teufel 26.02.06, 11:04 Dlaczego wlot monet w automatach w emtalach jest zaklejony tasmą?? Nie pierwszy raz się z tym spotykam. www.kmlodz.pl/emtal.jpg - zdjęcie kiepskie bo z telefonu i akurat na taśmę pada światło :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukasz Re: Automaty w Emtalach IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 11:16 Zalepiają generalnie wtedy kiedy jest awaria automatu lub usterka uniemożliwiająca sprzedaż (bardzo częste). Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 11:39 To moze jakieś odszkodowanie od Emtala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Automaty w Emtalach IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 13:01 A czy te automaty to przypadkiem nie były gratis zamontowane? To o jakim odszkodowaniu tu mowa? :D Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 13:39 Nie wiem:P Tylko miejsce zajmują:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Automaty w Emtalach IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 13:54 Może i zajmują ale i tak nikt z niego nie kożysta:( Barierka wkońcu jest. W Ikarusie jak duży tłok jest to się da wejśc przez drzwii za barierke ale w Volvo zbtnio sie nie wejdzie i nikt i tak nie skorzysta z tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 14:09 Ale kierowca by sobie wyszedł:P MKM też ja by chciał to by sie zmieścił ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Automaty w Emtalach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.02.06, 15:19 I tak bilety sprzedaje kierowca, a z tymi automatami wiecej klopotow niz pozytku Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 16:11 Tak się zastanawiałem czy w emtalach bilety sprzedają kierowcy, bo nie było tacki na monety :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Automaty w Emtalach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.02.06, 16:53 Stawiam, ze sprzedaja, kiedys byl przydzial V7000 z Emtalami na linie 60, bo na tej linii trudno kupic bilet, obecnie takiego przydzialu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 17:15 Jak są automaty to powinno się z nich korzystać, to wygodniejsze i tańsze niż zakup u kierowcy. Szkoda tylko, że reszty nie wydają. Ja skorzystałem raz. Częściej korzystam z automatów w "11". Powinny się znaleźć we wszystkich tramwajach. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Automaty w Emtalach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.02.06, 17:41 > Jak są automaty to powinno się z nich korzystać, to wygodniejsze i tańsze niż > zakup u kierowcy O tak, rzeczywiscie, szczegolnie, ze nie wydaje reszty, i nie wszystkie monety mu sie podobaja. Sam widzialem jak kiedys facet usilowal kupic w tym ustrojstwie bilet w nocnym - za 4.40. Mial tylko dwuzlotowki, wiec i tak podziwiam, ze zdecydowal sie doplacic 35% ceny biletu. Wrzucil dwie dwuzlotowki, a trzeciej juz automat przyjac nie chcial. I cztery zlote poszly w cholere, bo automat monet nie oddaje. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 19:55 > O tak, rzeczywiscie, szczegolnie, ze nie wydaje reszty Kierowcy też nie wydają reszty. Zakup w automaci przynajmniej nie opóźnia odjazdu autobusu. I tak jestem zdania, że w łódzkich autobusach i tramwajach powinny się znaleźć automaty wydające resztę, takie jak w "11". BTW, mam nadzieję, że w ŁTR, w nowych wagonach, nawet po ujednoliceniu taryfy, aurtomaty będą. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 20:43 > Kierowcy też nie wydają reszty. Ale przynajmniej nie połykają monet i wszystkie potrafią rozpoznać. A kupujący nie musi tracic czasu na instrukcję obsługi, bo na kierowcy nie trzeba wciskac żadnych guzików. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Automaty w Emtalach 27.02.06, 20:27 Właśnie mi się przypomniało (a miałem z tym napisa do MPK, ech - skleroza...), że kiedyś kupiłem bilet z automatu z 11 w celach czysto zbierackich. Gdybym kupował, żeby na nim jecha, zostałbym oszukany o jakieś 3 minuty - o tyle różniła się godzina na bilecie i na wyświetlaczu w wagonie. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Krygier Re: Automaty w Emtalach IP: *.lodz.mm.pl 27.02.06, 22:06 > Częściej korzystam z automatów w "11". Powinny się znaleźć we wszystkich tramwa > jach. Zdecydowanie, tylko może z jakimś lepiej zaprojektowanym opisem przycisków (np. przyciski w dwóch rzędach, na tym samym poziomie, z opisami po obydwu stronach i osobnym przyciskiem do zwrotu monet). Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 23:34 Dziś w kolejnym emtalu wlot był zaklejony. Odpowiedz Link Zgłoś