Dodaj do ulubionych

Automaty w Emtalach

26.02.06, 11:04
Dlaczego wlot monet w automatach w emtalach jest zaklejony tasmą?? Nie pierwszy raz się z tym spotykam.

www.kmlodz.pl/emtal.jpg - zdjęcie kiepskie bo z telefonu i akurat na taśmę pada światło :(
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 11:05
      To żółte to własnie taśma.
      • Gość: Lukasz Re: Automaty w Emtalach IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 11:16
        Zalepiają generalnie wtedy kiedy jest awaria automatu lub usterka
        uniemożliwiająca sprzedaż (bardzo częste).
        • teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 11:39
          To moze jakieś odszkodowanie od Emtala?
          • Gość: Lukasz Re: Automaty w Emtalach IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 13:01
            A czy te automaty to przypadkiem nie były gratis zamontowane? To o jakim
            odszkodowaniu tu mowa? :D
            • teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 13:39
              Nie wiem:P Tylko miejsce zajmują:(
              • Gość: Lukasz Re: Automaty w Emtalach IP: *.toya.net.pl 26.02.06, 13:54
                Może i zajmują ale i tak nikt z niego nie kożysta:( Barierka wkońcu jest. W
                Ikarusie jak duży tłok jest to się da wejśc przez drzwii za barierke ale w
                Volvo zbtnio sie nie wejdzie i nikt i tak nie skorzysta z tego miejsca.
                • teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 14:09
                  Ale kierowca by sobie wyszedł:P MKM też ja by chciał to by sie zmieścił ;-)
    • Gość: J.S. Re: Automaty w Emtalach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.02.06, 15:19
      I tak bilety sprzedaje kierowca, a z tymi automatami wiecej klopotow niz pozytku
      • teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 16:11
        Tak się zastanawiałem czy w emtalach bilety sprzedają kierowcy, bo nie było tacki na monety :|
        • Gość: J.S. Re: Automaty w Emtalach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.02.06, 16:53
          Stawiam, ze sprzedaja, kiedys byl przydzial V7000 z Emtalami na linie 60, bo na
          tej linii trudno kupic bilet, obecnie takiego przydzialu nie ma.
      • berger.m Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 17:15
        Jak są automaty to powinno się z nich korzystać, to wygodniejsze i tańsze niż
        zakup u kierowcy. Szkoda tylko, że reszty nie wydają. Ja skorzystałem raz.
        Częściej korzystam z automatów w "11". Powinny się znaleźć we wszystkich tramwajach.

Pzdr!
        • Gość: J.S. Re: Automaty w Emtalach IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 26.02.06, 17:41
          > Jak są automaty to powinno się z nich korzystać, to wygodniejsze i tańsze niż
          > zakup u kierowcy

O tak, rzeczywiscie, szczegolnie, ze nie wydaje reszty, i nie wszystkie monety
          mu sie podobaja. Sam widzialem jak kiedys facet usilowal kupic w tym
          ustrojstwie bilet w nocnym - za 4.40. Mial tylko dwuzlotowki, wiec i tak
          podziwiam, ze zdecydowal sie doplacic 35% ceny biletu. Wrzucil dwie
          dwuzlotowki, a trzeciej juz automat przyjac nie chcial. I cztery zlote poszly w
          cholere, bo automat monet nie oddaje.
          • berger.m Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 19:55
            > O tak, rzeczywiscie, szczegolnie, ze nie wydaje reszty

Kierowcy też nie wydają reszty. Zakup w automaci przynajmniej nie opóźnia
            odjazdu autobusu. I tak jestem zdania, że w łódzkich autobusach i tramwajach
            powinny się znaleźć automaty wydające resztę, takie jak w "11".

BTW, mam nadzieję, że w ŁTR, w nowych wagonach, nawet po ujednoliceniu taryfy,
            aurtomaty będą.
            • michal.ch Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 20:43
              > Kierowcy też nie wydają reszty.

Ale przynajmniej nie połykają monet i wszystkie potrafią rozpoznać. A kupujący
              nie musi tracic czasu na instrukcję obsługi, bo na kierowcy nie trzeba wciskac
              żadnych guzików.
        • krzyskup Re: Automaty w Emtalach 27.02.06, 20:27
          Właśnie mi się przypomniało (a miałem z tym napisa do MPK, ech - skleroza...),
          że kiedyś kupiłem bilet z automatu z 11 w celach czysto zbierackich. Gdybym
          kupował, żeby na nim jecha, zostałbym oszukany o jakieś 3 minuty - o tyle
          różniła się godzina na bilecie i na wyświetlaczu w wagonie.

pzdr,
          krzyskup
        • Gość: Wojciech Krygier Re: Automaty w Emtalach IP: *.lodz.mm.pl 27.02.06, 22:06
          > Częściej korzystam z automatów w "11". Powinny się znaleźć we wszystkich tramwa
          > jach.

Zdecydowanie, tylko może z jakimś lepiej zaprojektowanym opisem przycisków (np.
          przyciski w dwóch rzędach, na tym samym poziomie, z opisami po obydwu stronach i
          osobnym przyciskiem do zwrotu monet).
    • teufel Re: Automaty w Emtalach 26.02.06, 23:34
      Dziś w kolejnym emtalu wlot był zaklejony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka