Gość: yarro z nielogu IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 20:43 Pani Hac jak zwykle naplotła głupot. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czesław Wpadka pani (?) redaktor IP: *.zdnet.com.pl 20.04.06, 21:55 To już nie pierwsza wpadka pani pseudo-redaktor Hac, chociaż nie największa - jak na razie nic nie przebije artykułu o zaćmieniu Księżyca którego nie było :) Dziesiątki czytelników Gazety, zachęcona wynurzeniami pani dziennikarz wyszło w nocy podziwiać zaćmienie którego nie było (pani redaktor wystarczyło sprawdzić w tablicach astronomicznych!), więc dobra rada dla zainteresowanych mieszkaniami... Na razie wstrzymajcie się z wpłatami. Odpowiedz Link Zgłoś
joannamichalowska1 lofty 25.07.06, 14:57 ...lofty to mieszkania z duszą...każdy kto nie dostrzega piękna w zabytkach jednocześnie nie odnajdzie piękna a fabryce Scheiblera...szkoda ale tak właśnie jest. Tego typu mieszkania sa niebywale popularne od wielu lat ...to miejsca dla ludzi z duszą artysty, wrażliwych i znających się na pięknie, które jakże wiele ma twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolka Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 21:59 jak zwykle yarro zpomniał o argumentach. Stary wylicz co się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
carmela_soprano Re: Mieszkania zastępują fabryki 21.04.06, 08:09 Na początek - Barciński był Salomon, a nie Sammuel (sic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bene Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:05 To,że Salomon - to fakt. A poza tym: określanie obiektu Przy Tymienieckiego 25 jako "przędzalnia Grohmanna - Scheiblera" to mieszanie ludziom w głowach. Przędzalnię wybudowali tu i przez 50 lat eksploatowali wyłącznie Scheiblerowie i jako taka pozostała w świadomości społecznej oraz w rejestrze zabytków. Jedynie w latach 1919 - 1946 Zakłady Szcheiblerowskie zostału połączone z Fabryką Grohmanów w jedną Spółkę Akcyjną celem redukcji kosztów oraz prowadzenia wspólnej polityki handlowej po załamaniu się rynku rosyjskiego. Zakłady Grohmanów stanowią dziś odrębny kompleks przestrzenny, włączony do Specjalnej Strefy Ekonomicznej i nie słyszano, by miały tam powstać mieszkania. Kolejna sprawa: "Okolica Księżego Młyna znajduje się w śródmieściu" - to chyba przepisane z ulotki reklamowej inwestora. Bo nie jest to śródmieście - ani przestrzennie, ani administracyjnie. Kiedy jeszcze w Łodzi istniały dzielnice - była to dzielnica Widzew, a i obecnie, terenem zarządza widzewska delegatura Urzędu Miasta. Na marginesie. Czy w Łodzkiej GW mogliby pisać dziennikarze trochę lepiej znający to miasto, bardziej je "czujący" ? Bo teraż wyłazi z tych tekstów obojętność i mechaniczne powielanie informacji przekazanej przez "promującego się" inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Mieszkania zastępują fabryki 22.04.06, 15:23 Gość portalu: bene napisał(a): > Kiedy jeszcze w Łodzi istniały dzielnice - > była to dzielnica Widzew, a i obecnie, terenem zarządza widzewska delegatura > Urzędu Miasta. A teraz Widzew nie jest już dzielnicą? Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania zastępują fabryki 21.04.06, 19:43 Pisałem je tyle razy już na wielu wątkach, że na twoje życzenie - złotko - nie będę się wysilał. Ludzie zorientowani w sytuacji i znający podstawy historii miasta wiedzą o czym mówię. Ba, podobnie jak ja myślą ludzie, którzy związali ostatnio swoją przyszłość zawodową jak i hobbystyczną z Księżym Młynem. Naprawdę obrona tej pani nie ma sensu, bo ona jest albo głupia, albo przekupiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 213.17.170.* 21.04.06, 09:37 Dlaczezgo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo jak słyszę J.W. Construction, to dodaję gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:33 oglądałem ostatnio apartamentowiec Łucka [nie łódzka, nie] City w stolnicy. dżizas, zamilknę, bo mnie moderator wyerejzeruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: jak słyszę J.W. Construction, to dodaję gazu IP: *.intersoft.pl 21.04.06, 14:45 Rzeczywiście wyjątkowo nie wyszedł im ten budynek :) Zresztą opinie o firmie J.W.Construction - delikatnie mówiąc - nie są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 10:36 tekst tego artykulu wyglada jak napisany przez firme PR i udostepniony roznym gazetom,wystarczy sie tylko podisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.cmgww.com 21.04.06, 16:04 moze mi kos wyjasnic czemu ten "wspanialy" projekt na stronie inwestora wyglada jak kolejne blokowisko? www.sgikomfort.pl/lodz3.php Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Mieszkania zastępują fabryki 21.04.06, 19:44 Hm, nie. Wygląda jak dobrze zaprojektoweane klasyczne osiedle apartamentowców inspirowane najlepszymi wzorcami międzywojnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 217.153.8.* 16.05.06, 09:56 i tutaj masz racje bez zbednych fajerwerkow. Spokojna kasyczna architektura. Durzo bedzie zależało od materiałów i detali OLo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: *.mnc.pl 22.04.06, 15:46 Strasznie małe obrazki, ale wyglądają bardzo ciekawie i zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 212.180.161.* 21.04.06, 19:15 ja też mam wrażenie, że nie merytoryczność jest domeną łódzkiego dodatku do GW. Bardzo często dostrzegam np błędny związne z topografią miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arecki Re: Mieszkania zastępują fabryki IP: 212.160.172.* 24.04.06, 12:32 Czy ktoś wie gdzie w Internecie można obejrzeć projekty mieszkań w kompleksie "U Scheiblera" ? Pozdrawiam Arecki Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2531 Re: Mieszkania zastępują fabryki 15.05.06, 11:38 Kupiłam mieszkanie przy Bukowińskiej Skarpa 3. Termin jego oddania minął 31 marca, ostatnio dowiedziałam się na Radzymińskiej, że inwestycja zostanie zakończona w listopadzie bądź grudniu br. Czy jeszcze ktoś poza mną chciałby tę kwetstię wyjaśnić, bo mam wrażenie, że wszyscy pochowali głowy w piasek:-) Odpowiedz Link Zgłoś