Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rower na prezent?

15.05.07, 00:29
    Zamierzam kupić rower chłopakowi tak do 1200zł. Rower ma być do jazdy po mieście + ewentualnie jakieś mało skomplikowane wycieczki za miasto. I tu pytanie do Was na co zwrócić uwagę przy zakupie? A może polecicie mi jakieś konkretne modele. Z góry dziękuję:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Slav4 Re: Jaki rower na prezent? IP: 217.70.56.* 15.05.07, 08:30
        W kwestii formalnej: "chłopaka" w znaczeniu dziecka, "chłopczyka", czy dla
        dorosłego faceta ? Zakładam że dla dorosłego. A jeśli tak, to
        Napisz jak duży jest ten chłopczyk/chłopak - najważniejszy jest rozmiar ramy a
        on zależy od wzrostu
        Miasto i lekki teren - rower crossowy na kołach 28 cali. Np taki:

www.tinyurl.pl?X1YyupOB
        PS. Nie wiem czy to najlepszy pomysł kupować rower na prezent - bez
        zainteresowanej osoby. Do roweru trzeba się "przymierzyć" jak do ciuchów czy
        butów. Jeśli to ma być 100% niespodzianka i nie da się delikwenta zabrać na
        miejsce - umów się ze sprzedawcą co do ew. możliwości wymiany jak ramcia nie
        podejdzie. Nie ma nic gorszego niż wycieczka na niedopasowanym rowerze.

• Gość: Slav4 Re: Jaki rower na prezent? IP: 217.70.56.* 15.05.07, 08:32
          Ooops, coś link się skopał.
          Spróbuj spod tego

tiny.comm.pl/?Bb
        • exitmusic Re: Jaki rower na prezent? 15.05.07, 10:14
          > Napisz jak duży jest ten chłopczyk/chłopak - najważniejszy jest rozmiar ramy a
          >
          > on zależy od wzrostu
          183 cm

> Jeśli to ma być 100% niespodzianka[...]
          o to mi chodzi
          • Gość: Slav4 Re: Jaki rower na prezent? IP: 217.70.56.* 15.05.07, 10:56
            Jeśli tak, to ramka 21 cali powinna podejść. Ale zastrzeż sobie możliwość
            wymiany "jakby co"
      • dominikjandomin Re: Jaki rower na prezent? 15.05.07, 11:27
        exitmusic napisała:

> Zamierzam kupić rower chłopakowi tak do 1200zł. Rower ma być do jazdy po
        mieści
        > e + ewentualnie jakieś mało skomplikowane wycieczki za miasto. I tu pytanie
        do
        > Was na co zwrócić uwagę przy zakupie? A może polecicie mi jakieś konkretne
        mode
        > le. Z góry dziękuję:)

A jakie chłopak ma gusta?

Byc moze dobrym wyjściem byłby rower miejski tzw. holenderski, old-style. A za
        1200 zł to mozesz już nabyc rewelacyjne cacko (uzywane) albo całkiem porządna
        nówkę.

W każdym razie zwróć uwagę: jak i kiedy zamierza jeżdzić? Rekreacja, czy w
        deszczu też? Chodzi o hamulce... błotniki...

Czy dużo wieczorami / zimą? Wtedy dobrze byłoby dac oswietlenie na dynamo
        (lepsze mają w piaście).

Czy planuje coś wozić? Bagażnik...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka