Dodaj do ulubionych

Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi

IP: *.devs.futuro.pl 11.02.06, 01:32
taaak rydzyk zadziala :) podobno zyjemy w wolnym kraju :/ a na DF napewno pojde
Obserwuj wątek
    • Gość: kondz Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.server.ntli.net 11.02.06, 04:12
      bardzo prosze...
      • Gość: Leescoo Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.widzew.net / *.widzew.net 11.02.06, 23:24
        Prowokacja dla miasta bylo powolanie obecnego wiceprezydenta na to stanowisko.
        Wykazuje sie on dalekoposunietym uwstecznieniem. NIE MA PRAWA ZABRONIC LUDZIOM
        CZEGOKOLWIEK!!!!!! Tackich ludzi nie nalezy sadzic. Ich trzeba leczyc!!!! Oni
        zabijaja demokracje i dzialaja jak piata kolumna w imie swoich badz partyjnych
        interesow.
        • Gość: Dex Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.19.rev.vline.pl 16.02.06, 00:19
          no cóż teraz to odwoływanie podobnych koncertów bedzie działo sie coraz
          częściej jak u władzy jest pier...... PiS i jeszcze rydzyk na dodatem na tam
          udziały niedłuho zamiast orła na godle bedzie kościół
        • Gość: sm Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:53
          "Nie ma prawa zabraniania czegokolwiek"... Zastanowiłeś sie nad tym co
          piszesz? "Demokracja" to nie tylko prawa ale i obowiązki dbania o dobro
          wspólne, a nie tylko o realizowanie wszelkich zachciewajek.Jakie dobro wypływa
          z satanizmu?
          • Gość: bubot Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.bremultibank.com.pl 22.02.06, 11:00
            w kestii tej demokracji sie godze, okreslenie że "demokracja nie ma rpawa
            zabraniania czegokolwiek" nie jest najszczęsliwsze.
            ale z tym satanizmem to juz inna bajka. po pierwsze satanizm zespołu to taki
            imidż, żeby dzieciaki sie tym jarały i jest to wpisane w estetyke BM. po drugie
            satanizm to nic więcej jak skrajny hedonizm, wszelkie obrzadki z kotami,
            dziwicami i czsrnymi mszami to obrzadki historyczne, kiedys miewały miejsce,
            jak palenie ludzi na stosie przez inkwizycję. obecnie ich sie nie praktykuje,
            przypadki na świecie opisujące morderstwa, gwałty czy inne gówna podobno przez
            satanizm albo zespoł rzekomo satanistyczny świadcza tylko o głabach,którzy nie
            maja swojego mózgu i zastepuja go bredniami.
            zespoły takie jak slayer czy marilyn manson były wielokrotnie posądzane o zły
            wpłw na ludzi i każdy sąd ich bronił.
            zrozum że ten satanizm rzekomy to okreslona stylistyka i show, żeby jarac ludzi.
            i rozumiem, że się cieszysz, że koncertu nie ma, ale to własnie jest
            ograniczanie wolności. to, że ty czegos nie lubisz nie znaczy, że ktos nie lubi.
    • Gość: łodzianin Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 11.02.06, 07:33

tak właśnie wygląda wolność: słowa, wyznania i zgromadzeń w Polsce.
      dodatkowo gratuluję wyborczej i autorowi artykułu sprokurowania kolejnej afery.
      Jesteście wielcy, znowu wam sie udało. Proponuję następne nagrody - co najmniej
      5 ostrych piór i moherowy beret.
      a teraz krzysiu k idź znowu do prezydenta na herbatkę i poprzeglądajcie
      internet bo przecież zarówno ty, jaki i prezydent nie macie nic ciekawszego do
      roboty.

