Gość: kataklysm IP: *.devs.futuro.pl 11.02.06, 01:32 taaak rydzyk zadziala :) podobno zyjemy w wolnym kraju :/ a na DF napewno pojde Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kondz Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.server.ntli.net 11.02.06, 04:12 bardzo prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leescoo Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.02.06, 23:24 Prowokacja dla miasta bylo powolanie obecnego wiceprezydenta na to stanowisko. Wykazuje sie on dalekoposunietym uwstecznieniem. NIE MA PRAWA ZABRONIC LUDZIOM CZEGOKOLWIEK!!!!!! Tackich ludzi nie nalezy sadzic. Ich trzeba leczyc!!!! Oni zabijaja demokracje i dzialaja jak piata kolumna w imie swoich badz partyjnych interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dex Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.19.rev.vline.pl 16.02.06, 00:19 no cóż teraz to odwoływanie podobnych koncertów bedzie działo sie coraz częściej jak u władzy jest pier...... PiS i jeszcze rydzyk na dodatem na tam udziały niedłuho zamiast orła na godle bedzie kościół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:53 "Nie ma prawa zabraniania czegokolwiek"... Zastanowiłeś sie nad tym co piszesz? "Demokracja" to nie tylko prawa ale i obowiązki dbania o dobro wspólne, a nie tylko o realizowanie wszelkich zachciewajek.Jakie dobro wypływa z satanizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.bremultibank.com.pl 22.02.06, 11:00 w kestii tej demokracji sie godze, okreslenie że "demokracja nie ma rpawa zabraniania czegokolwiek" nie jest najszczęsliwsze. ale z tym satanizmem to juz inna bajka. po pierwsze satanizm zespołu to taki imidż, żeby dzieciaki sie tym jarały i jest to wpisane w estetyke BM. po drugie satanizm to nic więcej jak skrajny hedonizm, wszelkie obrzadki z kotami, dziwicami i czsrnymi mszami to obrzadki historyczne, kiedys miewały miejsce, jak palenie ludzi na stosie przez inkwizycję. obecnie ich sie nie praktykuje, przypadki na świecie opisujące morderstwa, gwałty czy inne gówna podobno przez satanizm albo zespoł rzekomo satanistyczny świadcza tylko o głabach,którzy nie maja swojego mózgu i zastepuja go bredniami. zespoły takie jak slayer czy marilyn manson były wielokrotnie posądzane o zły wpłw na ludzi i każdy sąd ich bronił. zrozum że ten satanizm rzekomy to okreslona stylistyka i show, żeby jarac ludzi. i rozumiem, że się cieszysz, że koncertu nie ma, ale to własnie jest ograniczanie wolności. to, że ty czegos nie lubisz nie znaczy, że ktos nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 11.02.06, 07:33 tak właśnie wygląda wolność: słowa, wyznania i zgromadzeń w Polsce. dodatkowo gratuluję wyborczej i autorowi artykułu sprokurowania kolejnej afery. Jesteście wielcy, znowu wam sie udało. Proponuję następne nagrody - co najmniej 5 ostrych piór i moherowy beret. a teraz krzysiu k idź znowu do prezydenta na herbatkę i poprzeglądajcie internet bo przecież zarówno ty, jaki i prezydent nie macie nic ciekawszego do roboty. Ps. mam nadzieje, że koncert się odbędzie (pójdzie ten kto będzie chciał) i będę mógł stwierdzić, że mieszkam w WOLNYM mieście, w którym można mieć własne poglądy niekoniecznie identyczne z poglądami jakże "świętego" radia maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjjjj Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 08:47 Nie spodziewałem się czegoś takiego po Wyborczej.Ale jest dobra strona tego artykułu - dopiero teraz dowiedziałem się o tym koncercie i mam zamiar pójść. Ciekawe tylko czy starczy biletów po takiej reklamie.Trzeba będzie wzmocnić ochronę bo pewnie przyjdą moherowi skini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:59 666 - the number of the beast Yeaaah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo !!!! _ Krzysztof Kowalewicz - zalosny artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:14 Czlowieku, zanim cos napiszesz zbadaj temat bo wnioskuje ze informacje na temat rzeczywiscie od RM zdobyles. poza tym tez "satanizm" glupie zabawy dzieciakow. rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: !!!! _ Krzysztof Kowalewicz - zalosny artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:04 Krzysztof Kowalewiwcz i GW- wstydźcie się, razdzę wam zwolnić tego pseudodziennikarza, bo staniecie sie niedługo zwykłym brukowcem. Zastanawia mnie jedno- artykuł o koncecie zespołu, którego słucha grastaka osób jest na pierwszej stronie, a o tym że w biały dzień w centrum łodzi 4 nawalonych wyrostków(a może to byli sataniści)morduje 60-latka znajduje sie na stronie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trv warrior Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:47 jestes pozerem!!! 616 jest liczba bestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TREZOR PODOBNO LOGO GW znalazłao się na plakacie !! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.06, 12:45 Co na to Gazeta ?? sama się obsmarowuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 16:00 debilu, nie nazywaj takich wybryków koncertem Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo Taaa... idź na koncert Bajerfull laser.... 11.02.06, 17:33 i nie obrażaj ludzi prostaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:58 To znaczy jaki jest Twój "własny pogląd"? Bo okrzyki o "wolności" (co to znaczy wolność w Twoim pojeciu? Rozwiń to)i "antyrydzykowe" nienawistki, to jeszcze nie pogląd - to szansa nań - jeżeli zostanie uzasadniony intelektualnie. W innym wypadku może się okazać jeno powielaniem nieswoich haseł. Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.mnc.pl 11.02.06, 09:35 myślę, że zaogniają sprawę po tym jak z dwa lata temu w Krakaowie grało Gorgoroth i byl skandal bo były kozie głowy, krew i nadzy ludzie na krzyżu. pewnie boją sie znowu kompromitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oy! TO SKANDAL! IP: *.stb.ubr01.hali.blueyonder.co.uk 11.02.06, 10:15 to skandal ze jest skandal!niehc graja sobie chlopaki ze szwecji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKING Re: TO SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:50 a niech sobie spiewaja o czym chca, nalezy umiec myslec samodzielnie co z tego, ze maja satanistyczne teksty? a gdyby mieli chrzescijanskie to co wtedy? przeciez to religia ktorej wyznawcy mordowali ludzi setki lat zadajac im niesamowite meki (tzw. swieta inkwizycja) Dark Funeral to swietny zespol, widzialem go juz raz na zywo i gdybym mieszkal blizej to napewno przyszedlbym obejrzec go znowu bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo Kolejna bzdura w wykonaniu talibów... 11.02.06, 10:28 dlaczego mam nie słuchać muzyki, którą lubię ?! Dlaczego jakiś rozmodlony gość chce odwoływać koncert organizowany przez WOLNEGO przedsiębiorcę, narażając go na straty ?! Gdzie ja, k...a żyję ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dwiejedynki prowokacją wobec miasta i mieszkańców 11.02.06, 11:18 są niezliczone dziury w łódzkich ulicach, które poziom urabnizacji Łodzi obniżają do rangi zasmarkanego miasteczka na kresach przed wielką wojną ojczyznianą, ruiny w centrum, nadreperezentacja żuli tamże. tyle na poczatek, ale lista jest długa, a excytacja metalem jest na niej pod koniec trzeciej dziesiatki. zejdźcie w końcu na ziemię lokalni decydenci, bo miejscem życia człowieka za życia jest ziemia a nie niebo. a chadzanie z głową w chmurach nie jest cechą dobrego przywódcy, nie tego od niego sie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TwinLight Re: prowokacją wobec miasta i mieszkańców IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.02.06, 23:42 Pieknie to ujales. Ciekawe czy np szef MPK tez taki rozmodlony ? bo juz nawet nie przeprasza za skandaliczna "dowolnosc" kursowania komunikacji miejsckiej. a moze oni wszyscy siedza w internecie i wesza spiski - jak nie satanistyncze to inne ;) Wstyd. Mam tylko nadzieje ze do Dekompresji nie przyjda idioci wszechpolacy, bo wtedy trudno bedzie zapewnic bezpieczenstwo na koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gRABAz Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:13 Bardzo mi zal paniow mlotkow wiceprezesiow i reszty tych glabow ze no niestety ale to nie jest kocnert disco polo.. takie cos to pewnie nawet bysie postarali zeby w tv pokazali reklame... koncert jak koncert.. duzo jest takich a oni sie doczepili do tego.. ehh.. ja musze wyjechac z tego kraju bo to porazka jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatolik!!! Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:21 jestescie chorzy..wasza psychika wypaczona jest starożytną religią nomadów pustynnych!!drżyjcie pal anty..bo ateisci was zniszą!! Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 12:26 Ale jaja. Chłopaki sobie namalują pentagramy i powykrzykują parę bzdur satanistycznych, bo to się sprzedaje, ale Miasto chce ich spacyfikować. Do roboty by sie wzięli nieroby - asfalt łatać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Orzechowski - mentalnosc ubeka IP: *.retsat1.com.pl 11.02.06, 12:27 Satanizm, o ile mi wiadomo, nie jest nielegalny. Wypowiedz pana Orzechowskiego nosi natomiast znamiona dyskryminacji ze wzgledu na wyznanie. Wiara w szatana, boga, raroga czy swiatowida jest prywatna sprawa kazdego czlowieka. Pan Orzechowski powinien przemyslec sprawe, zeby nie bylo potem tak, ze kiedys jemu zakaza idiotycznych marszow po drogach w boze cialo. Ograniczanie tworczosci artystycznej nie jest zadaniem wladz miasta. Nie nalezy do p. Orzechowskiego cenzurowanie czyjejs sztuki, niezaleznie od tego, czy mu sie ona podoba, czy nie. Pan Orzechowski demonstruje mentalnosc ubeka. To smutne. Ale chyba uleczalne. Panie Orzechowski, niech pan idzie do szpitala Babinskiego i poprosi lekarzy, zeby panu zapisali jakies ziolka na ubecka mentalnosc. Moze pomoga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultr Re: Orzechowski - mentalnosc ubeka IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:43 popieram w 100% A najlepiej niech Pan sobie idzie gdzie pieprz rosnie i juz nie wraca. Nie chcemy wladzy okupacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackobh Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:33 ja pierdykam...ale zenada...witamy w katolandzie..."jedyna sluszna telewizja" popierana przez PiS, ktory smieje sie narodowi w twarz i robi to co mu sie podoba...a niedlugo bedzie mlicja koscielna...chociaz w sumie to juz jest...chodza po mieszkaniach i sie pytaja jak czesto chodzi sie do kosciola (przynajmniej na Gornej tak bylo)...wlasiwie nei wiem po co to pisze...takie artykuly trzeba olewac...tak jak ktos wczesniej wspomnial ktos szuka afery na sile...niedlugo skonczy sie wolnosc tego kraju...wolnosc wyznania etc etc etc...ciekawe ze w stanach jets religia satanistyczna (to ze chodzi o orgie to juz inna sprawa) i nikt sie nei buntuje...ale w polsce...w ktorej od urodzenia kazdy dostaje stempel na ryj pod postacia chrztu chyba nigdy nie bedzie wolnosci wyznania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: 195.69.83.* 11.02.06, 16:24 Hej Kuba! Nie ma sie co spinac, w Kerfurze sa ladne berety moherowe (czarne tez)Kupimy sobie po jednym, to i wejdziemy wszedzie, i przy piwku pod Biedronka przed koncertem cieplej bedzie ;] A tak na powaznie to moze panowie dziennikarze i panowie wielebni radnie zajeli sie np dziurami w drogach... Drugie miasto w Polsce ponoc i przejechac sie przez nie nie da, a tym baranom koncerty w glowie... Gratuluje i Szczesc Boze ];-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultr WOLNY KRAJ :) IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:38 "Prosili "Gazetę", żeby nie nagłaśniać sprawy." "[...] Mirosław Orzechowski, wiceprezydent Łodzi odpowiedzialny za kulturę. O sprawie dowiedział się dzięki "Gazecie"." Brawo... gratulacje. Prosili zeby nie robic z tego sprawy, bo sprawy nie ma, ale po co moherom dawac temat do rozmow? Ale oczywiscie wy wiecie lepiej. Nic nie wiecie na ten temat, nie rozumiecie ze nikt nie bierze tego na serio. To jest zabawa. Takaj jak moherowy rozaniec bo tylko przynajmniej mniej przegieta, bo my nie wierzymy ze slucha nasz szatan, a katole wymyslili sobie jakies bostwo i oszaleli. Ale ja z tego sprawy nie robie. Ja rowniez pojde na DF, a jak sprobuja to zdelegalizowac to zdelegalizujemy ten chory rzad. Czy to ma byc wolnosc. Apropo's ponizszej uwagi: " Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz. Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do jednej minuty." - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilku Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:55 jeden wielki skandal tak to skomentuje... Miejmy nadziej że koncert nie zostanie odwołany... choć na stronie deko pisze że odwołany:( Sława Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korzeń Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.orange.pl 11.02.06, 18:13 Wilku nie może być! Mieliśmy iść! To ma być wolność przekonań? Jeżeli ktoś uważa że DF obraża jego uczucia religijne niech nie idzie na koncert! Sława Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulver Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 12.02.06, 15:10 Korzeń... teraz jesteś tru anholi? HAHAHAHA;-) Nie przepadam za DF... śmieszny to zespół, poczytajcie sobie ich teksty piosenek ... przedni humor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.06, 12:02 Jasne, że śmieszy, jak większość takich zespołów. Oni robią to dla jaj, zresztą niech robią to na serio, ale mają prawo zagrać koncert!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cobolt Dzieki panie prezydencie przyjdzie wiecej ludzi na IP: 212.191.130.* 11.02.06, 13:06 koncert:) Jak dewoty religijne graja swoje slodkie utworki to nikt nie protesutje ech. Nie jestem milosnikiem Black Metalu ale jezeli ktos go lubi to niech go sobie slucha. Gwarantuje, ze ludzie sluchajacy takiej muzyki sa x razy bardziej spokojni niz milosnicy dresow i hasla "Bylbym zerem bez malucha ze spojlerem" (Copywrite Szymon Majewski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cobolt Aha jeszcze jedno Gazeto nie baw sie w takie IP: 212.191.130.* 11.02.06, 13:09 artykuly bo to jest na poziomie Super Expressu albo Faktu. UP THE IRONS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
menelkir Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 13:16 O tym, że Orzechowski jest niepełnosprawny mentalnie, wiadomo od dawna. Szokujący w tej sprawie jest tylko fakt, że miernota z GW zaczyna się bawić w policję wyznaniowo-obyczajową. O tempora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxz hehehe kolejny zamach na wolnosc IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.06, 13:17 to juz powoli wchodzi w rutyne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metal Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 13:17 Masakra!!!! Teraz beda koncerty odwolywac bo komus sie nie spodoba? Za drechow i imprezy d'n'b by sie wzieli a nie za 16 latkow co mysla ze sa satanistami! Strach w nocy na miasto wyjsc a ci walcza z wyimaginowanym zlem. Dwulicowi debile. Udzielaja sie tylko wtedy kiedy mysla z pomoze to ich popularnosci. Zero tolerancji = zero szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
obi7 Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 13:27 jest popyt jest produkt czy to bedzie radio ojca dyrektora czy impreza pseudo satanistyczna orzechowski ma chyba jakies problemy natury emocjonalnej skoro reaguje w ten sposob na handel p.s. chyba ma malego penisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christoff P R O T E S T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:07 ku.., trzeba coś zrobic, nie mozna pozwolic by tak miała sie skończyc wizyta Futerałów w Polsce. Będą sie z nas smiac razem z Gorgorothem:/ Trzeba odwiedzic Orzecha osobiscie lub skrobnąc maila, skąd wziąc adres? Nie mam zamiaru siedziec bezczynnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iscariote Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:41 Głupota aż boli jak sie to czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro/Soulless/ Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:47 Wstyd! Wstyd na całą Europę, przecież to się rozniesie na inne kraje. Kolesie z Dark Funeral grają wszędzie, a takie 'rewelacje' na pewno będą powodem kpin z Polaków. Nic tylko wynieść się z tego kraju i obserwować to bagno z daleka. Żyjemy w WOLNYM KRAJU!!! Ani didżej Rydzyk ani PiS nie mogą zabronić organizowania metalowych koncertów ani tym bardziej chodzenia na nie! Taka szopka powinna dawać do myślenia komu tu słoma z butów wystaje. Katolicy mają w tym kraju swoje święta, dla fanów metalu takim świętem jest właśnie koncert D.F. Przecież na ich koncert nie przyjdzie zakonnica czy też kółko różańcowe, które mogłoby poczuć się obrażone treścią czy formą koncertu... Cóż, trudno, państwo wyznaniowe= bezprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tancerzkardynała Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:50 Jakim prawem obraża się zespół darkfuneral i ich fanów cyt.: "Eksplozja śmietnika"!?!?!?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demigod Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:42 Czy naprawdę nie ma o czym pisać? Czy za chwilę sensacje będzie wzbudzał koncert rockowy? Pozwólcie ludziom słuchać tego, co podoba im się! Nikt zresztą nikogo nie obliguje, by uczestniczył w tym koncercie, gdzie tolerancja? Gdzie tylko pojawi się słowo "metal", już podnosi się alarm. Skandalem jest nie nadchodzące wydarzenie, ale zabieranie ludziom wolności oraz skrajna ignorancja osób, które przypisują tej muzyce i wyznawcom wszystkie najgorsze cechy, choć nic o niej ani o nich nie wiedzą, powołują się na stereotypy. W żadnym chyba kraju nie jest to tak postrzegane. Wprawdzie mamy kaczyzm, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demigod A swoją drogą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:51 A swoją drogą wczoraj przejrzałem ankietę Gazety Wyborczej i miałem zamiar wystawić pozytywne oceny. Miałem zamiar. Ale to nie będzie łatwe. To przypomina, jak napisałem, szukanie taniej sensacji, czegoś, o czym się nie wie, ale pisze, by wzbudzić śmieszny "skandal". Zdeprymowały i pogniewały mnie wypowiedzi wiceprezydenta oraz intencje autora artykułu. Zamiast bronić wolności, zabiera się ją. Wstyd, hańba i kompromitacja. A rząd jest do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hel Re: A swoją drogą... IP: *.icpnet.pl 11.02.06, 22:00 Hej,ja dokładnie tak samo,ale teraz z pewnoscią tego nie zrobię.Myślałam ze GW jeszcze nie została zdobyta przez Rydza i PiS ale widac się myliłam.. Odpowiedz Link Zgłoś