Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 33

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:17
Szkołą super . . .
Nauczyciel geografii, mgr Lewandowski, naprawdę potrafii wzbudzić miłość do
tego przedmiotu . . .
Dobry poziom polskiego, matematyki, biologii . . .
Można po tej szkole spokojnie dobrze napisać egzamin i dostać się do
wymarzonego lo . . .
Przyjazna, bogata w zieleń okolica tworzy niepowtarzalny nastrój . . .
Polecam, 3 lata nauki tam to nie będzie czas zmarnowany . . .
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Z perspektywy czasu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 12:09
      Szkoła jak szkoła, uczyć się trzeba. Tylko o 33 krąży opinia, że to szkoła nie
      warta uwagi, że demoralizuje itp itd.

Może to i prawda, że jak przyjdzie taki wypłoszony dzieciak z podstawówki,
      który w dodatku jest podatny na złe wpływy kolegów, to się stoczy... Dlaczego?
      A no bo w tej szkole dużo osób z bidula, uciekinierów, z przykrą historią,
      albo takich, z którymi starsi sobie nie radzą, to robią co chcą :/ Jak ktoś
      jest silny i wie, czego chce, to wszędzie się będzie uczył!

Mnie towarzystwo baaardzo nie odpowiadało, ale potrafiłam znaleźć sobie kilka
      osób, z którymi można się było trzymać zawsze i wszędzie oraz liczyć na ich
      pomoc. Jakoś minęły mi te 3 lata, przeżyłam, degeneratem nie jestem, system
      wartości zachowałam i mało tego - dostałam się do jednego z najlepszych
      ogólniaków w Łodzi! Znam więcej takich osób, które również się nie dały i
      realizują się w tych wymarzonych szkołach, które drogę na studia dzienne
      otwierają na oścież!

Co do poziomu nauki - teraz się okazuje, czego tak naprawdę człowiek się tam
      nauczył... Musze przyznać, że poziom chemii jest bardzo wysoki! Przed dwoma
      laty było gorzej niż źle! Za to teraz to chemia pierwsza klasa jest, za sprawą
      pani która tępi lenistwo :) Polski jest solidnie prowadzony, matematyka -
      zależy u której nauczycielki... Geografia w tej szkole to przyjemność :) Każdy
      rocznik, który odchodzi, docenia ten przedmiot. Co do zajęć pozalekcyjnych, to
      tak naprawdę prężnie działały tylko sportowe; przyjemny aerobic, siatkówka,
      tańce. Innych niestety było brak, nad czym ubolewałam... Historia i wos - obie
      nauczycielki (pani E.K. i M.R) były super, rozgadane, przyjazne, otwarte na
      ucznia. Potrafiły zarazić pasją do przedmiotu! Bardzo miło je wspominam. Jeśli
      o angielski chodzi... To języka tegoż się w 33 nie nauczycie. Inwestycja w
      szkołę językową albo lektora do domu będzie niedozowana :/ Jak z niemieckim -
      to nie wiem, bo się go nie uczyłam.

Ogółem - wszystko zależy od roczników, jakie w danym momencie urzędują w
      szkole. Atmosfera jest wytwarzana przez towarzystwo, a z tym bywa różnie...
    • Gość: sikawiak Re: Gimnazjum nr 33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 07:57
      Faktycznie Pan Lewsandowski jest wspaniałym człowiekiem.
      Dało się jeszcze jakoś wytrzymać z poprzednią Dyrektorką, niestety
      obecna jest pod wpływem absolwenta WUML, do niedawna mentora spod
      sklepu spożywczego.
      • Gość: zainteresowany Re: Gimnazjum nr 33 IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 18:38
        pod jakim wpływem? Pytam z ciekawości, bo sprawa i mnie dotyczy...
      • justta666 Re: Gimnazjum nr 33 02.09.17, 10:22
        Możesz rozwinąć ten wątek, o co tu chodzi ? Jakiego mentora ? Czy na pewno chodzi o Marię Chojnacką ?
    • Gość: swojak1000 Re: Gimnazjum nr 33 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 11:17
      mały i śmierdzi papierosami
    • Gość: k. k. b.m. Re: Gimnazjum nr 33 IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 21:22
      Jako pierwszy rocznik ucząszczający do tej położonej w malowniczej
      okolicy szkoły uważamy, iż po naszym odejściu gimnazjum straciło
      swoją renomę. Wysoki poziom polskiego z panią B.F. umożliwił
      sprawne posługiwanie się naszym ojczystym językiem. To fakt -
      geografia z panem K.L.to sama przyjemność, a w-f dzięki wspaniałej,
      pełnej ciepła i życzliwości pani M.A(Ł)do dziś bardzo miło
      wspominamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka