Gość: bzzzz IP: 83.142.201.* 28.03.06, 14:06 Czy sa tu jacys mlodzi ludzie ktorzy mieszkaja na Teofilowie, np jakie smlode malzenstwa. Mieszkam tam od jakiego sczasu i na razie widuje glownie mnostwo ludzi starszych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boards_of_warsaw Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:11 jako ex-Teofilowianin pamiętam to osiedle opanowane przez młodzież. Ale ta młodzież teraz dobiega 40-tki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 17:27 Ja mieszkam, ale rzeczywiście jest tu stosunkowo mało młodych osób, opanowane raczej przez emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bałuty Radogoszcz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.devs.futuro.pl 28.03.06, 17:56 Dla mnie Teofilów jest chyba jedną z najgorszych opcji na mieszkanie. Sami emeryci , stare brzydkie bloki , mieszkania klitki , do tego na zadupiu Łodzi. Mam kilku znajomych na teofce ale nie za bardzo lubie tam jezdzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatl Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:31 z tego zadupia jedzie się 20 min. do centralu!!!!!!!! A propos nikłej ilości młodych ludzi proponuje na Rojnej/traktorowej wieczorem krzyknąć Widzew .To zobaczysz wielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:11 Starsi też sie pojawią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 29.03.06, 16:05 No tak, ale mi nie chodzilo o kiboli, na ktorych raczej trzeba uwazac, tylko o zwyklych ludzi, ktorycm bez ronicy jest Widzew czy LKS :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan ja 30.03.06, 18:27 ja wlasnie tam mieszkam rojna/traktorowa :/ oj lepiej bez psa wieczorem nie wychodzic... a widzial ktos podpalone szaliki na drzewie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 29.03.06, 16:08 No bloki rzeczywisci ebyly stare, ale teraz jzu chyba zpolowa jest odmalowana i zajmuja sie juz tez reszta, wiec niebawem tych starych blokow ni ebedzie. No i mam nadzieje wiecej mlodych ludzi tu zamieszka. W koncu sie wymieni to pokolenie, ktore si etu wprowadzilo w latach 60-tych, jak to osiedle powstalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.interserwer.pl 30.03.06, 10:25 Bzdura! Mieszkałem na Teofilowie A przez prawie dwa lata i jest to bardzo dobre miejsce. Ma bardzo dobre skomunikowanie z centrum miasta - szybki dojazd tramwajem albo autobusem. Bloki są odnowione, brak jest starych walących się kamienic. W pobliżu dwa hipermarkety. Dla lubiących rowerowe przejażdżki ważna jest bliskośc bardzo ładnych zakątków na końcu ulicy Brukowej nad rzeczką Sokołówką, wspaniałe miejsca do przejażdżek na Złotnie i szybki dojazd na Zdrowie. To naprawdę jest dobre miejsce do mieszkania i czasem żałuję, że już tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPERniczanka Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.eranet.pl 01.04.06, 15:14 i znowu sprowadzaja zlotno do roli miejsca przejazdzek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 03.04.06, 14:56 Czy to zle? Zlotno to super miejsce do przejazdzek! Pewnie jeszcze fajniej sie tam mieszka niz tylko przejezdza, ale nie kazdego na to stac niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:32 Uprzejmie poproszę o szerszą wypowiedź pt.: "przejażdżki rowerowe na złotno i nie tylko w kontekscie zbliżającego sie sezonu rowerowego" :) wypowiedź może byc wzbogacona nazwami ulic, propozycjami tras, mapami, a także wszelkimi innymi dostępnymi informacjami. Mile widziana byłoby ujęcie tematu "końca Brukowej", gdyż tam jeszcze nigdy nie byłem:) Dodam, że startuję z Traktorowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan przejazdzki rowerowe 03.04.06, 23:31 hmm ja na samym koncu brukowej chyba jeszcze nie bylam :) ale chyba lepiej jechac w strone parku "zdrowie" ? albo gdzies w strone szczecinskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: przejazdzki rowerowe IP: 83.142.201.* 04.04.06, 08:24 Ja proponuje przejazdzke do Antoniewa :) I potem Rabien :) Odpowiedz Link Zgłoś
zmudziaczek Re: przejazdzki rowerowe 04.04.06, 09:05 Gdy jeszcze mieszkałam na Teofilowie, często jeździłam na przejażdżki w zachodnie okolice Szczecińskiej, są tam fajne tereny, pola, lasy, ciekawie jest też w okolicach ulicy Romanowskiej, są tam przedwojenne wille i pałacyki, niektóre naprawdę piękne, dalej w Rąbieniu jest rezerwat, więc też przyjemnie. Proponuję też odwiedzić koniec ulicy Traktorowej (za Św. Teresy), tam z kolei są pagórki, czasem aż ciężko podjechać, za to fajnie się zjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Rezerwat? pierwsze słyszę;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:41 Więc tak: 1) koniec traktorowej to jest dobra koncepcja 2) zachodnie okolice Szczecińskiej to jest dobra koncepcja o ile sie dojedzie w tym ruchu;) 3) kierunek park na zdrowiu to IMHO niezbyt trafna koncepcja, chyba, że chcemy pozbyć sie roweru:) 4) o rezerwacie w Rąbieniu i ul. Romanowskiej nie słyszałem, ale to sie sprawdzi. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw_m Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.lodz.msk.pl 29.03.06, 22:26 zastanów się tylko ,czy to rzeczywiście problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 30.03.06, 10:16 Wydaje mi sie, ze to zaden problem. Byloby super, gdyby mieszkalo tu np. troche mlodych malzenstw z malymi dziecmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan cicho, brudno, pusto.. 30.03.06, 18:30 kilka lat temu tak bylo.. jak jeszcze do podstawowki chodzilam, bylo sporo dzieci bawiacych sie na placyku, mlodziezy tez nie brakowalo, a teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzzz Re: cicho, brudno, pusto.. IP: 83.142.201.* 31.03.06, 08:52 Do aneko_chan: Hmm... No ja widzialam te szaliki niestety :( Widzialas sporo dzieci bawiacych sie? Przeciez tam wlasciwie nie ma jakiegos porzadnego placu zabaw... Chyba, ze jest, ale ja go jeszcze nie widzialam, bo w sumie mieszkam tu od niedawna??? A wierzysz w to, ze to sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan cicho, brudno, pusto.. 31.03.06, 14:41 KIEDYS widzialam, daaawno temu :) na tym golym placyku kolo 'szalikow' byly kiedys chustawki, karuzela, drabinka i piaskownica teraz tam juz chyba nic z tego nie zostalo.. i nie sadze zeby sie cos na teo zmienilo co z tego ze maluja bloki, zaraz beda znow pomazane :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roniu Re: cicho, brudno, pusto.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:41 Ja mieszkałem.Było super.Podro dla Kamela,Kowala,Zwierza,Rympiego i reszty. Aha i dla ekipy "Przedszkola" Odpowiedz Link Zgłoś