Ps. mam nadzieje, że koncert się odbędzie (pójdzie ten kto będzie chciał) i
      będę mógł stwierdzić, że mieszkam w WOLNYM mieście, w którym można mieć własne
      poglądy niekoniecznie identyczne z poglądami jakże "świętego" radia maryja.
      • jjjjjj Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 08:47
        Nie spodziewałem się czegoś takiego po Wyborczej.Ale jest dobra strona tego
        artykułu - dopiero teraz dowiedziałem się o tym koncercie i mam zamiar pójść.
        Ciekawe tylko czy starczy biletów po takiej reklamie.Trzeba będzie wzmocnić
        ochronę bo pewnie przyjdą moherowi skini.
        • Gość: cycek Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:59
          666 - the number of the beast Yeaaah!!!
          • Gość: Polo !!!! _ Krzysztof Kowalewicz - zalosny artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:14
            Czlowieku, zanim cos napiszesz zbadaj temat bo wnioskuje ze informacje na temat
            rzeczywiscie od RM zdobyles. poza tym tez "satanizm" glupie zabawy dzieciakow.
            rece opadaja...
            • Gość: Michał Re: !!!! _ Krzysztof Kowalewicz - zalosny artykul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:04
              Krzysztof Kowalewiwcz i GW- wstydźcie się, razdzę wam zwolnić tego
              pseudodziennikarza, bo staniecie sie niedługo zwykłym brukowcem. Zastanawia
              mnie jedno- artykuł o koncecie zespołu, którego słucha grastaka osób jest na
              pierwszej stronie, a o tym że w biały dzień w centrum łodzi 4 nawalonych
              wyrostków(a może to byli sataniści)morduje 60-latka znajduje sie na stronie
              3.
          • Gość: trv warrior Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:47
            jestes pozerem!!! 616 jest liczba bestii
      • Gość: TREZOR PODOBNO LOGO GW znalazłao się na plakacie !! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.06, 12:45
        Co na to Gazeta ?? sama się obsmarowuje??
      • Gość: laser Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 16:00
        debilu, nie nazywaj takich wybryków koncertem
        • lukasbo Taaa... idź na koncert Bajerfull laser.... 11.02.06, 17:33
          i nie obrażaj ludzi prostaku
      • Gość: sm Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:58
        To znaczy jaki jest Twój "własny pogląd"? Bo okrzyki o "wolności" (co to znaczy
        wolność w Twoim pojeciu? Rozwiń to)i "antyrydzykowe" nienawistki, to jeszcze
        nie pogląd - to szansa nań - jeżeli zostanie uzasadniony intelektualnie. W
        innym wypadku może się okazać jeno powielaniem nieswoich haseł. Zastanów się.
    • Gość: bubot Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.mnc.pl 11.02.06, 09:35
      myślę, że zaogniają sprawę po tym jak z dwa lata temu w Krakaowie grało
      Gorgoroth i byl skandal bo były kozie głowy, krew i nadzy ludzie na krzyżu.
      pewnie boją sie znowu kompromitacji.
    • Gość: oy! TO SKANDAL! IP: *.stb.ubr01.hali.blueyonder.co.uk 11.02.06, 10:15
      to skandal ze jest skandal!niehc graja sobie chlopaki ze szwecji...
      • Gość: VIKING Re: TO SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:50
        a niech sobie spiewaja o czym chca, nalezy umiec myslec samodzielnie
        co z tego, ze maja satanistyczne teksty? a gdyby mieli chrzescijanskie to co
        wtedy? przeciez to religia ktorej wyznawcy mordowali ludzi setki lat zadajac im
        niesamowite meki (tzw. swieta inkwizycja)
        Dark Funeral to swietny zespol, widzialem go juz raz na zywo i gdybym mieszkal
        blizej to napewno przyszedlbym obejrzec go znowu bo warto
    • lukasbo Kolejna bzdura w wykonaniu talibów... 11.02.06, 10:28
      dlaczego mam nie słuchać muzyki, którą lubię ?! Dlaczego jakiś rozmodlony gość
      chce odwoływać koncert organizowany przez WOLNEGO przedsiębiorcę, narażając go
      na straty ?! Gdzie ja, k...a żyję ?!
    • dwiejedynki prowokacją wobec miasta i mieszkańców 11.02.06, 11:18
      są niezliczone dziury w łódzkich ulicach, które poziom urabnizacji Łodzi
      obniżają do rangi zasmarkanego miasteczka na kresach przed wielką wojną
      ojczyznianą, ruiny w centrum, nadreperezentacja żuli tamże. tyle na poczatek,
      ale lista jest długa, a excytacja metalem jest na niej pod koniec trzeciej
      dziesiatki. zejdźcie w końcu na ziemię lokalni decydenci, bo miejscem życia
      człowieka za życia jest ziemia a nie niebo. a chadzanie z głową w chmurach nie
      jest cechą dobrego przywódcy, nie tego od niego sie wymaga.
      • Gość: TwinLight Re: prowokacją wobec miasta i mieszkańców IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.02.06, 23:42
        Pieknie to ujales. Ciekawe czy np szef MPK tez taki rozmodlony ? bo juz nawet
        nie przeprasza za skandaliczna "dowolnosc" kursowania komunikacji miejsckiej. a
        moze oni wszyscy siedza w internecie i wesza spiski - jak nie satanistyncze to
        inne ;)
        Wstyd. Mam tylko nadzieje ze do Dekompresji nie przyjda idioci wszechpolacy, bo
        wtedy trudno bedzie zapewnic bezpieczenstwo na koncercie.
    • Gość: gRABAz Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:13
      Bardzo mi zal paniow mlotkow wiceprezesiow i reszty tych glabow ze no niestety ale to nie jest kocnert disco polo.. takie cos to pewnie nawet bysie postarali zeby w tv pokazali reklame... koncert jak koncert.. duzo jest takich a oni sie doczepili do tego.. ehh.. ja musze wyjechac z tego kraju bo to porazka jest
    • Gość: antykatolik!!! Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:21
      jestescie chorzy..wasza psychika wypaczona jest starożytną religią nomadów
      pustynnych!!drżyjcie pal anty..bo ateisci was zniszą!!
    • artnow Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 12:26
      Ale jaja.
      Chłopaki sobie namalują pentagramy i powykrzykują parę bzdur satanistycznych, bo to się sprzedaje, ale Miasto chce ich spacyfikować.
      Do roboty by sie wzięli nieroby - asfalt łatać.
    • Gość: lodzianin Orzechowski - mentalnosc ubeka IP: *.retsat1.com.pl 11.02.06, 12:27
      Satanizm, o ile mi wiadomo, nie jest nielegalny. Wypowiedz pana Orzechowskiego
      nosi natomiast znamiona dyskryminacji ze wzgledu na wyznanie. Wiara w szatana,
      boga, raroga czy swiatowida jest prywatna sprawa kazdego czlowieka. Pan
      Orzechowski powinien przemyslec sprawe, zeby nie bylo potem tak, ze kiedys jemu
      zakaza idiotycznych marszow po drogach w boze cialo.
      Ograniczanie tworczosci artystycznej nie jest zadaniem wladz miasta. Nie nalezy
      do p. Orzechowskiego cenzurowanie czyjejs sztuki, niezaleznie od tego, czy mu
      sie ona podoba, czy nie. Pan Orzechowski demonstruje mentalnosc ubeka. To
      smutne. Ale chyba uleczalne. Panie Orzechowski, niech pan idzie do szpitala
      Babinskiego i poprosi lekarzy, zeby panu zapisali jakies ziolka na ubecka
      mentalnosc. Moze pomoga?
      • Gość: ultr Re: Orzechowski - mentalnosc ubeka IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:43
        popieram w 100%

A najlepiej niech Pan sobie idzie gdzie pieprz rosnie i juz nie wraca. Nie
        chcemy wladzy okupacyjnej.
    • Gość: jackobh Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:33
      ja pierdykam...ale zenada...witamy w katolandzie..."jedyna sluszna telewizja"
      popierana przez PiS, ktory smieje sie narodowi w twarz i robi to co mu sie
      podoba...a niedlugo bedzie mlicja koscielna...chociaz w sumie to juz
      jest...chodza po mieszkaniach i sie pytaja jak czesto chodzi sie do kosciola
      (przynajmniej na Gornej tak bylo)...wlasiwie nei wiem po co to pisze...takie
      artykuly trzeba olewac...tak jak ktos wczesniej wspomnial ktos szuka afery na
      sile...niedlugo skonczy sie wolnosc tego kraju...wolnosc wyznania etc etc
      etc...ciekawe ze w stanach jets religia satanistyczna (to ze chodzi o orgie to
      juz inna sprawa) i nikt sie nei buntuje...ale w polsce...w ktorej od urodzenia
      kazdy dostaje stempel na ryj pod postacia chrztu chyba nigdy nie bedzie
      wolnosci wyznania...
      • Gość: komar Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: 195.69.83.* 11.02.06, 16:24
        Hej Kuba! Nie ma sie co spinac, w Kerfurze sa ladne berety moherowe (czarne
        tez)Kupimy sobie po jednym, to i wejdziemy wszedzie, i przy piwku pod Biedronka
        przed koncertem cieplej bedzie ;]
        A tak na powaznie to moze panowie dziennikarze i panowie wielebni radnie zajeli
        sie np dziurami w drogach... Drugie miasto w Polsce ponoc i przejechac sie przez
        nie nie da, a tym baranom koncerty w glowie... Gratuluje i Szczesc Boze ];->
    • Gość: ultr WOLNY KRAJ :) IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:38
      "Prosili "Gazetę", żeby nie nagłaśniać sprawy."
      "[...] Mirosław Orzechowski, wiceprezydent Łodzi odpowiedzialny za kulturę. O
      sprawie dowiedział się dzięki "Gazecie"."

Brawo... gratulacje. Prosili zeby nie robic z tego sprawy, bo sprawy nie ma, ale
      po co moherom dawac temat do rozmow? Ale oczywiscie wy wiecie lepiej.

Nic nie wiecie na ten temat, nie rozumiecie ze nikt nie bierze tego na serio. To
      jest zabawa. Takaj jak moherowy rozaniec bo tylko przynajmniej mniej przegieta,
      bo my nie wierzymy ze slucha nasz szatan, a katole wymyslili sobie jakies bostwo
      i oszaleli. Ale ja z tego sprawy nie robie.

Ja rowniez pojde na DF, a jak sprobuja to zdelegalizowac to zdelegalizujemy ten
      chory rzad. Czy to ma byc wolnosc.

Apropo's ponizszej uwagi: " Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś
      je, klikając czerwony kosz. Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z
      opóźnieniem do jednej minuty." -
    • Gość: wilku Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 12:55
      jeden wielki skandal tak to skomentuje... Miejmy nadziej że koncert nie
      zostanie odwołany... choć na stronie deko pisze że odwołany:(

Sława
      • Gość: Korzeń Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.orange.pl 11.02.06, 18:13
        Wilku nie może być! Mieliśmy iść!
        To ma być wolność przekonań? Jeżeli ktoś uważa że DF obraża jego uczucia
        religijne niech nie idzie na koncert!
        Sława
        • Gość: Ulver Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 12.02.06, 15:10
          Korzeń... teraz jesteś tru anholi? HAHAHAHA;-)

Nie przepadam za DF... śmieszny to zespół, poczytajcie sobie ich teksty
          piosenek ... przedni humor
          • Gość: D. Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.06, 12:02
            Jasne, że śmieszy, jak większość takich zespołów. Oni robią to dla jaj, zresztą niech robią to na serio, ale mają prawo zagrać koncert!!!
    • Gość: Cobolt Dzieki panie prezydencie przyjdzie wiecej ludzi na IP: 212.191.130.* 11.02.06, 13:06
      koncert:) Jak dewoty religijne graja swoje slodkie utworki to nikt nie protesutje ech. Nie jestem milosnikiem Black Metalu ale jezeli ktos go lubi to niech go sobie slucha. Gwarantuje, ze ludzie sluchajacy takiej muzyki sa x razy bardziej spokojni niz milosnicy dresow i hasla "Bylbym zerem bez malucha ze spojlerem" (Copywrite Szymon Majewski).
    • Gość: Cobolt Aha jeszcze jedno Gazeto nie baw sie w takie IP: 212.191.130.* 11.02.06, 13:09
      artykuly bo to jest na poziomie Super Expressu albo Faktu.

