patka1991_91 Re: Gimnazjum nr 16 02.03.06, 13:43 Uważam że gimnazjum 16 jest doskonałą szkołą ponadpodstawową. W tym gimnazjum panuje wspaniała atmosfera zarówno ze strony nauczycieli jak i ze strony uczniów. Program, który realizuje to gimnazjum jest świetnym przygotawaniem do liceum. W tej szkole było i jest wielu laureatów konkursów i olimpiad humanistycznych. Pozdrawiam całe gimnazjum , a w szczególności klase 2e. Odpowiedz Link Zgłoś
paula014 Re: Gimnazjum nr 16 02.03.06, 13:44 Moim zdaniem gimnazjum numer 16 jest bardzo fajne. Nauczyciele są sympatyczni i zawsze można liczyć na ich pomoc, a także dobrze przygotowują do egzaminów. Według mnie gimnazjum numer 16 jest najlepszym gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
ania9659 Re: Gimnazjum nr 16 02.03.06, 13:46 Jeżeli chodzi o gimnazjum 16 można powiedzieć o nim jak najlepiej.Nauczyciele chętnie pomagają uczniom.Dobrze przygotowują do egzaminów.Zawsze można liczyć na ich pomoc.Odbywa sie wiele konkursów, w których można sprawdzić swoje możliwości.Wg to niezłe gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka w. Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:00 Gimnazjum 16 jest super to najlepsze gimnazjum jakie znam jest naprawde fajnie i świetnie przygotowuje do egzaminu:) To najlepsze gimnazjum na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1c Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:03 gimnazjum 16 rządzi jest najlepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim16 Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:04 16 górą to najlepsza szkoła w łodzi w polsce i na całym świecie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjum16 Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:04 To zajefajna szkoła jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:05 szkoła fajna fajni nauczyciele dyrektor i cała szkoła jest fajna mam o niej bardzo dobre zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16-stka Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:05 16-stka rządzi jest bardzo bardzo fajna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z superr gima Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:06 Myśle że 16 jest najlepsza :D:D Super nauczyciele dobry poziom dla każdego!! WSzyscy uczniowie chodzą uśiechnieci i szczęśliwi:):) Szkoła jest super lepiej trafić nie można:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:07 super szkółka ma fajne profile naukowe i fajnych nauczycieli jest poprostu extra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:13 szkółka jest super fajni nauczyciele i uczniowie:P naprwde jest tu fajnie każdemu polecam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina 1c Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:22 Ta szkoła jest super,uczą tutaj fajni nauczyciele i jest miła atmosfera do nauki i zabawy. Pozdrawiam dyrekcję tej szkoły, wszystkich nauczycieli i uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żylcia 1c Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:22 Simano chciałam napisać kilka słów o tej szkółce ale zabardzo nie wiem co. Jest fajna atmosfera do nauki(choć mi to nie wychiodzi) jak i do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:23 Ta szkoła jest super,uczą tu bardzo mili i inteligentni nauczuciele na których można zawsze liczyć.Pozdrawiam wszystkich uczniów tej szkoły,a zwłaszcza klase 1c do której chodze i naszego wychowawce Pana Kazimierza Sprzączkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
emek1989 Gimnazjum nr 16 02.03.06, 22:56 Tak...niedawno skończyłem 16 i trochę mi szkoda,bo całkiem fajna szkoła.Nauczyciele też przypadli mi do gustu w szczególności p.Elżbieta Wasilewska,p.Dorota Rumas(moja wychowawczyni;)) i p.Ewa Pieńkowska,naprawdę polecam tę szkołę.Trzeba też dodać, że nauczyciele są wymagający...ale praca z nimi się opłaca w przyszłości...pozdrawiam całe gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
emek1989 Re: Gimnazjum nr 16 02.03.06, 22:58 Tak...niedawno skończyłem 16 i trochę mi szkoda,bo całkiem fajna szkoła.Nauczyciele też przypadli mi do gustu w szczególności p.Elżbieta Wasilewska,p.Dorota Rumas(moja wychowawczyni;)) i p.Ewa Pieńkowska,naprawdę polecam tę szkołę.Trzeba też dodać, że nauczyciele są wymagający...ale praca z nimi się opłaca w przyszłości...pozdrawiam całe gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.03.06, 19:54 Hahahahaha ale bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:31 Najlepsza 16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyager Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 09.03.06, 18:14 Dobre gimnazujm to dobre ale nie jest najlepsze w Łodzi. Sala gimnastyczna jest jedna z lepszych jaką widziałem i na jakiej grałem to plus. Co do kadry to zalezy na jakich nauczycieli sie trafi. Ogólnie miła atmosfera. W 10 na 100% powinna być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika dorota rumas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 17:46 a co powiecie na temat pani od plastyki ...doroty rumas.... Fajnie ze stawia jedynki- za swe chore abmicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: dorota rumas IP: *.smrw.lodz.pl 13.04.17, 14:31 Konczylam to gimnazjum dawno temu. To był najlepszy etap w mojej całej edukacji i śmie twierdzić, że w całym moim dotychczasowym życiu. Wspaniali nauczyciele i wspaniała atmosfera. W tej szkole byłam u szczytu swojego rozwoju a pod okiem Pani Rumas genialnie rozwijalam się artystycznie. Żałuję, że nie poszłam w tym kierunku, bo to ciągle do mnie wraca ale niestety nie zawodowo, a w życiu prywatnym. Jestem wdzięczna panu od fizyki Markowi Glowackiemu za uporządkowane i przemyślane lekcje fizyki - dzięki niemu pokochałam fizykę i zarówno w liceum, jak i na studiach nie miałam z nią żadnych problemów. To nauczyciel, który potrafił bez zbędnej szarpaniny i chaosu przekazać trudne zagadnienia w bardzo przystępny sposób. Musiałam wielu kolegom dawać korków, którzy byli u P. Kwasniewskiej aby mogli zdać i niej sprawdziany. Była też świetna Pani od Biologii Pani Dobrzyńska jeśli nie przekrecilam nazwiska - dzięki niej zawsze będę pamiętała ze soma z łac to ciało a komórki somatyczne to komórki ciała. Również dar pedagogiczny. W liceum miałam 6 z biologii. Pan Kamil Mróz - niezwykłe ciekawe i przyjemne lekcje geografii - dobry człowiek i nauczyciel. Było też kilka słabych demotywujacych ogniw ale to i tak pikus z tym co było w liceum, po którym trauma pozostanie do dziś. Niezapomniany był też dyrektor Wojciech Stregiel - jedyny taki, którego uwielbiala cala szkoła - pracownicy oraz uczniowie. Dobrze, ze miałam ten zaszczyt i to szczęście aby być uczennicą w trakcie jego kadencji. Człowiek bliski każdemu uczniowi, inteligentny, zabawny, budujący wspaniałą atmosferę a jednocześnie wzbudzajacy szacunek. Był też niesamowity polonista - niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwiska (chyba.. Sprzączkowski :-) ) - ale jedyny z takim talentem i pasją do przedmiotu i do nauczania. Inspirował nawet nie humanistów. Nigdy wcześniej ani później nie dane mi było poznać poloniste, który by się nawet trochę zbliżył umiejętnościami i wiedzą do tego człowieka. Dzięki niemu wiem przynajmniej, ze wyraz zboczeniec w wolaczu to ty zboczeńcze i tylko niemu to wiem i poprawiam do dziś, gdy ktoś mówi inaczej :-) Dzięki tej szkole stałam się jak gąbka chlonaca wiedzę i jedyny raz (szkoda, ze tylko przez 3 lata) nie czułam się jak debil umysłowy a wręcz przeciwnie. Pozdrawiam gimnazjum nr 16 w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beka Re: Gimnazjum nr 16 IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.12.16, 23:51 Nie będzie już naszego gimnazjum..dobrze że katarzyna muszyńska- Rećko odeszła..niemiłe wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś