Dodaj do ulubionych

Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego

26.02.06, 19:14
To wszystko dzieje się za szybko...
Obserwuj wątek
    • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 26.02.06, 20:39
      Poza tym, czy Gazeta widziała jakieś plany, wizualizacje?

Czy to zachwyt nad Nowymi Szatami Cesarza?
      • citoyen Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 26.02.06, 20:52
        Zakończenie tej bajki J.Ch. Andersena jest pouczający.
        Pozdrawiam
        • Gość: OLO Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.02.06, 20:58
          Inwestor podobno złożył wniosek o warunki i dołączył komplet rysunków.
          Co do tempa to dobrze że dziłają szybko.
          My do takiego tempa nie przywykliśmy a tuś nowego i normalnego wreszcie.

OLO
          • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 26.02.06, 21:50
            Tylko, że szkoda że nikt tych rysunków nie widział.

To jezt zabytek, wokół którego powinna się toczyć publiczna dyskusja z udziałem
            mieszkanców poprzez konsultacje społeczne...

Niestety. Prezio Tomaszewski chce mieć efekt...
            • yarro jeSt, jeSt, jeSt! 26.02.06, 23:18

• Gość: malwina feinstein Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:42
        A wiecie, co jest najgorsze?
        Fatalna rola prasy w tym wszystkim.
        Bezkrytyczne, pozbawione cienia refleksji teksty gazetowe.
        Żurnaliści nie próbuja przedstawić roznych opinii i stanowisk.
        Robia złą robotę i szkodzą Łodzi hurra-propagandą na rzecz inwestorów.
    • Gość: kicislaw Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.24.rev.vline.pl 26.02.06, 22:08
      Co się czepiacie jak to będzie zobaczymy. Ja nie mam nic przeciwko zamieszkaniu
      w takim mieszkaniu. Napewno będę śledzila postęp inwestycji. A tak swoją drogą
      czy nikt na tym forum nie jest optymistą?
      • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:46
        > czy nikt na tym forum nie jest optymistą?

ja jestem! ;)

zdjęcia zostały dodane jakis tydzień temu do tamatu poruszonego jeszcze wczesniej...
        były maleńkie ale któryś z forumowiczów dołożył linka pracowni na której już coś
        wiecej dało się zaobserwować... (niestety nie mam go zapisanego)
        ogólnie efekt pozytywny :)

do problemu dania mieszkańcom prawa wyboru co gdzie ma powstać...
        pomyślcie że nie dojrzeliśmy do takich działań... na takim forum mieszkańców
        pojawili by sie zapewne cwaniaczki widzące interes w utrudnianiu budowy

pozatym zachowywanie "fabrycznej torzsamosci"...
        nie czepiacie się przy przerabianiu takiej fabryki na "hurtownie tapet" a
        robicie to przy loftach w których w interesie inwestora jest by wyglądały
        atrakcyjnie...
        • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 26.02.06, 23:17
          Słonko.

Jak już komentujesz, to przynajmniej sprawdź o czym będziesz pisał!

Głównym tematem artykułu i wątku jest inwestycja na KSIĘŻYM MŁYNIE w przędzalni
          Scheiblera przy TYMIENIECKIEGO. Inwestor zagraniczny, konsorcjum o kapitale
          m.in. australijskim.

To, o czym mówisz, że "były obrazki", to inwestycja przy Tylnej 6 w fabryce
          Barcińskiego. Inwestor polski, SGI KOMFORT ze Szczecina. tinyurl.com/lvdvx

Kapujesz?
          • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:47
            ok - mój błąd - przyznaje sie bez bicia
            • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 01:40
              Ok :)
              • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 11:26
                Czy wiecie, ze to jest pierwszy tego typu projekt w Polsce? Wiec Łodz moze na
                tym tylko zyskac...bo w Warszawie wiele osob o tym mowi i zazdroszcza, ze to w
                Lodzi. Wiem, ze sa plany ozywienia calego obszaru Ksiezego Mlyna, a pewnie
                niebawem inwestor udostepni plany architektoniczne. Ja mam nadzieje, ze Lodz
                wyplynie na tej inwestycji...
                • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 13:14
                  Nadzieją matką...
                  • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 13:49
                    Nie prawda....problemem Lodzian jest to, ze nie wierza w swoje miasto...a
                    szkoda, bo to naprawde fajne miasto z ogromnym potencjalem...
                    • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 15:06
                      Tak. Ok. Zgoda.

Ale mamy ograniczone zaufanie do zagranicznych inwestorów działających w
                      zupełnej ciszy a obiecujących złote gory.
                      • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 16:39
                        Rozumiem to, ale jestez druga strona medalu - byc moze na tym etpaie inwestor
                        nie moze podac zbyt wiele szczegolow inwestycji, a jestem przekonana, ze w
                        najblizszym czasie dowiemy sie znacznie wiecej. Ksiezy Mlyn to naprawde
                        rewelacyjny teren i jesli dzieki tego typu inwestycjom uda sie go przywrocic do
                        zycia jako miesjce kulturalno-artystyczne, to mysle, ze takie inwestycje maja
                        sens. Dodatkowo wazne jest to, ze z tego co czytalam, to zalozeniem inwestora
                        jest rewitalizacja tego obiektu i adaptacja na cele mieszkaniowe, wiec
                        powstanie rewlacyjny obiekt, ktory moze stac sie naprawde fajna wizytowka
                        Lodzi...
                        • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 17:09
                          Gość portalu: Rita napisał(a):

> Rozumiem to, ale jestez druga strona medalu - byc moze na tym etpaie inwestor
                          > nie moze podac zbyt wiele szczegolow inwestycji,
                          ==
                          Komfort zrobił otwarty konkurs i zaprezentował projekt, a zaczynają inwestycję
                          na wiosnę 2006 więc można poinformować publiczność tylko trzeba chcieć.

> a jestem przekonana, ze w najblizszym czasie dowiemy sie znacznie wiecej.
                          ==
                          Ja mam taką nadzieję.

> Ksiezy Mlyn to naprawde rewelacyjny teren i jesli dzieki tego typu inwestycjom
                          > uda sie go przywrocic do zycia jako miesjce kulturalno-artystyczne, to mysle,
                          > ze takie inwestycje maja sens.
                          ==
                          Nie wiem w jaki sposób apartamenty z zapleczem usługowym mają zrobić z tego
                          miejsca zagłębie kulturalno-artystyczne. Ja obawiam się, że jeżęli będzie tam
                          monokultura mieszkaniowa, to miejsce się wcale nie ożywi, co najwyżej
                          wyremontuje, tracąc swoją "prawdziwość".

> Dodatkowo wazne jest to, ze z tego co czytalam, to zalozeniem inwestora
                          > jest rewitalizacja tego obiektu i adaptacja na cele mieszkaniowe,
                          ==
                          To było od początku w planach, żadna rewelacja.

> wiec powstanie rewlacyjny obiekt, ktory moze stac sie naprawde fajna wizytowka
                          > Lodzi...
                          ==
                          Wizytówką to on już jest w pewnym sensie. Ze względu na klimat, realizm,
                          otoczenie... Oby wlasnie się nie zmienił w komercję, bo wtedy dopiero straci...

Jestem umiarkowanym pesymistą. Za wiele fabryk w Łodzi juz przegraliśmy.
                        • Gość: Mall-content Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:18
                          Ja bym uważał z tymi zachwytami. Czy to będzie rewelacja, czas pokaże.
                          Znając metody stosowane przez inwestorów obawiać się można, że wszystko będą
                          chcieli robić najprościej i najtaniej. Pamiętaj Rito, że to absolutnie
                          najwyższa półka jesli chodzi o zabytki industrialne Łodzi. Wiele można zepsuć i
                          zmarnować. Nic nie mam przeciw kangurom, ale przypuszczam, że mało ich obchodzi
                          nastrój Ks. Młyna, a znacznie bardziej - komercyjny sukces. Co zresztą
                          zrozumiale.
                          • Gość: yarro_z_nielogu Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 17:20
                            Mniej więcej o to mi chodziło właśnie.
                            • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 18:57
                              Ja jestem absolutnie zauroczona Lodzia, szczegolnie jej czescia fabryczna. Nie
                              jestem z Lodzi i na pewno nie jestem w stanie do konca zrozumiec wartosci tego
                              miejsca dla Lodzian. Jesli chodzi o komercjalizm, to ja sie zastanawiam, czy
                              tego tpyu mieszkania sa do konca komercyjne - wydaje mi sie ,ze absolutnie nie
                              i podejrzewam, ze nie kazdy bedzie chcial w takim budynku zamieszkac, w sensie
                              beda to bardzo okresleni ludzie, bo nie kazdy lubi taki "pofabryczny" klimat.
                              Wydaje mi sie, ze moze tam zamieszkac tzw. bohema i roznego rodzaju artysci, bo
                              dla nich bedzie to atrakcyjne. Dla mnie ogolnie tego typu architektura to
                              rewelacja i mam nadzieje, ze u nas tez cos takiego powstanie. Jesli chodzi o
                              kwestie ozywienia terenu Ksiezego Mlyna, to pewnie jest to dluga droga i nie
                              stanie sie to z dnia na dzien, ale moze cos sie ruszy. Naprawde - Lodz ma
                              ogromny potencjal i szkoda, zeby sie zmarnowal.
                            • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 19:05
                              Mam jeszcze do Was pytanie, bo sie zastanawiam ,czy nie kupic tam mieszkania
                              jako inwestycji - wiem, ze sa tam w okolicy familioki i wiem tez, ze w Lodzi
                              ciesza sie one raczej kiepska opinia (ponoc jest tam niebezpiecznie), czy to
                              prawda? Bo widzialam tylko zdjecia tych budynkow i nic wiecej nie wiem o tamtej
                              okolicy...
                              • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 19:42
                                Hm. Moim zdaniem jest tam w miarę bezpiecznie. Są w środmieściu miejsca
                                groźniejsze. Poza tym, taka inwestycja poprawi poziom bezpieczeństwa w tym
                                rejonie i to jest plus.

Ja sam szukam wlasnie mieszkania w famułach - bo tak się na te domy w Łodzi mówi
                                - gdyż zaperwne nie będzie mnie na razie stac na mieszkanie w przedzalni ;)

Pzodrawiam!
                                • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 20:08
                                  famuły :)) dobre :))) a ile kosztuje srednio metr kw. mieszkania w Lodzi?
                                  • Gość: mall-content Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:41
                                    Oj Rita! Dorosła i wybujała kobita, a tak naiwnie wciąż pyta.
                                    Wierzy, że artystów zamieszka tam trzystu
                                    i nadejdą tysiące turystów
                                    Niby Łodzią zauroczona, a wypisuje frazesy i slogany.
                                    Czy udaje tylko idyotkę, a bawi się jak mysz z kotkiem (albo odwrotnie)
                                    Ja dziękuję stokrotnie i oddalam się od jej fatamorgany.
                                    • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 20:47
                                      Hm, znajomo brzmi :)
                                  • Gość: yarro_z_nielogu Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.toya.net.pl 27.02.06, 21:00
                                    Nowe mieszkania kosztują od 2100 do 2800 zł/m2. Ale to są dane niepełne, bo
                                    posiłkowałem się tabelką z nowymi inwestycjami mieszkaniowymi w Łodzi z dodatku
                                    do Gazety Wyborczej.

Jak jest z rynkiem wtórnym nie mam pojęcia.
                                    • Gość: hihot z nielogu Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 17:04
                                      Gość portalu: yarro_z_nielogu napisał(a):

> Nowe mieszkania kosztują od 2100 do 2800 zł/m2.

A jak dobrze policzą to tak ok 4000 im wyjdzie.
                                      Ale na razie powoli podnoszą stawkę. Było ok 2000 już są widełki do 2800.
                                      zobaczymy na czym sie zatrzymają.
                              • Gość: zbrudu Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:43
                                Moim zdaniem jest bezpiecznie.
                                Od ponad roku prowadzę galerię sztuki na Księżym Młynie.
                                Dotąd nie było żadnych problemów.Wręcz przeciwnie same sąsiedzkie przyjemności z
                                sernikiem upieczonym przez sąsiada na ostatnim wernisażu włącznie.
                                • Gość: Rita Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 21:10
                                  Super, bardzo dziekuje Wam za informacje, pozdrawiam serdecznie:)
                                  • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:55
                                    ...rozumiem pewien pesypizm takich postaci jak yaro ale pesymizmu marudzenia i
                                    tym podobnych w naszym mieście jest ci dostatek...
                                    i tak nie mamy wpływu (na dobrą sprawe) na to co gdzie i kiedy powstanie (a
                                    szkoda) więc komentarze powinniśmy zostawić na koniec...
                                    rozumiem - też nie lubie "propagandy sukcesu" ale takie szeżenie defetyzmu tez
                                    nie jest dobre...

kilka linków:
                                    podoba mi się zastosowanie starych budynków do nowych celów jakie to ma miejsce
                                    w poznaniu
                                    bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=8227
                                    ciekawe czy nie dało by się przystosować jakiejś fabryki na szpital/jednostke
                                    straży, pogtowia, policji/użąd

czy muzeum secesji nie powinno powsatć bądź co bądź w secesyjnym mieście??
                                    bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=7370
                                    szkoda że nikt w UMŁ na to nie wpadł...

bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=13173
                                    czy to nie jest ten sąd który miał być przeniesiony z wawy do ladzi a chyba
                                    jednak nie bedzie??
                                    • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 27.02.06, 23:56
                                      Gość portalu: jan napisał(a):

> ...rozumiem pewien pesypizm takich postaci jak yaro ale pesymizmu marudzenia i
                                      > tym podobnych w naszym mieście jest ci dostatek...
                                      > i tak nie mamy wpływu (na dobrą sprawe) na to co gdzie i kiedy powstanie (a
                                      > szkoda) więc komentarze powinniśmy zostawić na koniec...
                                      > rozumiem - też nie lubie "propagandy sukcesu" ale takie szeżenie defetyzmu tez
                                      > nie jest dobre...
                                      ==
                                      A dobra jest bezkrytyczność mediów i bicie piany wokół tej inwestycji przez
                                      Gazetę Wyborczą? Nie. Pani pisząca artykuł nie ma pojęcia o czym pisze.

> kilka linków:
                                      > podoba mi się zastosowanie starych budynków do nowych celów jakie to ma
                                      > miejsce w poznaniu bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=8227
                                      > ciekawe czy nie dało by się przystosować jakiejś fabryki na szpital/jednostke
                                      > straży, pogtowia, policji/użąd
                                      ==
                                      Hm. A co tam się mieściło wcześniej? Czy nie straż?

Manufaktura chciała oddać jeden z budynków bliżej nowej ul.Karskiego na wydział
                                      komunikacji i praw jazdy, ale przecież Manufaktura jest BE i miasto sie wypieło,
                                      wynajmując jednocześnie dawny dworzec PKS Północny :(

> czy muzeum secesji nie powinno powsatć bądź co bądź w secesyjnym mieście??
                                      > bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=7370
                                      > szkoda że nikt w UMŁ na to nie wpadł...
                                      ==
                                      A tam jest muzeum secesji? Z tego co wiem, to tam jest muzeum REGIONALNE.

> bank.muratorplus.pl/obiekt/dane?IdProduktu=13173
                                      > czy to nie jest ten sąd który miał być przeniesiony z wawy do ladzi a chyba
                                      > jednak nie bedzie??
                                      ==
                                      Nie. To jest wyłoniony ok. dwóch lat temu projekt, wg ktorego będzie realizowana
                                      rozbudowa naszego Sądu Okręgowego i Apelacyjnego przy placu Dąbrowskiego. Nie ma
                                      to związku z nowo tworzoną Prokuratorią Generalną, ktora miała mieć siedzibę w
                                      Łodzi, z czego nic nie wyszło.

Zachęcam do lepszego zgłębianai zagadnień o ktorych się pisze.

Pozdrawiam.
                                      • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 01:31
                                        > A tam jest muzeum secesji? Z tego co wiem, to tam jest muzeum REGIONALNE
                                        magazynswiat.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=134&mode=thread&order=0&thold=0
                                        tak tam jest muzeum secesji w odnowionej ostatnio secesyjnej kamienicy...

> A dobra jest bezkrytyczność mediów i bicie piany wokół tej inwestycji przez
                                        > Gazetę Wyborczą? Nie. Pani pisząca artykuł nie ma pojęcia o czym pisze.
                                        ...gdyby nie gw pewnie o tym bym się nie dowiedziła (przynajmiej nie tak wcześnie)
                                        ale rozumiem ciebie: tez mi się nie podoba "propaganda sukcesu" i nierzetelność
                                        pismaków...

> Zachęcam do lepszego zgłębianai zagadnień o ktorych się pisze.
                                        nie znam się - to fakt ;) - ale nie piszac, nie pytając się nigdy się nie dowiem
                                        mimo że jestem z łodzia zwiazany od zawsze mieszkam tu dopiero od października...
                                        (pozatym nie pisałem że w budynku straży wcześniej było coś innego, z muzeum to
                                        chyba ja miałem racje, a o sadzie to było pytanie)

mimo wszystko pozdrawiam
                                      • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 28.02.06, 11:46
                                        Poprawka. Straż w Poznaniu to ZUPEŁNIE NOWY BUDYNEK z lat 2003-2004 :)
                                        • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:27
                                          > Poprawka. Straż w Poznaniu to ZUPEŁNIE NOWY BUDYNEK z lat 2003-2004 :)

hehe...
                                          ale chodziło mi ogólnie o adoptowanie budynków fabrycznych pod... nie wiem jak
                                          to nazwać... budynki państwowe

a co sadzisz o zaadoptowaniu fabryk pod budynki uczelni i szkół?! kilka takich
                                          "pozycji" w naszym miescie jest
                                          • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 28.02.06, 17:34
                                            Gość portalu: jan napisał(a):

> ale chodziło mi ogólnie o adoptowanie budynków fabrycznych pod... nie wiem jak
                                            > to nazwać... budynki państwowe
                                            ==
                                            Mówi się często po prostu budynki publiczne, użyteczności publicznej.

> a co sadzisz o zaadoptowaniu fabryk pod budynki uczelni i szkół?! kilka takich
                                            > "pozycji" w naszym miescie jest
                                            ==
                                            Jestem absolutnie ZA! Jak najwięcej adaptacji na szkoły, uczelnie, biura... ale
                                            i na mieszkania i to bardziej tych fabryk w centrum miasta. Nie tylko na Księżym
                                            Młynie.
                                            • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:16
                                              > ale chodziło mi ogólnie o adoptowanie budynków fabrycznych pod... nie wie
                                              > m jak
                                              > > to nazwać... budynki państwowe
                                              > ==
                                              > Mówi się często po prostu budynki publiczne, użyteczności publicznej.

"budynki publiczne" - właśnie tego zwrotu chciałem uniknąć bo kojarzy mi się z
                                              działalnościo osób prywatnych (no może nie koniecznie) w każdym razie myslałem o
                                              budynkach w które kase wciska państwo...

rany boskie - oto problem polskiej młodzierzy (i nie tylko) - w sumie nie tak
                                              dawno co pisałem mature a nie potrafie się wysłowić (o ortach nie wspominając) :P
                                              • yarro Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego 28.02.06, 21:35
                                                Ale budynki publicznie, to nie są prywatne :P
                                              • Gość: mgr Wizygocki Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:40
                                                Masz Pan klopoty...
                                                Pomijając ortografię, radzę nauczyć się, że:
                                                adoptować - to można dziecię z przytułku (tez trudne słowo)
                                                adaptować - budynek lub dzieło. Zawsze "na coś").
                                                I jak daleko teraz do Młyna Księżego....
                                                Ach, ach...
                                                • Gość: jan Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:10
                                                  dzieki zapamietam :)
                                                  czyżbym natrafił na nauczyciela polskiego... ?!
                                • Gość: barnaba Re: Rusza budowa mieszkań przy ul. Tymienieckiego IP: *.lodz.msk.pl 28.02.06, 16:08
                                  Zgadzam się z Tobą.

Owszem mieszka tam sporo meneli. Ale są to menele z charakterem. Prędzej sobie
                                  rękę odgryzą niż ruszą "swojego".
    • xk A ja mam mieszane uczucia... 28.02.06, 00:12
      Dobrze, co coś dobrego dzieje się z tkalnią, ale lofty tam....jakoś mi się to
      nie uśmiecha.

pozdr
      • yarro Re: A ja mam mieszane uczucia... 28.02.06, 00:31
        No więc własnie, szkoda tej kubatury :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka