Dodaj do ulubionych

Odwołane loty CW

IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 21:16
Może ktoś coś wie... Mam zarezerwowane bilety na 26 kwietnia. Wg jednych
informacji od tego dnia CW zawiesza środowe połączenia z Dublinem. Sam CW
twierdzi, że w tym dniu wszystkie miejsca są wykupione (nie chce mi się w to
wierzyć, bo ceny wskazywały na to, że lot jest słabo obłożony) i samolot
odleci do Irlandii normalnie. Czy to jakaś gra? Szczerze mówiąc pogubiłem się
w tym wszystkim...
Obserwuj wątek
    • wierucha Re: Odwołane loty CW 13.04.06, 22:07
      O ile pamiec mnie nie myli loty w srode do Dublina CW juz nie ma na ten moment
      tylko lataja do Dublina w poniedziałki i piatki.
      • Gość: gość Re: Odwołane loty CW IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 22:16
        A to niespodzianka. Właśnie dzwoniłem do Centralwings i dostałem informacje, że
        na dzień dzisiejszy lot 26 kwietnia odbędzie się. Na stronie stowarzyszenia
        Lotnisko dla Łodzi wyraźnie jest napisane, że od 24.04 do 06.06 loty środowe są
        odwołane. O CO TU CHODZI???????????
        • geographer Re: Odwołane loty CW 13.04.06, 22:21
          Niestety C0 nie przysyła nam rozkładów lotów. Na stronie zamieszczamy to co
          oficjalnie wiadomo. Nikt z nas nie dzwoni codziennie do informacji z zapytaniem
          czy akurat 26 lot się odbędzie czy też nie.
          • Gość: gość Re: Odwołane loty CW IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 22:25
            To skoro to oficjalna informacja - to skąd ona pochodzi? Ktoś musiał ją
            oficjalnie podać...
        • wierucha Re: Odwołane loty CW 13.04.06, 22:24
          Wszedłem na strone lotniska teraz i rozkład lotów CW jest taki sam jak
          pierwotnie planowano w pn, środa i pt. No jestem w szoku czyzby bilety sie
          lepiej zaczely sprzedawac!!! Moze jakies nowe połaczenie CW by zrobił Łodzi?
          Np. Szkocja, albo Niemcy!!!
          • Gość: m Re: Odwołane loty CW IP: *.zdnet.com.pl 13.04.06, 22:30
            Może wrócili do lotów trzy razy w tygodniu po wprowadzeniu promocji biletów do
            Dublina za 1 złotych + opłata pasażerska
    • Gość: Wilczy Ciut więcej informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:50
      > Może ktoś coś wie... Mam zarezerwowane bilety na 26 kwietnia. (...)

To może z praktyki osoby, której NIE odwołano lotu ;)
      Wyskoczyłem sobie do Dublina 10.04, a wracałem 11.04 (czyli lot wtorek/środa).
      Też stresowałem się, co z tym lotem będzie, bo nocleg zaklepany, urlopy wzięte,
      a tu C0 kombinuje z odwołaniami i nikt nie wie o co chodzi :) Loty wtorek/środa
      niby odwołane, ale w systemie rezerwacji nadal są.

Sprawdziłem w regulaminie przewozu, że jeśli odwołanie lotu nastapi na krócej
      niż 14 przed terminem, to przewoźnik musi zapewnić transport alternatywny z co
      najwyżej kilkugodzinnym opóźnieniem - tak więc ten temin traktowałem jako
      ostateczne hasło "lecimy!". W Twoim przypadku ten termin właśnie minął, więc
      czułbym się spokojny. Zresztą przeczytaj regulamin sam, może wypatrzysz jeszcze
      coś więcej.

W przypadku odwołania lotu powinni Cię chyba o tym skutecznie poinformować -
      podawałeś przecież przy rejestracji swój e-mail i numer telefonu. Rozumiem, że
      dotąd tego nie zrobili, prawda? A że dodatkowo do nich zadzwoniłeś, to już o
      przelot byłbym spokojny - mimo, że z systemu rezerwacji Twój lot zniknął
      dokładnie 27.03. Coś muszą wykombinować, żeby Cię tam zawieźć :)

Ktoś pisał na tym forum kilka tygodni temu, że odwołali jego lot i powiadomili
      go o tym - może pomoże i zechciałby napisać więcej jak to przebiegło i czy fakt
      odwołania lotu był widoczny po zalogowaniu w szczegółach rezerwacji?

A co do rozkładów na różnych stronach? Na WWW lotniska rzeczywiście wróciły
      cyferki "1 3 5" przy wylotach C0/DUB, ale za to na stronie głównej nadal piszą
      "Loty odbywają się 2 razy w tygodniu", więc niestety nawet strona lotniska nie
      jest spójnym źródłem informacji...
      • wierucha Re: Ciut więcej informacji 13.04.06, 22:55
        Patrzyłem na stronę CW mozna rezerwaowac bilety na srode!!! Wczesniej jakies
        tydzin temu to bylo nie mozliwe!!!
        • Gość: Wilczy Re: Ciut więcej informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:02
          wierucha napisał:
          > Patrzyłem na stronę CW mozna rezerwaowac bilety na srode!!! Wczesniej jakies
          > tydzin temu to bylo nie mozliwe!!!

Hmmm, jakies czary - ja cały czas widzę rozkład w kratkę:
          - 18/19 kwietnia - można rezerwować (ta para lotów cały czas była dostępna)
          - 25/26 kwietnia - "brak miejsc" (zniknęła 27 marca)

Sam jestem ciekaw, jak to się ułoży, bo wiem jak denerwuje taka niepewność: lecę
          czy nie lecę? Będzie dobrze :)
      • Gość: gość Re: Ciut więcej informacji IP: *.toya.net.pl 13.04.06, 22:57
        Dzięki wielkie. To mnie uspokoiłeś :) normalnie zaczynam się pakować :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka