Dodaj do ulubionych

nieposłuszni?

29.01.06, 00:51
Donald namawia do wymówienia posłuszeństwa prezydentowi. Znów sie będzie
działo :-)
Kurczę blade, z takimi politykami nie można się nudzić. Będzie o czym pogadać.

Termin wyborów wyznaczony na 12 marca. Podobno niektórzy kandydaci lokalni
już drukują ulotki. Ciekawe jak zmienią sie opcje i barwy na sztandarach,
czyli kto z jakiej listy itd.

Tak powstaje nowa tradycja, wybory parlamentarne co pół roku, prezydenckie co
dziewięć miesięcy :-) A samorządowe? Hej Żychlin2006: zwieraj szeregi, czyli
trąb wsiadanego, bo nie zdążymy :-)
Obserwuj wątek
    • edmurphy Re: nieposłuszni? 29.01.06, 01:08
      Poprawka: Tusk twierdzi, że 26 marca. Nawet w tej kwestii nie moga się
      dogadać :-)))
      • zodiak72 Re: nieposłuszni? 29.01.06, 08:17
        Obawiam się, ze to bedą pierwsze wybory - do których nie pojdę. Jesli do nich dojdzie - oczywiscie;-) Dlatego, ze jestem rozczarowany niedojrzaloscia i nieumiejetnością dogadania się polskich elit politycznych. Dotychczas zawsze korzystałem ze swego prawa, jakim jest w demokracji moznośc dokonywania wyborow. Jednakże to, co obserwuję teraz, jest lekką przesadą;-)
    • dinozaur.57 Nieposłuszni ale komu ? 29.01.06, 10:03
      Donald szykuj kasę aby ją zwrócić ! Niedoszły prezydent wydałał na swoją
      kampanię wyborczą kasę, o wiele, bardzo wiele większą kasiorę niż mu
      przysługiwało. Tylko wydał pieniądze nasze, podatników. A co, wydał i już ! Był
      pewny że wygra to wydawał ile się dało. A dziś się wścieka razem z całą zgrają
      przeklętych liberałów z PO. Donald gdzie te twoje zapowiadane oszczędne państwo ?
      • edmurphy Re: Nieposłuszni ale komu ? 29.01.06, 14:02
        Założenia oszczędnego państwa:
        1. Oszczędzać mają podatnicy czyli my,
        2. "Elyty" (to nie błąd) są od wydawania i korzystania.
        Podsumowanie: no przecież ktoś musi na tym zarobić, mamy kapitalizm.
        :-)))))))
        • niegoscinny to normalka 30.01.06, 07:19
          a ja juz wole te demokracje popierniczona niz stary dobry socjalizm i basta!
          znamy tylko nasze podworko, ale gdyby przesledzic dzialalnosc "j-elyt"
          politycznych w innych krajach przekonalibysmy sie ze naprawde to nic
          nienormalnego.te przepychanki pomiedzy pisuarami i platformersami to uprawianie
          najprostszej,NORMALNEJ polityki.nie to, ze ich bronie.ja bronie swojej ukochanej
          ojczyzny, ktora wydala tych (.) na swiat.nie tylko nasza kochana matka popelnia
          taaaakie bledy.zatem glowa do gory i nie ma co rezygnowac z obywatelskich
          przywilejow do urn panowie i panie.naszym glosem ocenimy politykow ;-)
          • dinozaur.57 Re: to normalka 30.01.06, 09:42
            niegoscinny napisał:

> a ja juz wole te demokracje popierniczona niz stary dobry socjalizm i basta!
            > znamy tylko nasze podworko, ale gdyby przesledzic dzialalnosc "j-elyt"
            > politycznych w innych krajach przekonalibysmy sie ze naprawde to nic
            > nienormalnego.te przepychanki pomiedzy pisuarami i platformersami to uprawianie
            > najprostszej,NORMALNEJ polityki.nie to, ze ich bronie.ja bronie swojej ukochane
            > j
            > ojczyzny, ktora wydala tych (.) na swiat.nie tylko nasza kochana matka popelnia
            > taaaakie bledy.zatem glowa do gory i nie ma co rezygnowac z obywatelskich
            > przywilejow do urn panowie i panie.naszym glosem ocenimy politykow ;-)

Ja też wolę. Ale nie demokrację liberalno-socjalistyczną w wykonaniu PO i SLD.
            • edmurphy Re: to normalka 31.01.06, 00:39
              Do urn, do urn. Bo wybiorą za nas

A swoją drogą: jaka ta nasza demokracja powinna być? Czy naprawdę ma polegać na
              tych politycznych przepychankach i gierkach? Na nic lepszego nas nie stać?
              Wcale nas nie usprawiedliwia fakt, że gdzie indziej jest tak samo, czy
              że "polska demokracja młoda jeszcze". Wszak Polacy nie gęsi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka