Dodaj do ulubionych

Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze

IP: *.qmuc.ac.uk 12.02.06, 15:52
SUPER!!!! Mieszkam w Edynburgu. Dojazd do Glasgow zajaby troche ale daje mi
to kolejna mozliwosc - nie musze dojezdzac z W-wy i bedzie taniej, a poza tym
wsiade sobie w autobus MPK i po sprawie. Az sie lezka w oku kreci jak patrze,
jak ladnie sie ta nasza Lodz rozwija...... ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: jULIA Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.tvu.ac.uk 22.03.06, 13:41
      To dobra sprawa ze mamy nowe polonczenia ze swiatem !
      • Gość: m_lax w lutym... IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 23.03.06, 04:19
        "W lutym będą znane nowe połączenia lotnicze. Może chodzić o Rzym, Paryż i
        Glasgow."

Taaa, w LUTYM.... a jest.... 23 MARCA!
        • Gość: kasia Re: w lutym... IP: *.toya.net.pl 23.03.06, 06:43
          no własnie ja na podanie nowych lotow czekam juz nie wiem ile a "w lutym" to
          pewnie juz teraz znaczy tylko rok 2007 !!!!!
          ja chce rzym ale moje marzenia juz dawno pękły jak bajka mydlana.
          • panajotow Re: w lutym... 23.03.06, 09:17
            CO Wy z tym Rzymem? Podobno Wizzair chcial otworzyc polaczenie z Dortmundem, co
            wedle ich badan byloby uzasadnione ze wzgledu na zainteresowanie tym kierunkiem,
            tymczasem miejscy wlodarze uparli sie wlasnie na Rzym i Wizz zrezygnowal...
            • Gość: bosman Re: w lutym... IP: *.intersoft.pl 23.03.06, 15:00
              Jak to co z Rzymem? Połączenie jest potrzebne, żeby łodzianie mogli oddawać
              wiernopoddańcze ukłony papie.
        • Gość: rk Re: w lutym... IP: 195.143.166.* 23.03.06, 10:34
          W lutym to Wizz oglosil 3 nowe polaczenia z Gdanska i 1x Wroclaw
          • Gość: xyz Re: w lutym... IP: *.forweb.pl 23.03.06, 13:23
            po co bijemy pianę o nowych połączeniach skora ich brak. Mrzonki.
    • Gość: . Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 23.03.06, 14:19
      Smutne jest to, że ciągle jest jakiś nius: Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk -
      nowe połączenia. A w Łodzi - Ukraina. Z tanich przewoźników wszyscy nas
      olewają. Londyn, Nottingham i niebawem Dublin to jak na taki potencjał
      aglomeracji prawie dwa razy tyle mieszkańców co Wrocław można traktować jako
      marny, żeby nie powiedzieć tragiczny. I niech nikt nie mówi że lotnisko działa
      od 6 miesięcy przez to jest tak marna sytuacja, bo jakoś ani sześć miesięcy
      temu ani dziś przewoźnicy nie biją się o nowe połączenia z Łodzi.
      • Gość: xyz Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.forweb.pl 23.03.06, 14:33
        a może ktoś z władz Stowarzyszenie zabrałby głos. Ostanio Newslettery pojawią
        sporadycznie co kilka dni. Chyba wychodzi z nas powietrze. O pieniądzach z UNII
        też cicho - raczej ich nie bedzie. Mimo to pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Albert Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:07
          Stowarzyszenie w każdej z wymienionych powyżej spraw dużo robi, jakkolwiek
          rzeczywiście jest to niewidoczne na stronie www.
          Pozdrawiam,
          Albert
          • Gość: matej Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:19
            czemu ?? z jakiego powodu ??
            szkoda.. myslałem ze wszystko wzucacie nt swojej pracy
            tak jak niewszystkiego wzuca Lotnisko na swoją strone i do mediów
            • Gość: Albert Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: 212.51.199.* 24.03.06, 10:08
              To pytanie nie do mnie, ale zaległe pisma są już wstawione.
              Pozdrawiam,
              Albert
              • Gość: no Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:01
                Tłumacz się tłumacz prezesiku....
                • Gość: Albert Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:14
                  Ja się nie tłumaczę, bo nie mam z czego.
                  Pozdrawiam,
                  Albert
                • Gość: matej Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 07:03
                  hę hę zbyt duza dawka ironi
                • Gość: Osito Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:36
                  > Tłumacz się tłumacz prezesiku....

pan z lotniska, czy po prostu w życiu nic się nie udaje? ;)
      • Gość: matej Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 17:12
        własnie podałes wytłumaczenie Łódz 6 msc Wrocław kilkanscie lat
        przypomnij sobie "ile " połączeń było w pierwszym istnieniu lotniska w Poznaniu Wrocławiu i Krakowie :)
        • mr.bing Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze 23.03.06, 17:20
          Gość portalu: matej napisał(a):

> własnie podałes wytłumaczenie Łódz 6 msc Wrocław kilkanscie lat
          > przypomnij sobie "ile " połączeń było w pierwszym istnieniu lotniska w Poznani
          > u Wrocławiu i Krakowie :)

A to ile istnień maja te lotniska? :>
        • berger.m Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze 23.03.06, 17:25
          Ale to teraz jest boom na rozwój lotnictwa w Polsce.

Pzdr!
        • Gość: . Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 23.03.06, 17:41
          A i owszem. Tylko jest jedno ale! Tani przewoźnicy szerokim okiem patrzą na
          Polskę od niedawna, od jakiegoś roku, więc aż takiego opóźnienia nie mamy pod
          tym względem. A ilość połączeń między Lublinkiem a Gdańskiem czy Poznaniem jest
          niewspółmierna do czasu istnienia i rozwoju. Najgorsze jest to, że to nasze
          władze chcą taniemu przewoźnikowi decydować gdzie ma latać. A wydaje mi się, że
          to przewoźnik powinien o takim fakcie decydować, to on utrzymuje samolot, oraz
          ponosi koszta paliwa.
          • Gość: jan Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.forweb.pl 23.03.06, 20:21
            decydowanie gdzie maja latać linie lotnicze w rekach "łódzkiej władzy" - to jest
            chore . Przegramy ten wyscig przy takim nastawieniu i postawie władz Łodzi i
            dyrekcji lotniska ( patrz ostatnia wpada z kasa "UNII " )
          • Gość: matej Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:18
            niskokosztowi przewoznicy nie ryan zaczynali z pewnych portów gdzie już tradycyjne linie lotnicze latały w łodzi tylko lot i cimber ewnetualnie EAE
            niemozna nawet tego nazwać jak co chwile były odwoływane i zrywane.
            w Łodzi to zaczęcie latania dopiero sie zaczyna i potrwa kilka lat.
            a to ze linie oćwieraja połączenia z innych miast
            jest dowodem ze rynek jest odpowiednio dobry i dostrzezony
            my mamy rynek ale przekonać linie lotnicza w coś co sie pierwszy raz pakuje trudno...
            Siedzieć z założonymi rekami każdy potrafi
            mi sie podobały wysłane listy przez stowarzyszenie do lini lotniczych
            moze teraz taka metode zrobić do tradycyjnych ?? Lufa ,KLM,Swiss,SAS,Aitalia
    • Gość: kasia Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 25.03.06, 19:11
      miło ze tu sobie wszyscy wrzucaja ale przeciez najwazniejsze sa nowe loty a nie
      dogryzanei sobie. to oczywiste ze kazdy chcialby latac tam gdzie mu najlepiej
      pasuje ale gadaniem nic nei zdzialamy bo Nasze Władze i tak sobie nic z tego
      nie robia.
      • Gość: . Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 14:51
        Jak dowiedział się serwis TanieLatanie.net tania linia lotnicza SkyEurope
        zdecydowała się uruchomić loty krajowe. Ze swojej bazy w Krakowie nowe Boeingi
        737 będą latały min. do Szczecina, Gdańska, Łodzi i Poznania.

Pierwszych rezerwacji biletów na loty po Polsce będzie można dokonać już jutro
        w samo południe po ponownym uruchomieniu systemu rezerwacyjnego słowackiego
        przewoźnika.

Loty krajowe rozpoczna się 1 września z Krakowa do Szczecina i Gdańska oraz 15
        września do Łodzi i Poznania. Po otrzymaniu czwartego Boeinga 737-700NG, co
        planowane jest na październik br. SkyEurope rozważa uruchomienie połączeń na
        trasie: Kraków-Szczecin-Rzeszów-Szczecin-Kraków.

Ceny biletów zaczynają się już od 9,99 PLN (bez opłat lotniskowych i podatków).

Z tą Łodzią to ciekawe? Czy ktoś coś wie?
        • Gość: Michał Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.pai.net.pl 01.04.06, 14:52
          Mam niewyraźne wrażenie, że ma to jakiś związek z dzisiejszą datą (1.04) ;)
          • Gość: kp Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.4web.pl / *.4web.pl 01.04.06, 14:54
            niewyrazne? ;)
            to tak jak z 16ta baza Ryana w Derry ;) (Ryanair.com po angielsku)
            • Gość: Pablo Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.retsat1.com.pl 01.04.06, 15:25
              Ale bzdeta!Lepszej dzisiaj jeszcze nie słyszałem!Z Łodzi miały by latać do
              oddalonego o około 200 km Krakowa Boeingi 737!Pomysł miałeś dobry tylko gorzej
              z myśleniem!
              Pozdrawiam
              • Gość: S&F Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 15:33
                tanielatanie.net/aktualnosci.php?id=1,21,1145
                Pewnie z okazji 01.04.
                Pozdrawiam
              • Gość: . Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 17:01
                Oj Pablo! Myślenie mam całkiem całkiem, ale lepiej jak zostawisz te chamskie
                odzywki dla swoich bliskich.
                • Gość: Chamski Pablo Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.retsat1.com.pl 01.04.06, 17:51
                  Wcale nie miałem na myśli,że źle napisałeś tylko kto by ci w to uwierzył.Ten
                  kawał po prostu rozśmieszył ale realnie by nie wyszedł.
                  Ale jeśli cie uraziłem to przepraszam za moje chamstwo!
                  • Gość: . Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze IP: *.toya.net.pl 01.04.06, 21:15
                    Spoko, to jest napisane w serwisie www.airport.lodz.prv.pl/ i chyba masz
                    rację, że to kawał. Nie zastanawiałem się nad tym, że może to być tani dowcip.
            • protz Re: Rzym? Paryż? Nowe połączenia lotnicze 01.04.06, 16:22

Fajne, lubie poczucie humoru i autoironie Leo Hairy Camel'a :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka