Gość: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 06:27 ciekawe co na to wspanialy zdrajca Religa!! haha pierwszy powazny problem....obserwujemy cie :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pro Czy pazerność ma granice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:52 Każdy ma prawo do godziwej zapłaty za pracę, ale nie kosztem krzywdy innych. Nie trzeba protestować tak aby inni cierpieli, zwłaszcza ludzie chorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz in spe Re: Czy pazerność ma granice? IP: 217.97.239.* 31.01.06, 08:59 Ale jak gornicy rzucaja petardy, kamienie w policje to jest dobrze prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: Czy pazerność ma granice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:40 To jest bardzo źle. Niemniej nie trzeba wzorować się na niedobrych przykładach. Lekarze są ludźmi uczonymi i potrafia wymysleć coś bardziej elsgancckiego i szlachetnego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz in spe Re: Czy pazerność ma granice? IP: 217.97.239.* 31.01.06, 14:14 Cos szlacheckiego nie przemawia do umyslow Polakow. Wystarczy spojrzec na tragedie w Katowicach-jak zginelo prawie 70 osob to wszyscy rzucili sie odsniezac dachy w wielkich halach. Dokladnie tak samo musza postapic lekarze-dopoki Polaka nie zaboli serce i nie znajdzie pomocy to dopiero wtedy uzna ze chyba jednak trzeba wiecej zaplacic lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: Czy pazerność ma granice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:06 Nie wolno wszystkich Polaków do jednego worka wkładać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Czy pazerność ma granice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:56 To nie pazerność, ale walka o przetrwanie! Nasze władze od zawsze bazowały na tym, że służba zdrowia nie może protestować, bo to szkodzi innym, ale w ten sposób setki, a może już tysiące wykwalifikowanych osób wyjechało za granicę. Będą wyjeżdżać następni. Czy to jest ten elegancki sposób protestu? Czy w końcu ktoś dostrzeże w pracownikach służby zdrowia ludzi takich samych jak inni, którzy za swoją pracę chcą godziwie zarabiać? Górnik, hutnik, rolnik itd. może protestować w walce o własne prawa, ale ludzie zatrudnieni w szpitalach i poradniach mają być potulni i czekać na kąpletną degradację. Ja osobiście uważam, że nie ma w postępowaniu naszych władz jakiejkolwiek logiki, i nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Czy pazerność ma granice? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:59 Mając 1000 zł netto po 33 latach ciężkiej pracy w charakterze pielęgniarki i domagajac się podwyżki to pazerność?.Moje koleżanki juz wyjecjały do Anglii i za legalna prace mają po ok 6000 zł na czysto plus opłacony hotel i wyżywienie.Módlcie sie aby za kilkanaście miesięcy miał kto w ogóle pracować w polskich szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Czy pazerność ma granice? IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 18:42 To co tu jeszcze robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
remigiuszk Ile zarabia lekarz i pielegniarka w szpitalu 31.01.06, 10:08 Może dziennikarze wysilą się i podadzą średnie zarobki lekarzy, pielęgniarek i zestawią je z koszykiem dóbr podstawowwych. Bez dyzurów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: Ile zarabia lekarz i pielegniarka w szpitalu IP: *.4web.pl 31.01.06, 20:30 To wstyd, żeby pracownicy ochrony zdrowia w Polsce zarabiali tak marne pieniądze.Jestem nauczycielm pielęgniarstwa i zachęcam swoich studentów do wyjazdu z Polski. Za proponowane im , przez przcodawców , wynagrodzenie nie utrzymają rodziny --nie zdecydują się na posiadanie dzieci==mimo becikowego==, niech mają choć lepiej niż ja z mężem. Mam w tym roku 30 lat pracy, mam wyższe wykształcenie pielęgniarskie,studia podyplomowe na UŁ, specjalizację z medycyny społecznej i zarabiam -------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin brawo lekarze!!! IP: *.uni.lodz.pl 31.01.06, 14:28 Pazernosc lekarzy wyglada nastepujaco: lekarz z mojej najblizszej rodziny, z 30- letnim stazen, z tytulem naukowym doktora, z drugim stopniem specjalizacji, zarabia na reke 1400 zl w szpitalu uniwersyteckim. Bez dyzurow. Stazysta, z tego co wiem, zarabia mniej wiecej polowe tego. Czlowiek ten codziennie styka sie z choroba badz smiercia. Oprocz tego z chamstwem ludzi, ktorych leczy. Teraz porownajcie to sobie z dochodami swietych krow - ksiezy, gornikow, nawet rolnikow (nie mowiac np. o poslach PiSuaru) i zrozumcie, jak bezczelny jest ten faszystowski rzad, ktory lekarzom podejmujacym protest grozi wcieleniem do armii. Lekarzy, ktorzy jeszcze zostali w Polsce i chcieliby zarabiac chociaz tyle, co operator wozka widlowego w Gillecie (ok. 3 tys.) - w pelni popieram. Niech sie zamkna Ci, ktorzy pierdziela glupoty o "mniej dolegliwych formach protestu". Jest tylko jedna skuteczna metoda - zamknac szpitale i odmowic pracy. Moze wtedy ten rzad zwiekszy zarobki lekarzy, zamiast wydawac 3,5 mld rocznie na zbrojenia albo 300 mln rocznie na okupacje Iraku. I mysle, ze wszystkim lata to, czy pieniadze wyplaca NFZ, szpital czy minister finansow. Jak nie ma odpowiedzialnych, to niech premier z gorzowa ich znajdzie. Jak byl w opozycji, jakos mu to wychodzilo. Brawo lekarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: brawo lekarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:11 Myślę, że pierdzielisz, to ty synku... Jeśli uzyskasz coś krzywdząc innych, wróci to do Ciebie zwielokrotnione tysiąckrotnie. Walcz o swoje, jeśli masz słuszność, ale zwykłych ludzi zostaw w spokoju. Ich życie już i tak jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianie synek IP: *.uni.lodz.pl 31.01.06, 17:50 Synku, to sobie mozesz mowic do Twojej zony, kolego. A argument, jakiego uzyles, jest z gatunku niekomentowalnych. Lekarze to nie sa zwykli ludzie, Twoim zdaniem? To co, maja zapie...lac za 1000 zlotych, bo Ty masz katar i potrzebujesz pomocy? A czemuz to? Bo skladali przysiege? Taka przysiege to sobie mozna o kant tylka potluc. Nie ma w tej przysiedze nic o pracy za glodowa pensje. A moze Ty sobie tak popracujesz? Jak sie chcesz powolywac na przysiege, to pamietaj, ze takze poslowie, ministrowie i prezydent skladaja przysiege, ze "dobro Rzeczpospolitej i pomyslnosc jej obywateli beda dla mnie najwyzszym nakazem". Idz, rozlicz sobie z tej przysiegi pana premiera z intelektualnej prowincji. Jesli ktos tu kogos krzywdzi, to nie lekarze "zwyklych ludzi", tylko rzad lekarzy. Moze nie zauwazyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: synek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:15 Zapie..alaj albo nie zapie..alaj, syneczku. Nie pisałem o żadnej przysiędze, pieniaczu. To Ciebie sumienie żre z powodu przysięgi. Nie tylko w tej sytuacji nie należy krzywdzić nikogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz in spe Re: synek IP: 217.97.239.* 31.01.06, 18:51 Pamietaj o swoich slowach w dniu kiedy to ja bede decydowal o Twoim bycie lub nie bycie na tym ziemskim padole. Pamietaj o lekarzu, ktory przyjal 30 takich jak Ty i akurat w w Twoim przypadku ze zmeczenia wypisal Cie do domu z rozpoczynajacym sie zawalem-pamietaj o tym jak bedziesz padal na snieg. A jak chcesz dalej zgrywac takiego kozaka to opowiem Ci historyjke z zycia wzieta: Byl sobie taki pan co sie strasznie awanturowal w kolejce, ze on za to placi, ze powinien byc pierwszy, ze wszyscy kradna, zwymyslal pielegniarki i kobiete z rejestracji. Az nadeszla jego kolej na wizyte w pokoju lekarskim. Nagle spotulnial, uklonil sie i zaczal opowiadac jak to jego strasznie boli. Lekarz sie