionych, innych -tanszych form opieki niz domy pomocy spolecznej (
      koszty). Jka to robi taka szwecja- ano kasa idzie pomiedzy urzedem pracy-
      socialem- a szpitalem. Jak w szpitalu lekarz napisze do socialu pismo ( email)
      wg wiedzy medycznej ten czlowiek nie musi przebywac o tej daty w szpitalu- to
      social( gmina!) placi szpitalowi za kazdy dzien pobytu, Gmina na glowie staje,
      aby zapewnic pacjnetowi krotkoterminowy lokal chroniniony ( z rehabilitacja), a
      potem obliczy ilosc godzin ile potrzeba i co zrobic przy osobie ( formularze),
      zatrudni opiekunow ( parotygodniowy kurs dla bezrobotnych) i to wszystko.
      A u nas nie mozna. Przeciez nie jestesmy glupsi- tylko myslec nam sie nie chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka