Dodaj do ulubionych

Mieszkania zastępują fabryki

IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 20:43
Pani Hac jak zwykle naplotła głupot.
Obserwuj wątek
    • Gość: Czesław Wpadka pani (?) redaktor IP: *.zdnet.com.pl 20.04.06, 21:55
      To już nie pierwsza wpadka pani pseudo-redaktor Hac, chociaż nie największa -
      jak na razie nic nie przebije artykułu o zaćmieniu Księżyca którego nie było :)
      Dziesiątki czytelników Gazety, zachęcona wynurzeniami pani dziennikarz wyszło w
      nocy podziwiać zaćmienie którego nie było (pani redaktor wystarczyło sprawdzić w
      tablicach astronomicznych!), więc dobra rada dla zainteresowanych
      mieszkaniami... Na razie wstrzymajcie się z wpłatami.
      • joannamichalowska1 lofty 25.07.06, 14:57
        ...lofty to mieszkania z duszą...każdy kto nie dostrzega piękna w zabytkach
        jednocześnie nie odnajdzie piękna a fabryce Scheiblera...szkoda ale tak właśnie
        jest. Tego typu mieszkania sa niebywale popularne od wielu lat ...to miejsca
        dla ludzi z duszą artysty, wrażliwych i znających się na pięknie, które jakże
        wiele ma twarzy...
    • Gość: joolka Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 21:59
      jak zwykle yarro zpomniał o argumentach. Stary wylicz co się nie zgadza.
      • carmela_soprano Re: Mieszkania zastępują fabryki 21.04.06, 08:09
        Na początek - Barciński był Salomon, a nie Sammuel (sic).
        • Gość: bene Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:05
          To,że Salomon - to fakt.
          A poza tym: określanie obiektu Przy Tymienieckiego 25 jako "przędzalnia
          Grohmanna - Scheiblera" to mieszanie ludziom w głowach. Przędzalnię wybudowali
          tu i przez 50 lat eksploatowali wyłącznie Scheiblerowie i jako taka pozostała w
          świadomości społecznej oraz w rejestrze zabytków. Jedynie w latach 1919 - 1946
          Zakłady Szcheiblerowskie zostału połączone z Fabryką Grohmanów w jedną Spółkę
          Akcyjną celem redukcji kosztów oraz prowadzenia wspólnej polityki handlowej po
          załamaniu się rynku rosyjskiego. Zakłady Grohmanów stanowią dziś odrębny
          kompleks przestrzenny, włączony do Specjalnej Strefy Ekonomicznej i nie
          słyszano, by miały tam powstać mieszkania.
          Kolejna sprawa: "Okolica Księżego Młyna znajduje się w śródmieściu" - to chyba
          przepisane z ulotki reklamowej inwestora. Bo nie jest to śródmieście - ani
          przestrzennie, ani administracyjnie. Kiedy jeszcze w Łodzi istniały dzielnice -
          była to dzielnica Widzew, a i obecnie, terenem zarządza widzewska delegatura
          Urzędu Miasta.
          Na marginesie. Czy w Łodzkiej GW mogliby pisać dziennikarze trochę lepiej
          znający to miasto, bardziej je "czujący" ? Bo teraż wyłazi z tych tekstów
          obojętność i mechaniczne powielanie informacji przekazanej przez "promującego
          się" inwestora.
          • berger.m Re: Mieszkania zastępują fabryki 22.04.06, 15:23
            Gość portalu: bene napisał(a):

> Kiedy jeszcze w Łodzi istniały dzielnice -
            > była to dzielnica Widzew, a i obecnie, terenem zarządza widzewska delegatura
            > Urzędu Miasta.

A teraz Widzew nie jest już dzielnicą?

Pzdr!
      • yarro Re: Mieszkania zastępują fabryki 21.04.06, 19:43
        Pisałem je tyle razy już na wielu wątkach, że na twoje życzenie - złotko - nie
        będę się wysilał. Ludzie zorientowani w sytuacji i znający podstawy historii
        miasta wiedzą o czym mówię. Ba, podobnie jak ja myślą ludzie, którzy związali
        ostatnio swoją przyszłość zawodową jak i hobbystyczną z Księżym Młynem.

Naprawdę obrona tej pani nie ma sensu, bo ona jest albo głupia, albo przekupiona.
    • Gość: Ingo Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 213.17.170.* 21.04.06, 09:37
      Dlaczezgo?
    • Gość: krzyhoo jak słyszę J.W. Construction, to dodaję gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:33
      oglądałem ostatnio apartamentowiec Łucka [nie łódzka, nie] City w stolnicy.
      dżizas, zamilknę, bo mnie moderator wyerejzeruje
      • Gość: bosman Re: jak słyszę J.W. Construction, to dodaję gazu IP: *.intersoft.pl 21.04.06, 14:45
        Rzeczywiście wyjątkowo nie wyszedł im ten budynek :) Zresztą opinie o firmie
        J.W.Construction - delikatnie mówiąc - nie są najlepsze.
    • Gość: obi7 Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 10:36
      tekst tego artykulu wyglada jak napisany przez firme PR i udostepniony roznym
      gazetom,wystarczy sie tylko podisac
    • Gość: mia Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.cmgww.com 21.04.06, 16:04
      moze mi kos wyjasnic czemu ten "wspanialy" projekt na stronie inwestora wyglada
      jak kolejne blokowisko? www.sgikomfort.pl/lodz3.php
      • yarro Re: Mieszkania zastępują fabryki 21.04.06, 19:44
        Hm, nie. Wygląda jak dobrze zaprojektoweane klasyczne osiedle apartamentowców
        inspirowane najlepszymi wzorcami międzywojnia.
        • Gość: OLO Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 217.153.8.* 16.05.06, 09:56
          i tutaj masz racje bez zbednych fajerwerkow.
          Spokojna kasyczna architektura.
          Durzo bedzie zależało od materiałów i detali

OLo
      • Gość: Bart Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.mnc.pl 22.04.06, 15:46
        Strasznie małe obrazki, ale wyglądają bardzo ciekawie i zachęcająco.
    • Gość: boards_of_warsaw Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 212.180.161.* 21.04.06, 19:15
      ja też mam wrażenie, że nie merytoryczność jest domeną łódzkiego dodatku do GW.
      Bardzo często dostrzegam np błędny związne z topografią miasta.
    • Gość: Arecki Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 212.160.172.* 24.04.06, 12:32
      Czy ktoś wie gdzie w Internecie można obejrzeć projekty mieszkań w
      kompleksie "U Scheiblera" ?
      Pozdrawiam
      Arecki
    • magdalena2531 Re: Mieszkania zastępują fabryki 15.05.06, 11:38
      Kupiłam mieszkanie przy Bukowińskiej Skarpa 3. Termin jego oddania minął 31
      marca, ostatnio dowiedziałam się na Radzymińskiej, że inwestycja zostanie
      zakończona w listopadzie bądź grudniu br. Czy jeszcze ktoś poza mną chciałby tę
      kwetstię wyjaśnić, bo mam wrażenie, że wszyscy pochowali głowy w piasek:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka