dziad_borowy 07.02.06, 11:14 wiadomosci.onet.pl/1255707,11,item.html Moja bezsilnosc na ten syf mnie wku..a totalnie. Brak sów. Antydzierżżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius wiesz co jest najgorsze? 07.02.06, 11:16 Że są ludzie, którzy - gdyby były wybory kolejne - znowu by głosowali na PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: IV RedemPtoralna 07.02.06, 11:18 Aż strach pomyśleć co byłoby gdyby dziennikarze Faktu zadzwonili do Radka Sikorskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: IV RedemPtoralna 07.02.06, 12:01 zamek napisał: > Myślisz, że przysłaliby F-16? Obstawiałbym jakiegoś Leoparda :) w najgorszym wypadku BWP :) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: IV RedemPtoralna 07.02.06, 11:27 Również tu: motoryzacja.interia.pl/news?inf=715170 :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 11:47 big_news, jak tam, bronimy tow. Jurgiela czy uznajemy, że się pomylił? Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 11:56 Zamek, no co Ty...utknął chłop, przepraszam, ksiądz to i minister mu pomógł. Swój chłop, ludzki chłop. Jest szansa, ze w TV Trwam pojawi się plansza z podziękowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 11:59 No przecież minister by użyczył auta każdemu obywatelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:03 Kadzidełko (nie mylić z kadzidłem!) powie tak: a gdyby "finezyjni" dziennkarze "Fucktu" zadzwonili do sekreteriatu ministra Jurgiela (fakt, znam lotniejszych) i poprosili o limuzynę dla rzekomo unieruchomionego biskupa Życińskiego, a tenże bystry minister (lub jego usłużne służby, co bardziej prawdopodobne), wysłały migiem samochodzik, to zrobiłby dobrze czy źle? Czy w tym całym ambarasie chodzi o Jurgiela czy o Rydzyka? Co jest bardziej bulwersujące: chęć pomocy bliźniemu czy sam potencjalnie potrzebujący bliźni? Aha, z tym towarzyszem to towarzysz pierdyknął akurat jak w dziurę w płocie. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:10 Oczywiście, że zrobiłby równie źle, bo Ministerstwo Rolnictwa nie jest instytucją typu radio taxi. Natomiast wiadomym jest, iż w aktualnej sytuacji dziennikarze eksponują wpływ Radia Maryja na sfery rządowe i dlatego prowokacja nie dotyczyła Życińskiego. Jest także różnica między chęcią pomocy bliźniemu a serwilizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:22 Niezmiernie "przychylni" PiS-owi dziennikarze eksponują wpływ RM nie tylko na aktualny rząd. Zdaniem tych dziennikarzy Rydzyk zawładnął już umysłami prawie wszystkich Polaków. Aż dziw bierze, że koncern medialny docierający do (różnie się mówi) ok. 3-6% odbiorców, ma tak przemożny wpływ na wszystko, poczynając od polityki, na nocnych igraszkach kończąc. Wygląda na to, że takie potęgi jak Agora lub ITI czy inne Polsaty, winny jeździć na poważne nauki do Torunia. No i, żeby nie było wątpliwości, rzecz jasna nie pochwalam oczywistej głupoty (o ile to wszystko w ogóle prawda, bo z tym jak wiadomo różnie bywa), w jaką dał się wkręcić Jurgiel lub jego urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:23 Ja wiem, że Polokoktowcy nas nie kochają, ale my ich tak długo będziemy kochać, aż oni nas w końcu pokochają. Niestety zaczyna się potwierdzać... by King S Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:25 Big_news tutaj nie chodzi o spisek anty PiSowski. Rzecz w tym, że ministrem rolnictwa w rządzie PiSu jest miernota, która osobiście zajmuje się doborem samochodu dla jakiegoś zakonnika. Nie dostrzegasz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:29 Wyżej napisałem co sądzę o takim zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:31 Karać winno się nie za błędy ( któż ich nie robi ) ale za GŁUPOTĘ! Teraz nawet dobre, skuteczne posunięcia rządu PiSu nie zostaną zauważone, bo jakiś debil poprzez swoją głupotę przyćmił rzeczy dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:33 Hehehe! Tak jakby do czasu "sprawy Jurgiela" rządowi by słodzono i kadzono. Dobre!:) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:45 o właśnie - minister pracował pod ciągła presją niesłusznych oskarżeń i w końcu popełnił ludzki błąd. zamiast 'ojciec rydzyk' usłyszał 'podjedź po rydze' a że jest z rolnictwa to wysłał limo po, smaczne i cenione skądinąd, grzyby? i jeszcze się cieszył, że polscy rolnicy hodują pod bankiem taki rarytas a tu niemiła niespodzianka :| Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:30 big_news napisał: > rzecz jasna nie pochwalam oczywistej głupoty (o ile > to wszystko w ogóle prawda, bo z tym jak wiadomo różnie bywa), w jaką dał się > wkręcić Jurgiel lub jego urzędnicy. prawda? powinien mieć z rydzykiem jakiś ustalony i tajny znak-sygnał, żeby było wiadomo, że to naprawdę Jego Ekscelencja dzwoni a nie jakiś wredny dziennikarzełek. Odpowiedz Link Zgłoś
gray i w ogóle określenie 'wkręcić' 07.02.06, 12:33 tak jakby to była wina wszystkich ale nie biednego pana ministra. lol. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:58 Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się. Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda, punktów, które stworzymy. /by Rejs/ Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:14 Cenię Twoją finezję słowa i godną zauważenia przewrotność argumentacji ale w tym wypadku przesadzasz. Gdyby Rydzyk / lub ktokolwiek inny / uległ wypadkowi, potrzebna była natychmiastowa pomoc, przewiezienie do szpitala - rozumiem, ok. Jednak stwierdzenie " Ministerstwo to nie radio taxi" najlepiej chyba oddaje smutny, niestety stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:18 A bsk. Życiński czy inny nie mogą sobie wezwać ZWYKŁEJ taksówki?? W czym Rydzyk jest lepszy od przeciętnego człowieka?? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:26 gdyby babcia miała wąsy... prawda jest taka, że wysłał a nie powinien. więcej - nie miał prawa wysyłać. zmarnował moje i twoje pieniądze. chyba że ty nie uważasz tego za marnotrawstwo. i nie pisz tutaj bzdur o chęci pomocy bliźniemu - mógł podesłać taksówkę i za nią zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
totumfacy Re: a gdzie jest nasze forumowe kadzidełko? 07.02.06, 12:52 Dziecinko, gdyby dziennikarz sie podszywal pod Życinskiego, to nawet ten Jurgiel by sie zorientowal, ze cos smierdzi, a to z kilku powodow - Życinski nie wpadlby na pomysl poslugiwania sie Rzadem, jak taksowką; - Życinski dobiera sobie ludzi o zblizonym do swego poziomie myslenia i zaden jego asystent tez by na to nie wpadl. Jest jeszcze kilka powodow, ale sie zmiluje nad Jurgielem i jego Korporacją Taksówkarską na usługach Torunia, i nie wymienie... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Żenujące 07.02.06, 14:11 Ciekaw jestem do jakiego stopnia jestes zaslepiony i co musza odpie..c twoi ulubiency, zebys wyhamowal ze swoja sklonnoscia do wymyslania rozmaitych, absurdalnych usprawiedliwien i zebys choc powstrzymal sie od komentarza. Bo pewne rzeczy po prostu trzeba choc przemilczec, jezeli juz krytykowac wrodzona milosc do PiSu nie pozwala. Zwykla, ludzka przyzwoitosc nakazuje tak postapic. Ciekawe, ciekawe. "Chec pomocy blizniemu" - jakiez to falszywe. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Żenujące 07.02.06, 15:30 Koledze nerwy puszczają. Niepotrzebnie. Bo: z komentarzem się nie wyrywałem, jeno zostałem "wywołany do tablicy" przez zamka. Ślepy nie jestem. Zachowanie Jurgiela nazwałem głupotą. Mało? Powinienem go sflekować tak jak to robi np. Niesiołowski? Jakich słów powinienem użyć? Debil, ćwok, menda, łachmyta, idiota, przebrzydły urzędas, ohydny przydupas, wstrętny lizus, kanalia, oszust, zhańbiony przekręciaż publicznej kasy..., które z tych określeń jest adekwatne? A może wszystkie razem wzięte i jeszcze garść innych? Zwykła ludzka przyzwoitość i otwarty umysł nakazuje, żeby mieć pewien umiar, posługiwać się dość kulturalnym językiem i nie walić z armat do komara. Co do domniemanej przez Ciebie mojej fałszywości, to zostawię to bez komentarza. Łacno bowiem mogłoby się okazać, iż to nie moja skromna osoba wiedzie prym w tej dziedzinie na forum. A na koniec chcę Ci zakomunikować, że to nie Ty akurat będziesz decydował o tym kiedy, w jaki sposób i czy w ogóle zabiorę głos w jakiejś sprawie. Będę miał ochotę, to coś skrobnę, nie będę miał, to nie napiszę. W każdym razie absolutnie nie musisz męczyć swoich wrażliwych oczu i nie musisz śledzić moich postów. Miłego i spokojnego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Prowokacja 07.02.06, 12:35 Zadzwoniłem do Min. Rolnictwa. (K)ancelaria ministerialna - Kancelaria Ministerstwa Rolnictwa, słucham. (J)a - Proszę panią, zepsuł mi się samochód. Czy minister przyśle mi swój? (K) - Nie ma takiej możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Oczywiste błędy 07.02.06, 12:38 1. Należało zacząć od co najmniej "Szczęść Boże" 2. Nie "proszę panią", ale "siostro" względnie "córko" 3. Nie "mi", a "księdzu" bądź "ojcu" Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Oczywiste błędy 07.02.06, 12:39 > 1. Należało zacząć od co najmniej "Szczęść Boże" > 2. Nie "proszę panią", ale "siostro" względnie "córko" Uuuups, wydurniłem się:( > 3. Nie "mi", a "księdzu" bądź "ojcu" Ale chciałem, że podesłali szaremu człowiekowi :> Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Oczywiste błędy 07.02.06, 12:46 tylko czarnemu podeślą. o ja szary, nieszczęśliwy... :| Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Oczywiste błędy 07.02.06, 12:47 Załóż sutannę, to może tez dostaniesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Oczywiste błędy 07.02.06, 13:01 brzuch za mały, oprawki nie złote, głos nie koi zbolałej duszy... chyba nie przejdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a mi się podoba 07.02.06, 12:37 przynajmniej mam świadomość że się w październiku nie myliłem co do naszych twinsów. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja bym naprzykład teraz postulował 07.02.06, 12:41 żeby ojciec-brat-dyrektor był konsekwentny i teraz samobeatyfikował się. On tak naprawdę jest wyluzowany - ja Wam mówię, to jest luzak! Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 15:43 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3151682.html Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 15:45 Minister rolnictwa chce pokryć koszty eksploatacji rządowej limuzyny, którą wysłał, jak sądził, by pomóc księdzu Rydzykowi. Krzysztof Jurgiel tłumaczy, że zawsze stara się pomagać ludziom w potrzebie. A mi nie chciał wysłać samochodu - KŁAMCA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 15:47 Od razu kłamca. Oni tam w Ministerstwie nie mają "iluś tam" samochodów. Tylu ludzi potrzebuje pomocy, że wszystkie samochody powysyłali w teren i dla Ciebie brakło. Trzeba było poprosić o rower. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 15:48 Ale ze mnie samolub - nie pomyślałem o innych :| Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 15:50 Zadzwoń do Ministerstwa Gospodarki albo Skarbu. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 15:53 Za tydzień, teraz jak przeprosił premier to sprawa jest za świeża:/ Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski A może tak ? 07.02.06, 16:02 Wiesz co, zadzwoń do Radia M powiedz, ze jestes asystentem Ministra, który teraz modli się w toruńskiej katedrze i nie ma "drobnych" na tacę. Poproś aby redaktorzy-zakonnicy Ci podrzucili-pożyczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: A może tak ? 07.02.06, 16:37 Może juz nie mają drobnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: A może tak ? 07.02.06, 16:48 Jak zobaczą, że diabeł pisze do nich to chyba zawału serca dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: A może tak ? 07.02.06, 16:52 Wszak Lucyfer był Aniołem. Nic to, ze upadłym. Przecież każdy kiedyś upadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: A może tak ? 07.02.06, 16:52 Wszak Lucyfer był Aniołem. Nic to, ze upadłym. Przecież każdy kiedyś upadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Re: A może tak ? 07.02.06, 16:54 Tak z innej beczki :) W ulubionych filmach - WP Cóż to ? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: A może tak ? 07.02.06, 16:56 Władca Pierścieni, no przecie, nie Virtualna Polka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 16:01 Chciałem przeprosić wszystkich Polaków za to, że minister Jurgiel poddał się tej prowokacji. To jest sytuacja niedopuszczalna. Upomniałem go - powiedział premier na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu. Nie wiem czy to ważne, ale moim zdaniem Marcinkiewicz upomniał ministra za naiwność w podejściu do prowokacji, a nie za sam fakt czołobitności wobec genseka z RM. Czy sposób mojego rozumienia tego ma podstawy? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jak sie chce zrehabilitować 07.02.06, 15:58 niech jedzie za mnie do Zielonej Góry! Odpowiedz Link Zgłoś
marekwojciechowski Gdyby premier był Chuckiem Norrisem 07.02.06, 16:03 to Zielona Góra przyjechałaby do Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Gdyby premier był Chuckiem Norrisem 07.02.06, 16:08 Chuck Norris mówi: Radio ma w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: jak sie chce zrehabilitować 07.02.06, 16:59 Masz duże szanse, bo to region premiera :) Tzw. Prime Region :) Odpowiedz Link Zgłoś
totumfacy Re: Premier bije się w pierś...jakgdyby :) 07.02.06, 19:34 > Minister rolnictwa chce pokryć koszty eksploatacji rządowej limuzyny, którą wysłał, jak sądził, by pomóc księdzu Rydzykowi. Krzysztof Jurgiel tłumaczy, że zawsze stara się pomagać ludziom w potrzebie.< No, to jakas nowosc! Bo zwyczajowo- cokolwiek Radyjo sobie zażyczy- to ma, i nikt sie wtedy za kieszen nie łapie, by zwracac... Moze dlatego, ze Radyjo nie siega po "drobne" z prywatnej kieszeni jakiegos tam myslącego inaczej ministra, tylko po "grube" i to z panstwowej kiesy... Rzad fachowscow ! Najlepszy z najlepszych ! Tfu ! - t A tak swoją droga ten glupi minister deklarujac chec pokrycia tego wydatku tylko potwierdzil, ze zostal na wlasna prosbe potraktowany , jak taksowkarz. Poczekajmy , jakie ten rzad bedzie spałniał nastepne słuzebne funkcje wobec Radyja... Odpowiedz Link Zgłoś
border Swięte słowa, Panie Dziadu ! 08.02.06, 17:50 Powinienem napisac "Panie Bracie", ze by niby tak stylowo było, ale cos mi ten "brat" przez klawiature przejsc nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Dokładam cegiełke 09.02.06, 00:15 Budujemy _WIELKI_ dom. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3154286.html Antydzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Dokładam cegiełke 09.02.06, 00:49 ja pie.., co tu się w ogóle dzieje?... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: Dokładam cegiełke 09.02.06, 22:42 dziad_borowy napisał: > Budujemy _WIELKI_ dom. > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3154286.html > Antydzierżżż!!! ŁoMatkoBosko ! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no i dobrze 10.02.06, 09:18 w końcu będzie porządek! będzie się można modlić w parka i na skwerach a młodzież będzie sobie czytała wiersze a nie pieprzyłą się po krzakach. nowy minister transportu powinien też zwrócić się do Mercedesa o zmianę znaku logo bo wyraźnie mi on pachnie podróbka krzyża! Odpowiedz Link Zgłoś
totumfacy Re: no i dobrze 11.02.06, 00:50 cassani napisał: > w końcu będzie porządek! będzie się można modlić w parka i na skwerach a > młodzież będzie sobie czytała wiersze a nie pieprzyłą się po krzakach. W Łodzi to juz nawet zaczeli. wszedzie i zbiorowo... Odpowiedz Link Zgłoś