UP THE IRONS!!!
    • menelkir Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 13:16
      O tym, że Orzechowski jest niepełnosprawny mentalnie, wiadomo od dawna.
      Szokujący w tej sprawie jest tylko fakt, że miernota z GW zaczyna się
      bawić w policję wyznaniowo-obyczajową. O tempora...
    • Gość: cxz hehehe kolejny zamach na wolnosc IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.06, 13:17
      to juz powoli wchodzi w rutyne
    • Gość: metal Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 13:17
      Masakra!!!!
      Teraz beda koncerty odwolywac bo komus sie nie spodoba?
      Za drechow i imprezy d'n'b by sie wzieli a nie za 16 latkow co mysla ze sa
      satanistami! Strach w nocy na miasto wyjsc a ci walcza z wyimaginowanym zlem.
      Dwulicowi debile. Udzielaja sie tylko wtedy kiedy mysla z pomoze to ich
      popularnosci. Zero tolerancji = zero szacunku.
    • obi7 Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi 11.02.06, 13:27
      jest popyt jest produkt
      czy to bedzie radio ojca dyrektora czy impreza pseudo satanistyczna
      orzechowski ma chyba jakies problemy natury emocjonalnej skoro reaguje w ten
      sposob na handel
      p.s. chyba ma malego penisa
      • Gość: christoff P R O T E S T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:07
        ku.., trzeba coś zrobic, nie mozna pozwolic by tak miała sie skończyc wizyta
        Futerałów w Polsce. Będą sie z nas smiac razem z Gorgorothem:/
        Trzeba odwiedzic Orzecha osobiscie lub skrobnąc maila, skąd wziąc adres? Nie mam
        zamiaru siedziec bezczynnie!!!
    • Gość: Iscariote Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:41
      Głupota aż boli jak sie to czyta...
    • Gość: Daro/Soulless/ Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:47
      Wstyd! Wstyd na całą Europę, przecież to się rozniesie na inne kraje. Kolesie z
      Dark Funeral grają wszędzie, a takie 'rewelacje' na pewno będą powodem kpin z
      Polaków. Nic tylko wynieść się z tego kraju i obserwować to bagno z daleka.
      Żyjemy w WOLNYM KRAJU!!! Ani didżej Rydzyk ani PiS nie mogą zabronić
      organizowania metalowych koncertów ani tym bardziej chodzenia na nie! Taka
      szopka powinna dawać do myślenia komu tu słoma z butów wystaje. Katolicy mają w
      tym kraju swoje święta, dla fanów metalu takim świętem jest właśnie koncert D.F.
      Przecież na ich koncert nie przyjdzie zakonnica czy też kółko różańcowe, które
      mogłoby poczuć się obrażone treścią czy formą koncertu... Cóż, trudno, państwo
      wyznaniowe= bezprawie!
    • Gość: Tancerzkardynała Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:50
      Jakim prawem obraża się zespół darkfuneral i ich fanów cyt.: "Eksplozja
      śmietnika"!?!?!?!?!?!?!
    • Gość: Demigod Re: Grupa posądzana o satanizm ma zagrać w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:42
      Czy naprawdę nie ma o czym pisać? Czy za chwilę sensacje będzie wzbudzał koncert rockowy? Pozwólcie ludziom słuchać tego, co podoba im się! Nikt zresztą nikogo nie obliguje, by uczestniczył w tym koncercie, gdzie tolerancja? Gdzie tylko pojawi się słowo "metal", już podnosi się alarm. Skandalem jest nie nadchodzące wydarzenie, ale zabieranie ludziom wolności oraz skrajna ignorancja osób, które przypisują tej muzyce i wyznawcom wszystkie najgorsze cechy, choć nic o niej ani o nich nie wiedzą, powołują się na stereotypy. W żadnym chyba kraju nie jest to tak postrzegane. Wprawdzie mamy kaczyzm, ale...
    • Gość: Demigod A swoją drogą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:51
      A swoją drogą wczoraj przejrzałem ankietę Gazety Wyborczej i miałem zamiar wystawić pozytywne oceny. Miałem zamiar. Ale to nie będzie łatwe. To przypomina, jak napisałem, szukanie taniej sensacji, czegoś, o czym się nie wie, ale pisze, by wzbudzić śmieszny "skandal". Zdeprymowały i pogniewały mnie wypowiedzi wiceprezydenta oraz intencje autora artykułu. Zamiast bronić wolności, zabiera się ją. Wstyd, hańba i kompromitacja. A rząd jest do wymiany.
      • Gość: hel Re: A swoją drogą... IP: *.icpnet.pl 11.02.06, 22:00
        Hej,ja dokładnie tak samo,ale teraz z pewnoscią tego nie zrobię.Myślałam ze GW
        jeszcze nie została zdobyta przez Rydza i PiS ale widac się myliłam..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka