Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:55 Ja z podkarpackiego , trochę przesadzony ten artykuł chociaż powiewem sensacji. Może czasami warto popytać np. dyrektorów szpitali jak to było ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Zastrajkują szpitale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:08 popieram lekarzy bo dobrze wiem jak niegodziwa jest dla nich polska rzeczywistość - na swwoich barkach trzymaja wielką odpowiedzialność za zdrowie pacjentów, nieudolność polityków i nfz-tu, zazdrosne wzroki polskiej ciemnoty... "lekarz to sobie dorobi", wymiana uszczelki -400zł "...a co to - pan doktor to nie ma..." - i wszystko to z ust pajacy którym czesto technikum do końca skończyć sie nie chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Zastrajkują szpitale IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.02.06, 15:04 mają rację ile można pracować społecznie te czasu już odeszły w niepamięć czas najwyższy aby nasze władze zdały sobie sprawę, że Polska dysponuje świetnie wykształconą kadrą medyczną którą już podkupuja inne kraje UE, co będzie z nami kiedy znaczna cześć wyjedzie za chlebem do pracy na zachód czas na zmiany czas na podwyżki niech ci co stratowali w wyborach w końcu się ockną. Sobie nakładają ile tylko się da albo i więcej a co z resztą tylko niech nie wymyślają kolejnego hitu sezonu jakim była ustawa 203 nie wskazująca źródła finansowania. mam nadzieję, że tamte wydarzenia nauczyły czegoś strajkujących jasno ma być określone i wskazane źródło finansowania podwyżek zamiast rozbudowanej administracji nfz nie dadzą lepiej na leczenie pacjentka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin brawo lekarze!!! IP: *.uni.lodz.pl 21.02.06, 15:09 Bardzo slusznie, popieram lekarzy. Skoro ten dziwny rzad ma na mauzoleum Glempa, wojne w Iraku, becikowe i podwyzke dla kancelarii prezydenta, to najpierw powinien podniesc zarobki lekarzy i pielegniarek. W tym kraju operator wozka widlowego dostaje 2,5 tys. miesiecznie, a lekarz z II stopniem specjalizacji i doktoratem - 1400 zl. Jesli lekarze odejda od szpitalnych lozek, moze do wiecznie zadowolonego z siebie premiera dotrze, ze spraw kraju nie da sie zalatwic propaganda sukcesu w stylu Gierka. Chyba, ze minister "Kiszczak" Dorn wprowadzi stan wojenny i zmusi lekarzy do pracy milicyjnymi palami - tylko to umie robic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: brawo lekarze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:30 >Jesli lekarze odejda od szpitalnych lozek, moze do wiecznie zadowolonego z >siebie premiera dotrze, ze spraw kraju nie da sie zalatwic propaganda sukcesu w >stylu Gierka. z tym że jak chocby troche zastrajkuje służba zdrowia to zaraz ciemne masy wszystkich kolorów mohera krzyczą że obietnica lekarska obowiązek itd łażą do lekarza bo lubia nażekać na swoje zdrowie "tu mnie boli" mowinni zrobić strajk generalny na wzór tych np w francji Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1962_1962 Re: Zastrajkują szpitale 22.02.06, 16:55 Czy służba zdrowia może dostać satysfakcynujące pieniądze bo teraz nieoficjalnie trzeba placic za łóżko w szpitalu a jak się nie ma to na zabieg trzeba czekać latami. Gdyby mieli dobrą pensję to nie byłoby łapówek bo by się nieopłacało im brać Odpowiedz Link Zgłoś