zastanawial gdzie sie podziala cala ta bunczucznosc owego pacjenta z kolejki. Czasem mam ochote takiego s....a potraktowac tak jak na to zasluguje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Do lekarz in spe Re: synek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:49 Chyba jesteś nie najwyższego lotu łapiduchem a nie medykiem. Pawdziwi lekarze ne wyrażają się brzydko. Ty nie jesteś lekarzem, synusiu, suk..synusiu. Poza tym, to nie Ty decydujesz o życiu albo śmierci. Jest Wyższy od Ciebie. A w ogóle, masz rację trzeba jak najszybciej uzdrowić naszą służbę zdrowia, ale nie kosztem krzywdy chłowieka chorego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRAJKUJCIE Re: brawo lekarze!!! IP: 5.5R* / *.is.co.za 31.01.06, 22:59 kochani lekarze,musicie wreszcie zastrajkowac.zawsze w polsce bylo tak kto glosniej krzyczal wiecej mial.i nie ma inne wyjscia,innej formy jak strajk generalny. nie jakies oflagowania,zmniejszone godziny pracy. jak rzad zobaczy na wlasne oczy co sie dzieje w spoleczenstwie gdy brakuje tych co lecza, ratuja zycie ludzkie to sie ockna. nie ma juz czasu na polowiczne zabawy. w czechach jak zaczeli wyjezdzac lekarze i inni paramedycy od razu znalazly sie pieniadze, i juz nie ma problemu. a polsce ciagle oczekiwania i zebrania ze strony medykow. bo to zebranie o ciut wyzsza pensje. pensje lekarskie i innych pracownikow sluzby zdrowia sa uwlaczajace. od 20 ponad lat mieszkam poza polska i chetnie bym wrocila ale gdybym choc otrzymala pensje zblizona do tej ktora teraz mam. swoje w polsce po studiach odpracowalam , ale za jalmuzne pracowac nie potrafie ,jak wiekszosc z nas. pensje medyczne nawet nie zachaczaja o srednia krajowa. sa w okolicach tzw, koszyka socjalnego.a to jest okrutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier budownict Komuna wrocila IP: 62.233.222.* 31.01.06, 14:28 Witam, popieram wszystkich lekarzy- kazdemu nalezy sie godna zaplata za dobrze wykonana prace. WIem ile zarabiacie - smiechu warte :( Strajkujcie i zarabiajcie. Nie chce aby wszyscy inteligentni ludzie z tego kraju wyjechali na zachod. Prawda jest taka ze teraz uprzywilejowani sa jak za komuny pracownicy fizyczni- w mojej firmie zarabiaja wiecej od inzynierow. Rolnicy potrafia krzyczec, gornicy rzucac - wstrzymajcie na chwile prace - przypomna sobie o Was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz in spe nie moge wstrzymac pracy IP: 217.97.239.* 31.01.06, 15:51 Gdyby lekarze odeszli od lozek to od razu podniesie sie larum, ze ludzie umieraja, ze lekarz MA OBOWIAZEK leczyc bez wzgledu na wszystko...na tym polega tragedia tego zawodu. Spoleczenstwo i rzadzacy uwazaja, ze lekarze musza leczyc bo od tego sa---bez wzlgedu na to ile za ta prace dostana to maja OBOWIAZEK. Niestety pradoks polega na tym, ze jesli drastycznie zastrajkujemy i ktos umrze z tego powodu to po prostu staniemy sie przestepcami :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: nie moge wstrzymac pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:13 Oczywiście tak będzie. Więc wygracie, ale innymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Komuna wrocila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:19 A co komuna jest zła, jest gorsza od kapitalizmu? Panie dziejku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyktator A dyplomiki zawiesić im... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:15 Nie chcą do wojska iść, to zawiesić im prawo wykonywania zawodu, jeśli będą warcholić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz in spe Re: A dyplomiki zawiesić im... IP: 217.97.239.* 31.01.06, 18:53 w sumie w wojsku nie jest zle...po studiach dostaje od razu stopien oficerski, wiec moge sobie posiedziec, potem emeryturka wczesnie, przywileje :) Ciekawe jak bym traktowal cywili..pewnie z gory :D Odpowiedz Link Zgłoś