hubar 12.12.02, 17:29 Czy znacie jakieś strony ze zdjeciamy kochanej Łodzi? -www.ga.com.pl/lodzspis.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: FOTKI Łodzi 17.12.02, 23:36 tragiczne-Fotoamator: republika.pl/fotoamator/ fenomenalne zdjęcie!! www.ziemiaobiecana.w.interia.pl/ strona jednego z Forumowiczów;-) www.pbase.com/pan_tomas/roothttp://republika.pl/lodz/images/ przepiękne artystyczne zdjęcia!! www.onerupee.net/ (na dole klikamy:previous exibition->Lodz) artystyczne, ale ZA MAŁO:-) lodz.makolab.pl/ Ilustrowany Leksykon Zabytków Łodzi i Okolic- nic dodać-nic ująć. staralodz.cyberion.pl/index.html Nie byłbym sobą gdybym nie podał tej strony->piekne tramwaje!!:-) www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/galerie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 18.12.02, 11:58 Poprawka www.pbase.com/pan_tomashttp://republika.pl/lodz/images/ A ja osobiście polecam jeszcze www.toya.net.pl w dziale foto Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 18.12.02, 12:00 Poprawka do poprawki (kurcze jak w sejmie) www.pbase.com/pan_tomas ---------------------------------------------------------- republika.pl/lodz/images/ ---------------------------------------------------------- www.toya.net.pl w dziale Foto Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: FOTKI Łodzi 18.12.02, 13:37 Głosujemy nad przyjęciem poprawki do poprawki. Kto jest za? Dziękuję. Kto jest przeciw? Dziękuję. Kto się wstrzymał od głosu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 18.12.02, 14:23 michal.ch napisał: > Głosujemy nad przyjęciem poprawki do poprawki. > Kto jest za? > Dziękuję. > Kto jest przeciw? > Dziękuję. > Kto się wstrzymał od głosu? :) I tak w Trybynale Konstytucyjnym odrzucą:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy michal.ch i pocztowki Jego 19.12.02, 10:56 jesli chodzi o fotki lodzi to slyszalem, ze chcesz zrobic z kilku ze swej kolekcji pocztowki. to pomysl wrecz wysmienity, bo pocztowek lodzi, nadajacych sie do wyslania gdziekolwiek jest jak na lekarstwo. kiedys chcialem wyslac kartke z lodzia do znajomej z anglii. no i pojawil sie problem. wszystkie byly kiczowate nieziemskio np. 5 zdjec z lodzi otoczonych jakimis rozowymi czy zoltymi bohomazami na jednej kartce. do tego wpieprzony "ozdobny" napis "lodz". tragedia. wstyd. w wydziale promocji miasta tez nie bylo nic na poziomie. jedynym rozsadnym rozwiazaniem (no, nawet bardzo dobrym) byl zakup pocztowek z wizerunkiem starej lodzi w ksiegarni obok sas-polu. tak, te byly cudowne:-) ale z lodzia wspolczesna nie ma nic! dlatego wierze ze uda Ci sie zrobic co zamierzasz i w to, ze kartki te beda inne od obecnie panujacych na rynku. masz we mnie wiernego kupca! z dziadoborowymi pozdrowieniami dziad borowy z bardzo rozwinietym poczuciem estetyki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: michal.ch i pocztowki Jego 19.12.02, 12:45 Żadnych świcidełek i zbędnych wodotrysków. Mam już sporawą kolekcję pocztówek z różnych stron kraju i świata i zdążyłem wyrobić sobie gusta. Nie podobają mi się widokówki, w których jest przerost formy nad treścią i gdzie właściwy motyw fotograficzny zagłuszany jest przez szatę graficzną. Jeśli uda mi się zrealizować plany, to obiecuję, że u mnie nie będzie żadnych różowych słoników itp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: michal.ch i pocztowki Jego IP: 212.191.74.* 19.12.02, 13:17 Wejdź na www.ckod.com.pl/ i obejrzyj pocztówki. Może coś takiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 01.02.03, 21:45 Znalazłem kolejne zdjęcia Łodzi: www.lodz.pl/miasto/ Czasem okazuje się, że najciemniej pod latarnią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Jedne z pierwszych zachowanych zdjęć Łodzi 09.02.03, 00:58 www.13lo.and.pl/tradycje/ie4/galeria.html Na prawdę fajny zbiór archiwalny zdjęć Łodzi. Brawo dla "trzynastki" dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
teo_ Re: FOTKI Łodzi 09.02.03, 13:27 Na tym zdjęciu widać jak dużo trzeba zrobić by powstał prawdziwy deptak. www.ga.com.pl/foto03/01102.jpg A tak chchciałoby się bardzo by Plac Wolności tak wyglądał-prawdziwy plac. www.aviewoncities.com/img/antwerp/kvefl140s.jpg Wszystkie wasze zdjęcia super.Gdyby teraz zdjęcia z Łodzi porównywać z innymi które wskazują na lepsze rozwiązania architektoniczne,urbanistyczne,wizualne aby pokazywać lepsze koncepcje by można je było zastosować w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 10.02.03, 14:58 Ja polecam www.printextra.pl/modules/news/ zdjęcia z konkursu Łódź - Cztery Pory Roku polecam też wystawę w ŁTF ul . Piotrkowska 100 Odpowiedz Link Zgłoś
teo_ Re: FOTKI Łodzi 10.02.03, 20:34 Głośno myślę czy gdyby na Pietrynie zastosować podobną formułę jak pokazuje to zdjęcie czyli pośrodku ciągi małych drzewek,ławeczki,latarenki,fontanny,rzężby,sztuka taka i siaka by powstał prawdziwy deptak. www.printextra.pl/modules/uskolaxgallery/images/lato2002/big/Karina_Graczyk_Widok_z_bramy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: FOTKI Łodzi 10.02.03, 20:43 właśnie jutro wybieram się na wernisaż do ŁTF-u, bo to co kiedys zapodałeś na forum Scyscrapes było BARDZO dobrą zachętą do odwiedzin tamtego miejsca...;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 12.02.03, 00:08 geograf napisał: > właśnie jutro wybieram się na wernisaż do ŁTF-u, bo to co kiedys zapodałeś na forum Scyscrapes było BARDZO dobrą zachętą do odwiedzin tamtego miejsca...;-) --To może byś zdał relację gnido dworska jedna? hmmm? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 12.02.03, 14:06 Hubar troszkę się spóźniłeś. Od wczoraj jest nowa wystawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 12.02.03, 14:57 Ja się spóźniłem? Hmmmm to raczej Geo tam poszedł, ja tylko chciałem się dowiedzieć jak mu się tam podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: FOTKI Łodzi 12.02.03, 16:39 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Hubar troszkę się spóźniłeś. Od wczoraj jest nowa wystawa.... właśnie:( <hlip> dlaczego tak krótko?? Czy ktoś wie gdzie/czy jeszcze będzie można oglądać tą wystawę??:( pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 16.02.03, 22:04 Old Lodz Postcard Gallery www.shtetlinks.jewishgen.org/lodz/postcard.htm Cała strona godna uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: FOTKI Łodzi 17.02.03, 16:20 www.kalejdoskop.pl/piotrkowska1999.htm , www.ltf.com.pl/europalia/euro.htm , Miłego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 18.02.03, 09:26 wow, zwłaszcza te ze strony ŁTF-u Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 18.02.03, 13:59 Gość portalu: Tomas napisał(a): > wow, zwłaszcza te ze strony ŁTF-u -- Prawda, że niezłe? :-D Poszukamy jeszcze jakiś :-) Wszysko co znajdę wrzucam na www.kfl.ho.pl/linklodz.htm w dziale "zdjęcia" Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 19.02.03, 18:07 Szukajac w sieci różnych rzeczy natrafiłem na ciekawą strone z archiwalnymi zdjęciami Łodzi: www.astral.lodz.pl/bimar/fotografie.htm cała strona opisuje poczatki Łodzi i jest godna uwagi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 20.02.03, 00:37 Na stronie Bio-Forum "Biznes w biotechnologii" jest kilkanaście fotografii Łodzi www.bioforum.pl/tour_index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: FOTKI Łodzi 20.02.03, 20:45 te zdjęcia pochodzą ze strony UMŁ-u ;-) pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: FOTKI Łodzi IP: 212.191.74.* 21.02.03, 12:30 Zapomniał bym www.toya.net.pl sporo i ładnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: FOTKI Łodzi-stare IP: *.toya.net.pl 25.02.03, 21:26 www.shtetlinks.jewishgen.org/Lodz/postcard.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi-stare 25.02.03, 22:14 Oj nieładnie Teo, nie ładnie tak nie czytać poprzednich postów i linków w nich zawartych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: FOTKI Łodzi-stare IP: *.toya.net.pl 25.02.03, 22:44 Znowu :-( to z pośpiechu czytam w sieci i działam jak automat byle odrazu podzielić się z forumowiczami ciekawostkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi-stare 25.02.03, 23:14 Bardzo fajnie, że chcesz się dzielić z innymi :-) niemniej zobacz też co inni pokazują, zwłaszcza jeśli jest to w tym samym wątku. No ale nie ważne, nie ciągnijmy tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 13.03.03, 16:21 Pewna znajoma osoba podesłała mi kolejną galerię zdjęć : Łódzkie FOTO różności Łódzkie FOTO różności www.astral.lodz.pl/wkacz/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: FOTKI Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.03, 16:58 Pewna znajoma osoba mówisz? :)) Proszę, najciemniej pod latarnią, co już nieraz w tym wątku się okazywało... :))))) Do autora- gratuluję, bardzo przyjemne dla oka zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 14.03.03, 15:49 I niech tak zostanie. A kolejne dwie znajome osoby mają tu zdjęcia: www.ulicapiotrkowska.pl/wObiektywie.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: FOTKI Łodzi IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.63.* 07.04.03, 16:42 multimedia.alltheweb.com/cgi-bin/advsearch?offset=0&exec=search&cat=cat_image&query=lodz&im_tra=ir_all&if_all=on&it_all=on& vf_all=on&vc_all=on&af_all=on&ac_all=on jak się link nie połamie to będzie cud. sporo zdjątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 22.10.03, 12:58 Przypadkowo znalazłem taką stronę: society.4me.pl/konta/inaaa/miasto/lodz.html / i taką: catv.retsat1.com.pl/jozef/Strony/lodz.htm / Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 29.02.04, 23:55 Majkelowe majkelowagaleria.prv.pl/ i moje hubar.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 02.03.04, 15:01 Bardzo ciekawa strona :-) h t t p zapomniałes dodać i nie ma linku ;-) A takto wyglądałoby tak: www.lodz.up.pl ;-) P.S. Adres i konto o którym rozmawialiśmy, jest już nasze! :-) Kiedy dajemy coś tam? Mamy 200Mb miejsca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 28.05.04, 12:21 Maluteńska galeryjka zdjęć, na nowopostałej stronie o Łodzi: lodz.ort.pl Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: FOTKI Łodzi 28.05.04, 19:53 hubar napisał: > Maluteńska galeryjka zdjęć, na nowopostałej stronie o Łodzi: lodz.ort.pl > I w dodatku ściągnięte z innych serwisów, w tym urzędu miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 06.06.04, 17:37 Zupełnie przypadkiem natrafiłem na skromną galeryjkę: www.wrotniak.net/gallery/poland-82.html Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: FOTKI Łodzi 12.06.04, 19:40 Znalazłem coś takiego: www.uliczkamilodzi.friko.pl/1dzien.html Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Oto, na co trafiłem przypadkiem :) 01.07.04, 02:45 Jeżeli było to przepraszam :) community.webshots.com/album/58429465ooBasA Pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro i jeszcze dwa :) 01.07.04, 03:02 głównie panoramki: community.webshots.com/album/80127613NUXURh a tu 'różniste': community.webshots.com/album/96643721cyFvuI Pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: FOTKI Łodzi 04.07.04, 13:22 szkoly.lodz.pl/~k048gim12/inne_tapety.html Strona Gimnazjum nr 12. 7 zdjęć Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 14.07.04, 18:20 Skromny zbiór... sam-schatteman.de/EUROPE/polen/Lodz.htm / Ale miło, że tam wiedza o Łodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kruszek80 szukam fotek posesji Anny i Jakuba Hertzów 01.08.04, 20:27 Będę wdzięczna za każde jedno zdjęcie. Być może, że w wyżej wymienionych adresach coś było, jednak mogło ujść mojej uwadze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: szukam fotek posesji Anny i Jakuba Hertzów IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.08.04, 20:53 Polecam odwiedzić tę stronę: moya.toya.net.pl/site_galeria.php?s=97b288a373e6129ced63dc3e95ab15d0&id=palace_hertz&gid=12&kat=palace Na tej pocztówce zaś obok zniszczonej w czasie wojny synagogi widać pałac w jego dawnej formie www.shtetlinks.jewishgen.org/lodz/pc31.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruszek80 Re: szukam fotek posesji Anny i Jakuba Hertzów 01.08.04, 21:22 dziękuję bardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: FOTKI Łodzi 24.08.04, 16:55 www.best.p.lodz.pl/summer/galery.htm Ciekawie wygląda zdjęcie Fabryki Poznańskiego, zanim powstał pałac :-) Odpowiedz Link Zgłoś