Dodaj do ulubionych

REKORD GUINESSA ?

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 05.12.02, 19:48
Rekord Guinessa?

Czytałem w FORUM AKADEMICKIM (nr. 7-8. 2000 r., autor Mikołaj Korzec), że na
jednej z uczelni rekordzista ma 2000 godzin dydaktycznych w ciągu roku.
Chciałbym to zgłosić do Księgi Guinessa ale nie jestem pewien, czy w innych
uczelniach nie ma lepszych dydaktyków. Jesli znacie lepszych proszę o
informację
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: REKORD GUINESSA ? 05.12.02, 23:28
      2000 godzin rocznie? Jak to się rozkłada tygodniowo? Bo wiem, że IFE ma też
      dużo godzin... ok 30 kilku.
      • Gość: student Re: REKORD GUINESSA ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 06.12.02, 09:16
        ixtlilto napisała:

> 2000 godzin rocznie? Jak to się rozkłada tygodniowo? Bo wiem, że IFE ma też
        > dużo godzin... ok 30 kilku.
        ----------------
        30 godz tyg. to na pewno nie jest więcej. Jeśli pracuje się na uczelni ok. 35
        tyg. to daje ok 57 godz tygodniowo. Musi się jeszcze postarać aby trafic do
        Księgi.
        • Gość: Yasioo Re: REKORD GUINESSA ? IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 06.12.02, 11:50
          Mój rodziciel pracuje jako wykładowca na AGH w Krakowie. Tygodniowo ma około
          100 godzin wykładów, co w skali rocznej daje ponad 4000. A że nie bierze
          urlopów i całe wakacje spędza na praktykach ze studentami, to jak na mój gust z
          5000 godzin by się zebrało...
          • aric Re: REKORD GUINESSA ? 06.12.02, 11:56
            100 godzin tygodniowo?? Ponad 14 dziennie, to ile ten twój rodzic śpi, bo
            wliczając dojazy i przyjazdy + ew. jeden posiłek, rozmowę typu cześć co
            słychać, kąpiel, mycie zębów i trochę czasu na obudzenie sie przed wyjściem to
            wychodzi mi, że śpi jakieś 6 godz dzienie, pod warunkiem, że przychodzi do domu
            i po 30 min idzie spać, a czas na przygotowanie wykładów, no niech bedzie
            godzina dziennie to już mamy 5 gdzin snu. I tak przez cały rok?? Twardziel, nie
            ma co.:))))
            • Gość: Yasioo Re: REKORD GUINESSA ? IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 11.12.02, 11:15
              Zwykle przychodzi około 22, coś zje, szybko się umyje i od razu kładzie się
              spać. Wstaje około 4 i do 6 przygotowuje się, je śniadanie itp. Dojazd zajmuje
              niewiele, samochodem to mniej niż kwadrans. I tak od 10 lat, a na lżejszą skalę
              od 25. Były takie okresy, że po 7 lat nie brał urlopu, ale teraz wprowadzili
              obowiązkowy urlop. Ciekaw jestem jak sobie poradzi bez studentów przez
              miesiąc...
              • aric WOW!!!!!!!!! 11.12.02, 11:21
                Ja cię kręcę, ale twardziel.:))
                Ale mam pytanie, a jak to z życiem rodzinnym godzi?? Znajomi, przyjaciele,
                jakieś imprezy?? Jestm mocno zdziwiony.
                • Gość: Yasioo Re: WOW!!!!!!!!! IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 16.12.02, 15:16
                  Życie rodzinne? Hmmm, szczerze mówiąc praktycznie nie istnieje, jeżeli rozumieć
                  je w sensie rozmów z małżonką, dziećmi itd. Co do imprez to jakieś 6 razy w
                  roku są jakieś imieniny i to tyle... A, byłbym zapomniał, jeszcze Święto
                  Zmarłych, Wielkanoc i Boże Narodzenie. Sylwester odpada - w zeszłym roku był na
                  inspekcji kamieniołomów w Małopolsce...
          • Gość: student Re: REKORD GUINESSA ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 06.12.02, 12:43
            No to jest to powazny kandydat do rekordu. Prosze o namiary!
    • Gość: hmm Re: REKORD GUINESSA ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 07.12.02, 10:18
      • teufel Re: REKORD GUINESSA ? 07.12.02, 11:35
        Ja chciałbym pobić rekord w jedzeniu pierogów z kapusą i grzybami - ale
        koniecznie smażone.
        • ixtlilto Re: REKORD GUINESSA ? 07.12.02, 13:23
          Ale na czas czy na ilość? (mniaaam, mniaaaam!)
          • teufel Re: REKORD GUINESSA ? 09.12.02, 20:41
            ixtlilto napisała:

> Ale na czas czy na ilość? (mniaaam, mniaaaam!)

Ilość
            -------------------------
            Bujaka Bujaka Bujaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka