Dodaj do ulubionych

Oblewają na placu manewrowym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 01:18
>Nie wyobrażam sobie, żeby podczas cofania, w zwykłych warunkach drogowych
>kierowca przestawiał lusterka na linie, które z resztą nie zawsze są

nie rozumiem, skoro kierwcy jest tak wygodniej to czemu nie? - czy stwrza
jakies zagrozenie??? czy musi odworcic głowe w pojezdzie jadacym do tyłu czy
tylko moze skorzystac z lustrek??? jesli tak ygodnie to rowniez powinne moc
wystawc głowe poza okno - czy to jest zabronione???
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek mało wyjazdow ale cena taka sama! IP: *.server.ntli.net 25.01.06, 03:29
      Cały ten WORD był i będzie najbardziej złodziejską instytucją! Za kilka minut
      jezdzenia po placu kasuja jak za godzinna jazde po miescie! Wkrotce znowu
      uslyszymy o lapowkach w WORD. oni po prostu nie umieja inaczej.
      • oto_nowy_login Re: mało wyjazdow ale cena taka sama! 25.01.06, 07:04
        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Cały ten WORD był i będzie najbardziej złodziejską instytucją! Za kilka minut
        > jezdzenia po placu kasuja jak za godzinna jazde po miescie! Wkrotce znowu
        > uslyszymy o lapowkach w WORD. oni po prostu nie umieja inaczej.

I dlatego ja używam Open Offica.
    • Gość: literka_m Re: Oblewają na placu manewrowym IP: 217.6.80.* 25.01.06, 07:31
      > >Nie wyobrażam sobie, żeby podczas cofania, w zwykłych warunkach drogowych
      > >kierowca przestawiał lusterka na linie

o ile dobrze wiem, to w dosyc drogich i "wypasionych" furach dzieje sie to
      automatycznie.

a tak nawiasem mowiac, znow szanowne grono egzaminacyjne oblewa z "umiejetnosci
      cyrkowych" ktore nie sa sprawdzane nigdzie na swiecie. myslalem, ze zmiany w
      egzaminowaniu zbliza nas do cywilizowanej Europy, ale mentalnosci zakutych lbow
      tak latwo sie nie zmieni.
    • Gość: klakier Brendzel bredzi.... IP: 80.51.81.* 25.01.06, 07:35
      skąd tyle porysowanych aut na parkingach? skąd tyle aut zaparkowanych byle jak,
      jak na odpuście we wsi? Bo kierowcy NIE UMIEJĄ korzystać z lusterek. A teraz
      dowiadujemy się, że wręcz nie wolno im w sposób prawidłowy z nich korzystać!!!
      Jeżdżę od 24 lat i ZAWSZE przy parkowaniu tyłem czy cofaniu przestawiam
      przynajmniej prawe lusterko tak, aby widzieć krawężnik i bok sąsiedniego
      pojazdu. Zakaz używania lusterek jest po prostu absurdalny... no ręce opadają...
    • gray Re: Oblewają na placu manewrowym 25.01.06, 11:05

"Nowy system ma na celu tak przygotować przyszłych kierowców, aby podczas
      samodzielnej jazdy bez problemu poradzili sobie w ruchu ulicznym. - Nie
      wyobrażam sobie, żeby podczas cofania, w zwykłych warunkach drogowych kierowca
      przestawiał lusterka na linie, które z resztą nie zawsze są - wyjaśnia Brendzel."

co za kretyn :D
      skoro sobie nie wyobraża to znaczy, że nie ma wyobraźni i powinien zamiatać ten
      placyk a nie nim rządzić.
    • artnow Re: Oblewają na placu manewrowym 25.01.06, 11:42
      Kierowca robito co mu maksymalnie ułatwi manewr i nie będzie sprzeczne z przepisami. Co za idiota wymyślił te lusterka co ???
      Tym bardziej jak mam w samochodzie elektryczne sterowanie lusterek, to spuszczenie ich i podniesienie to jest moment.
      To wymyślał pewnie jakiś zakompleksiony właśniciel Fiata 126 P z lusterkami, do których trzeba wysiadać, żeby je przestawić.
      _________
      Poczytaj mnie
      Albo
      Politykuj ze mną
      • Gość: xx Re: Oblewają na placu manewrowym IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.01.06, 14:11
        nie obrazaj Fiatow 126p, prosze. W naszym maluszku moznabylo ustawic lusterko/a
        nie wysiadajac z auta ...

:D
      • Gość: gosc Re: Oblewają na placu manewrowym IP: *.kanzas.net / *.lodz.pdi.net 25.01.06, 18:49
        nie to po prostu wymyslal koles w ministerstwie ktory nigdy za koliem nie
        siedzial. pan wielki profesor ktory non stop za biurkiem siedzi i wymysla takie
        pierdoly bo nie wie jaka jest rzeczywistosc i tyle...
    • zmudziaczek Re: Oblewają na placu manewrowym 26.01.06, 13:50
      Ja ZAWSZE, kiedy cofam, patrzę w lusterka (wszystkie trzy), bo po prostu nie
      widzę nic, jak patrzę przez tylną szybę. Może jeszcze w corsie, której używa
      się na kursach i egzaminach, widać co jest za samochodem, ale w większych
      autach niestety nie.

To jest jakaś bzdura kompletna! Osobiście mam miłe doświadczenia z egzaminu na
      prawko. Egzaminator był bardzo miły i uprzejmy. Zdawałam 2go listopada, a
      wiadomo, że okolice WORDU w tych dnach są nieciekawe (dla niezorientowanych -
      WORD mieści się za jednym z największych cmentarzy na Dołach). Zdałam za
      pierwszym razem :) bez niczyjej pomocy. Myślę, że to zależy od umeiejętności
      oczywiście, ale również od nastawienia osoby egzaminującej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka