Dodaj do ulubionych

kto mieszka na Teofilowie?

IP: 83.142.201.* 28.03.06, 14:06
Czy sa tu jacys mlodzi ludzie ktorzy mieszkaja na Teofilowie, np jakie smlode
malzenstwa. Mieszkam tam od jakiego sczasu i na razie widuje glownie mnostwo
ludzi starszych...
Obserwuj wątek
    • Gość: boards_of_warsaw Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:11
      jako ex-Teofilowianin pamiętam to osiedle opanowane przez młodzież. Ale ta
      młodzież teraz dobiega 40-tki :-)
      • Gość: m Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 17:27
        Ja mieszkam, ale rzeczywiście jest tu stosunkowo mało młodych osób, opanowane
        raczej przez emerytów.
        • Gość: Bałuty Radogoszcz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.devs.futuro.pl 28.03.06, 17:56
          Dla mnie Teofilów jest chyba jedną z najgorszych opcji na mieszkanie. Sami emeryci , stare brzydkie bloki , mieszkania klitki , do tego na zadupiu Łodzi. Mam kilku znajomych na teofce ale nie za bardzo lubie tam jezdzić..
          • Gość: beatl Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:31
            z tego zadupia jedzie się 20 min. do centralu!!!!!!!! A propos nikłej ilości
            młodych ludzi proponuje na Rojnej/traktorowej wieczorem krzyknąć Widzew .To
            zobaczysz wielu
            • Gość: pafcio Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:11
              Starsi też sie pojawią
            • Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 29.03.06, 16:05
              No tak, ale mi nie chodzilo o kiboli, na ktorych raczej trzeba uwazac, tylko o
              zwyklych ludzi, ktorycm bez ronicy jest Widzew czy LKS :)
            • aneko_chan ja 30.03.06, 18:27
              ja wlasnie tam mieszkam rojna/traktorowa :/ oj lepiej bez psa wieczorem nie wychodzic...
              a widzial ktos podpalone szaliki na drzewie?
          • Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 29.03.06, 16:08
            No bloki rzeczywisci ebyly stare, ale teraz jzu chyba zpolowa jest odmalowana i
            zajmuja sie juz tez reszta, wiec niebawem tych starych blokow ni ebedzie. No i
            mam nadzieje wiecej mlodych ludzi tu zamieszka. W koncu sie wymieni to
            pokolenie, ktore si etu wprowadzilo w latach 60-tych, jak to osiedle powstalo.
          • Gość: bosman Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.interserwer.pl 30.03.06, 10:25
            Bzdura! Mieszkałem na Teofilowie A przez prawie dwa lata i jest to bardzo dobre
            miejsce. Ma bardzo dobre skomunikowanie z centrum miasta - szybki dojazd
            tramwajem albo autobusem. Bloki są odnowione, brak jest starych walących się
            kamienic. W pobliżu dwa hipermarkety.
            Dla lubiących rowerowe przejażdżki ważna jest bliskośc bardzo ładnych zakątków
            na końcu ulicy Brukowej nad rzeczką Sokołówką, wspaniałe miejsca do przejażdżek
            na Złotnie i szybki dojazd na Zdrowie.
            To naprawdę jest dobre miejsce do mieszkania i czasem żałuję, że już tam nie
            mieszkam.
            • Gość: KOPERniczanka Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.eranet.pl 01.04.06, 15:14
              i znowu sprowadzaja zlotno do roli miejsca przejazdzek...
              • Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 03.04.06, 14:56
                Czy to zle? Zlotno to super miejsce do przejazdzek! Pewnie jeszcze fajniej sie
                tam mieszka niz tylko przejezdza, ale nie kazdego na to stac niestety :(
                • Gość: m Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:32
                  Uprzejmie poproszę o szerszą wypowiedź pt.: "przejażdżki rowerowe na złotno i
                  nie tylko w kontekscie zbliżającego sie sezonu rowerowego" :) wypowiedź może byc
                  wzbogacona nazwami ulic, propozycjami tras, mapami, a także wszelkimi innymi
                  dostępnymi informacjami. Mile widziana byłoby ujęcie tematu "końca Brukowej",
                  gdyż tam jeszcze nigdy nie byłem:) Dodam, że startuję z Traktorowej:)
                  • aneko_chan przejazdzki rowerowe 03.04.06, 23:31
                    hmm ja na samym koncu brukowej chyba jeszcze nie bylam :)

ale chyba lepiej jechac w strone parku "zdrowie" ?
                    albo gdzies w strone szczecinskiej?
                    • Gość: bzzzz Re: przejazdzki rowerowe IP: 83.142.201.* 04.04.06, 08:24
                      Ja proponuje przejazdzke do Antoniewa :) I potem Rabien :)
                      • zmudziaczek Re: przejazdzki rowerowe 04.04.06, 09:05
                        Gdy jeszcze mieszkałam na Teofilowie, często jeździłam na przejażdżki w
                        zachodnie okolice Szczecińskiej, są tam fajne tereny, pola, lasy, ciekawie jest
                        też w okolicach ulicy Romanowskiej, są tam przedwojenne wille i pałacyki,
                        niektóre naprawdę piękne, dalej w Rąbieniu jest rezerwat, więc też przyjemnie.
                        Proponuję też odwiedzić koniec ulicy Traktorowej (za Św. Teresy), tam z kolei
                        są pagórki, czasem aż ciężko podjechać, za to fajnie się zjeżdża.
                        • Gość: m Rezerwat? pierwsze słyszę;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:41
                          Więc tak:
                          1) koniec traktorowej to jest dobra koncepcja
                          2) zachodnie okolice Szczecińskiej to jest dobra koncepcja o ile sie dojedzie w
                          tym ruchu;)
                          3) kierunek park na zdrowiu to IMHO niezbyt trafna koncepcja, chyba, że chcemy
                          pozbyć sie roweru:)
                          4) o rezerwacie w Rąbieniu i ul. Romanowskiej nie słyszałem, ale to sie
                          sprawdzi. pozdr
    • Gość: leslaw_m Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: *.lodz.msk.pl 29.03.06, 22:26
      zastanów się tylko ,czy to rzeczywiście problem:)
      • Gość: bzzzz Re: kto mieszka na Teofilowie? IP: 83.142.201.* 30.03.06, 10:16
        Wydaje mi sie, ze to zaden problem. Byloby super, gdyby mieszkalo tu np. troche
        mlodych malzenstw z malymi dziecmi :)
        • aneko_chan cicho, brudno, pusto.. 30.03.06, 18:30
          kilka lat temu tak bylo.. jak jeszcze do podstawowki chodzilam, bylo sporo dzieci bawiacych sie na placyku, mlodziezy tez nie brakowalo, a teraz...
          • Gość: bzzzz Re: cicho, brudno, pusto.. IP: 83.142.201.* 31.03.06, 08:52
            Do aneko_chan:
            Hmm... No ja widzialam te szaliki niestety :(
            Widzialas sporo dzieci bawiacych sie? Przeciez tam wlasciwie nie ma jakiegos
            porzadnego placu zabaw... Chyba, ze jest, ale ja go jeszcze nie widzialam, bo w
            sumie mieszkam tu od niedawna???
            A wierzysz w to, ze to sie zmieni?
            • aneko_chan cicho, brudno, pusto.. 31.03.06, 14:41
              KIEDYS widzialam, daaawno temu :)
              na tym golym placyku kolo 'szalikow' byly kiedys chustawki, karuzela, drabinka
              i piaskownica teraz tam juz chyba nic z tego nie zostalo..
              i nie sadze zeby sie cos na teo zmienilo
              co z tego ze maluja bloki, zaraz beda znow pomazane :(
              • Gość: Roniu Re: cicho, brudno, pusto.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:41
                Ja mieszkałem.Było super.Podro dla Kamela,Kowala,Zwierza,Rympiego i reszty.
                Aha i dla ekipy "Przedszkola"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka