Dodaj do ulubionych

Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =(

27.04.06, 16:09
Ej chcialabym przedstawic skrócona forme tego co napisalam !!przepraszam
odrazu za bledy i prosze zebyscie powiedzieli ile za to pkt dostane prosze.
(wiem ze to niejest zbyt fajne ):A temat byl mniejwiecej taki :
Napisz rozprawke czy śmiech moze Cie czegos nauczyc ??-podaj przyklady z
filmu lub literaztury.Ewentułalnie z obu ;
smiech to nietylko zdrowie,to jest radosc.Ale czy smiech moze nas czasem
czegos nauczyc ?
Mysle ze tak np. w filmie 13 posterunek smiejemy sie z postaw niezbyt
madrych , niemoralnych.Właśnie wtedy uczymy sie niezachowywac tak jak te
postacie.Lecz dla innych wlasnie te postacie moga byc autorytetem.
Śmiechem mozemy sie obronic gdy np atakuje Cie twój przyjaciel wytykajac
Ci bledy wlasnie tak jak bohater w Epoce lodowcowej .Własnie smiech jest dla
nas taka tarcza obrronna która nikogo niepowinna krzywdzic.
Gdy twój kolega lub kolezanka czegos niepotrafi le sie zachowa ,powie cos
glupiego my staramy sie tego błedu niepopełniac tak jak inni.
Myśle że śmiech może nas nauczyc wieluzeczy wlasciwej postawy,kultury,i
jak zyc ...
Mam pytanie czy ten tekst jest bardzo zły ?? prosze ocencie go ile pkt moge
za niego dostac na egzaminie ?? MAX ilosc pkt to 17
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( 27.04.06, 16:18
      załóż jeszcze ze 3 wątki na ten temat :>

jeżeli zaczęłaś całą pracę zdaniem: "Mysle ze tak np. w filmie 13 posterunek
      smiejemy sie z postaw niezbyt madrych , niemoralnych." to u mnie masz 0 punktów,
      a za napisanie "Ewentułalnie" to w zasadzie powinienem napisać żeś głupia jest :/
    • hubar Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( 27.04.06, 16:24
      Postaci postaci postaci!

Tekst :-0
      • Gość: panja Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: *.retsat1.com.pl 27.04.06, 19:09
        hubar napisał:

> Postaci postaci postaci!

Ale o co chodzi?
        • Gość: Polonistka Postacie IP: *.toya.net.pl 27.04.06, 20:04
          o to chodzi, że hubar nie wie o tym iż liczba mnoga od słowa "postać" brzmi
          POSTACIE. A dopuszczalne jest również słowo "postaci"
          • rozmowy_kontrolowane kotbert;-) 27.04.06, 20:28
            niepostarałaś się. Hehe. Niechce mi się długo siedziec, zaraz idę spac;)
            • h8red ??? 27.04.06, 21:09
              Albo nie ten wątek albo sam nie wiem. Po czym wnosisz, że to Kotbert?
              • Gość: magda Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:56
                Ja tez nie wiem i usilowalam sie tego od Goski dowiedziec, ale miala ciekawsze
                zajecia.
            • Gość: Polonistka Re: kotbert;-) IP: *.toya.net.pl 27.04.06, 22:02
              rozmowy_kontrolowane napisała:

> niepostarałaś się. Hehe. Niechce mi się długo siedziec, zaraz idę spac;)

Ja się "niepostarałam"?
              Możesz wytłumaczyć?
              • rozmowy_kontrolowane Re: kotbert;-) 28.04.06, 08:52
                Gość portalu: Polonistka napisał(a):
                > Ja się "niepostarałam"?
                > Możesz wytłumaczyć?

To nie było do Ciebie, w tytule jest "kotbert".
                [rotfl]
                • dziad_borowy Re: kotbert;-) 28.04.06, 08:57
                  Drzewko ma wieksza moc niz naglowek. Szczegolnie w sytuacji z nielogiem, ktory
                  teoretycznie moglby byc Kotbert. Ot co.
                  Dzierżżżż!!!!
                  • rozmowy_kontrolowane wyjaśnienie / EOT 28.04.06, 09:00
                    No no, teraz będę w pierwszym zdaniu swojego postu uściślała, do kogo jest
                    adresowany lub do czyich słów jest odniesieniem, bo komuś się nie chce
                    przeczytać uważniej wszystkiego lub myśleć mu się nie chce.
                    • Gość: Artur Przezywacz Re: wyjaśnienie / EOT IP: 195.69.82.* 28.04.06, 17:58
                      > bo komuś się nie chce
                      > przeczytać uważniej wszystkiego lub myśleć mu się nie chce

To tobie sie nie chce odpowiadac we wlasciwym miejscu watku, intelektualny
                      czempionie. A jest to na pewno bardziej wskazane, niz czytanie "wszystkiego".
                      • rozmowy_kontrolowane Re: wyjaśnienie / EOT 28.04.06, 18:12
                        Gość portalu: Artur Przezywacz napisał(a):

>intelektualny czempionie

Dziękuję za komplement, Arturze. Ty możesz tylko pomarzyć o tym, by być
                        czempionem.
                        Życzę udanego wieczoru.
    • dziad_borowy No, kasowe to to nie będzie / nołnoł 27.04.06, 16:27
      • bocian84 Kiepsko 27.04.06, 16:36
        Nie mam pojęcia jak powinna wyglądać rozprawka na poziomie gimnazjalnym
        (zakładam, że chodzi o egzamin gimnazjalny), ale jak na moje studenckie oko
        praca jest zdecydowanie słabiutka. Tylko tyle jestem w stanie powiedzieć, gdyż
        nie wiem jakie są kryteria oceniania tych prac. Nie martw się za wczasu, bo nie
        tylko liczy się to co Ty napisałaś, ale także jak napisali prace inni.
        • h8red Re: Kiepsko 27.04.06, 21:15
          bocian84 napisał:

> (...) nie tylko liczy się to co Ty napisałaś, ale także jak napisali prace inni.

Jeśli wszyscy wykazują podobny styl i polot to rośnie nam potężne zaplecze dla
          Andrju L.
    • kotbert Ej 27.04.06, 16:51
      czy pisanie niektórych wyrazów razem to jakiś nowy trend? Czy te wyrazy dobiera
      się losowo, czy obowiązują jakieś zasady. O cholera, nie napisałam, żadnych
      wyrazów razem. Nieskończyłabym nawetgimnazjum :(
      • hubar Re: Ej 27.04.06, 16:54
        Przynajmniej ostatnie zdanie ci wyszło_trendy_i_czytelnie
        • kotbert No! 27.04.06, 20:00
          może jest dla mnie jakaś szansa w Nowymwspaniałymświecie, który dziś się zrodził!
    • brite A mi to wygląda 27.04.06, 17:23
      A mi to wygląda na prowokację-wygłup ex-nieloga.

Powiedzcie mi, że tak jest. Bardzo proszę.

D:
    • malina862 Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( 27.04.06, 17:38
      Hm.........a nie lepiej było by sie powołać np:na satyry Krasickiego czy
      bajki?.Można było pisać też o ZEMSĆIE A.FREDY.Czy chociaż powołać się na jakieś
      treny!Było by lepiej pokazała być,że coś tam czytałaś.Myślę,że zle nie
      napisałaś ale mogło być lepiej.
      • malina862 Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( 27.04.06, 17:39
        O Rany sprostowanie" Można było pisać też o ZEMSĆIE A.FREDY.Czy chociaż powołać
        się na jakieś
        treny"_Nie treny miałam na myśli fraszki oczywiście:)Przejezyczenie:)
      • Gość: uczeń Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:32
        No ja się własnie na to powaolałem i na Bajkę o Leszku i Mieszku też.
    • michael00 Wody. 27.04.06, 19:15
      > Ej chcialabym przedstawic skrócona forme tego co napisalam !!przepraszam
      > odrazu za bledy

Jeżeli wiesz, że występują jakieś błędy, to dlaczego ich nie poprawisz? Bardzo
      brzydko prosić kogoś o pomoc, a jednocześnie nie szanować go przedkładając mu
      tekst w takiej formie.

Co zaś się tyczy oceny, to nie można dokonać jej bez przeczytania całości. Ale
      nie zrozum mnie źle - nie proszę o całość. To co zaprezentowałaś i to, jak to
      zaprezentowałaś pozwala mi podejrzewać, że całość może być tylko gorsza.

Zatem niestety - siadaj, jedynka.
      • Gość: Monika Re: Wody. IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 27.04.06, 21:11
        Przepraszam za bledy niechce nikogo obrazic ale ja naprawde poprostu juz tak
        mam ze pisze bledy skupiajac sie na pisowni mam dysortograafie .Jeszcze raz
        przepraszam...
        • pawel-strzalka Re: Wody. 27.04.06, 21:34
          Nie masz co przepraszać, najwyżej nie zdałaś.
        • Gość: Michał M. Re: Wody. IP: *.u.lodz.pl 28.04.06, 13:59
          Nie daj sobie wmówić, że masz dysortografię. Tę "chorobę" wymyślili ludzie
          leniwi, Musisz się nauczyć poprawnie pisać. W przyszłości żaden pracodawca nie
          zatudni Cię wiedząc, że sadzisz byki.
    • Gość: Ciocia Helenka Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: 217.153.157.* 27.04.06, 21:13
      To zależy ile masz lat. Jeśli 15 to ujdzie.
      Jeśli więcej-> tragedia
      • Gość: Monika Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 27.04.06, 21:40
        Mam 15 no prawie 16 lat
        • Gość: Ciocia Helenka Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: 217.153.157.* 27.04.06, 21:54
          No. To wiele przed Tobą. ;))
          • Gość: big_news A ładna chociaż jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:00
            Jeżeli tak, to masz ode mnie 3+.
            Jeżeli nie, to bez rodziców się nie pokazuj. Aha! Łapówek nie przyjmuję! No
            chyba, że jakąś kopertę z gustownej papeterii.
            ;)
            • Gość: Wyborca Tuska Re: A ładna chociaż jesteś? IP: *.toya.net.pl 27.04.06, 22:05
              Gość portalu: big_news napisał(a):

> Jeżeli tak, to masz ode mnie 3+.
              > Jeżeli nie, to bez rodziców się nie pokazuj. Aha! Łapówek nie przyjmuję! No
              > chyba, że jakąś kopertę z gustownej papeterii.
              > ;)

... to znaczy z Wytwórni Papierów Wartościowych.....
            • dziad_borowy Rozmowy_kontrolowane;-) 28.04.06, 09:18
              Tu nie trzeba wiele myslec i pisac pierwszych zdan wprowadzajacych tylko
              kliknac _odpowiedni_ "+odpowiedz".
              Dzierżźżżż!!!
    • gray żaden ze mnie polonista, ale... 28.04.06, 08:40

jeżeli to nie są żarty to IMHO masz problem...

monika999913 napisała:

> Napisz rozprawke czy śmiech moze Cie czegos nauczyc ??-podaj przyklady z
      > filmu lub literaztury.Ewentułalnie z obu ;
      > smiech to nietylko zdrowie,to jest radosc.Ale czy smiech moze nas czasem
      > czegos nauczyc ?
      > Mysle ze tak np. w filmie 13 posterunek

jak można zacząć od 13 posterunku? to nawet w programie nauczania literatura
      współczesna jest na samym końcu!...

> smiejemy sie z postaw niezbyt
      > madrych , niemoralnych.Właśnie wtedy uczymy sie niezachowywac tak jak te
      > postacie.

niezła koncepcja ale nie jestem pewien czy większość tak to czyta i czy takie
      było zamierzenie 'twórcy' 'dzieła'.

> Lecz dla innych wlasnie te postacie moga byc autorytetem.

a widzisz...

> Śmiechem mozemy sie obronic gdy np atakuje Cie

to technika 'a u was biją murzynów' - niezbyt błyskotliwa.

> twój przyjaciel wytykajac Ci bledy wlasnie tak jak bohater w Epoce lodowcowej

czy obecnie nie czyta się już książek?

> Własnie smiech jest dla nas taka tarcza obrronna która nikogo niepowinna
      > krzywdzic.

i niczym więcej?

> Gdy twój kolega lub kolezanka czegos niepotrafi le sie zachowa ,powie cos
      > glupiego my staramy sie tego błedu niepopełniac tak jak inni.

i co to ma wspólnego ze śmiechem? ewentualnie mozna wyśmiać kolegę ale...

> Myśle że śmiech może nas nauczyc wieluzeczy wlasciwej postawy,kultury,i
      > jak zyc ...

piękne zakończenie. 'I śmiech niekiedy może być nauką, kiedy się z przywar nie
      osób natrząsa' - taka była, częściowo, treść zadania. wiesz chociaż kto to napisał?

> Mam pytanie czy ten tekst jest bardzo zły ??

pomijając już ortorafię, interpunkcję i stylistykę - tak. jak można w rozprawce,
      jak by nie było z języka polskiego, napisać o posterunku 13 i epoce lodowcowej?
      nic więcej nie przyszło ci do głowy?

o tempora, o mores...
      • rozmowy_kontrolowane Re: żaden ze mnie polonista, ale... 28.04.06, 08:49
        Mój post z celowo błędną pisownią był żartem i odpowiedzią na to, co napisała
        kotbert:

>czy pisanie niektórych wyrazów razem to jakiś nowy trend? Czy te wyrazy
        dobiera się losowo, czy obowiązują jakieś zasady. O cholera, nie napisałam,
        żadnych
        wyrazów razem. Nieskończyłabym nawetgimnazjum :(

Czy teraz wszystko dla wszystkich jest jasne, czy nadal trzeba wam tłumaczyć?
        [rotfl]
        • gray Re: żaden ze mnie polonista, ale... 28.04.06, 08:54

mnie nie trzeba.
          • rozmowy_kontrolowane Re: żaden ze mnie polonista, ale... 28.04.06, 08:55
            gray, to akurat wiem. Za to na innych pomroczność jakaś (jasna) padła chyba;)
            • gray Re: żaden ze mnie polonista, ale... 28.04.06, 08:59

spoko, tak tylko się czepiam hierarchii postów... ;>
        • Gość: h8red zza logu Re: żaden ze mnie polonista, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:49
          Tylko mi wytłumacz dlaczego ktoś ma latać po całym wątku i szukać Twoich
          odpowiedzi na swoje posty? :>
          • Gość: magda Re: żaden ze mnie polonista, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:53
            Dokladnie, tym bardziej, ze w watku Coffees and Toffees rozmowy kontrolowane
            odpisywala na moj post i zwrocila sie wyraznie do mnie per kotbert. No i skad ja
            biedna mam wiedziec, ze ona ma jakies rozdwojenie jazni i nawet nie wie gdzie,
            komu i na co odpowiada. Ech...
            • rozmowy_kontrolowane Re: żaden ze mnie polonista, ale... 28.04.06, 18:09
              Gość portalu: magda napisał(a):

> Dokladnie, tym bardziej, ze w watku Coffees and Toffees rozmowy kontrolowane
              > odpisywala na moj post i zwrocila sie wyraznie do mnie per kotbert. No i skad
              >ja biedna mam wiedziec, ze ona ma jakies rozdwojenie jazni i nawet nie wie
              >gdzie, komu i na co odpowiada. Ech...

Chodzi Tobie o ten post?

"Poczytaj wcześniejsze posty kotbert, to zrozumiesz dlaczego tak.
              To celowe, celowe.
              Mam to szczęście, że nie popełniam podstawowych błędów, wspominałam już kiedyś."

No to gratuluję bystrości umysłu i czytania ze zrozumieniem tekstu, szanowna
              Pani- bo chodziło mi o to, żebyś poczytała sobie wcześniejsze posty autorstwa
              kotbert. Nie zwracałam się do Ciebie "kotbert", gdyby tak było, postawiłabym
              przecinek przed "kotbert".
              Nie mam problemów z odpowiadaniem na postu, a jeśli już chcesz byc dowcipna, to
              sobie przeczytaj, co to jest rozdwojenie jaźni.
              Serdecznie pozdrawiam i żyzcę więcej uwagi, jeśli już chcesz dyskutowac na
              forum ze mną.
              Życzę udanego wieczoru.
              • Gość: magda Re: żaden ze mnie polonista, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:54
                > No to gratuluję bystrości umysłu i czytania ze zrozumieniem tekstu, szanowna
                > Pani- bo chodziło mi o to, żebyś poczytała sobie wcześniejsze posty autorstwa
                > kotbert

No to faktycznie sie nie popisalam, tylko ciekawe, ze az kilka osob zwrocilo na
                to uwage. Przypadek?

> Nie mam problemów z odpowiadaniem na postu, a jeśli już chcesz byc dowcipna,
                to > sobie przeczytaj, co to jest rozdwojenie jaźni.

To nie mialo byc dowcipne. Raczej wspolczujace. I doskonale wiem czym jest
                rozdwojenie jazni, nie potrzebuje szukac definicji w inecie, jak pewnie
                niektorzy to poczynili. W moim mniemaniu rozmawialas z kims o nicku "kotbert", a
                potem zwrocilas sie tak do mnie przekonana, ze rozmawialas ze mna wczesniej jako
                z "kotbertem". Ale teraz wyjasnilas, wiec spox. Nie jestes chora. Chyba. ;)

> Serdecznie pozdrawiam i żyzcę więcej uwagi, jeśli już chcesz dyskutowac na
                > forum ze mną.

Akurat dyskutowanie z Toba nie wymaga jakiejs specjalnej uwagi, a wyjatek tylko
                potwierdza regule. Rowniez pozdrawiam.

• Gość: kotbertzpracy Do Miau :) IP: 80.50.5.* 28.04.06, 14:09
          O jakie ładne zamieszanie :D A ja je nieomal przegapiłam, bo patrzyłam w złe
          miejsce na drzewku!

Dzierżtenwątek!
          • rozmowy_kontrolowane Re: Do Miau :) 28.04.06, 18:10
            kotbert, to nie zabawa, to już żałosne jest.
            Pozdrawiam:)
    • tome.k Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( 28.04.06, 14:28

Język polski jest naszym ojczystym, którego wybroniliśmy, a właściwie wybronili
      nasi przodkowie. Niejednokrotnie przepłacali to życiem, nauka polskiego, naszej
      historii były zabronione.
      100 lat temu Polska nie istniała na mapie. Polskie ksiązki palono, dzieła sztuki
      wywożono daleko stąd. Sytaucja powróciła w okresie drugiej wojny światowej.
      Tajne komplety odbywały się niekiedy pod karą śmierci.

Spójrz na swoją pracę i samodzielnie ją oceń. Czy jesteś z niej dumna?
      Popełniasz karygodne błędy ortograficzne, o pozostałych nie wspominam, bo to
      kwestia oczytania i pisania oraz częstego wartościowego formułowania wypowiedzi.
      Zasłanianie się dysortografią jest drogą na skróty - tylko dokąd? Do
      łatwiejszego zdobywania ocen? Oceny przez życie Cię nie poprowadzą, tylko
      umiejętności które nabyłaś. Wiem, że to się wydaje idiotyczne, ale pisząc
      ciekawie rozwijasz swoje wnętrze, rozwiązując zadania z matematyki ćwiczysz swój
      mózg. Wszystko ma swój cel.

Nie wykazałaś się znajomścią lektur, nie połączyłaś właściwych argumentów, nie
      przedstawiłaś kontrargumentów, nie ma tezy... to nie jest rozprawka. To
      rozbudowana opinia na niskim poziomie intelektualnym, ale przyznam, że i gorsze
      widziałem.

Przed Tobą wiele pracy, o ile zresztą chcesz coś zmienić w swoim stylu pisania.
    • yavorius Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( 28.04.06, 14:29
      Szkoda słów na taką żenadę. Ach, ta dzisiejsza młodzież...
    • Gość: MonikA!!!!!!!!!! Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 28.04.06, 16:07
      =}
    • Gość: GIM Re: Prosze ocencie !!!! Praca z egzaminu =( IP: *.toya.net.pl 28.04.06, 19:15
      wydaje mi się , że nie jest to "szkielet" lub podobizna rozprawki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka