Dodaj do ulubionych

Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne fora! ;P

20.03.06, 16:58
Nie wiem czemu, ale straciłem możliwość wprowadzania z klawiatury WIELKICH
polskich literek: ę, ą, ó, ż, ł, ś. Co ciekawe, nioe dotyczy to innych
polskich znaków: Ź, Ć, Ł, Ń.

Czy ktoś wie jak to naprawić?
Obserwuj wątek
    • big_news Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:15
      ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁadnie to tak bajdurzyć?;)
      • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:29
        Chcesz sprawdzić? Zapraszam do mnie.
        • big_news Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:32
          Nie lubię kontrolować, więc za zaproszenie dziękuję. A to ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ
          wyszczególniłem w związku z: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=38852824
          Jakoś tam udało Ci się je wpisać, mimo zapodanych trudności.
          • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:39
            Fakt. Ale tylko Ł pokopałem. Reszta, czyli: ą, ę, ó, ż, ś nie działa....
            • huann Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:56
              może piszesz z mozilli? :>
              • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 18:14
                Dokładnie z firefoxa. Ale w łordzie mam to samo, i w notatniku... :O
                • huann Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 18:24
                  Szprot też miał to samo!
                  problem stracił na ważkości gdy wszystko inne się popsuo ;]
                  • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 19:24
                    I co zrobił Szprot :)?
                    • huann Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 19:28
                      na razie nic się nie udało, ale to raczej w związku ze sterownikami cośtam coś :)
                      • szprota dementi 20.03.06, 20:26
                        na razie działa :)
                        a swoją drogą padło gdzieś zapytanie o firefoxa no bo otóż mam i w capslocku nie
                        występują polskie literki. polubić to czy da się naprawić?
                        • jan-w Re: dementi 20.03.06, 20:42
                          To znana przypadłość Thunderbird 1,5. Trzeba zaakceptować, albo nie używać
                          capslock, a shift - wtedy działa.
                        • huann Re: dementi 20.03.06, 20:49
                          wtedy jak to pisałem jeszcze 2 minuty nie działało od trzech tygodni ;p
            • big_news Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:57
              W takim razie proponuję zwrócić się o pomoc do graya. O ile wiem, to on jest
              dobry w te informatyczne klocki.
    • jan-w Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:19
      Dotyczy TH 1,5 czy wogóle ?
      • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 17:30
        Hm? Nie wiem o czym do mnie mówisz :(
        • uerbe Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 22.03.06, 04:46
          yarro napisał:

> Hm? Nie wiem o czym do mnie mówisz :(

Thunderbird 1.5. Ja takiego problemu nie stwierdzam (korzystam z Thunderbirda, Firefoxa, dodatkowo w celach testowych z Mozilli i Flocka). Zobacz czy któreś rozszerzenie nie powoduje tego problemu - u mnie swego czasu BookmarkMenuButton podkradł skrót Alt+z i też nie mogłem pisać po polsku.
    • Gość: Spoza układu Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for IP: *.retsat1.com.pl 20.03.06, 18:34
      No na pewno nie odeślą. W niebyt albo w zagubienie w innych forach lecą przecież
      tylko wątki tych, którzy są spoza układu. Dla nich nie ma tu miejsca wtedy.
      A jeżeli ktoś znajomy, to chośby kompletnie tematycznie nie pasował - na pewno
      zostanie.
    • teufel Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 18:35
      Jeśli masz WinXP to: Start - >Panel Sterowania -> Data, godzina, język i opcje regionalne -> opcje regionalne i językowe ->Języki ->Szczegóły. Usuiń Polski 214 i Angielski i powinno być Git.

p.s. Od tego jest F Komputery :P
      • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 18:43
        Dzięki :)

Spróbuję.
        • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 18:52
          Niestety :(
    • Gość: a co tam Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for IP: *.retsat1.com.pl 20.03.06, 19:22
      A moze zainstalowes wczesniej cos, co ma takie wlasnie skroty klawiszy?
      • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 19:24
        Też o tym myslałem... hm, ale nie mogę dociec. Przeinstalowałem nawet
        oprogramowanie klawiatury (bezprzewodowa, Logitech)
        • diabla Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 20:06
          A masz zainstalowane cosik co sie zwie Intel Extreme Graphics? Zazwyczaj jest
          ikonka przypominajaca tęczę na pasku zadań z prawej. Jak masz, sprawdz skroty
          klawiaturowe.
          • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 20.03.06, 20:11
            Dzięki za naprowadzenie. Nie był to co prawda program, o ktorym piszesz, ale
            inne guano pod tytułem... Google Desktop Search :)

I już po pryszczach ;)

Pozdrawiam!
          • teufel OT 20.03.06, 20:39
            Hmmm, diabła i ja o tym nie wiem:>
          • uerbe Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 22.03.06, 04:48
            diabla napisała:

> A masz zainstalowane cosik co sie zwie Intel Extreme Graphics? Zazwyczaj jest
            > ikonka przypominajaca tęczę na pasku zadań z prawej. Jak masz, sprawdz skroty
            > klawiaturowe.

Sterowniki grafiki Intela odpowiadają za brak jednego skrótu - Ł, ł.
            • intruder Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 22.03.06, 22:17
              O to już wiem w takim razie, dlaczego jakiś czas temu nie działało i Ł.. A
              przypadłość ta musiała zniknąć siłą rzeczy przy instalacji najnowszych
              sterowników, jakie były wymagane przez jakąś gierkę.
            • yarro Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 23.03.06, 11:21
              U mnie znów się spsuło jak zaistalowałem za dużo nowych sterowników wideo (divix
              i dvd etc), ale gdy odchudziłem to jest spoko... na razie ;P
    • janulodz Re: Na pomoc :) - tylko bez odsyłania na inne for 21.03.06, 07:42
      ŻĘŁĄŚ ÓŁŻĄŚ i po bólu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka