Dodaj do ulubionych

P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym

24.01.06, 22:38
Po jakiś z górą dwóch latach, w TVP1 wróciła sprawa dobrotliwego i rzutkiego
p. Kanclerza. Jeżeli wtedy p. Makary mógł liczyć na wyrozumiałość zarówno
mediów jak i ówczesnej władzy, tak teraz nie byłbym na Jego miejscu do końca
tego pewien. W dzisiejszych czasach, pewni panowie, mogą srodze się zawieść na
maksymie, którą ochoczo wyznawali. Ta sentencja brzmi: niech mówią choćby źle,
byleby mówili. Prowadząc tak rozległe "interesy" można się wpakować w niezłe
bagienko. Czego oczywiście, z różnych zresztą względów, nie życzę p. Makaremu.
A głównym powodem, dla którego mam nadzieję na oczyszczenie się z zarzutów p.
Kanclerza, jest nieustanna sympatia dla studentów WSHE. Tych zwłaszcza, co to
tak miło traktują swoich interlokutorów na FŁ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: szwed Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 00:26
      Ale to juz było!!!!!
    • gray Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym 25.01.06, 07:45

no a co z tą jaworowicz? zapomniałeś o czym miałeś napisać? cóż - w pewnym wieku
      wiele wolno...
      • Gość: ??? Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: 194.42.116.* 25.01.06, 10:28
        o co cała awantura???
        Jak ma kasę to niech inwestuje!!

Było głośno kiedyś o tym PKS-ie, a teraz o co chodzi?
        • Gość: no name Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: *.4web.pl 25.01.06, 10:50
          Jest pewna różnica między inwestowaniem, a między zazynaniem iluś tam ludzi na
          zasadzie "zobaczymy, kto kogo przetrzyma" .Wybaczcie, ale z tej debaty wierzę
          tej setce ludzi i ich zwiazkom zawodowym...
    • elektronik9 Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym 25.01.06, 10:30
      Ta Jaworowicz to oszołomka
      • Gość: mad Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:35
        ja tam nie wiem, kto tu jest oszołom
        • camelot Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym 25.01.06, 10:47
          Nie pamietacie jak pewien czas temu na tym forum i w gazetach było duzo o
          Makarym. Jaki to on malwersant i oszust.
          • Gość: :) Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: 194.42.116.* 25.01.06, 11:06
            wszyscy wiedzą jaka jest prasa!
            Nie możesz wierzyć we wszystko co przeczytasz w prasie!
            Czepiają się go bo wystaję ponad wszystkich, a co z takim się robi???
            Równa, równa do ogółu!
            Nie ważne czy robi dobrze czy źle!
            • Gość: lulka ale jak robi? IP: *.pai.net.pl 25.01.06, 11:10
              dobrze robi? czy źle?

bo mi sie wydaje, ze nie bez powodu intersuje się tą sprawą ABW i inne powazne
              instytucje... z resztą, i tak to nie właściciel bedzie odpowiadał...jak się ma
              zarząd, to się śpi spokojnie...
              • Gość: no name Re: ale jak robi? IP: *.4web.pl 25.01.06, 11:12
                No jak słyszę takie stwierdzenie:

Pracownicy załozyli związki zawodowe, które były zastraszane przez firmę
                ochroniarską.

oraz zdanie potem:
                Prezes załozył osobnezwiazki zawodowe, których przewodniczacym jest asystentka
                prezesa...

To nei mam wątpliwości, z enie nie chodzi o to, żeby ktoś równał w dół, ale , ze
                ktoś ludzi ma za ścierwo.
                • Gość: mad O to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:29
                  jak się traktuje ludzi. Twórczo, panie, zawsze twórczo!
                  Tu ciekawy artykuł, szczególnie dla tych, którzy zachwycają się "działaniami
                  twórczymi" i ogólnie wmawianą twórczą atnosferą. Zdroworozsądkowe podejście
                  ludzi z Kozienic do natchnionej działalności Stasiaka
                  www.tygodniksolidarnosc.com/2005/25/1d_pra.htm
                  • Gość: lulka Re: O to chodzi IP: *.pai.net.pl 25.01.06, 13:20
                    dobre, dobre...
                    no cóż, wiele osob jest skutecznie nabieranych na tą pseudo-twórczą wyssaną z
                    palca filozofię pana kanclerza..
                    bosz... żal mi ich..
                  • Gość: Jacek Re: O to chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:26
                    > www.tygodniksolidarnosc.com/2005/25/1d_pra.htm

Gazeta prowadzona przez solidaruchów nie jest jak dla mnie zbyt wiarygodnym
                    źródłem informacji..
                    • Gość: mad A co powiesz na to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:28
                      www.slowo.com.pl/radom/?id=3061
                      Coś w tym jest
              • Gość: mad co do zarządu i właściciela, to masz lulka rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:17
                to tak jak w tej głośnej ostatnio (chcoiaż chyba nie w Łodzi) historii - nie
                każdy wie, że niepoślednią rolę odegrywa w niej WSHE, to się wyjaśnia pod
                koniec notatki
                wirtualnemedia.pl/document,,510936,Prokuratura_kontra_szef_TVP_Katowice.html
          • Gość: Gość Dla mnie to pokazówka. IP: 194.42.116.* 25.01.06, 16:29
            Jak dla mnie to pokazówka. Pani Jaworowicz nie próbuje rozwiązywać problemów,
            tylko mówi o tym, co my – Polacy lubimy najbardziej: afery, napady,
            kradzieże... Takie sprawy nas interesują i nie powodują wzrostu oglądalności.
            Podczas programu z ust prowadzącej nie padło pytanie o aktualny stan firmy po
            strajku z 2004 roku albo jak Zarząd poradził sobie z utraconymi przez ten okres
            wizerunkiem i kontraktami (prezes próbował coś powiedzieć, ale zdążył jedynie o
            rozwijaniu nowych kierunków przychodowych – stacja benzynowa, stacja
            diagnostyczna). Czy ktoś ze związków zawodowych zadał publiczne pytanie,
            dlaczego są zwalniani ludzie? Wszyscy wiemy, że większość prywatyzowanych
            spółek to żywcem przeniesione w czasie firmy byłego systemu, w którym ludzie
            pili, bumelowali i generalnie przychodzili po pieniądze, a nie do pracy
            (Oczywiście nie generalizuję). Dlaczego Pan Przewodniczący ZZ boi się poruszać
            takiego tematu – prosta sprawa, rzuci światło na siebie i swoich związkowców.
            Ale dlaczego Pani redaktor tego nie chce?
            • Gość: mad dwa lata temu był pierwszy program o PKs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:35
              i w nim mówiono o tych wszystkich sprawach
              • Gość: no name Re: dwa lata temu był pierwszy program o PKs IP: *.4web.pl 25.01.06, 16:45
                Łodzi jest kilka prywatnych szkół wyzszych, ale dziwnym trafem tylko p.
                Stasiak ciągle ma jakies problemy...obawiam sie, że nie jest to nagonka , ale
                rzeczywistość...
                • Gość: Piotr Re: dwa lata temu był pierwszy program o PKs IP: *.lodz.msk.pl 26.01.06, 08:39
                  Gość portalu: no name napisał(a):

> Łodzi jest kilka prywatnych szkół wyzszych, ale dziwnym trafem tylko p.
                  > Stasiak ciągle ma jakies problemy...obawiam sie, że nie jest to nagonka

WSHE jest największą szkołą niepaństwową w regionie (a chyba nawet i w całej Polsce) więc najbardziej drażni konkurencję.
                  Jako łodzianin mam o działalności p. Stasiaka dobre zdanie, zrewitalizował kawałek Śródmieścia (pamiętacie jak wyglądały wcześniej tereny na których teraz jest WSHE?) i stworzył sporo miejsc pracy w WSHE i IPT.

• Gość: maciek Co ma konkurencja do Kozienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:20
                    i innych co najmniej wątpliwych interesów Stasiaka?
                    Wiesz, dlaczego WSHE jest największą szkołą? Również dlatego, że nagina/łamie
                    prawo. W całej Polsce prowadzi punkty informacyjne, w których uczą się
                    studenci, dowiadujący się teraz ze zdumieniem, że nie studiują, tylko chodzą na
                    kursy dokształcające. Ci wszyscy "eksternistyczni" studenci są oficjalnie
                    studentami łódzkiej WSHE. Szkoła nie byłaby taka znów największa, gdyby
                    prowadziła naukę tylko w Łodzi i swoich legalnych oddziałach zamiejscowych.
                    • gray Re: Co ma konkurencja do Kozienic 26.01.06, 11:29
                      Gość portalu: maciek napisał(a):

> i innych co najmniej wątpliwych interesów Stasiaka?

może to, że żeby podważyć Ziemię trzeba znaleźć punkt oparcia poza nią?

> Wiesz, dlaczego WSHE jest największą szkołą? Również dlatego, że nagina/łamie
                      > prawo. W całej Polsce prowadzi punkty informacyjne, w których uczą się
                      > studenci, dowiadujący się teraz ze zdumieniem, że nie studiują, tylko chodzą
                      > na kursy dokształcające. Ci wszyscy "eksternistyczni" studenci są oficjalnie
                      > studentami łódzkiej WSHE. Szkoła nie byłaby taka znów największa, gdyby
                      > prowadziła naukę tylko w Łodzi i swoich legalnych oddziałach zamiejscowych.

a powiedz mi taką rzecz - kto na tym zyskuje a kto na tym traci?
                      • Gość: maciek A powiedz mi, dlaczego inne szkoły tego nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:50
                        robią?
                        Prawo na to nie pozwala i tyle.
                        Nie znajdziesz punktu podparcia, jeśli go po prostu nie ma.
                        Pranie mózgu robi swoje.
                        • gray Re: A powiedz mi, dlaczego inne szkoły tego nie 26.01.06, 11:58
                          Gość portalu: maciek napisał(a):

> Pranie mózgu robi swoje.

no właśnie widzę zatem

EOT.
                          • Gość: maciek Dla Ciebie EOT, ja coś dodam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:07
                            O ile wiem, słynne twórcze działanie wg Stasiaka to takie, które zawsze
                            przynosi zysk, jaki by nie był, prawda?
                            Twoje pytanie, kto zyskuje, a kto traci, wskazuje na to, że jesteś wyznawcą tej
                            teorii
                            Wszyscy tracimy, kiedy prawo jest łamane lub sprytnie obchodzone. Zastanów się,
                            dlaczego.
                            Można się starać zmienić prawo - to jest jedyne wyjście, a nie dywagacje o
                            zyskach i stratach
                            • Gość: magda Re: Dla Ciebie EOT, ja coś dodam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:00
                              > O ile wiem, słynne twórcze działanie wg Stasiaka to takie, które zawsze
                              > przynosi zysk, jaki by nie był, prawda?
                              > Twoje pytanie, kto zyskuje, a kto traci, wskazuje na to, że jesteś wyznawcą tej
                              > teorii

??? Co ma piernik do wiatraka? Co ma idea dzialan tworczych do przekretow prawnych?
                              • Gość: maciek Przeczytaj ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:41
                                całą tę dyskusję
                              • marrgos Re: Dla Ciebie EOT, ja coś dodam 26.01.06, 13:57
                                nothing personal madzia
                                ale .. zadałaś ciekawe pytanie ;)

• Gość: magda Re: Dla Ciebie EOT, ja coś dodam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:45
                                  Nie zgadzam sie z Wami. To nie ma zwiazku z tekstem, tylko z wypowiedzia macka.
                                  Trzeba odroznic kwestie przekretow prawnych Stasiaka, takze tych na drodze
                                  szkolen dla pracownikow (w formie dzialan tworczych) od samych dzialan
                                  tworczych, chocby tych prowadzonych dla studentow. maciek niezwykle "plynnie"
                                  przeszedl od tekstu o studiach eksternistycznych i nielegalnych filiach szkoly
                                  do stwierdzenia, iz dzialania tworcze Stasiaka wiaza sie z zyskiem, przekrecajac
                                  przy tym wypowiedz graya, ktora nie tyczyla sie dzialan tworczych (wypowiedz
                                  odnosnie wyznawanych przez graya teorii). Stad ten piernik i wiatrak. Ale to
                                  pewnie jakis jego skrot myslowy. :)
                                  • Gość: maciek Magda, czy na pewno rozumiesz, co czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:23
                                    Jeśli nie, to Ci przyliżę.
                                    Piszę o tym, że prowadzenie normalnych studiów w punktach informacyjnych jest
                                    niezgodne z prawem.
                                    Na to Gray zadaje mi pytanie, kto na tym zyskuje, a kto traci (na tym
                                    niezgodnym z prawem działaniu) - nie obchodzi go fakt, że to nielegalne oraz
                                    implikacje tego faktu, on chce takie działanie usprawiedliwić zyskiem jakiegoś
                                    rodzaju
                                    Wiem, że fundamentalną nauką w WSHE są tzw. działania twórcze, a podstawową
                                    kategorią w nich kolei jest zysk.
                                    Stąd wysnuwam wniosek, że Gray jest nauczony tej teorii i dlatego gada o zysku,
                                    starając się uzasadnić profitem działanie ewidentnie nielegalne.
                                    Stąd też wysnuwam wniosek, że działania twórcze to pranie mózgu.
                                    Co mogę też wyjasnić, gdybyś sobie zyczyła

• marekwojciechowski Re: Magda, czy na pewno rozumiesz, co czytasz? 26.01.06, 22:33
                                      Można prościej - cel uświęca środki :)
                                    • Gość: magda Re: Magda, czy na pewno rozumiesz, co czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:22
                                      > Co mogę też wyjasnić, gdybyś sobie zyczyła

Alez nie trzeba - w koncu to dyskusja miedzy Wami byla. Dla mnie w dalszym ciagu
                                      wnioski sa u Ciebie z palca wyssane, ale kazdy ma swoja logike.
                      • Gość: lulka Re: Co ma konkurencja do Kozienic IP: *.pai.net.pl 26.01.06, 14:06
                        zyskuje Makary, tracą studenci.
                        jak opakujesz kupkę w ładny papierek, to też uda Ci sie ją sprzedać...
                        • gray Re: Co ma konkurencja do Kozienic 26.01.06, 14:20
                          Gość portalu: lulka napisał(a):

> zyskuje Makary, tracą studenci.

bo mogą się uczyć na miejscu? faktycznie strata.

> jak opakujesz kupkę w ładny papierek, to też uda Ci sie ją sprzedać...

próbowałeś/łaś? to spróbuj, tylko powiedz gdzie się z tym rozstawisz to przyjdę
                          popatrzeć.
                          • iluminacja256 Re: Co ma konkurencja do Kozienic 26.01.06, 14:50
                            Daj spokój. Fakt, że tam studiujesz/studiowałeś - nie zwalnia kompletnie z
                            krytycyzmu. Mona sie postarać choć o gram obiektywizmu w każdej sytuacji.
                            Fakt, że Piłsudski wielkim człowiekiem był, nie zmiania faktu, że miał zapędy
                            dyktatorskie.
                            • gray Re: Co ma konkurencja do Kozienic 26.01.06, 19:26
                              iluminacja256 napisał:

> Daj spokój. Fakt, że tam studiujesz/studiowałeś - nie zwalnia kompletnie z
                              > krytycyzmu. Mona sie postarać choć o gram obiektywizmu w każdej sytuacji.

czyli obiektywne jest zdanie kogoś kto tam nie studiował? :D
                              właśnie fakt, że tam studiuję/studiowałem sprawia, że mogę się wypowiedzieć o
                              pewnych rzeczach krytycznie (co z resztą wiele razy robiłem) a inne pochwalić.
                              jeżeli to co robi WSHE jest strasznym przestępstwem to dlaczego jeszcze nikt nie
                              został aresztowany? a może chodzi o to, że przepisy jednak umożliwiają takie
                              działanie a jeżeli tak to co chodzi? jeżeli ministerstwu to nie w smak to niech
                              sobie doprecyzują i wtedy czepią. a póki co ludzie z małych miast mogą się
                              uczyć. a jaka to jest nauka to już inna sprawa.

> Fakt, że Piłsudski wielkim człowiekiem był, nie zmiania faktu, że miał zapędy
                              > dyktatorskie.

nie przepadam za gościem.
                              • Gość: no name Re: Co ma konkurencja do Kozienic IP: *.4web.pl 26.01.06, 19:31
                                > jeżeli to co robi WSHE jest strasznym przestępstwem to dlaczego jeszcze nikt ni
                                > e
                                > został aresztowany? a może chodzi o to, że przepisy jednak umożliwiają takie
                                > działanie a jeżeli tak to co chodzi

Zapewne o pieniądze... Nasz wicemarszałek sejmu też ma parę procesów i co z tego?
                                • gray Re: Co ma konkurencja do Kozienic 26.01.06, 19:38

on nawet ma parę wyroków. a może i kilka.
            • najtis Re: Dla mnie to pokazówka. 26.01.06, 07:48
              Gość portalu: Gość napisał(a):
              >>> .....żywcem przeniesione w czasie firmy byłego systemu, w którym ludzie
              pili, bumelowali i generalnie przychodzili po pieniądze, a nie do pracy....<<<

Obrazasz ludzi chlopcze drogi,wtedy(w tamtym systemie) pewno Ty albo Twoi
              rodzice tylko uczciwie pracowali,czy aby nie Na Aleksandrowskiej?smutny jestes
          • uerbe Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym 25.01.06, 18:31
            camelot napisał:

> Nie pamietacie jak pewien czas temu na tym forum i w gazetach było duzo o
            > Makarym. Jaki to on malwersant i oszust.

Nie w gazetach tylko w łódzkim EI.
    • Gość: EL 00006 Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: *.uml.lodz.pl 27.01.06, 08:29
      moim zdaniem osoby które pozytywnie wypowiadają się na temat wshe NIE OGLĄDAŁY
      TEGO PROGRAMU LUB NIE ZROZUMIAŁY O CO TAM BIEGA!
      "piękna przyszłośźć jest przed nami"
      • Gość: z. Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:48
        Szczerze to ch** mnie obchodzą przepychanki Stasiaka z solidaruchami w jakiejś
        Koziej Wólce.
      • Gość: magda Re: P. Jaworowicz przejechała się po p. Makarym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:23
        Na temat calej WSHE? Moze nie generalizujmy. Szkola to nie tylko interesy kanclerza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka